• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 DGS + KPSS İçin Haydi Buraya:)

Valla çok makbule geçer.Bir faydası olursa ben de giderim.Lisede gitmiştim kadın bir daha getirmeyin bunu demişti:)Ya siyah ya beyaz hiç griyi görmüyor ben birşey yapamam demişti:)

Kizlarrr ben bi soruyu yine yapamadim. 7x=3x x kactir? Esitligin bi tarafina 3 diger tarafina 7 yazdim. Sonraa sole oldu. 7x-3x=3-7 ordanda 4x=-4 buldum ama cvp 0 cikiyo

şuan yanımda olsaydın yanaklarını sulu sulu öperdim yeminlen :54:
mesela ben bişeyide anlamıyorum. kitapta ki yapılan sadeleştirmeyle benimki tutmuyo mesela 36 4x9=36 9x4=36 sadeleştirme yaparken 4 mü yazcaz 9 mu yazcaz gibi

Ayy ben de seni öperdim canımm:16::16:
Ama ikinci cümlede ne sorduğunu tam anlayamadım, (yazdığın denklemi yani) özür dilerim. Tekrar yazar mısın?

Canım diğer topikte böyle bir alıntı yapmıştım, ona cevap vermedin? :)

Kizlarrr ben bi soruyu yine yapamadim. 7x=3x x kactir? Esitligin bi tarafina 3 diger tarafina 7 yazdim. Sonraa sole oldu. 7x-3x=3-7 ordanda 4x=-4 buldum ama cvp 0 cikiyo

Soruyu doğru anladıysam eğer, 7x = 3x eşitliğinde 3x 'i karşı tarafa atarsam şöyle olur:

7x-3x = 0 (Sağ taraftan 3x'i gönderdiğim için burada 0 kaldı.)

4x = 0 olur. Buradan da, x = 0 çıkar.

Tabii, senin soruyu eksiksiz yazdığını, benim de doğru anladığımı varsayarsak :))

Canım diğer topikte böyle bir alıntı yapmıştım, ona cevap vermedin? :)

Soruyu doğru anladıysam eğer, 7x = 3x eşitliğinde 3x 'i karşı tarafa atarsam şöyle olur:

7x-3x = 0 (Sağ taraftan 3x'i gönderdiğim için burada 0 kaldı.)

4x = 0 olur. Buradan da, x = 0 çıkar.

Tabii, senin soruyu eksiksiz yazdığını, benim de doğru anladığımı varsayarsak :))

evet soru böyleydi :) bi arkadaşımda şöle dedi bana 7x+1=3x+1 7x-3x=+1-1 4x=0 diye bu arada maşallah senin matematiğinde pek iyi kıskanmadım desem yalan olur :(

evet soru böyleydi :) bi arkadaşımda şöle dedi bana 7x+1=3x+1 7x-3x=+1-1 4x=0 diye bu arada maşallah senin matematiğinde pek iyi kıskanmadım desem yalan olur :(

Arkadaşının çözdüğü yoldan da çözülebilir (her iki tarafa +1 ekleyerek çözmüş) aslında ama ben sana benim çözdüğüm yöntemi tavsiye ederim. Çünkü en basit yöntemi o.

Yok canım, matematiğim çok iyi sayılmaz. Bunlar basit şeyler, azmini elden bırakma, sen de çok güzel aşamalara geleceksin inşallah.

Arkadaşının çözdüğü yoldan da çözülebilir (her iki tarafa +1 ekleyerek çözmüş) aslında ama ben sana benim çözdüğüm yöntemi tavsiye ederim. Çünkü en basit yöntemi o.

Yok canım, matematiğim çok iyi sayılmaz. Bunlar basit şeyler, azmini elden bırakma, sen de çok güzel aşamalara geleceksin inşallah.

inşallah :( ama ÖSYM korkutuyo beni.

kızlar topiginizi yeni gördüm. Bende bu yıl dgs ye hazırlanıyorum. İzmir deu adalet 2. sınıfım hedefim hukuk (her adaletçi gibi :1: )

acaba aranızda dgs için dershaneye giden var mı hangi dershaneyi önerirsiniz acaba ?

ben matematiğe sıfırdan çalışmaya başladım. Hadi hayırlısı.

Son düzenleme:
kızlar topiginizi yeni gördüm. Bende bu yıl dgs ye hazırlanıyorum. İzmir deu adalet 2. sınıfım hedefim hukuk (her adaletçi gibi :1: )

acaba aranızda dgs için dershaneye giden var mı hangi dershaneyi önerirsiniz acaba ?

ben matematiğe sıfırdan çalışmaya başladım. Hadi hayırlısı.

hoşgeldin tuqçe :)))
Matematik kaynağın hangisi?

Bugün Antrenmanlarla Matematik ve Geometri kitabı sipariş ettim. :52::52:
Kaç günden beri ders çalışmıyorum. Amanınnn :18:

Antrenmanlarla Matematik diye bir kitap var, çok beğeniliyor. O olabilir. :))

olabilir bende onu çok duymuştum ama almadım karekök biraz bana karmaşık geldi. Ne biliyim anlattığı örnekle yaptırdıkları aynı olmuyor aklım karışıyor.:18: olmadı bende onu alayım. Sen hiç baktın mı o kitaba.

olabilir bende onu çok duymuştum ama almadım karekök biraz bana karmaşık geldi. Ne biliyim anlattığı örnekle yaptırdıkları aynı olmuyor aklım karışıyor.:18: olmadı bende onu alayım. Sen hiç baktın mı o kitaba.

Aslında Karekök sistem olarak güzel bir kitap. Ama reklamını yaptığı gibi sıfırdan anlatmıyor. Soruna gelince, antrenman kitabını bugün sipariş ettim ben de. Çok kararsız kalmıştım alıp almamakta. Kısmet oldu birdenbire :)

Ben bir arkadaşımda görmüştüm antrenmanlarla matematik diye kitabı en başta bildiğin toplama çıkarma yaptırıyor. Çarpım tablosunu ezberlettiriyor. Tam sıfır bir kitap.

o zaman sen bak beğenirsen bende alıyım. Sen hiç dgs ilgili dershaneye gittin mi ben gitmeyi düşünüyorum da hangisi iyi bilmiyorum bir bilgin var mı ?:18:

Tamam kitabım bir gelsin, yazarım buraya. Ben Tasarı nın kursuna gitmiştim, dgs için. Sen hangi şehirdesin? Bölümün nedir?

Tamam kitabım bir gelsin, yazarım buraya. Ben Tasarı nın kursuna gitmiştim, dgs için. Sen hangi şehirdesin? Bölümün nedir?

Ben izmirde oturuyorum adalet meslek lisesinden adalet myo ya geçiş yaptım şimdi hukuk için şansımı denicem eadan :17:

Back