- 27 Kasım 2012
- 5.626
- 2.895
canımmm zor olmuş doğum ama sonuç güzel ya detaylar unutulur nasılsa.canlarım benim umarım hepiniz bir avazda alırsınız kucağınıza bebeklerinizi. hani dedim ya ben memleketeyim eşim gelsin öyle doğum yapayım diye evet aynen öyle oldu. 25 haziran salı günü akşam eşim geldi yemek yedik vs yattık sabah 5 te wc gittim nişan gelmiş. o kadar heycan yaptım ki doğru eşimi kaldırdım hastaneye gittik. ebe baktı evet nişan ama açılma yok dedi. 8 de doktor gelecek baksın dedi. doktor baktı seni bu gün müşade altında tutalım dedi ve beni hastaneye yatırdı. normal doğum yapabilirsin dedi bebek 3300 dedi. eve geldim duş aldım abdest aldım yattım hastaneye. serum taktılar bu ne suni sancı mı dedim yok beslemek amaçlı dediler 26 haziran çarşamba ikindin 6 gibi serum taktılar ve benim 8 gibi suyum geldi ama size anlatamam çeşmeden akar gibi yani size diyeceğim orkid asla tutmadı hemen hastane bezi takıldı. sonra ebe tekrar baktı 1,5 cm açılma var yarın sabaha anca doğar dedi. akşam 10 da öyle sıklaştıki sancılar 2 dk demeden girdi. akşam 10 dan sabah 6 ya kadar 4 cm açıldı. sabah 6 dan da 8 e kadar 3 cm oldu toplam 7 oldu. doktor geldi açılma güzel gidiyor öğlene kalmaz doğum dedi. ama ben öğlene kadar olan sancılara dayanmadım çok zordu. beni sezeryan alın dedim doktor almam 7 olmuş sık dişini dedi. birde bana kızdı bağırma herkes doğum yapıyor anne olacaksın ağrısız doğum mu olur çekeceksin diye sonra bende ona bağırdım moralim bozuldu kalbim sıkıştı tabi tansiyon düştü hemen beni oksijen tüpüne bağladılar oğlumunda kalp atışları düştü bu arada. izlemeye aldılar sancıdan geçtim oğlum için dua etmeye başladım. tabi bu arada öğleni geçti saat 27 haziran perşembe oldu 13 ama hala açılma yok 7 cm de çakılı kadı. ardından tekrar baktı yok dedi açılmıyor alın bunu sezeryana beni 14 de sezeryana hazırladılar. belden aşağımı uyuşturdular anestezi doktoru benle sohbet etmeye başladı bir anda oğlumun sesini duydum . inanın o an tüm acılarım bitti ağlamaya başladım. hemen gösterdiler onu götürdüler çocuk doktoruna ben kaldım orda. sonra benim dikişler olduktan sonra sedyeye yatırdılar oğlumuda bir hemşire kucağına aldı doğum hanenin kapısı açıldı . karşıda eşim annem kv kp babam ve kardeşim vardı eşimi gördüm oğlumuzu gördün mü dedim gördüm çok güzel dedi hepimiz ağladık. odaya geldik hemen hemşire göğsümü açtı hadi em bakalım dedi ben başta sezeryan olmadığım için normal sancı çektiğim için hemen süt geldi.
şimdi detaylara gelelim sezeryana beni alırken doktora siz bana kzıdınız dedim oda ben seni ceseratlendirmek istedim dedi güldü. hemşire sezeryan nedeni ne diyelim dedi dooktorunu yarı yolda bırakan vsn deyin dedi ben bırakmadım sizi açılmadı dedim. çünkü bana 7cm den sonra suni sancı verdi sancılar nst de ful çıktı ama açılma olmadı dayanamadım ve bebek 3300 değilmiş 3900 muş bebek ondan gelmedi çatı dar bebek büyük olduğu için yani normal sancı çekme nedenim doktorun azizliği oldu yani ben normal için uygun değilmişim. sonra doğumdan sonra geldi espiri yaptı anne oldun bak ne yakışıklı oğlun dedi ama hiç umursamadım.
kızlar o kadar güzel şeyler yaşadık ki sizinle emin olun hepiniz değerlisininiz benim için umarım sizde benim çektiklerimi çekmez bir avazda doğurusunuz :) ama kızlar o doğum anı ve kapıda eşimin beklemesi sedye ile gelirken seni seviyorum bana hayatımın en güzel ve onurlu duygusunu yaşattın demesi ve bana bakan oğlum herşeye değer
ailenin minik üyesiyle mutlu güzel yıllarınız olur inşallah tatlım