hıımmmm anladım demekki sora sora öğrencem
2 kaybın için öncelikle çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın çok zor cidden..
peki bu gebelikler doğal yollamı oldu devam etmeme sebebini arştırdınızmı?
bak gel güzellikle anlat bana yoksa sorularımla işkence yaparım sana
sıkmak istemediğim için kısaca geçtim canım
yoksa anlatırım 1.5sene doğal yolla korunduk sonra bıraktık o ay adet olmadım dr
gittim hamilesin dedi inanamadım kan tahlili istedim çıkmadı sonra dr hanım ölede bölede kıvırmaya başladı çıktım ordan ertesi hafta
başka bi dr gittim hiçbişey anlatmadım baktı yumurtalığında kist oluşmuş dedi doğum kontrol ilacı verdi 2ay kullandım temizlendi
6ay deneyin olmazsa gelin dedi 5.ayım falandı bi arkadaşımın ısrarıyla onun dr. gittim eşimide çağırdı bana eşime tahliller yaptı
bunun sonucunda eşimin varikosel olduğunu öğrendik hemen ürolojiye yönlendirdi ya ameliyat olucaktı ya tüp bebek yapıcaktık
ayrıca eşimin kendi sağlığı içinde o an olmasa bile ameliyat olması gerekiyodu daha sonradan ilerledikçe ağrı falan yapıyomuş
çünkü bizde o zaman ameliyat olmaya karar verdik ve oldu eşim ağustostu dr yaza kadar anca hamile kalırsın dedi arada
kontrollere gittik sayımız çok güzel yükseliyodu daha sonra mart ayında çok kötü grip oldum ilaçta alamıyorum ya bişey varsa bi
ihtimal diye tam adet günümde test yaptırdım çıktı ama ertesi gün kanamam geldi ve düştü kürtaj oldum (o zamanki cahil aklımla
şimdiki aklım olsa asla olmazdım çünkü çok küçüktü zaten kimyasal gebeliklerde kendi düşer ) dr 3ay korunma verdi 3ay korunduk
ardından 6.ayımda tekrardan hamile kaldım yine çok kötü griptim hamilelikten bünyem zayıf düşüyodu sanırım bu sefer bekledim
1hafta 10gün sonra gittim vajinal ultrasonla baktı kesemiz gözüktü bebek yoktu henüz bi 10gün sonra tekrar gel dedi dr gitmeme
bikaç gün kala yine kanamam geldi hemen dr gittim baktı kese duruyodu hatta bebekte oluşmaya başlamıştı artık korkulucak bişey
olmadığını bazı gebeliklerde yaşandığını söyledi ısrarla rapor ve ilaç istememe rağmen zorla 3gün rapor alabildim ilaç yine vermedi
akşam baktım çoğalıyor gibi nöbetçi dr gittim baktı bebekte kesede yerinde duruyo hala dedi ilaç verdi iki düşüğümdede ne yoğun
kanama ne ağrı sızı hiçbişey yoktu bebekler düştükten sonra yoğun kanama falan başladı neyse ertesi gün akşam lavaboya girdim silindim bi baktım peçeteye yapıştı bebeğim kesesiyle beraber düşmüştü ellerime
hemen temiz bi peçeteye aldım dr gittik
baktı düşük yapıyosun deyip kürtaja aldı ertesi hafta dr kontrole gittim patalojiye göndermişti onun sonucunu almaya neyse aldım dr gösterdim eve gittim sonuca bi kendim bakıyim dedim bi baktım ilk düşük yaptığım tarih bu kadar tesadüf olamazdı sanırım
ilkinde bana dr hiçbiyere göndericem falan dememişti hemen dr aradım ertesi gün tekrar gittim meğer benim düşündüğüm
gibiymiş ilk tahlil sonucumu almışım gidincede diğerini aldım ikisinde de sonuç aynı bebeğin benden besleneceği yer iltihap kapmış
beslenememiş zaten sağlıksız olan bebekler düşermiş hemen o hastaneyi terk ettim daha iyi bi yere gittim sil baştan bidaha testler orda yapıldı bu seferde eşimin morfolojisi kötü çıktı tekrardan ürologa gittik ilaçlarla keçiboynuzu kürüyle düzelttik birazda olsa dr
denemeye devam edebilirsiniz bi sorun gözükmüyor dedi 4-5 ay geçmesine rağmen ben hala hamile kalamamıştım bu sefer burdan
bahçeci tüp bebek merkezini buldum oraya gittim tahlillerimide alıp dr eksik olan testlerimide istedi şeker yüklemesinden genetik
teste kadar hepsini yaptırdık hiçbişey çıkmadı sadece benim triodim yüksek çıktı dr endokrin bölümüne yönlendirdi ilaç
kullanıyorum şu an ömür boyuda kullanıcam sonra hsg öekildim yok bişey histereskopi oldum yine yok dr yapılıcak bişey olmadığını ya bekleyeceğimizi ya da tüp bebek yapıcamızı söledi artık şansa kadere biz yapabileceğimiz herşeyi yaptık dedi bende bu ay için
düşünüyodum ama çevremdekilerin drlarında etkisiyle en azından yaza kadar ertelemeye karar verdim çünkü ben hamile
kalabiliodum ama tutunamıyodu
sana uzun olucağını sölmiştim umarım sıkmamışımdır benim hikayemde böle bütün işlemler yapıldıktan sonraki süreçte bu ay 4.ayın olucak denemeye başlayalı bu arada iki hamileliğimde de 6.ayımda hamile kaldım onu bekliyorum galiba