• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
sara_28 sara_28 canımmm sana söyleyecek hiç bir söz bulamıyorum bu yollardan defalarca geçmiş birisi olarak zaman sana en iyi gelecek şey zaman şimdi değil ilerleyen günlerde konuşuruz yeniden AMA ŞUNU UNUTMA BU HAYATA EN DEĞERLİ ŞEY SENSİN SEN İYİ OLACAKSIN Kİ EŞİNE İYİ SAĞLIKLI BİR EŞ GELECEK EVLADINA SAĞLIKLI İYİ BİR ANNE YUVANA İYİ SAĞLIKLI BİR KADIN OLARAK VERİMLİ OLACAKSIN

çok sağol yeterim heryerim uyuşuk gibi başım ağrıyor ne düşüneceğimi bilmiyorum

yeterim ben en iyi anlayanlardan biride sensin biliyorum ben ne diyeceğimi bimiyorum

çok iyi yürekli birisin biliyomusun kalbindeki sevgin kadar büyük bir mutluluk yaşamnı diliyorum bu tedavinin sonunda
GÜZEL YÜREKLİM her şey bizim için inşşş daha güzel günleri yaşamak vardır kaderimizde

çok sağol yeterim heryerim uyuşuk gibi başım ağrıyor ne düşüneceğimi bilmiyorum
hiç bir şey düşünme canım ağla (ağlamak istiyorsan ) uyu seni ne rahatlatıyorsa onu yap içine atma yeterki geçecek geçmek zorunda

Merhaba canım..
Her defasında söylüyorum bu örneği ki umut olsun hepimize diye..
Benim kuzenim menapoz teşhisi kondu 29 yasında 1 yumurtası zor oluyordu. 2 tüp bebek denedı agladı zırladı. kocasına beni boşa dedi. 3.sünü denemek için hazırlık yapıyordu ama yumurta var mı yok belli olmuyor du. Artık ümidini kesti napayım herkesin cocugu olmak zorunda degıl dedı. o ay doktor 1 yumurtan var ve relg olunca başlarız demişti tedaviıye. o sözden sonra tam 1 hafta hergun çalışmışlar :) Nitekim rabbim nasip etti ve hamile kaldı. Şimdi ikizleri var.
Ve görümcem 38 yaşında tek tüple 2 tüp bebek denemesi yaptı. En son doktora birlikte gittik çok iyi hatırlıyorum 2 yumurtan gözüküyor artık elini çabuk tut dedi. Oda ondan sonraki ay hem de kocası ile o ay sadece 1 gece ilişkiye girmelerine ragmen hamile kaldı.
Yani tüp bebek her şey değil buna çok eminim.. O sadece bi yol ama nasip allahtan ve dilerim Allah hepimize tez vakit nasip eder..

Canım aynen benimde dileğim hepimizin yakınların gibi mucizeleri olsun

Offf kızlar neden böyle hissediyoruz..bende dün eltimin ablasına bebek görmeye gittim akşamdan beri kötüyüm o minik mucizeler birgün bizimde evlerimize kucaklarımıza gelecek mi...ölmeden şu dünyada bende anne olabilecekmiyim...gözüm açık ölürsem bundandır...biz kadınlar eşlerimize göre daha hırpalıyoruz kendimizi bende çoğu geceler eğer kusur bendeyse eşim benim yüzümden baba olamazsa ona bunu yaşatmaya ne hakkim var diye düşünüyorum..benim yüzümden baba olamazsa ben bu vicdan azbıyla nasıl dururum diyorum...hep ağlıyorum bi aralar..geçende anneme keşke ben ölseydimde herşey normale dönseydi dedim...sanki kendimi bir engel gibi görmekteyim allaha her gün ve gece dua etmekteyim kusur bendeyse kısır olan bensen hz.zekeriya peygamberin kısır eşinin rahmime can verdiğin gibi banada doğurganlık nasip et rabbim diyorum...peşpeşe doğuran kadınlara doğurganlığa özeniyorum..bazen benden anne olmaz mı ki acaba diyorum..arada bir böyle basıyo bu duygular beni...hep canı gönülde istedim bir oğlum olsun bir kızım..oğlum babasıyla maca top oynamaya gitsin bizde kızımla onlara börekler kekler yapalım kızım babasına baba bak bunlayı ben yaptım desin..sonrada bunlayı annem öyyetti desin...benim bu kulaklarim birkerecik bile olsa anne sözünü işitebilecek mi bir kerecik bile olsa minik bir elin sıcaklığını elimde yüreğimde hissedebilecekmiyim...ben yine kötü oldum sanırım..sara canım benim hepimoz seni çok iyi anlıyoruz...bizler aynı hikayenin başka şehirlerde yaşayan kahramanlarıyız..
uzun zamandır ben karnımda evimde bir bebeğin olacağı hayalini kurmuyorum kuramıyorum bazan düşünüyorum ilk yılarda ne çok hayalim varmış şimdi bir çoğundan vaz geçmişim çünki umudum kalmadı çabaladım uğraştım ama olmadı belkide böylesi hayırlıdır diyorum artık ama en çok küçük yegenimi kucağıma aldığımda onu kokladığımda acaba ebnim evladım olsaydı nasıl kokardı diyorum onun elini tutuğumda içimden akıp giden sıcaklık varya kendi evladım olsaydı acaba aynı şeylerimi hisedecektim diyorum ama durup durup ALLAH ŞÜKÜR EDİYORUM iyiki teyzeyim iyiki halayım diyee iyiki onları koklayıp kokularını içime çekebiliyorum çok şükür allahım SENDEN GELEN İÇİN SANA SIĞINIYORUM

Son düzenleme:
kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm

Hayatımda çok nadir ağlayan biriyimdir. Ilk tüp bebek tutmadiginda aynı duygulari hissederek sabaha kadar sigara içerek aglamistim :( bir iki hafta içinde toparlanip tatile çıkmıştık sonra bi 4 ay sonra denedik ..yani ne desek boş ama nolur yıpratmak kendini herseyin bir zamanı var allah yardimcin olsun inşallah

uzun zamandır ben karnımda evimde bir bebeğin olacağı hayalini kurmuyorum kuramıyorum bazan düşünüyorum ilk yılarda ne çok hayalim varmış şimdi bir çoğundan vaz geçmişim çünki umudum kalmadı çabaladım uğraştım ama olmadı belkide böylesi hayırlıdır diyorum artık ama en çok küçük yegenimi kucağıma aldığımda onu kokladığımda acaba ebnim evladım olsaydı nasıl kokardı diyorum onun elini tutuğumda içimden akıp giden sıcaklık varya kendi evladım olsaydı acaba aynı şeylerimi hisedecektim diyorum ama durup durup ALLAH ŞÜKÜR EDİYORUM iyiki teyzeyim iyiki halayım diyee iyiki onları koklayıp kokularını içime çekebiliyorum çok şükür allahım SENDEN GEELN İÇİN SANA SIĞINIYORUM

Benim ablamin hiç çocuğu olmadı ama o kadar hayırlı işlerle ugrastilar ki çocuğu olsaydı bu kadar sevabı olmazdı diyorum ben.ama senin için yine de rabbim dualar ediyorum egunal sen ve yıllardır bekleyen arkadaşlarım için her zaman dua ediyorum. .

Benim ablamin hiç çocuğu olmadı ama o kadar hayırlı işlerle ugrastilar ki çocuğu olsaydı bu kadar sevabı olmazdı diyorum ben.ama senin için yine de rabbim dualar ediyorum egunal sen ve yıllardır bekleyen arkadaşlarım için her zaman dua ediyorum. .
ALLAH RAZI OLSUN DUA EDEN ETMEYEN TÜM DOSTLARIMDAN kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız

kızlar geldim malesef olmadı hiç tutunmamış bebeklerim değerim 0,60 çıktı kendimi o kadar eksik işe yaramaz boş olarak hissediyorumki sadece gözyaşlarım akıyo tutamıyorum eşimin desteğiyle ayakta duruyorum oda beni teselli edecek diye üzüntüsünü yaşayamadı herşey o kadar sorunsuz o kadar güzel giderken sonuç hep negatif oluyo demekki bende bir sorun var ben anne olmanın ne demek olduğunu bilemeyecem belkide hiçbizaman suçum ne kusurum ne bilmiyorum çok kötüyüm

Canım ne desem boş... Ben de ilk 2 denemeden sonra sigarayı arttırdığımı ve akşamları mecbur olmamama rağmen erken yattığımı çünkü yalnız kalmaktan çok yorulduğumu hatırlıyorum... Benim şansım hep tatil dönemlerimize denk geldi negatifler... Alkolün de sigaranın da dibine vurmuştum... Bir süre sonra kendinde o gücü tekrar hissedeceksin merak etme... Ben 3. denemede buldum meleğimi... Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin doğumda hep dua edicem size... Bir an önce düzelmeye bak ve gül, eğlen bi süre arkadaşlarınla dışarı çık... Tatile gidin eşinle... Umarım tavsiyelerim hayat bulur da sen de çabucak toparlanırsın :)
Sevgiler

Kızlar bugün bir kitap gördüm ve hemen aldım... Tüp bebekle hamile kalan bir yaşam koçu yazmış problemi PCOS ve endometriyozis... Hayal kırıklıkları ve ufacık sevinçleri okurken bizi gördüm kitapta... İsmi 'BEBEKLE DOĞMAK' okumak isteyenler için...

Kızlar bugün bir kitap gördüm ve hemen aldım... Tüp bebekle hamile kalan bir yaşam koçu yazmış problemi PCOS ve endometriyozis... Hayal kırıklıkları ve ufacık sevinçleri okurken bizi gördüm kitapta... İsmi 'BEBEKLE DOĞMAK' okumak isteyenler için...
O kitabı biliyorum içinde sonlara doğru güzel gerçek yaşanmış hikayeler var...bende size bir kitap önereyim tavuk suyuna çorba anne adayları için....tavsiye edebilirim güzel bazı yerlerde ağlayarak okumuştum..

iyi akşamlar

daha önce bir kaç kez yazmıştım bu topiğe.şimdi işler ciddiye bindi.aralıkta allahın izniyle tedaviye başlıyoruz.size sormak istediğim bir kaç soru var.

eşimin değerleri normal.ben pkoluyum.hormonlarım normal.1 sene önce hsg çektirdim tüpler açık.1 negatif aşılamam oldu.yumurtalar ilaçlara ve iğnelere cevap veriyor ama döllenmiyor maalesef.

tüpten önce yaptırmam gereken test var mı?

Merhaba kızlar bugun transferim gerceklesti 2 tane transfer edildi biri iyi kalitede digeri orta insallah tutunurlar annelerine...Allah hepimizin yardmcısı olsun..
elinden geleni yapmışsın canım şimdi iş beklemede rabbim yüzünü güldürsün inşşş

Merhaba kızlar bugun transferim gerceklesti 2 tane transfer edildi biri iyi kalitede digeri orta insallah tutunurlar annelerine...Allah hepimizin yardmcısı olsun..

Ayy insallahhh yaaaa :)
Benim de 2tane transfer oldu pazar gunu :)
Heyecan dorukta..
Stresten bir gecede reflü oldum ya, suan cok kotu durumdayim, ne pis biseymis reflu.. Bisey yiyip icemiyorum :(

iyi akşamlar

daha önce bir kaç kez yazmıştım bu topiğe.şimdi işler ciddiye bindi.aralıkta allahın izniyle tedaviye başlıyoruz.size sormak istediğim bir kaç soru var.

eşimin değerleri normal.ben pkoluyum.hormonlarım normal.1 sene önce hsg çektirdim tüpler açık.1 negatif aşılamam oldu.yumurtalar ilaçlara ve iğnelere cevap veriyor ama döllenmiyor maalesef.

tüpten önce yaptırmam gereken test var mı?

Aramıza hoşgeldin. Herşey gönlünce olsun.
Ben de Ekim de başladım tedaviye.O yüzden taze taze bilgi verebilirim sana:)

Senden istenecek testler:
TSH
ST4
Rubella IgG
Tam kan sayımı
Hiv1+2ab
Hsb Ag
Anti HGV
Eşinden istenecek testler alttaki 3tane.
ve sperm sayımı
Bunların sperm sayımı hariç 6 ay içinde yapılanı varsa kabul ediyorlar.
Hsg 1 yıllık kabul edilir mi bilmiyorum.

Back