• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
burda da bahçeciye gidenler var sanırım memnunlar mı acaba tedavi süreci için ben bu sefer dr çok güveniyorum bi türlü dr konusunda dikiş tutturamadım da :9:

canım hiç sıkılmadan okudum valla ama güzel bir hikaye değil haliyle üzülerek okudum:5::5::5:
gebe kalabiliyor olman çok güzel ve dediğin gibi beklemen en doğrusu yine gelebilir kuzun..
testler yapıldı diyorsun ya bunların arasında kan pıhtılaşması testleri varmıydı peki..
bebek tutunduktan sonra yaşamıyorsa genelde kan pıhtılaşması rol oynuyor bunda..

burda da bahçeciye gidenler var sanırım memnunlar mı acaba tedavi süreci için ben bu sefer dr çok güveniyorum bi türlü dr konusunda dikiş tutturamadım da :9:

bahçeciye güvenilmezmi kuzum ben çok olumlu yazılar okuyorum haklarında tedavi olan kızlarda yazarlar sana ama bende fikrimi söylemek istedim memorial ve bahçeci bu konuda bir numara bence...

Kızlar narsude günaydın demiş çıkmış randevusu vardı dün yazmamış bişiler ama ben size vereyim haberlerini :1:
Herşey yolunda cuma ya da cumartesi opu olabilirmiş..
Sağlıklı embriyo elde edilemiyor sorunları bu inşallah bu kez herşey çok güzel olacak 5.denemesinde yavrusuna kavuşacak:16:

canım hiç sıkılmadan okudum valla ama güzel bir hikaye değil haliyle üzülerek okudum:5::5::5:
gebe kalabiliyor olman çok güzel ve dediğin gibi beklemen en doğrusu yine gelebilir kuzun..
testler yapıldı diyorsun ya bunların arasında kan pıhtılaşması testleri varmıydı peki..
bebek tutunduktan sonra yaşamıyorsa genelde kan pıhtılaşması rol oynuyor bunda..

yapıldı canım kanla ilgili yapılabilecek bütün testler yapıldı şeker yüklemesi yapıldı genetik tarama hsg histereskopi ne arasan var yani :9: birazda nasip kısmet sanırım zamanı var demek ki diyoruz yaza kadar bekleyelim bakalım tabi dayanabilirsem :52:

bahçeciye güvenilmezmi kuzum ben çok olumlu yazılar okuyorum haklarında tedavi olan kızlarda yazarlar sana ama bende fikrimi söylemek istedim memorial ve bahçeci bu konuda bir numara bence...

bende öle düşünüyorum canım ama tabi tecrübesi olan birinden duymak daha başka en başta dr güven zaten ben dr çok güveniyorum :16:

yapıldı canım kanla ilgili yapılabilecek bütün testler yapıldı şeker yüklemesi yapıldı genetik tarama hsg histereskopi ne arasan var yani :9: birazda nasip kısmet sanırım zamanı var demek ki diyoruz yaza kadar bekleyelim bakalım tabi dayanabilirsem :52:

heee anladım demekki sizde bi tek oluşan embriyonun genetiğine bakılmamış oluyor bi o kalmış çünkü...
dediğin gibi nasip Allah bi daha yaşatmasın gebe kal en doğalından inşallahhhh:16:

heee anladım demekki sizde bi tek oluşan embriyonun genetiğine bakılmamış oluyor bi o kalmış çünkü...
dediğin gibi nasip Allah bi daha yaşatmasın gebe kal en doğalından inşallahhhh:16:

inş canım isteyen herkes kalır sağlıklısıyla hayırlısıyla :16:

bende öle düşünüyorum canım ama tabi tecrübesi olan birinden duymak daha başka en başta dr güven zaten ben dr çok güveniyorum :16:

aynen canım doktoruna güvenmen en önemlisi sonrasında labaratuvar şartları giriyor devreye..
mesela ben Ankadayım ve başkent üni.tedavi gördüm oraya devam etmek istiyorum doktorumu çok seviyorum ama hastanenin labaratuvar konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum uygulanan işlemler sınırlı gibi geliyor bana girip incelemedim incelesemde anlamam zaten edindiğim izlenimler bu yönde...

sıkmak istemediğim için kısaca geçtim canım :1: yoksa anlatırım 1.5sene doğal yolla korunduk sonra bıraktık o ay adet olmadım dr

gittim hamilesin dedi inanamadım kan tahlili istedim çıkmadı sonra dr hanım ölede bölede kıvırmaya başladı çıktım ordan ertesi hafta

başka bi dr gittim hiçbişey anlatmadım baktı yumurtalığında kist oluşmuş dedi doğum kontrol ilacı verdi 2ay kullandım temizlendi

6ay deneyin olmazsa gelin dedi 5.ayım falandı bi arkadaşımın ısrarıyla onun dr. gittim eşimide çağırdı bana eşime tahliller yaptı

bunun sonucunda eşimin varikosel olduğunu öğrendik hemen ürolojiye yönlendirdi ya ameliyat olucaktı ya tüp bebek yapıcaktık

ayrıca eşimin kendi sağlığı içinde o an olmasa bile ameliyat olması gerekiyodu daha sonradan ilerledikçe ağrı falan yapıyomuş

çünkü bizde o zaman ameliyat olmaya karar verdik ve oldu eşim ağustostu dr yaza kadar anca hamile kalırsın dedi arada

kontrollere gittik sayımız çok güzel yükseliyodu daha sonra mart ayında çok kötü grip oldum ilaçta alamıyorum ya bişey varsa bi

ihtimal diye tam adet günümde test yaptırdım çıktı ama ertesi gün kanamam geldi ve düştü kürtaj oldum (o zamanki cahil aklımla

şimdiki aklım olsa asla olmazdım çünkü çok küçüktü zaten kimyasal gebeliklerde kendi düşer ) dr 3ay korunma verdi 3ay korunduk

ardından 6.ayımda tekrardan hamile kaldım yine çok kötü griptim hamilelikten bünyem zayıf düşüyodu sanırım bu sefer bekledim

1hafta 10gün sonra gittim vajinal ultrasonla baktı kesemiz gözüktü bebek yoktu henüz bi 10gün sonra tekrar gel dedi dr gitmeme

bikaç gün kala yine kanamam geldi hemen dr gittim baktı kese duruyodu hatta bebekte oluşmaya başlamıştı artık korkulucak bişey

olmadığını bazı gebeliklerde yaşandığını söyledi ısrarla rapor ve ilaç istememe rağmen zorla 3gün rapor alabildim ilaç yine vermedi

akşam baktım çoğalıyor gibi nöbetçi dr gittim baktı bebekte kesede yerinde duruyo hala dedi ilaç verdi iki düşüğümdede ne yoğun

kanama ne ağrı sızı hiçbişey yoktu bebekler düştükten sonra yoğun kanama falan başladı neyse ertesi gün akşam lavaboya girdim silindim bi baktım peçeteye yapıştı bebeğim kesesiyle beraber düşmüştü ellerime :14:hemen temiz bi peçeteye aldım dr gittik

baktı düşük yapıyosun deyip kürtaja aldı ertesi hafta dr kontrole gittim patalojiye göndermişti onun sonucunu almaya neyse aldım dr gösterdim eve gittim sonuca bi kendim bakıyim dedim bi baktım ilk düşük yaptığım tarih bu kadar tesadüf olamazdı sanırım

ilkinde bana dr hiçbiyere göndericem falan dememişti hemen dr aradım ertesi gün tekrar gittim meğer benim düşündüğüm

gibiymiş ilk tahlil sonucumu almışım gidincede diğerini aldım ikisinde de sonuç aynı bebeğin benden besleneceği yer iltihap kapmış

beslenememiş zaten sağlıksız olan bebekler düşermiş hemen o hastaneyi terk ettim daha iyi bi yere gittim sil baştan bidaha testler orda yapıldı bu seferde eşimin morfolojisi kötü çıktı tekrardan ürologa gittik ilaçlarla keçiboynuzu kürüyle düzelttik birazda olsa dr

denemeye devam edebilirsiniz bi sorun gözükmüyor dedi 4-5 ay geçmesine rağmen ben hala hamile kalamamıştım bu sefer burdan

bahçeci tüp bebek merkezini buldum oraya gittim tahlillerimide alıp dr eksik olan testlerimide istedi şeker yüklemesinden genetik

teste kadar hepsini yaptırdık hiçbişey çıkmadı sadece benim triodim yüksek çıktı dr endokrin bölümüne yönlendirdi ilaç

kullanıyorum şu an ömür boyuda kullanıcam sonra hsg öekildim yok bişey histereskopi oldum yine yok dr yapılıcak bişey olmadığını ya bekleyeceğimizi ya da tüp bebek yapıcamızı söledi artık şansa kadere biz yapabileceğimiz herşeyi yaptık dedi bende bu ay için

düşünüyodum ama çevremdekilerin drlarında etkisiyle en azından yaza kadar ertelemeye karar verdim çünkü ben hamile

kalabiliodum ama tutunamıyodu

sana uzun olucağını sölmiştim umarım sıkmamışımdır benim hikayemde böle bütün işlemler yapıldıktan sonraki süreçte bu ay 4.ayın olucak denemeye başlayalı bu arada iki hamileliğimde de 6.ayımda hamile kaldım onu bekliyorum galiba :9:

Canim cok zor gunler gecirmissiniz, Allah yardimciniz olsun. Ama bak hic bi testte problem cikmamis, bu cok iyi bence. Benim esimde de morfoloji problemi var, hic gebelik olmadi 1,5 yildir. Sizde de bu problem ortaya ciktiktan sonra olmamis gebelik, ben acikcasi erkeklerin bu sorununu strese bagliyorum. Onlar bizden daha hassaslar, birde sorunun onlarda oldugu cikinca hemen panik oluyolar. Insallah hersey yoluna girer canim, yaza kalmadan kendiliginden hamis kalirsin :) bu arada ben Bahceci Fulyaya gidicem haftaya randevum var, sana hbr veririm nasil olduklarini ;)

günaqydın kızlarr..
hepimiz için son tedavilerimizin oldugu yıl olur inşallah...:16::16:

güldencim benim tedaviyi daha düşünmüyoruz ama olursada son bahar gibi olur büyük ihtimalle eklemek istersen listeye sebepleri söyleyeyim:34:

günaqydın kızlarr..
hepimiz için son tedavilerimizin oldugu yıl olur inşallah...:16::16:

güldencim benim tedaviyi daha düşünmüyoruz ama olursada son bahar gibi olur büyük ihtimalle eklemek istersen listeye sebepleri söyleyeyim:34:

günaydın canım tabiki eklemek isterim listemize sonunda da hamileeeee diye yazarım inşallah:16:
ver sen bilgilerini bakiimmmm:38:

sabah sabah muhabbet güzel oldu ama ölüyorum açlıktan kahvaltımı hazırlayıp geliyorum yerken muhabbete devam:56::32:

yaş 23 canım
sebep eşimde sperm sayı hareket azlığı ve morfoloji
bende ise pko
deneme 3. olacak (1 pozitif 1 negatif tüp bebek denemem oldu)
merkez jinemed tüp bebek (ama değiştirebilirim)
tedavi zamanı belli değil
aşama doğal yollarla yılmadan usanmadan denemeye devam:16::16::16:

Canim cok zor gunler gecirmissiniz, Allah yardimciniz olsun. Ama bak hic bi testte problem cikmamis, bu cok iyi bence. Benim esimde de morfoloji problemi var, hic gebelik olmadi 1,5 yildir. Sizde de bu problem ortaya ciktiktan sonra olmamis gebelik, ben acikcasi erkeklerin bu sorununu strese bagliyorum. Onlar bizden daha hassaslar, birde sorunun onlarda oldugu cikinca hemen panik oluyolar. Insallah hersey yoluna girer canim, yaza kalmadan kendiliginden hamis kalirsin :) bu arada ben Bahceci Fulyaya gidicem haftaya randevum var, sana hbr veririm nasil olduklarini ;)

benim dr güvenç bey sen hangisine gidiceksin ilk gittiğimde biraz daha mesafeli soğuk gelmişti bana ama yinede içim ısınmıştı

sevmiştim sonradan kontrollere falan gidip geldikçe alıştık birbirimize hatta en son histereskopiye gittiğimde geldi yanıma beni

uyutuyolardı tam geldi kolumu sıvazladı elimi sıktı herşey çok güzel olucak ben seni bu merkezden hamile göndericem ben buna

inanıyorum dedi sonra ben gitmişim zaten :9:

Back