• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar listeye baktım da bi çoğumuz pko problemiyle karsı karsıyayız bunun için bişeyler ne bileyim ilaç olur kür olur bişeyler yaptınızmı yada yapıyomusunuz.
geçmiş sayfalarda yazdınızmı bilmiyorum okumaya fırsatım yok malesef rica etsem tekrar yazarmısınız???

bide eşleriniz içinde kürler uyguladıysanız bunlarıda yazabilirmisiniz

Merhaba Hanımlar,
Sadece okumak amaçlı kullandığım bir yere ilk kez cevap yazıyorum.
Allah bu yolda ilerleyen hepimizin yüzünü güldürsün diyorum.
35 yaşındayım ve 2 aylık evliyim. Evlenmeden önce yaptırdığımız testlerde eşimin sperm sayısının düşük olduğunu (03 milyon/ml) ve tüp bebek ile çocuk sahibi olabileceğimizi öğrendik.
İlk sperm testini eşim Genart ta verdi ve oraya hiç içi ısınmadı. Sekretaryası da oldukça kötüydü.
Etraftan duyduğum olumlu/olumsuz yorumlar üzerine Anatolia'ya ya Hakan hoca ile tanışmaya gittik. Adam cool, evet..ama hastaya olan ilgisi, anlatış biçimi, çalışanların tutumu çok pozitif geldi bize. Hemen planımızı yaptık. 13 Aralık'ta Lucrin kullanmaya başlıyorum. Kısmetse 31 Aralık'ta yumurta toplama olacak.

Asıl değinmek istediğim; Hakan bey bizden kromozom testi istedi. Birer tüp kan ve 190 lira para veriyorsunuz. Sonuç 10 gün sonra çıkıyor. Kesinlikle hamile kalmayı düşünen herkesin yaptırması gerekiyor bence. Eşimin sonucu iyi çıkmadı. 13. ve 14. kromozolar yer değiştirmişler. Yani problemli çocuk riski çok yüksek. Bu sebeple bizim embriyoyalara PGT testi yapılacak. Tedavimiz 4800 kliniğe + 1000/1500 ilaca olacakken şimdi 900 + her embriyoya 100'er euro eklenerek devam edecek. Çok şükür ki kromozom testi yapılmış. 100 kişiden 2sinde bu sonuç çıkıyormuş, yani evlenmeden önce belediyede verdiğimiz kanlar ile bu test yapılsa çoğu kişinin problemli çocuğu olmayacak!!!

Önümüzdeki günlerde Anatoli'da olacak olan varsa tanışmak isterim. Ben 23 Aralık'ta gitmeye başlıycam.
Allah hepimize önce akıl sağlığı sonra da sağlıklı bebekler nasip etsin :)

Sarp Özcan'a giden bir arkadaşımın kızı oldu. Ben de kendisine muayene olmuştum bir kere Ankara'ya gittiğimde. İnsanı baştan sona dikkatle dinleyen, motive eden ve konusuna hakim çok iyi bir doktor. Umarım sen de o mutlu sona ulaşan anne adaylarından olursun.

canım çok teşekkür ederim
evet seni dinliyor ve senin anlayabileceğin şekilde sana açıklama yapıyor benimde içime sindi

uygulanan yöntemler çok değişik değil aslında hepsi aynı şeyi yapıyor

ben birazda şans diyorum ve muhakkakki ALLAH ın takdiri onlar ellerinden geleni yapıyor gerisi RABBİMİN takdiri

bu arada muayene ücreti 122 mi olmuş gerçekten en son ekimde gittim 55 di de

arkadaşlar normalde tüp bebek ücreti ödenir hepsi içindedir ayrıca muayene ücreti alınmaz neden muayene ücreti ödüyorsunuz siz ben de 3. denememi başkentte yaptım para ödemedim kurumumdan almak istediler itiraz ettim öyle şey mi olur o zaman fiyatımız 3500 dicekler

MRHB BENDE GELDİM :3::3::3::3::3::3:nfy_9185 OLMASA BULAMAYACAKTIM TOPİĞİ AMA:10::10::10::10: BANA YOL GÖSTERDİ SAĞOLSUN:54::54::54::54::54::54::54:

benim dr güvenç bey sen hangisine gidiceksin ilk gittiğimde biraz daha mesafeli soğuk gelmişti bana ama yinede içim ısınmıştı

sevmiştim sonradan kontrollere falan gidip geldikçe alıştık birbirimize hatta en son histereskopiye gittiğimde geldi yanıma beni

uyutuyolardı tam geldi kolumu sıvazladı elimi sıktı herşey çok güzel olucak ben seni bu merkezden hamile göndericem ben buna

inanıyorum dedi sonra ben gitmişim zaten :9:

Benim de doktorum Guvenc bey ;) merkezdeki doktorlarin cogu iyiymis zaten, insallah hayirli haberler veririz birbirimize canim :)

yaş 23 canım
sebep eşimde sperm sayı hareket azlığı ve morfoloji
bende ise pko
deneme 3. olacak (1 pozitif 1 negatif tüp bebek denemem oldu)
merkez jinemed tüp bebek (ama değiştirebilirim)
tedavi zamanı belli değil
aşama doğal yollarla yılmadan usanmadan denemeye devam:16::16::16:

tamamdır canım ekliyorum şimdi..

arkadaşlar listeye baktım da bi çoğumuz pko problemiyle karsı karsıyayız bunun için bişeyler ne bileyim ilaç olur kür olur bişeyler yaptınızmı yada yapıyomusunuz.
geçmiş sayfalarda yazdınızmı bilmiyorum okumaya fırsatım yok malesef rica etsem tekrar yazarmısınız???

bide eşleriniz içinde kürler uyguladıysanız bunlarıda yazabilirmisiniz

arı sütü polen üzerine konuştuk sadece..
erkek içinde bazı vitaminlerden bahsettik ama isim verilmedi diye hayırlıyorum..

arkadaşlar normalde tüp bebek ücreti ödenir hepsi içindedir ayrıca muayene ücreti alınmaz neden muayene ücreti ödüyorsunuz siz ben de 3. denememi başkentte yaptım para ödemedim kurumumdan almak istediler itiraz ettim öyle şey mi olur o zaman fiyatımız 3500 dicekler

:53::53::53:aaaa ben şu an şaşkınım hiç bu açıdan bakmamıştım doğru söylüyorsun tüp bebek paket fiyattır o zaman neden ayrıyeten muayene ücreti ödüyoruz...nasıl itiraz etcem ben şimdi bi daha başlarsam ne yapmam gerekiyor:26:

Merhaba Hanımlar,
Sadece okumak amaçlı kullandığım bir yere ilk kez cevap yazıyorum.
Allah bu yolda ilerleyen hepimizin yüzünü güldürsün diyorum.
35 yaşındayım ve 2 aylık evliyim. Evlenmeden önce yaptırdığımız testlerde eşimin sperm sayısının düşük olduğunu (03 milyon/ml) ve tüp bebek ile çocuk sahibi olabileceğimizi öğrendik.
İlk sperm testini eşim Genart ta verdi ve oraya hiç içi ısınmadı. Sekretaryası da oldukça kötüydü.
Etraftan duyduğum olumlu/olumsuz yorumlar üzerine Anatolia'ya ya Hakan hoca ile tanışmaya gittik. Adam cool, evet..ama hastaya olan ilgisi, anlatış biçimi, çalışanların tutumu çok pozitif geldi bize. Hemen planımızı yaptık. 13 Aralık'ta Lucrin kullanmaya başlıyorum. Kısmetse 31 Aralık'ta yumurta toplama olacak.

Asıl değinmek istediğim; Hakan bey bizden kromozom testi istedi. Birer tüp kan ve 190 lira para veriyorsunuz. Sonuç 10 gün sonra çıkıyor. Kesinlikle hamile kalmayı düşünen herkesin yaptırması gerekiyor bence. Eşimin sonucu iyi çıkmadı. 13. ve 14. kromozolar yer değiştirmişler. Yani problemli çocuk riski çok yüksek. Bu sebeple bizim embriyoyalara PGT testi yapılacak. Tedavimiz 4800 kliniğe + 1000/1500 ilaca olacakken şimdi 900 + her embriyoya 100'er euro eklenerek devam edecek. Çok şükür ki kromozom testi yapılmış. 100 kişiden 2sinde bu sonuç çıkıyormuş, yani evlenmeden önce belediyede verdiğimiz kanlar ile bu test yapılsa çoğu kişinin problemli çocuğu olmayacak!!!

Önümüzdeki günlerde Anatoli'da olacak olan varsa tanışmak isterim. Ben 23 Aralık'ta gitmeye başlıycam.
Allah hepimize önce akıl sağlığı sonra da sağlıklı bebekler nasip etsin :)

Hoşgeldinnn:16::16::16:
ne güzel detaylı yazmışsın durumunuzu ve ne kadar haklısın sağlıksız bebek ihtimali daha önceden verilen kanlarla bilinebilir keşke bakılsa keşke üzerine düşülse...ben bile yaptırmadım işin içinde olmama rağmen...ve listemize ekliyorum izninle...

Son düzenleme:
tamamdır canım ekliyorum şimdi..

arı sütü polen üzerine konuştuk sadece..
erkek içinde bazı vitaminlerden bahsettik ama isim verilmedi diye hayırlıyorum..
o konustuklarınızı okudum canım başka varmı bişeyler diye sorayım dedim:31:

o konustuklarınızı okudum canım başka varmı bişeyler diye sorayım dedim:31:

henüz yok tatlım ama bu konuya eğilecem ek neler yapabiliriz bekleme sürecinde kızlarında yaptıkları fayda gördükleri bişeyler varsa paylaşırlar o zaman..

YAŞ ...37 ...:30::30::30::30::30::30::30::30:
DENEME... 7 (3 DEFAT TARNFER OLDU 4 DEFA İPTAL OLDU TEDAVİ ):50::50::50::50::50:
SORUN ERKEK +KADIN İNFERTİLİTESİ :50::50::50::50::50::50:
MERKEZ.... ADANADA BAŞKENT (ADANA TURAN ÇETİN TÜP BEBEK):26::26::26::26::26::26:
AŞAMA ...SIPAMIZ KENDİSİ GELİRMİ DİYE BEKLİYORUZ :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Canlarım nasılsınız bugün?

Ben sabah 6 buçukta kalktım, banyomu yaptım, hızımı alamadım poğaça yaptım, etrafı topladım. İş gününde evde olunca ne yapacağımı şaşırdım. :) 9:45'te klinikten aradılar. 15:30'da yapacağız transferinizi dediler, 1 saat erken gelmemi istediler. Embriyolog da görüşecekmiş benimle. Ay heyecandan yumurtaların son durumunu sormayı bile unuttum.

Bugün benden başka transferi olan var mı?

Hepinizi öpüyorum ve hepimiz için dua ediyorum. Akşama yine görüşürüz.:16::16::16::16:

henüz yok tatlım ama bu konuya eğilecem ek neler yapabiliriz bekleme sürecinde kızlarında yaptıkları fayda gördükleri bişeyler varsa paylaşırlar o zaman..
sana zahmet olacak ama iyi olur tatlım yaa ellerin dert görmesin şimdiden:16:

Back