Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar bende size katılmak istiyorum. aslında ben memurum kpssyi 2010 da kazandım. dgs yide 2013 sınavında kazanmadım ama şimdi ikisinede tekrar girmem gerek.bulundugum şehirden ailemin yanına gidebilmek için tekrar kpss yapmamlazım. dgs içinde karabük bilgisayar müh. kazandım. ama bu sene ist üniversitesi yada uzaktan eğitim yazacam o yüzden tekrar çalışmam lazım
Kızlar bende size katılmak istiyorum. aslında ben memurum kpssyi 2010 da kazandım. dgs yide 2013 sınavında kazanmadım ama şimdi ikisinede tekrar girmem gerek.bulundugum şehirden ailemin yanına gidebilmek için tekrar kpss yapmamlazım. dgs içinde karabük bilgisayar müh. kazandım. ama bu sene ist üniversitesi yada uzaktan eğitim yazacam o yüzden tekrar çalışmam lazım
Kızçeler bi el atın bana. " ulkenin en tanınmış kalemleri bu dergide bir araya toplanmış " bu cumlede ki kalem yan anlama ornek olarak verilmiş.bana dolaylı anlatım gibi geldi.sorularda bunun gibi örnek çıkarsa ve şıklarda yan anlam ve dolaylı anlatım olursa napcem ben? Daha doğrusu ikiside soru şıklarında olur mu?
Çoook ilginç geldi şuan. Memurken tekrar sınava girildiğini ilk kez duyuyorum. Genelde bi çok kişi şehir değiştirmek için eş durumundan faydalandıklarını biliyordum
Hoşgeldin umutincisi.
Memurluğundan bahseder misin biraz? :)
Hoşgeldin umutincisi.
Memurluğundan bahseder misin biraz? :)
Canım bu cümlede yan anlam söz konusu. Çünkü, yazarları (veya şair) "ülkenin en tanınmış kalemleri" diyerek anlatıyor. Yani, yazarı kaleme benzetiyor. Aşağıdaki tanımlara bakarsan daha iyi anlayacaksın. İnternete baktım. :))
Yan Anlam: Yan anlam genellikle benzerlik ilgisiyle oluşur.
Dolaylı Anlatım: Başkalarına ait sözleri değiştirerek, sadece içerik olarak aktarmaktır.
Soruna da gelince, öyle bir şey olmaz merak etme :))
kuzucuk karıştırmışım ben demek istediğm
Bu sorunun cevabını ben de merak ettim.
kuzucuk karıştırmışım ben demek istediğm
yan anlam ve ad aktarması arasında kaldım. çünkü yan anlam gerçek anlama yakın olan anlamında değilmiydi? mesela kalem gibi parmak denilince burda ki parmak yan anlam ama üklenin en tanınmış kalemleri diyince ad aktarması olmuyor mu?
ben bi üniversitede idari memurum. bekarım eş durumum yok. ailem istanbulda ben kırklarelindeyim. aslında sorun bu şehrin çok küçük olması o yüzden gitmek istiyorum. burda çok sıkılıyorum yapacak bişey de yok.ayrıca dediğim gibi mühendisliği kazandım ama gidemiyorum okumaya. o yüzden tekrar kazanıp okumak istiyorum.
Kızlar, artık ilk sayfaya okuduğum kitapları da eklemeye karar verdim.
Var mı bana katılmak isteyen?
ben varımmmmm :)))))
bak ya unutmuşun bile beni bacımm.... ÇALIŞIYORUMDA BU YIL HAMİLELİK VS NEDENİYLE ARA VERMİŞTİMM öğretmenim ... birde master yapıyorum bir taraftanda aöf de adalet okuyorumm sözde dgs ye gircemm ya bakalımİnşallah kolaylıkla başlarsın canım.
Sen çalışıyor muydun bir yerde?
kolay geleee bacımmmPermütasyon- Kombinasyon çalışmaktayım :18::18:
bak ya unutmuşun bile beni bacımm.... ÇALIŞIYORUMDA BU YIL HAMİLELİK VS NEDENİYLE ARA VERMİŞTİMM öğretmenim ... birde master yapıyorum bir taraftanda aöf de adalet okuyorumm sözde dgs ye gircemm ya bakalım
kolay geleee bacımmm
DEVLETTEYİM BacımYok canım, unutur muyum :))
Matematikçi olduğunu söylemiştin. Merak ettim, özel okulda mısın, devlette misin diye.