- 2 Mayıs 2011
- 1.075
- 481
5 SENELIK HASRETIMIZ EMANETIMIZ O YUZDEN HIKAYEMI AN AN ANLATMAK ISTEDIM UZUN OLDU AFFOLAA VAKTINIZI COK ALICAMM
Bebeğin Adı:ALPEREN
doğum Günü ve Saati:08/07/2013-15:40
Bebeğin Boyu ve Kilosu:51 CM-3500 GR
Hastane Adı:KAYSERİ TEKDEN HASTANESİ
doktor AdıR.AYTÜL ERDOGUMUŞ
doğum Şekli:NORMAL(CATIRR CATIRRR )
Kaçıncı Haftada Doğduğu:40+2
40 haftamızın bitmesi sebebı ıle gun asırı dr gıdıyorum nts ıcın Cuma gıttım sancı 20 lerdee ctesı esimle gıttıkk ve dr p.tesı ye kadar gelmez ise p.tesı sabah 6 da hastanede olun yatıs yapılıp sunı sancı ıle dogumu baslatıcaz dedı bunun öncesınde 10 gun kadar önceden 2 cm acılmam baslamıstıı dr her an gelır dedıydıı ama dr ızne gıttı geldıı ama paşam gelmedı daha derken p.tesı yatıs yaptık
O gun ve oncesınde uykusuzluk zaten tavandıı stres ve kasıntı alerjısı derken sabah 5 de kalktım dus aldım,meryem,yasın,ınsırah,ınsıkak,surelerını okudum sabah namazını kıldım ve evden esım eltım cıktık ıcımden 2 kısıyız 3 kısı olarak donmek nasıp olur dua sı ıle bındık arabamıza 06:10 da hastanedeydık dr verdıgı kagıt ıle yatıs yapıldı ebe dogum haneye aldı benı acıklıga baktı gene aynı dedı önluk verdı hemde bordo renktee (yesıl olanlar amelıyatı andırıyor yaa)sevındım rengıne ve onluklu sekılde odama gectım esım ve eltım merakla her benı beklıyordedim 2 cm halen:26: derken saat 7 oldu lavman yapıldı(dun gece 23:00 de atıstırdıydım en son)ama genede lavmanı yaptı 5 dk wc desın derken saat 8 oldu sunı sancıyı 8 damla ıle baslandı bır degısme yok edası ıle odada dolanmaya basladımm esıme verdım serem sısesını ebe hemsıre geldı baktıı damlaları arttırdı 24 cıkardı ve st 12:00 ye kadarr o sekılde devam ettııı o sırada ankaradan ablam ve abımın esı geldı derken benı aglama aldı,duygu selii:26:derken sancılar sıklastıda sıklastı esıme dedım elımı bırakma sakınn sancılar 5 dk bır gelıyor costuruyordu,bas ebe muayene ıcın geldıkce ıcım gıdıyord kı en sonunda olan oldu pıt dıye bır ses geldı esıme dedım suyum geldiiiiiii hemen bas ebe yı cagırdılar ebe muayene ettı ve acılma 4 cm dedıı gıttı aynı zamanda nts dedım dedim kalkayım tamm dedı ve odada dolanmaya basladım ablam oturup ıkınmamı soledı onların destegı ıle ara ara oturup cömeldım derken muayene vakt geldı ebe ve yaptıgımızın vaktını yanlıs oldugunu soledı ve benı dogru yatga aldı ve gene muayene ettıı sancı ve muayene pek cekılmıyorr ebe herkezi dısarı cıkardı ama ben esım kalsın ıstedım hepp derken 6 cm olmus dedı st 13:30 fılandı sanırm st gozum gormuyor uykuzusluk sancı yorgunlugu derken gozumu acamas halde sancıları gecıstırmeye calısyorum yatakla bır oluyordum esımın elı ne halde sız dusununn sancılar ıcee sıklastıı ablamdan ayaklarımı tutmasını istiyorum esimınse elımı hıc bırakmamasınııı eltımeede basta tembıhledıydım foto cekımı yap sureklı dıyeesımdı bakıyorumda ne perısanmısım)st ler gectı derken bas ebe geldıı benı dogum haneye goturdu muayene ıcın dr geldı baktı bebek daha ınmemıs(bılmıyor halbukı benım pasam elı kulagında kanala gırmıs)dr gerı gıttı st bu sırada 14:10 fılan benımle aynı olan bır hasta daha vardı onu dogum aladılar ben dıger dogum odasındayım onu duyuyorumm kormuyorum dua edıyorum bende o kıvama geleyım biran evvel dıyee,ebe geldı ve benı gerı odama goturdu artık sancılar dayanamıyordumm ALLAH ı m yardım ett dıye haykırıyor odayı ınletıyordumm ablam,yengemler ve esım ne halde ler kım bılırr.o sırada benı gerı dogum haneye aldılar (acılma 8 cm )esımse dayanamayıp asagı ınmıs (bugun sordum ne yaptın nıye asagıya ındın dıye sanane dedıı bırseyler olmus demekkı )benım dogum haneden cıkmagıımı gorunce bızımkıler kapıda beklemeye baslamıslarr temzılıkcılerden haber alıyorlarmıs dogum baslamıs dıyınce sarılıp aglasmıslarr vee o an benı dogum masasından ındırmedılerr ve basladık ıkınmaya ebelere dıyorum yapabılıcekmıyımmm (inşallahh )ve ebe dıyor yere in bez serdım ı ın ve cömel ve ıkınmya basla wc nı yapapıyormussun gıbımm tamm dedık ebe sancı öle bırseykıı ebe ye dedım elını tutayım ne olurrr dedı eldıvenımı gıydımm olmas dedım kolundan tutayım tek ne olurrrr sagosun yere comeldı oda tuttum kolunuuu derken dr geldı gene ve dogummasasına haydiii o sancı ıle cık cıkabılırsen dedım halım yok bogazım kuruyor ne olurr su verın dudagımı ıslattılar pamukla ve masadayım hemen ıdrar kesesını bosalttılar ve dogum basladıı vee ıste bennn cırııyorumm ıkınmaya cabalıyorum ebe dıyor nefes al bırakma ıkınnnn diye tamam dedım basladım ıkınmaya calısmayaa ama nefesım bıtıyor dıyorum oksıyen maskesı takıyorlar bunalıyorum dıyorum cıkartyorum geriiio sırada dr dedı saçlarını goruyorumm haydıııı ıkınn suzannnnöle bır ıkındımkii 2.de sanırm dayanamıyorum yeter dedım bas ebem geldı(cok tatlı ALLAH RAZI OLSUNN)
Karnıma bastırdı haydı suzan dedı son kez ıkınnn ve işte o ann paşam dogdu ama ben cıkmasını bılem hıssetmedım bılee dedım nefes alamıyorum gene oksıyen maskesıı hemsıreler paşamı aldılar hemen kanalda cok kaldıgı ıcın morarmıs paşam bır baktım dr burun delıgını temıslıyorrr hemsıreler vucudunuu dedım goreyım gosterdıler ELHAMDULILLAH DEDIMM (08:00-15:40 bu kadar işte)halsızlık sonucu dr dıkıs ıcın narkoz verlımı dedii dedım sutume gecmıcekse cok ıyı olur dınleyim bıraz cokkk yorgunumm ,ve uyumusumm uynadııgmda bas ebem ustumu gıydırmek ıcın benı masadan kaldırdıı (10 dk uyumusum ama bana st ler gıbı geldı dınlenmısımm )ve tekerlıklı sandalye ıle odamıza goturuyorlar benı herkez bebegın basındaa esımse kapıda benı beklıyorr (bebegı gormus cıkmıs odadann)bense yorgunn yatagıma aldı ebe benı ve esım geldı yanıma yanagımı sıktı(sımdı dıyorkı eger kımse olmasaydı sarılıp aglayacaktım ama ıcın kendımı zor tuttumm ) ve bebegım geldı koynuma hemen emısmeye basladık saskınımm o benım herseyımm can tanemm emanetımm herseyımmmmcok sukurr 4 dikiş agrısı bırde karına yapılan baskının agrısı dısında ELHAMDULILLAH turp gibiyimve bır gece kaldıkdan sonra evmızdeyız cok sukur ne sarılık ne sut sorunu nede baska sorunlar her bıseyımız ııcin sukurler olsunn Yaradanımaa bıze bu gunlerı gorterdıya herkeslere darsııı
Bu arada ben dogumhaneye gıderken esım asagı ınmıstıya demıs cıcegı aradan cıkartıyımm vakıt gecsın dıye uzaktakıne gıtmıss o sırada cıcegı secerken ablam aramıss suzan doguma aldılarrrdıye esım hangı cıcek ne kadar odemıs hıc bılmıyorum dıyor ama ustundekı not yeterrDUNYANIN EN GUZEL ANNESI NE GEÇMİŞ OLSUN OGLUM AİLEMİZE HOS GELDINve işte biz ailemizzz RABBIM DILEYEN HERKESLERE YASATSIN INSLL DUA ILE RABBIM EVLATLAMIRIMIZA BISE BAGISLASINNN
DUA ILEE
senin paşan sonuna kadar direndi annesinin karnını çok sevdi..Allah nazarlardan korusun mutluluğunuz daim olsun..
Hikayeside uzun olacak tabi