• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
İnandığın doktorla yola çıkmak lazım..
Acıbadem genel olarak labaratuvar konusunda iyi bir hastane doktorunda iyi zaten Allahın izniyle güzel haberini alırız yakında..
Valla Eskişehirdeki süpermiş apart daire işi...
Benim duyduğum garip geldi bana :KK57:
inşallah hepbirlikte iyi haberler duyalım;eğer maslak acıbadem apart ortak kullanım şeklindeyse dediğin gibi zor olur bence de rahat edemez insan ama tabi şuda var insanlar bi umutla geliyor en azından kalacak bir yerimiz var deyip sabrediyor ne yapsın insancıklar :KK43: ama çok şükür Eskişehir o konuda da rahat...

Tatlım buna doktor okey vermeden sen istesende yapmazlar zaten..
7 mm ilaçla olur diye düşünüyorum ben bir de nar mevsimi nar suyu doğal östrojen içeriyor ve rahim duvarı kalınlaşmasına yardımcı...
Her gün transfer gününe kadar taze sıkılmış nar suyunu iç...
Öğleden önce yarım bardak öğleden sonra yarım bardak şeklinde tüket..

Çok içtim nar suyunu arkadaşım. Adaçayı, hayıt... Ev aktar gibi oldu.
Hiç anlayamıyorum 1 mm oynamazmı ya bu kadar çabaya ????
15 aydır 5,5 -6 mm

inşallah hepbirlikte iyi haberler duyalım;eğer maslak acıbadem apart ortak kullanım şeklindeyse dediğin gibi zor olur bence de rahat edemez insan ama tabi şuda var insanlar bi umutla geliyor en azından kalacak bir yerimiz var deyip sabrediyor ne yapsın insancıklar :KK43: ama çok şükür Eskişehir o konuda da rahat...
evet canım sonuçta kalacak yer çok önemli ve olması büyük rahatlık...
ohhh valla şahsına daire verilmiş:KK48::KK73:

15 ay oldu biliyomusun :KK43:
Gittiğim her doktor hiç birşey bulamıyor.
Keşke benimde yapışıklığım falan olsaydı da açılsaydı, yada tüpler kapalı olsaydı da hsg ile açılsaydı.
Benimkinin pek çaresi yok gibi geliyor bana.
Artık umutlarım bitti sayılır..
canım sen hangi şehirdesin,eskişehir e yakınsan buraya gelebilirsin,fatih bey bu konularda da başarılı,benim rahim kalınlığı sorunum olmadı ama burda olan arkadaşlar var iyi şeyler duyuyorum onlardan ordan biliyorum,senin gibi uzun süre bu problemi yaşamış ama burda tüp bebek denemesi yapan insanlar var,üzülme canım benim elimden ne gelirse yardıma hazırım bunu bil..

Çok içtim nar suyunu arkadaşım. Adaçayı, hayıt... Ev aktar gibi oldu.
Hiç anlayamıyorum 1 mm oynamazmı ya bu kadar çabaya ????
15 aydır 5,5 -6 mm
Hakikaten ne önereceğimi şaşırdım her şeyi de yapmışsın...
Her ay kontrol ettiriyormusun peki?
Belki her ay ince değildir kalın gördüğünüz bir ay ilaç desteği alıp transfer olabilirsin..
Şimdi sen bana her ay baktırıyorum diyeceksin dimi:KK53:

Hakikaten ne önereceğimi şaşırdım her şeyi de yapmışsın...
Her ay kontrol ettiriyormusun peki?
Belki her ay ince değildir kalın gördüğünüz bir ay ilaç desteği alıp transfer olabilirsin..
Şimdi sen bana her ay baktırıyorum diyeceksin dimi:KK53:

:(
Evet
:(

canım sen hangi şehirdesin,eskişehir e yakınsan buraya gelebilirsin,fatih bey bu konularda da başarılı,benim rahim kalınlığı sorunum olmadı ama burda olan arkadaşlar var iyi şeyler duyuyorum onlardan ordan biliyorum,senin gibi uzun süre bu problemi yaşamış ama burda tüp bebek denemesi yapan insanlar var,üzülme canım benim elimden ne gelirse yardıma hazırım bunu bil..

Sağol arkadaşım yaa çok iyisin :)
Ben istanbuldayım. Adet olmayı bekliyorum. Histereskopi olduğum için günlerimde şaştı.
Adet olduktan sonra 2 ay dene istersen dedi doktor.
Ya da gel tüpe başlayalım dedi.
Ama işte rahimde bir düzelme, gelişme olmadan parayı sokağa atmak gibi geliyor bana.
Bide diyorumki belkide o igneler, ilaçlar (tüp bebek tedavisinde neler kullanılıyor bilmiyorum) bana iyi gelebilir.
Kafam allak, bullak yani.

arkadaşlar biraz uzanmam gerek dinlencem,şimdilik hoşçakalın hepinizi öpüyorum Allah'a emanet olun hayırlı akşamlar herkeseeeee!!!!.....

Ben istanbuldayım. Adet olmayı bekliyorum. Histereskopi olduğum için günlerimde şaştı.
Ama işte rahimde bir düzelme, gelişme olmadan parayı sokağa atmak gibi geliyor bana.
Bide diyorumki belkide o igneler, ilaçlar (tüp bebek tedavisinde neler kullanılıyor bilmiyorum) bana iyi gelebilir.
canım benim anladığım kadarıyla senin kafan çok karışmış,bende İstanbul da oturuyorum Eskişehir de tedavi oluyorum ,durumunda bir değişiklik olmadığı için bence doktor değiştir bide öyle dene derim,dediğim gibi elimden ne gelirse yardıma hazırım arkadaşım, ben daha burdayım İstanbul a dönmüyorum söylemen yeter gerekli görüşmeleri hastaneyle senin adına yaparım

iyim kuzu yeğen çok tatlı
10489741_1006314359395222_6929005490391699869_n.jpg
bu gsiün huzursuzdu biraz bana kök söktürdü ama onuniçin kök sökmek bile çok tatlıydı
maşallahhh kuzuyaa canım benim. rabbim sana da nasip etsin böyle güzel bi kız :)

canım benim anladığım kadarıyla senin kafan çok karışmış,bende İstanbul da oturuyorum Eskişehir de tedavi oluyorum ,durumunda bir değişiklik olmadığı için bence doktor değiştir bide öyle dene derim,dediğim gibi elimden ne gelirse yardıma hazırım arkadaşım, ben daha burdayım İstanbul a dönmüyorum söylemen yeter gerekli görüşmeleri hastaneyle senin adına yaparım

Sağol canım
Aklıma yazdım seni :)
Sen ne zamandır deniyorsun ?

Merhaba arkadasım dilerim rabbim şifanı verir. asagıdakı yazıyı bı yerde gordum belkı ılgını ceker canım..

Rahim duvarı inceliği neden olur?

Rahim iç duvarının fizyolojik olarak ince olduğu durumlarda ornegin menapoz döneminde adet olunmaması normaldir. Yine dogum kontrol hapları kullanan bayanlarda adetlerin az olması veya yok denecek kadar az olması sadece leke seklinde olması da beklenen bir durumdur. Menapozdaki olmayan veya dogum kontrol hapı kullanmayan kadınlarda genellikle dogum kurtaj gibi bir olay sonrası olusan adet miktarındaki azalmalarda ya hormonal birtakım sebepler ya da rahim iç zarında olusan hasarlar soz konusu olabilir.

Rahim iç zarında hasar yapan hastaliklarin basında endometrit denilen rahim iç zari iltihabı hastalıkları gelir. Endometritler tüberküloz gibi sistemik bir hastalığın seyri sırasında, olabilecegi gibi..dogum sonrası , kurtaj sonrası veye spiral uygulamaları sonrası geçirilen iltihaplar seklinde olabilir.

Rahim duvarı inceliği nasıl tedavi edilir?

Tedavi nedene ve hastanin beklentisine yöneliktir. Kadın: Adet miktarinda azalma, adet olamama veya gebe kalamama yakinmlari ile gelebilir.Hormonal uyarı eksikliği varsa tiroid, Prolaktin hormonları veya PCO gibi bu durumlar araştırılarak tedavi edilir. Hormonlar düzenli çalışıyor ancak uç organ hasarı denilen endometrium hasarı soz konusu ise Histeroskopi yapilarak rahim iç zarı kamera yardımı ile gözlenir, biopsi alınır.yapisiklik var ise bunlar ayrılır ve 2 tabakanın tekrar yapışmasını önleyecek önlemler alınır. Enfeksiyon varsa etkene yonelik Antibiyotik tedavisi uygulanır ve yüksek doz hormon tedavileri ile rahim iç zari kalinlastirilmaya çalışılır.

Merhaba arkadasım dilerim rabbim şifanı verir. asagıdakı yazıyı bı yerde gordum belkı ılgını ceker canım..

Rahim duvarı inceliği neden olur?

Rahim iç duvarının fizyolojik olarak ince olduğu durumlarda ornegin menapoz döneminde adet olunmaması normaldir. Yine dogum kontrol hapları kullanan bayanlarda adetlerin az olması veya yok denecek kadar az olması sadece leke seklinde olması da beklenen bir durumdur. Menapozdaki olmayan veya dogum kontrol hapı kullanmayan kadınlarda genellikle dogum kurtaj gibi bir olay sonrası olusan adet miktarındaki azalmalarda ya hormonal birtakım sebepler ya da rahim iç zarında olusan hasarlar soz konusu olabilir.

Rahim iç zarında hasar yapan hastaliklarin basında endometrit denilen rahim iç zari iltihabı hastalıkları gelir. Endometritler tüberküloz gibi sistemik bir hastalığın seyri sırasında, olabilecegi gibi..dogum sonrası , kurtaj sonrası veye spiral uygulamaları sonrası geçirilen iltihaplar seklinde olabilir.

Rahim duvarı inceliği nasıl tedavi edilir?

Tedavi nedene ve hastanin beklentisine yöneliktir. Kadın: Adet miktarinda azalma, adet olamama veya gebe kalamama yakinmlari ile gelebilir.Hormonal uyarı eksikliği varsa tiroid, Prolaktin hormonları veya PCO gibi bu durumlar araştırılarak tedavi edilir. Hormonlar düzenli çalışıyor ancak uç organ hasarı denilen endometrium hasarı soz konusu ise Histeroskopi yapilarak rahim iç zarı kamera yardımı ile gözlenir, biopsi alınır.yapisiklik var ise bunlar ayrılır ve 2 tabakanın tekrar yapışmasını önleyecek önlemler alınır. Enfeksiyon varsa etkene yonelik Antibiyotik tedavisi uygulanır ve yüksek doz hormon tedavileri ile rahim iç zari kalinlastirilmaya çalışılır.

Teşekkür ederim ilgine :)
14 gün önce histereskopi oldum. 1-2 ayda rahim kendini kalınlaştırabilir dedi doktorum.
Umarım 2 ayda en az 8 mm olur. Olmassada tüp bebek yolları görünüyor bana.

Selam canım,
Nasılsın ? Kanamaların bittimi ?
Benimde bugun adet günüm normalde ama histereskopi olunca işler değişti sanırım. Doktora gittim histereskopiden 14 gün sonra yumurtam çatlamış bile ! Ben adet olmayı beklerken yumurta çatlamış. Hiç anlamadım.
Sen operasyondan sonra adet oldun mu ? Ne zaman adet olunuyormuş acaba ?
Bana Tarlusal diye bir ilaç verdi. Adet söktürücüymüş. İçmezsem adet olamazmıyım acaba?
Doktora gittim yine 1000 tane soruyla döndüm anlican :)
Merhaba, histereskopiden sonra yaklaşık 5-6 gün ufak kanamalarım oldu benim sonra geçti. Normalde bu hafta sonu adet olmam lazım, bir kaç gündür adet olacakmışım gibi, bugünde kahverengi lekeler var ama bir türlü kırmızı kan gelmedi, normalde bu kadar kahverengi lekem olmazdı, bende anlamadım. Doktorlarda sağolsun muayene etmediler, her ikiside. Tüp doktorum adet olunca muayene edeyim ona göre tüpe geçeriz yada geçmeyiz dedi.
Senin nasıl yumurtan çatlamış ki? sende kanama olmamıştı, peki şimdi lekelenme felandamı yok?

Back