• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2014 2015çocuğu 1, sinifa başlıcak annelerin paylasim alani

kesinlikle kız çocukları farklı katılıyorum arkadaşım erkek çocuklar isteksiz ve sorumluluk almak istemiyorlar
kız annelerinden şikayetlenme yok maşallah yapıyorlarmış ödevlerini

dediklerini uygulayacağım arkadaşım sağolasın

kesinlikle kız çocukları farklı katılıyorum arkadaşım erkek çocuklar isteksiz ve sorumluluk almak istemiyorlar
kız annelerinden şikayetlenme yok maşallah yapıyorlarmış ödevlerini

dediklerini uygulayacağım arkadaşım sağolasın

bence bunlar çocugun yapısı ile ailenin tutum ve davranışlarıyla ilgili
2 tane oglum var ikizler
okuldna geliyoruz eller yıkanıp ödeve oturyoruz çok vermiyor ögretmenimiz zaten 1-2 sayfa ödevimiz oluyor..

okuldada gayet sakinler , ögretmenin gözdesi olmuşlar şimdiiden
ögretmen ne istediyse akşamda yerleştiriyoruz birlikte çantalarına

en yakına rkadaşımın kızı ise ne okula gelmek istiyor nede ödev yapıyor
ögretmeni her konuda tutum , davaranış düzen herşeyindne şikayetçi
kız-erkek meselesi degildir bunlar

kişilik ve yetişmeyle alakalı diyorum.

doğrudur arkadaşım maşallah paşalarına

kızlar biz L harfine geçtik sizde durumlar nasıl
benimli noktalı olanlarda çok güzel yapıyor ama kendi satıra yazmada beceremiyor yaaa

aynen canım,noktalıları gayet güzel tamamlıyor ama kendi yazmayı beceremiyor.Biz de l harfindeyiz.

biz e harfinde çok zorlandık, l kolay geldi o yüzden:nazar:ama yinede çok uzun sürüyor bi sayfayı doldurmak.konuşası geliyor ödev yaparken hep :KK14:bi susturamadım.öğretmenide not yazmış derste konuşuyor sürekli dikkatimi dağıtıyor demiş.söylüyorum sürekli öğretmeninin dediğini yap diye ama evde durduramıyorum ki okulda dinlesin benio_O

bende odalarını ayırıyorum sürekli birbirlerini konuşturuyorlar çünkü
harkleride noktalılalrı iyi yapıyorlar ama
kendilerinin yaptıkları dehşet klötü oluyor naısl düzelir bilmiyorum:KK17::KK17::KK17::KK17:

eskiden saha iyiydi sanki a a,b,c şeklinde ögreiyorduk basitce

biz "el ele" yazmaya başladık. ama öğretmeni herkes kendi adını yazmayı öğrensin tatilde demiş. kuzumun adı "kayra" el yazısı ile çok zor nasıl yazsın. tatil burnumuzdan geldi. çok zor gerçekten...

merhabalar arkadaşlar
benim oğlum yazma konusunda istek yok
okulda yazamadığı için deftari kalemi fırlatmış ağlamaya başlamış bağırtısından diğer çocuklar korkmuş
öğretmeni anlattı çok üzüldüm devamlı elimi tut diyor yazarken ne yapacağımı bilemez durumdayım
birde okulun wcsine tek başına gitmek istemiyormuş korkuyorum diyor
anlatıyorum ama aynı evde de çocuk tek başına wcya gitmek istemiyor kapıdan ayrıldığımdan kıyamet kopuyor.

Benim oğlanın ismide zor nasıl yazacak bilmem ismini arkadaşım böyle zamanlarda Can veya Ali mi koysaydık diyorum

biz "el ele" yazmaya başladık. ama öğretmeni herkes kendi adını yazmayı öğrensin tatilde demiş. kuzumun adı "kayra" el yazısı ile çok zor nasıl yazsın. tatil burnumuzdan geldi. çok zor gerçekten...

Bence sizin öğretmen saçmalamış. Daha k, y,r harflerini öğretmeden çocuktan nasıl ismini yazmasını isteyebilirki.
Benim oğlum 2.sınıfta, geçen sene harflerin hepsini gördükten sonra adını yazdı. Iki ismi var ahmed kerem zor ama alıştı artık

ne demek adını yazsın ya,çocuk nerden bilecek de yazacak.Tuhaf bir istek olmuş,kesinlikle uğraşmazdım ben olsam

merhabalar arkadaşlar
okulda yazamadığı için deftari kalemi fırlatmış ağlamaya başlamış bağırtısından diğer çocuklar korkmuş
öğretmeni anlattı çok üzüldüm devamlı elimi tut diyor yazarken ne yapacağımı bilemez durumdayım
anlatıyorum ama aynı evde de çocuk tek başına wcya gitmek istemiyor kapıdan ayrıldığımdan kıyamet kopuyor.

yazık kuzuma ya,yazma konusunda benimki de öyle ama tuvalet konusuna takıldım ben.Neden korkuyor ki,bir şey mi olmuş?

bence bunlar çocugun yapısı ile ailenin tutum ve davranışlarıyla ilgili
2 tane oglum var ikizler
okuldna geliyoruz eller yıkanıp ödeve oturyoruz çok vermiyor ögretmenimiz zaten 1-2 sayfa ödevimiz oluyor..

okuldada gayet sakinler , ögretmenin gözdesi olmuşlar şimdiiden
ögretmen ne istediyse akşamda yerleştiriyoruz birlikte çantalarına

en yakına rkadaşımın kızı ise ne okula gelmek istiyor nede ödev yapıyor
ögretmeni her konuda tutum , davaranış düzen herşeyindne şikayetçi
kız-erkek meselesi degildir bunlar

kişilik ve yetişmeyle alakalı diyorum.
maaşALLAH masum çocuklar okula başladı demek.
ikizler genelde hareketli olurlar ama dediğin gibi yetiştirme ve yapıları ile alakalı.

benim oğlum da 1.e başladı.
bizim sorunumuz okuma yazma biliyor olmak.
hepsi gibi yazı yazmak zor geliyor.
normal yazı yazmaya alışık ama el yazısı zorluyor hepsini.
bir de çizgiler kısmı vardı.
3 yıl kreş-anasınıfı dönemi geçiren oğlum artık çizgi-boyama görmek istemedi.

1.sınıflarda yoğun bir enerji durumu var.
deli gibi koşup oynuyorlar.

Allah hepsine sağlık ,başarı ve mutluluk versin.:)
merhabalar arkadaşlar
merhaba arkadaşım.
sanırım anneye çok bağlı bir çocuk.
sürekli annesi destek olmuş ve yalnız kalınca kendini güvensiz ve beceriksiz hissediyor olabilir.
onu yüreklendirecek aktiviteler yapmaya çalışın.
daha önce yapmadığı bir şeyi büyüdün bunu yapabilirsin gibi telkinler kendine güvenini artırabilir.
geçici bir süreç.okul-kreşe yeni başlayan çocuklarda olur.
ama dediğim gibi yüreklendirici ve anlayışlı,sabırlı olmak lazım.
bir sınıf öğretmeni arkadaşım 2 dakikada bir ara verin ödev yaparken dedi.

öğretmeni sınıfta kendini başarılı hissettirecek küçük uygulamalar yapabilir.
arkadaşlarının içinde onure olması cesaret verir.

ben 1.sınıfta iken öğretmenimin bana yaptığı övgüleri hala tebessümle hatırlarım.:)

CEVAP VEREN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
DR GÖTÜRECEĞİM KUZUMU HALA DERS YAPMAK İSTEMİYOR YAVRUM BAKALIM DR NE DİYECEK

dagcı ,
selam cnm evet zman çabuk ilerliyor evet okula başladık bugün el yazacaklar snaırım biizm ögretmen yavaş gidiyor ..

arkadaşımm
kendi adını yazsın ne demek ya bende olsamm ugraşmazdım :(

masumm ne güzel sizin öğretmen yavaş gidiyor bizimki a yı verdi
korkuyorum bu hafta t yi verecek diye
ama benim oğlanda zerre istek yoookk

CEVAP VEREN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
DR GÖTÜRECEĞİM KUZUMU HALA DERS YAPMAK İSTEMİYOR YAVRUM BAKALIM DR NE DİYECEK
Merhaba arkadadim birinci sinifta annelerin bu tarz endiseleri olabiliyor
Benum tavsiyem rehperlik ile cocugunuzu gorusturmenizdir ogretmenle gorusup sorunu daha kolay cozme sanslari olabiliyor

Arkadaslar bugun birinci siniflara ozel alistirma kalemi oldigunu duydum sisin bikginiz varmi cok rahat oldugunu soylediler uc parmagi oturuyormus gecen yil kisim birinci sinif giderken yoktu

Ilk defa boyle birsey duydum ogrenmedigi harfleri nasik yaoicakki yavrucak

Back