merhaba. ben de ilk defa tüp bebek deniyorum, şu an test bekleme sürecindeyim. bu dönemde yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim belki faydalananlar olur :)
10 yıllık evliyim. sebepsiz infertilite nedeniyle bebek olmadı. 42 yaşındayım. tedaviye başlayacağım zaman tam 3 doktora muayene oldum ve fikir edinmeye çalıştım. süha sönmez adında bir profa muayene oldum ilk olarak. 3 tane yumurtam olduğunu, küçük bir miyomun olduğunu falan söyledi,bilgiler verdi. ama çıkarken "size çok zaman ayırdım" şeklindeki cümlesi gözümde kendisini bitirdi doğrusu. dünyanın parasını veriyoruz doğal olarak merak ettiklerimizi sormak durumundayız. zaten asistanını da hiç sevmedim. yüzü hiç gülmüyor. ayrıca süha bey muayenehanesinde bakıyor ama işlemleri acıbadem veya medicana da falan yapıyormuş. bu da içime sinmedi. yani daha önce yaşadığım bir deneyimden dolayı hastanenin kendi doktoru değilse, dışardan hasta getiriyorsa 2. sınıf muamelesi yapabiliyorlar. ayrıca tek başıma gitmem gerektiğinde bilmediğim yerleri bulmaya çalışmak falan sıkıntılı olabilirdi.
sonra bahçeci tüp bebek merkezinde erbil beye muayene oldum. adam 7 tane yumurtan var ve üplerin tıkalı dedi. şaşırıp kaldım. çünkü bugüne kadar daha önceki gittiğim doktorlar dahil hep tüplerin açık demişti. ayrıca prof süha sönmez 3 yumurta derken bu nasıl 7 yumurta görüyordu? hadi 1-2 yanılma payı olabilir ama 3 yumurta 7 tane görülmesi enteran geldi ve inandırıcı gelmedi. sanli bizi kafalamaya çalışıyor gibi hissettim. zaten yaklaşımı da samimi görünmeye çalışıyor ama laubaliliğe yakın bir konuşma tarzı vardı. bazı cümlelerin içinde küfür sayılabilecek kelimeler bile geçti ve bir doktora yakıştıramadım samimi olmak adına bu kadar rahat olmasını.
son olarak brüksel tüp bebek merkezine gittik. prof doktor yücel karaman. adam sakin görünümlü biri ama kesinlikle işinin ehli. 20 binin üzerinde ameliyatı olan, florance nightengel hastanesinde tüp bebek bölümünün başkanlığını yıllarca yürütmüş, yurtdışında yıllarca çalışmış ve brüksel de tüp bebek hastanesi olan aynı zamanda şişli de brüksel tüp bebek hastanesinin de kurucusu kendisi.
muayeneye başlarken besmele çekmesi beni ciddi anlamda psikolojik olarak rahatlattı. Allah'ın adıyla başlaması çok olumlu bir ilk izlenimdi bana göre. ve oda prof süha bey gibi 3 tane yumurtam olduğunu,tüplerimin açık ama miyomumun olduğunu ve bebeğin tutunabileceği bir noktada olduğu için önce onun alınması gerektiğini söyledi.
yukarıdaki değerlendirmeleri eşimle aramızda yaptıktan sonra brüksel tüp bebek merkezinde prof yücel karaman'la tedaviye devam etme kararı aldık. adetimden 2-3 gün önce miyom ameliyatı oldum. diğer ayda da tüp bebek tedavime başladık. yani 13 kasım 2014.
2 tane yumurtam gelişti. 22 kasımda (tedavinin 10. cu gününde) yumurta toplandı. çok şükür ikiside kaliteliymiş ve döllenmiş. gelişimleri güzeldi. ama transferden bir gün önce arayıp, yumurtanın birinin gelişmesini hemen hemen durduğunu ve tek embriyo transfer edeceklerini söylediler. üzüldüm biraz ama hayırlısı dedim. hayırlısıysa inşalla o da bir an önce gelişmeye devam eder diye dua ettim. ertesi gün yani 25 kasım 2014 günü transfer için gittiğimde embriyolog da şaşırmış bir şekilde, "biliyor musun diğer yumurta da birden bire gelişimini hızlandırdı ve diğerine yetişti. yani 2 embriyo transfer edeceğiz" dedi
Allah'ım işte olağanüstü mucizelerden biriyle karşı karşıyaydım çok sevindik eşimle. birbirimize sarıldık :)
neyse ikisini de transfer ettiler. bugün transferimin (transfer günüyle birlikte) 9. günü. meratan çatlıyorum
test yapmayacağım dedim ama dayanamadım
7. günü idrar tesi yaptım negatif çıktı. 8. günü yaptım negatif çıktı
bugün gene yapıcam inşallah. ama pek umutlu olmamakla birlikte inşallah bugün 2 çizgiyi görürüm. çıkmayabileceğini biliyorum ama duramıyor insan işte.
12. günü yani pazar günü kan testi günüm. ama sanırım ona da dayanamayıp yarın yaptırabilirim. beklemek çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ha sahi merak edenler için bu süreçe herhangi bir belirti yada değişiklik oldu mu o konudan bahsedeyim. ciddi bir değişiklik olmadı ama çok acıkıyorum. önceki gece saat 2.5 ta açlıktan uyandım. göğüslerimde şişlik,gerginlik ve acıma var. 1-2 gündür acıması biraz azaldı. ilaçlardan olma ihtimali yüksek. göğüslerdeki halkalar bir miktar büyüdü şişlikten mi bilmiyorum. karnımda çok şişlik oldu ve ilacı alınca uykum geliyor bunlarda ilaçlardan olsa gerek. onun haricinde karnım tokken bi anda aklıma yoğurtlu biber kızartması geldi canım istedi. ve hayatımda sadece 1-2 kez yediğim şeker pancarı közlemesi canım istedi. nerden aklıma geldi hiç bi fikrim yok
kokuya biraz hassaslaştım. ara ara oluyor ama. mesela arada yemek kokusu falan geliyo burnuma. mesela sigaranın kokusu dün bir an çok iğrenç geldi. ama sadece bi kere oldu bu. keşke hep olsa
ve bugün bir iki defa bebek kusmuğu gibi koku geldi. 2 gün bacaklarım çok ağrıdı havadan mı bilmiyorum. dün yani 8. gün sağ kasığıma ara ara iğne batması gibi sancı girdi.
sanırım bu kadar
Ben bunları yaşadım arkadaşlar. ne kadarı psikolojiktir ne kadarı gerçektir bilemiyorum ama bunları gözlemledim.
son olarak brüksel tüp bebek fiyatlarını da söyliyeyim.
miyom ameliyatım 3.750 TL tuttu.
tüp bebek 5200 TL
ilaçlar 1800 TL
tahliller 420 TL civarıydı galiba.
taksit olayı yok. nakit veya kredi kartıyla çalışıyorlar.
offf amma yazmışım
okuyanlara sabırlarından dolayı teşekkürediyorum
inşallah birilerine fikir olur yazdıklarım. çünkü ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum. ben de saatlerce internetten araştırıyorum aklıma takılanları öğrenmeye çalışıyorum. inşallah Rabbim bütün isteyenlere hayırlı, sağlıklı, çok güzel, çok tatlı bebişler nasip eder. pazarı iple çekiyorum inşallah olumlu sonuç alır burda sizlerle paylaşırım :) Allah'a emanet olun Allah sabır ve selamet versin inşallah.