• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 DGS + KPSS İçin Haydi Buraya:)

Kızlar bende size katılmak istiyorum. aslında ben memurum kpssyi 2010 da kazandım. dgs yide 2013 sınavında kazanmadım ama şimdi ikisinede tekrar girmem gerek.bulundugum şehirden ailemin yanına gidebilmek için tekrar kpss yapmamlazım. dgs içinde karabük bilgisayar müh. kazandım. ama bu sene ist üniversitesi yada uzaktan eğitim yazacam o yüzden tekrar çalışmam lazım

Kızlar bende size katılmak istiyorum. aslında ben memurum kpssyi 2010 da kazandım. dgs yide 2013 sınavında kazanmadım ama şimdi ikisinede tekrar girmem gerek.bulundugum şehirden ailemin yanına gidebilmek için tekrar kpss yapmamlazım. dgs içinde karabük bilgisayar müh. kazandım. ama bu sene ist üniversitesi yada uzaktan eğitim yazacam o yüzden tekrar çalışmam lazım

Çoook ilginç geldi şuan. Memurken tekrar sınava girildiğini ilk kez duyuyorum. Genelde bi çok kişi şehir değiştirmek için eş durumundan faydalandıklarını biliyordum

Kızçeler bi el atın bana. " ulkenin en tanınmış kalemleri bu dergide bir araya toplanmış " bu cumlede ki kalem yan anlama ornek olarak verilmiş.bana dolaylı anlatım gibi geldi.sorularda bunun gibi örnek çıkarsa ve şıklarda yan anlam ve dolaylı anlatım olursa napcem ben? Daha doğrusu ikiside soru şıklarında olur mu?

Hoşgeldin umutincisi.
Memurluğundan bahseder misin biraz? :)

Kızçeler bi el atın bana. " ulkenin en tanınmış kalemleri bu dergide bir araya toplanmış " bu cumlede ki kalem yan anlama ornek olarak verilmiş.bana dolaylı anlatım gibi geldi.sorularda bunun gibi örnek çıkarsa ve şıklarda yan anlam ve dolaylı anlatım olursa napcem ben? Daha doğrusu ikiside soru şıklarında olur mu?

Canım bu cümlede yan anlam söz konusu. Çünkü, yazarları (veya şair) "ülkenin en tanınmış kalemleri" diyerek anlatıyor. Yani, yazarı kaleme benzetiyor. Aşağıdaki tanımlara bakarsan daha iyi anlayacaksın. İnternete baktım. :))

Yan Anlam: Yan anlam genellikle benzerlik ilgisiyle oluşur.

Dolaylı Anlatım: Başkalarına ait sözleri değiştirerek, sadece içerik olarak aktarmaktır.

Soruna da gelince, öyle bir şey olmaz merak etme :))

Çoook ilginç geldi şuan. Memurken tekrar sınava girildiğini ilk kez duyuyorum. Genelde bi çok kişi şehir değiştirmek için eş durumundan faydalandıklarını biliyordum

Bu sorunun cevabını ben de merak ettim.

Hoşgeldin umutincisi.

ben bi üniversitede idari memurum. bekarım eş durumum yok. ailem istanbulda ben kırklarelindeyim. aslında sorun bu şehrin çok küçük olması o yüzden gitmek istiyorum. burda çok sıkılıyorum yapacak bişey de yok.ayrıca dediğim gibi mühendisliği kazandım ama gidemiyorum okumaya. o yüzden tekrar kazanıp okumak istiyorum.

Hoşgeldin umutincisi.

Canım bu cümlede yan anlam söz konusu. Çünkü, yazarları (veya şair) "ülkenin en tanınmış kalemleri" diyerek anlatıyor. Yani, yazarı kaleme benzetiyor. Aşağıdaki tanımlara bakarsan daha iyi anlayacaksın. İnternete baktım. :))

Yan Anlam: Yan anlam genellikle benzerlik ilgisiyle oluşur.

Dolaylı Anlatım: Başkalarına ait sözleri değiştirerek, sadece içerik olarak aktarmaktır.

Soruna da gelince, öyle bir şey olmaz merak etme :))

kuzucuk karıştırmışım ben demek istediğm

Bu sorunun cevabını ben de merak ettim.

yan anlam ve ad aktarması arasında kaldım. çünkü yan anlam gerçek anlama yakın olan anlamında değilmiydi? mesela kalem gibi parmak denilince burda ki parmak yan anlam ama üklenin en tanınmış kalemleri diyince ad aktarması olmuyor mu?

Yan anlamı yanlış yazmışım şimdide Yan anlam dediğim kalem gibi parmak cumlesinde ki parmak

yan anlam ve ad aktarması arasında kaldım. çünkü yan anlam gerçek anlama yakın olan anlamında değilmiydi? mesela kalem gibi parmak denilince burda ki parmak yan anlam ama üklenin en tanınmış kalemleri diyince ad aktarması olmuyor mu?

Canım, ad aktarması, bir sözcüğü benzetme amacı güdülmeden başka bir sözcük yerine kullanma durumudur. O cümlede yazarları kaleme benzetiyor. Yani bir benzetme var. Ben yan anlam olduğunu düşündüm ama yanılıyor da olabilirim.
Topikteki kpss soru sayfasına bu soruyu ekle istersen. Fikir almış oluruz.

ben bi üniversitede idari memurum. bekarım eş durumum yok. ailem istanbulda ben kırklarelindeyim. aslında sorun bu şehrin çok küçük olması o yüzden gitmek istiyorum. burda çok sıkılıyorum yapacak bişey de yok.ayrıca dediğim gibi mühendisliği kazandım ama gidemiyorum okumaya. o yüzden tekrar kazanıp okumak istiyorum.

Seni çok iyi anlıyorum. Yalnız yaşamak çok çok zor. Umarım gönlüne göre olur her şey:)

Kızlar, artık ilk sayfaya okuduğum kitapları da eklemeye karar verdim.
Var mı bana katılmak isteyen?:16::16:

imidatttttttttttttttttttt:14::14::14::14::14:

$Adsız.jpg

İnşallah kolaylıkla başlarsın canım.
Sen çalışıyor muydun bir yerde?
bak ya unutmuşun bile beni bacımm.... ÇALIŞIYORUMDA BU YIL HAMİLELİK VS NEDENİYLE ARA VERMİŞTİMM öğretmenim ... birde master yapıyorum bir taraftanda aöf de adalet okuyorumm sözde dgs ye gircemm ya bakalım :(
Permütasyon- Kombinasyon çalışmaktayım :37::37::18::18:
kolay geleee bacımmm

Canım bu soruda önce paydaları eşitlemen gerekiyor. Soruyu çözen kişi, x-4'te eşitlemeye karar vermiş. Bu yüzden 4-x'i (-1) ile çarpmış ki, x-4' benzesin ve paydalar eşit olsun. Paydayı eşitledikten sonra da, -1'i bu sefer pay kısmıyla çarpmış. Paydaki +4 =>> -4 olmuş.

Yani, aradaki - işlemi 4 sayısının eksi (-) olduğunu gösteriyor.

Eki Görüntüle 877257

sınavda bu kadar zor sorular sorarlar mı kii? :26:

Karamsarlığa düşme canım. :)) Aslında soru çok kolay. Önce biliyorsun ki, c'nin altında görünmeyen 1 sayısı var. a/x + c/1 yani.
Önce burada payda eşitlemen lazım. Her iki tarafı x ile çarp. a + cx /x oluyor. Şimdi eşitliğin sağ tarafıyla birleştirerek yazalım.

a+cx / x = a (b+c) /bx =>>>> burda paydadaki x'ler birbirini götürür. Şimdi, tekrar düzenleyerek yazıyorum.

a+cx / 1 x gittiği için paydada 1 kaldı.

a+cx / 1 = a(b+c) / b =>>> içler dışlar çarpımı yapılır burada.

a(b+c) = b(a+cx) =>>> şimdi parantezin içine dağıtma yapıyorum.

ab+ac = ab+bcx burada da ab'ler birbirini götürür. Ve ac=bcx kalır. Bunların hepsi de çarpım durumunda olduğu için c'ler de birbirini götürür.

Ne kaldı, a = bx =>>>>>> yani, x = a/b dir sorunun cevabı :))

Anlamadığın bir yer varsa mutlaka sor ;)

bak ya unutmuşun bile beni bacımm.... ÇALIŞIYORUMDA BU YIL HAMİLELİK VS NEDENİYLE ARA VERMİŞTİMM öğretmenim ... birde master yapıyorum bir taraftanda aöf de adalet okuyorumm sözde dgs ye gircemm ya bakalım :(

kolay geleee bacımmm

Yok canım, unutur muyum :))
Matematikçi olduğunu söylemiştin. Merak ettim, özel okulda mısın, devlette misin diye.

çok tşk ederimm
bugün çalışıyodun hatırladığım kadarıyla nasıl geçti?

Back