2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
Günaydın güzel anneler ve tosibikleri.. :emir_bebek::emir_bebek:

$20982_571646032874932_676459290_n.jpg
 
kızlar göbek deliğimin arkasından sanki iğne batıyor pofff :KK43: bugun çok eğilip kalktım ondan mı acaba :26:
bebegın göbısının altın ayerlesıp gerıyor olmalı cnm benım o yusden acıyordru tecrubemden soluyorum hehehe benım paşa laporokopı dıkısımı yırtacakmıs gıbı duruyor da arada bırr :KK9::KK9:

kızlar çok mutsuzum hüngür hüngür ağlamak istiyorum sanki bebeğim düştüğümden beri daha az hareket ediyo gibi geliyo acaba bi yeri mi acıdı ona çok alıştım allahım onu bana bağışlasın onu benden ayırmasın tabi hiç bir evladı annesinden ayırmasın iyice duygusallaştım herşeye ağlamak istiyorum niye böyle oldum ben
olurmu canım yaa bak benn kac gundru aklımda sorular cumayı ıple cekıyordum dunde ebe nın telas ettırmesıı ıle dr kostumm komsumlaa ve bebegımı gordum rhataladım cok sukurrrrrrrrr ıcıne sınmesse kos dr ıcın rahatlasınn stres oluyor ebebelr ona gore benımkı de az hareket edıyordu akımdakı sorular ıle ama dun dr geldımızden berı cok sukur subhanallah maasalahı var:nazar::nazar:
Canım o çok korunaklı bir yerde bişey olmamıştır merak etme.
ama yinede bir doktora git. iyi olduğunu görünce sende rahatlarsın. sen rahatlayınca da bebeğin daha çok hareketlenir :KK16:
aynen dıyorumya dunden berı paşamm costukı cok sukur 1 haftadır az hareket etmesının acısını cıkartıyorr:KK8::nazar:
kız yapma kııızzz :KK31: bak yersiz yere telaş yapıyosun benim komşum var ya 6,5 aylık hamileyken buzda ayağı kaymış tam böle göbeğinin üstüne düşmüş, hiiiçç bişey olmamış gayet sağlıklı dalyan gibi oğlu var. hormonlarımız bizi böle aşırı vesveseli yapıyor bak yavrunu üzme o orda gayet korunaklı ve güvenli ağlama ama :KK20: sen böle yay gibi gergin durursan yavrun nası rahatlasın??
için rahat etmediyse git bi daha yarın doktora görde rahatla bari minnakını :KK9:
ALLAH SENI ı etmıssın bende olsa ole yaprdım cnm benım kv ıcındekı sole ısıne gelırse yanı abartmadan anlıca sekıldee:KK12:

gebeliğin ilk zamanlarında kanaması olanlara veriliyor düşük önlemesi için, ilerleyen dönemde de erken doğum riski olanlara veriliyor. progesteron içerikli bldiğim kadarıyla, uterustaki kasların rahatlamasını sağlıyor. benim çok şükür çok riskli bir durum yok ama rahimde büyük bir miyom var miyom arada ağrı yapıyor, ağrı kasılmayı artırıyor, kasılma da erken doğuma yol açabileceğinden 34. haftaya kadar haftada 1 kere bu iğneden yaptırmamı söyledi doktor. gel gör ki ben korkudan henüz ilkini bile yaptıramadım :KK43:
kız nıye korkuyorsun bebegın ıcın heseyy korkma lutfenn yaptır cnm benım ınan o ka korktutugna deymezzzzzzzzz:KK24::KK20:
bugun eczaneden alirken eczacida hergun 1 adet kullanmaya cok imtina gosterin cok gerekli ve hem kasilma kramplari onluyor hemde erken dogumu onluyor dedi ama :S
aynen ben 3.kutum bıtıcekk 4. dr al ıhmal etme sakın dedı bende 5 aydır 3 gun fılan unutup ıcmedım oka yoksam gunluk mutlaka ıc dedı drr
arkadaşlar hemoroid sorunu yaşayan var mı ? ben gibi. bununla nasıl mücadele ediyorsunuz? yardımcı olabilirmisiniz,neler yapabiliriz,neler yapmalıyız?????
canım bol yesıllık sebze tuketıgınde bagırsaklar full calısıyor tavsıye ederım bagırsaklar ıcın yanıı

Sacimi boyatmak istiyooooooruuuummmmmmmmmm :KK43:( yaz geliyo bu kilolar kendimi kotu hissettiriyoooooooo
:KK4:ne sacı kız dur azıcık daha bebegımız ıı olsunkucagına al yarı kırkın cıksın kos melegını bırakabılırsen tabı kuaforunee :KK9:kg lerde gıder ınslll:KK25::KK25:

Hanımlar günaydıııınnn
buralarda gündüz olmadı gibi bişi yağmur ve kapalı bir hava

yaz gelsin güneş açsın kuşlar ötsüüüüüüüüün bende bunu istiyoruuuuuummm
bide oğlum gelsiiinn :KK17::KK37::KK31::KK49:
aynennn yaz gelsınde meleklerımız de gelsın yaaaaaa:KK52::KK52:

Birikim demisken kizlar altinin gr 79 a dusmus.bir iki gr alabilirim belki.kizima birikim:KK9:

Günaydın anneler 3 gündür bende tartı gözümün önünde duruyo çıkmaya korkuyorum 57 ile kaldım şu an 64 belkide 65 oldum :) nasıl dikkat edicez havalar ısınsa artık istanbulda yürüyüş falan yaparız valla işe gelirken giydiğim kıyafetlere baktım dediğin gibi oldum ama yüzüme bolca makyaj yapıp kendime geldim :))
dun hastanede senn avratardakıne benzr bır beejk gordum cktatlıdı ama sureklı aglıyordu yaaa:18::18::KK37:
çok beğendim tüllülerden daha güzel

çok geçmiş olsun gerçekten büyük tehlike atlatmışsın

geçmiş olun sen yine de bir doktora git için rahat etsin canım.


ebelere bakma saçma sapan şeyler söylüyorlar.hiçbir şey yokmuş işte hem bebeğinin de gelişimi iyiymiş.yalnız o tarihe bakma o sürekli değişir.bir bakarsın bir ay erken gösterir sonra bir bakarsın 1 hafta erken gösterir


heralde gelişimine göre oluyor canım.çocuğun ne zaman geleceği hiç belli olmaz da çoğunlukla 1 hafta 10 gün önce oluyor.40 haftayı dolduran da var tabi ama nadir.

Merhaba güzel anneler ve tatlı bebişleri, umarım herkes iyidir.

Bugün 50gr'lık şeker yüklemesi yüksek çıktı diye tekrar 75lik şeker yüklemesi yaptırdık. Çok şükür sonuçlar yüksek çıkmamış, kızlarımızla çok mutlu ve huzurluyuz. Yalnız doktor amcamız biraz hamur işini ve şekeri azalt dedi:KK9:

Kızlar kaç kilo ile gebe kaldınız ve şuan kaç kilo almış durumdasınız? Ben 52 ile gebe kaldım şuan 62 kiloyum. İkiz kız anne adayıyım :KK9: Çok mu kilo almışım?:KK17:
[/QUOTEben 46 yla hamile kaldım en son tartıldığımda 60 tım.kesin artmışımdır da.ben hemen verdiğim için hiç takmıyorum valla durmadan da yiyorum.boşver takılma bence sen gayet iyi almışsın.


eli de maşallah ultrason aleti gibiymiş kayınvaldenin.:KK1::KK1:aman takma ya,hem aynı şehirlerde değilmisiniz niye birbirinizde kalacaksınız ki.

bence normaldir canım ama doktoruna sor istersen.
aynen öle oldu cnm yaa az oncede aradı ebem kı ne yaptın gıtıgınmı tedbır amclı da olsa ıhmale alınmazdı fılan dedıı :44::KK23::KK8::KK8:
maşşallahh size Allah Nazarlardan saklasın sizi :KK1:
amınn cumlemızı canım benım yaaaaaaaa cok sukur her gunumuzeee rabbım saglıcakla kucagımıza almayı nasıp etsın ınsll:KK16::KK16::KK16:
 
dün aklımdakı leri hep sordum ınsl sızede faydası olur...

**RAHIM e kramp gırmesı (el uyusması gıbı aynı)normal (bır kac gunde 1-2 dk gırıyorsa)ama gun ıcınde 5 dk 10 dk bır gırıyorsa anormal dedı

**bol yesıllık ,süt urunler,sebze ve meyve tuket dedi
**bel agrına gelınce dınlen bol dedı
**sırt ustu kesınlıkle yatma dedı hep yan yat dedi

işte böleeeeeee:KK31::KK31:
 
Her sabahın ışıklı doğuşunda
Yüzünüzden gülmeler gülümsemeler eksik olmasın
Sıcak ve samimi güzel bir kahvaltıdan sonra
Gününüz huzurlu, mutlu ve neşeli olsun
Bir gününüz diğerini aratmasın….
Güneşin Sadece Gökyüzünde Değil,
İçinizde de Açtığı Bir Gün Olsun
Kendinize ve dostlarınıza güvendiğiniz,
Sevginize ve umutlarınıza sarıldığınız bir gün olsun
Sağlıklı olun, Mutlu olun, Sevgi ile kalın....
Günaydın annişler ve kuzucukları:KK16::KK16:
 
günaydın, güzel anneler ve tatlı bebişleri :)
Geçmişe de bir bakayım dedim ne güzel bol bol paylaşım yapmışsınız maalesef ben gün içinde katılamıyorum :KK43:( az da olsa biraz bakabildim :))
kkarabiberim , rm07,svem çok geçmiş olsun Allah hepimizi ve bebklerimizi korusun, hastalık üzüntü göstermesin inşallah ..
Suzancım maşallah oğluşuna :)) bizde sizin gibi 2 hafta önden gidiyoruz ama doğum tarihini değiştirmedi bizim doktor ?? :))
utkummmmm duanı okudum Allah kabul etsin inşallah ..
hepicinize sağlıklı mutlu bir gün dilerim, sevgilerimle
 
günaydın, güzel anneler ve tatlı bebişleri :)
Geçmişe de bir bakayım dedim ne güzel bol bol paylaşım yapmışsınız maalesef ben gün içinde katılamıyorum :KK43:( az da olsa biraz bakabildim :))
kkarabiberim , rm07,svem çok geçmiş olsun Allah hepimizi ve bebklerimizi korusun, hastalık üzüntü göstermesin inşallah ..
Suzancım maşallah oğluşuna :)) bizde sizin gibi 2 hafta önden gidiyoruz ama doğum tarihini değiştirmedi bizim doktor ?? :))
utkummmmm duanı okudum Allah kabul etsin inşallah ..
hepicinize sağlıklı mutlu bir gün dilerim, sevgilerimle
oh sızede maasallah da dr nıye degıstırmedıkıne ben ozellıkle sorudm sımdı bız 27 hazırana gore mı dedım evet dedıı:KK9::KK9:
 
kızlar dun dr dedımkı;esım ılk defa gelemedı cumaya ızın gunu bır daha gelsek olurmu dedımm o kaa sık ultrason ısınları bebege zarar verırı sımdıkı 3 d lıler 4 d lıler dahada zararlı tavsye etmıyorum ben dedıı:KK20::KK20:ona gore heeee
 
kızımı gördüm geldim teyzeleri. 911 gram olmuşuz. secde yapar gibi duruyor dedi doktor. ama eller bacaklara doğru gayet sportif bir duruşta dedi :KK49::KK49::KK49: şekerimizi içtik 1 saat sonra kan verdik tekrar 1 saate yaklaşınca mide bulantısı oldu ama çıkarmadan yetiştik kan verdik şükür. sonuç ii çıkarda açken içilenden içmemem gerek kalmaz inşallah gerçekten çıkarabilriim o zaman :18::18::18: 25+5 iz aslında biraz önde dedi kafası yuvarlakmış kafa ölçüsüne göre 27+5 dedi koca kafalı kızım benim. olumsuz bir durum olurmu dedim olmaz dedi korktum bir anda




ben istoçdan aldım bu akşam malzemeleri. 1 metresi 4 tl. bide silikon tabancası aldım 4,30 tl. silikon aldım tanesi 35krş. resimdeki gibi çiziyorum kurşun kalemle sonrada kesiyorsun.orda ip gibi bişey var oda misinaya benzettim onu ben. bende bilmiyorum yapılışını tahminen yapıyorum inş. olur :)
istoç internet sitesimi istanbulda mağazamı sen yapta aşamalarını bizimle de paylaş olmaz mı :KK9::KK9::KK9::KK9:
Günaydın güzel anneler:) Gününüz güzel keyifli geçsin...Mide ekşimesi yada yanması hisseden var mı? varsa ilaç dışında acil öneri bekliyorum kızlar ..böyle devam ederse günüm berbat geçecek :KK50:
ilacın zararlı olmadığını söylüyorlar ama sade soda da rahatlatıyor biraz dene istersen
 
günaydın herkese,

güneşli bir güne merhaba dedik bu sabah.dünkü havadan sonra :KK53:

dua eden herkesten Allah razı olsun.

arkadaşlar hemoroid sorunu yaşayan var mı ? ben gibi. bununla nasıl mücadele ediyorsunuz? yardımcı olabilirmisiniz,neler yapabiliriz,neler yapmalıyız?????

ben yaşadım hala da yaşıyorum dikkat etmezsem.şimdiye kadar ilaç kullanmadım çok şükür.her gün düzenli olarak kuru kayısı ,kuru incir yiyebilirsin 1 er tane.inciri 2 adet de yiyebilirsin.kayısıdan çok incirin faydası oluyor.üzerine ılık bir bardak su iç.gerisini düşünme :KK34:

canım yaa bu kasılma dedğiniz nasıl oluyor yani hangi belirti olduğunda rahimde kasılma var diyebiliriz...herkes bahsedince bende teleşlandım acaba farketmeden bende yaşıyormuyum diye...eğer öle bişey varsa önlemimi alayım:)))

avuç içini karnının üzerine koydugunda ,cilt elinin altında toplanıyor kasılma oldugunda.
 
Son düzenleme:
hastaneye ne güzel eşinizle gitmeniz sürekli ben 1 kere gittim eşimle diğerlerine ya annemle yada kv ile gittim :))) napalım gelince anlatmakla yetiniyorum eşimede.Bu arada doktorum bana herşeyin çok normal hiç kasmıyosun kendini dinlemiyosun fazla sen kesin ve çok güzel normal doğum yapıcaksın hissediyorum dedi inşallah kızlar yaa :))
 
kızımı gördüm geldim teyzeleri. 911 gram olmuşuz. secde yapar gibi duruyor dedi doktor. ama eller bacaklara doğru gayet sportif bir duruşta dedi :KK49::KK49::KK49: şekerimizi içtik 1 saat sonra kan verdik tekrar 1 saate yaklaşınca mide bulantısı oldu ama çıkarmadan yetiştik kan verdik şükür. sonuç ii çıkarda açken içilenden içmemem gerek kalmaz inşallah gerçekten çıkarabilriim o zaman :18::18::18: 25+5 iz aslında biraz önde dedi kafası yuvarlakmış kafa ölçüsüne göre 27+5 dedi koca kafalı kızım benim. olumsuz bir durum olurmu dedim olmaz dedi korktum bir anda

boyu kaç çıktı kızının bende geçen gün gittim doktora 25+2 idi kilosu oğlumun 750 gr boyuda 30 cm di.seninkinden zayıff :))maşallah suphanallah sanaaa
 
ohh hayırlı olsun canım...çoğu şeyi bitmiş bian önce bende odasını hazırlasamda sizlerle paylaşsam...benimde bi an önce eminönğne gitmem gerek...

olur olru canım eminönü bir günlük iş, biz sabah 9da evden çıktık 16,30 gibi evdeydik, görümce ve kv de deneyimli olunca düşünmeye gerek kalmadan sepete attık herşeyi :)) biz de daha hazırlamadık ama ön hazırlıkları tamamladk en azından :)))

canım ben kapı süsü derken evime kapı süsü almak istiyorum odasının kapısına isimli gördüm internetten çok güzel modeller var...benim gittiğim hastanede kendileri yapıyolarmış...hastanenin süslemesini gidip görücem ama pekte önemli değil ordaki ha tül olmuş ha başka bişey...sizlerde bi sorun bakalım hastaneniz böle bi hizmet veriyormu?

evet ya sormayı düşünüyorum hatta gidio görmeyi :)) ben aynı kapı süsünü önce hastaneye çıkışta da eve götürmeyi düşündüm aslında

ooo çoğu bitmiş cnm güzel günlerde kullanın hepsini inşallah

çok sağol canım darısı başlamamışların başına inş.

Merhaba güzel anneler ve onların tosbaaları.. :emir_bebek::emir_bebek: Bizim keyfimiz yok pek fazla cumadan beri giremedim pek nete. Sizin canınızı sıkmak da istemedim. Ama çok şükür atlattık sıkıntımızı. Yüce Mevlam beni ve cimcimemi korudu. Biz geçen cumartesi merdivenlerden inerken düştük kafamı duvara çarptım dikiş falan atıldı. Kafam umrumda değildi tek aklımdaki bebeğimdi. Ama Yaradan Mevlam öyle koruyor ki bebeklerimizi çok şükürler olsun hiçbir şeyi yoktu meleğimin. Hemen sadaka dağıttı eşim. Velhasıl o korkuyu hala içimde yaşadığım için pek keyfim yok ama kızım da inadına hareketli ondan güç alıyorum zaten. Nasıl dikkatsiz olabiliyorum aklım almıyor ya bebeğime bişi olsaydı diye yiyip bitiriyorum kendimi 2 gündür..

çok çok geçmiş olsun allah ebterinden saklasın

resimlerini de koy mutlaka bakalım güle güle kullanın


Eki Görüntüle 685459

okul gezisi fotografı büyük kızım fatma :)[/QUOTE
maşallah çok şeker.sanırım benim kızım gibi kıvırcık


bence senin fikrin daha güzel.oda daha şık durur öyle bence

çok geçmiş olsun sürekli kontrol ettir tansiyonunu


tabiki dua ederiz inşallah hayırlısıyla zamanlı doğum yaparsın


aman dikkat et kendine,geçmiş olsun.doktoruna gittiğinde yine de söyle düştüğünü




canım sakın böyle birşey yapma bunun bebeğe birçok zararı var.bebeği tuzladığında bebğin kanındaki tuz oranı aniden yükselebiliyormuş,havale geçirebilirmiş.ayrıca allah korusun ölüme bile yol açabilirmiş.böbrek yetmezliği de yapabiliyormuş.internetten araştır istersen çok tehlikeli.

aaa valla zararı olduğunu ilk kez duydum bizim memlekette hepimizi tuzlarlardı aman dikakt öyleyse dr ye sorayım bi

Eki Görüntüle 686177

ben bundan yapmayı düşünüyorum kızlar nasıl :)

çok cici :))

kızlar takvımınden de anlıcagınız gıbı dr hazıran annesı olarak tayınımızı cıkardıı 27 hazıran tahmını dogumumuzzz nyse yasadıklarımı yazayımmm

ebe ye gıttık kalp atısları normalı 120/160 arasıymıs bıızm paşa ise 179-170 cıktı ebe dr ara bu normal ddegıl dedı dr aradım gel nts ye baglıcagız dedııı telı nasıl kapadım bılemedımm esımı aradım aglaya aglaya az cok bırseyler anlttımm:26::KK9:ve komsumla hemen dr gıttıkkkk veeeeeeeeee tansıyonumuz gene cok dusuk cıktı ebe de 8/6 dr ıse 8/5 cıktı ve 78,8 kg cıktımm kg dee dee:KK17:

dr geldı ultrason odasına kg de almıssın dedı muayene etmeye basldıııı vee benım tosun paşamm tamm 1555 gr geldi teyzeleri darısı sıze ve gelişimi 30+2 cıktı normalde bgn 28+6 dıkkk cok sukur her gnumuze ole dıyınce ben bır skeıl oldummcok sukurr herseyı cok sukur dedıı ıı dedıı
suyu da bol durusuda gusel dedı 1 ay sonra gene gel dedı bu arada testıslerde asagı yerıne ınmıs dedı bu arada koca kalkık bır burnu var elleı ırıce dedı erkek ya dedii maasallahı var dedı cok sukurr:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
bız cuma ya derken esım sız gıttıgım ıcın bıraz buruktum ama oglumunn o fotosuu super dı yuzunu az cok gosterdı gene kolu ıle kapamıstı ama hehe burnunu (babası)duduklarıı (ben )elleride babası gıbı ıri hehe darısı ıyı haberlele sıze ınsllllll

işte böleeeeeeeeeeeeee
:KK31::KK31:


oy 41,5 kere maaşallah size böyle güzel haberler hepimizin başına

canım ya korkuttun bizi...neyseki iyiymiş...hemşire niye öle dediki evham yapmana sebep olmuş...ama sen en iyisini yapmışsın doktora gitmekle...

ya merak ettim böle doktor hemen gel diyoya ozmanda muayene parası ödüyomusunuz..şükür benim öle bi sorunum olmadı ama olursa bileyim de :))


canım eğer hastanenin muayene kontrol süresi içindeyse ödemene gerek yok ama kontrol süresi geçtiyse yeni muayene açarlar diye biliyorum

kızlar bişey sorcam şimdi suzana doktor daha erken demişya doğum için acaba bu neye göre belirleniyo bebeğin gelişimine göremi ?mesela benim 29 temmuz ya tahmini erkek bebeklerde gününü doldur hatta 1 haftada geç gelir diyolar eeee ben ozaman ağustos annesimi olucam??doktorumda temmuzun 10 undan sonra bekleriz artık diyo...kafam allak bullak nezaman gelcek bu çocuk :)))

kilosuna vs gelişimine bakıyorlar ama bence kesin diye birşey yok etrafımda herkese daha bu doğmaz deyip gönderilen gönderildiği akşam da doğumu başlayanlar var allahın bileceği iş o

canım seni niye iki haftada bir çağırıyo...ben son ay öle çağırıyolar diye biliyorum ..

canım normalde 28. haftadan sonra iki haftada bir olması lazım biz öyle başladık ama bir muayene 15. gün sonraki de kontrol olarak giriş yapıyoruz yani dediğiniz gibi ekstra sık para almınmış olmuyor ek bir

ablamdan edindiğim tecrübeden-bildiklerimden bahsedeyim...
öncelik bebeğin gelişimine bağlı olarak ilerliyo, zaten gelişimini tamamlayan bebek 40. haftayı beklemeden doğuyor... ama söylediğin gibi erkek çocukların 10 gün opsiyonel doğum tarihi olabiliyor... birçok doktor 40. haftaya kadar gerçekleşmeyen doğumları 41. haftaya sarkıtmıyor, tam dolduğu gün sezeryanla alıyorlar...

benim arkadaşın min 2 hafta sonra oldu doğumu ve helalolsun doktoru bekledi normal doğurdu.. böyle vakalara postmatüre deniliyormuş :))

evet çok şekerdir doktorum...

yok daha neler... burda herkeşş birbirini tanımadımı ki :KK9::KK9:
ona bakılırsa benim de 8 temmuz görünüyor doğum tarihim ama önceden 1 temmuzdu... ben en başından beri haziran 25 gibi doğum yaparım diye hissediyorum... beni de mi almazlarki aceppp :KK9:

benim de içimden 23-29u geçiyor ama dr 15inden sonra bekle diyor

ben de kırarım gözüm üstünüzde akıllı olun :KK20:





gözün aydın cnm çoğu bitmmişş minakcıkkk kalmışş :KK24:

kızlar ben hastanede ziyarete gelenlere bundan dağıtmaya karar verdim

ÇİKO BOY

kapı süsü-mevlüt için şeker-lohusa tacı-takı yastığı paketleri var gittigidiyorda kargoda ücretsiz onlardan alıcam :KK31:

eğer kayın validem hediye almak isterse hastanede dağıtmak için belki keçeden bir süste alabilirim extra :KK19:

bence çokgüzelmiş

iyi bari tek değilmişim demekki :))


canım ne geziyosun orda Allah aşkına sen de dikkat et :KK20:




arkadaşlar bu arada doğumdan hemen sonra korse giyebiliyor muyuz acaba 1 saat sonra falan :KK53:
alanlar oldu mu?
dizden göğüse kadar olanlar mı iyi olur yoksa yüksek bel külot gibi olanlar mı?

off o sıcakta da hiç çekilmez ya korse falan
:KK31:

canım ben bir korse aldım hafif paçalı ve sanırım dediğin gibi neredeyse göbeğe kadar, biraz daha geniş olanından aldık çok sıkılardan değil mutlaka kullanın sarkıyor diyorlar bir de hemen sonrasında olmasa da birkaç hafta sonra başlanabilirmiş giyilmeye

Merhaba güzel anneler ve tatlı bebişleri, umarım herkes iyidir.

Bugün 50gr'lık şeker yüklemesi yüksek çıktı diye tekrar 75lik şeker yüklemesi yaptırdık. Çok şükür sonuçlar yüksek çıkmamış, kızlarımızla çok mutlu ve huzurluyuz. Yalnız doktor amcamız biraz hamur işini ve şekeri azalt dedi:KK9:

Kızlar kaç kilo ile gebe kaldınız ve şuan kaç kilo almış durumdasınız? Ben 52 ile gebe kaldım şuan 62 kiloyum. İkiz kız anne adayıyım :KK9: Çok mu kilo almışım?:KK17:

yavrum dün 84tüm hepi topu 16 kilocuk almışım :KK43:

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.

6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
----------------------------------------------------------------------
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.
__________________

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
----------------------------------------------------------------------
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir

diğer duaları bilmiyorum ama sübhanallahi ve bihamdihi yi hala okuyorum özellikle de işe gidip gelirken yolda

hee kızlar bu arada bunu size anlatmazsam çatlarım :KK9:
kv.ye gittik. eşim dediki otururken anne bak sen hiç hissetmedin bebişi elini koyda bak nası tekmeliyor dedi. kv. elini gezdirdi karnımda güzel güzel seviyo fln, durdu böle ' bişi dicemde kızım bana kalsa sen bu bebeği hiçmi hiç besleyemiyosun kilonda hiç belli değil ben inanmıyorum senin okadar kilo aldığına' demezmi. bende şalterler attı tabi anında. eşim anladı hemen araya girdi anne olurmu bir hafta önden gidiyor boyuda kilosuda gayet iyi çok dikkat ediyor yemesine içmesine dedi.
anne dedim 10 kilo aldım boyum uzun sen anlamıyosun zaten sana göre hamileyede benzemiyorum dimi dedim (daha öncede böle demişti çünkü bana) daha ne kadar benziceksem? hem sen beni ayda bi kere görüyosun gelip bende kalıyomusunki ne yedip içtiğimi nerden biliyosun dedim.
ankaradaki görümcemde bile daha çok gidip kaldığını söledim oda buna bozuldu ben dedim burnunun dibindeyim orda torunun varsa burdada bir oğlun var, sen gelip kalmazsan bende artık kalmıcam senin evinde, herkes evinde rahat madem bende evimde rahatım dedim. ooohhhh! eşimin yanında söledim hepsini hemde.
her gittiğimizde ısrar ediyor kalın kalın diye ben rahat edemiyorum hepsi sigara içiyor bi defa, e gece ben zırt pırt tuvalete kalkıyorum fln, ıvır zıvır yok lenslerim gözlüklerim ilaçlarım makyaj malzemelerim kıyafetlerim, bide eşimin arkasını toplamak zor oluyor.
suratına söledim sonrada, ben sana alınmıyorum senin oğlun seninde evin sayılır ama gelmiyosanda sen bilirsin sende bana alınma bunda bozulucak bişi yok dedim . dedim valla napıyım oh iyi ettim içim rahatladı. o her aklından geçeni patavatsız bi şekilde düşüncesizce sölüyor şu halimde moralimi altüst ediyor ama bende artık kalın demesin diye içimden geçenleri söledim rahatladım valla :KK9:

ohh iyi yapmışsın ya benim kv de odundur ama o 16 kilo almama rağmen aa hiç kilo almış görünmüorsun ne güzel faln diyor yani kötü anlamda söylemiyor bir ara sivilcelerime takmıştı ama artık sustu

kızlar göbek deliğimin arkasından sanki iğne batıyor pofff :KK43: bugun çok eğilip kalktım ondan mı acaba :26:

canım bana da bazen içeriden çimdikleniyormuş gibi geliyor minnoşlar birşeyler kurcalıyor ama ne :))

kızlar çok mutsuzum hüngür hüngür ağlamak istiyorum sanki bebeğim düştüğümden beri daha az hareket ediyo gibi geliyo acaba bi yeri mi acıdı ona çok alıştım allahım onu bana bağışlasın onu benden ayırmasın tabi hiç bir evladı annesinden ayırmasın iyice duygusallaştım herşeye ağlamak istiyorum niye böyle oldum ben

öyle düşünme canım ama endişen varsaen azından aile heimliğine gidip kalp atışını dinleyin... benim minnoş da bir gün full action yapıyor sonrasında günlerce yatış

google da karın çatlağı yazıp resimlere baktım psikolojim bozuldu rahat batıyor bana ya töbe töbeee. Allah korusun yaa ooffff off

ya niye bakıyorsun ki :))

Bende makyaj yapiyom sacima da dikkat ediyom kisa zaten.ama kiyafet konusunda cok kotuyum.kiyafetler guzel ama uzerimde begenmiyorum.pantolonum hep asagida duruyor totom yastik gibi gorunuyor.memiklerim buyudukce asagi iniyor oooff off.yaz gelse de elbise giysem.bacaklarim da kalinlasmisken.normalde cok inceydi giymiyordum etek elbise:KK9::KK9:

ben hamileliğimden bu yana bellirli günler hariç makyaj yapmıyorum hani ruj muj yutarsam bebişe geçmesin diye ama topu topu 2-3 pant giyinmekten bıktımmm etekleeer istiyorum

:))) aynen yaaaaa 59 hamile kaldim 76 yim kizlarrrr bozmayin moralinizi

aynıyız şekerim

Günaydın güzel anneler ve tosibikleri.. :emir_bebek::emir_bebek:

Eki Görüntüle 686741

çok güzell

dün aklımdakı leri hep sordum ınsl sızede faydası olur...

**RAHIM e kramp gırmesı (el uyusması gıbı aynı)normal (bır kac gunde 1-2 dk gırıyorsa)ama gun ıcınde 5 dk 10 dk bır gırıyorsa anormal dedı

**bol yesıllık ,süt urunler,sebze ve meyve tuket dedi
**bel agrına gelınce dınlen bol dedı
**sırt ustu kesınlıkle yatma dedı hep yan yat dedi

işte böleeeeeee:KK31::KK31:

ya ben kaç haftadır bir bakıyorum ki sırtüstü yatmışım yan yatınca yastık olmasına rağmen diğer yanım ağrıyor :KK43:(( peki sırtüstünün ne zararı varmış birşey dedi mi
 
kızımı gördüm geldim teyzeleri. 911 gram olmuşuz. secde yapar gibi duruyor dedi doktor. ama eller bacaklara doğru gayet sportif bir duruşta dedi :KK49::KK49::KK49: şekerimizi içtik 1 saat sonra kan verdik tekrar 1 saate yaklaşınca mide bulantısı oldu ama çıkarmadan yetiştik kan verdik şükür. sonuç ii çıkarda açken içilenden içmemem gerek kalmaz inşallah gerçekten çıkarabilriim o zaman :18::18::18: 25+5 iz aslında biraz önde dedi kafası yuvarlakmış kafa ölçüsüne göre 27+5 dedi koca kafalı kızım benim. olumsuz bir durum olurmu dedim olmaz dedi korktum bir anda





istoç internet sitesimi istanbulda mağazamı sen yapta aşamalarını bizimle de paylaş olmaz mı :KK9::KK9::KK9::KK9:

ilacın zararlı olmadığını söylüyorlar ama sade soda da rahatlatıyor biraz dene istersen


Gözün aydın canım inş sonuçlarında güzel çıkar :KK9::KK9::KK9:
 
kızlar hepinize mutlu sağlıklı günler diliyorum benim keyfim geldi yerine sağlık ocağına gittim önce ebe kalp atışlarını dinledi normal olduğunu düştükten sonra daha az hareket ediyo dedim korkmuş olabilir sen bilirsin istersen git doktora dedi ben içim rahatlasın diye gittim ultrasonda bakıldı kan ve idrar verdim nst ye bağlandım herşey yolunda allahıma şükürler olsun birde kızım 1 kilo100 gram olmuş neyse sonra görüşürüz kendinize ve meleklerinize iyi bakın
 
Herkesin mesajına yorum yazmıyorum çünkü söyliyceem ,düşündüüm herşeyi söylemiş oluosunuz:) Ama bilinki bütün iyi dileklerim sizler için..Yazdıklarınıza ağlıyorum gülüyorum üzülüyorum..

Dün bişeye karar verdik canım sıkkın azcık. Giresuna gidicektik bu haftasonu. Uçakla gidicektik.Ama kocaeli havaalanından trabzon seferi kalkmış. İstanbuldan da sıkıntılı olcak.Burdan servisle istanbula git.ordan trabzonda in bi daha servisle giresuna git.ooo.. Vazgeçtik otobüse karar verdik.O da 13 saat. Hİç gözüm kesmiyo.Çok zoruma gidiyo, Hİçbişeyden değil de çişim çok gelioya o çok korkutuo beni.Gitmişken de dedik 7 8 gün kalalım eşim izin alcak işte.
Cumaya doktor randevum var heyecanlıyım:KK9::KK9:
 
kızlar birsey sorucam bebek ilk doğdugu zaman daha emmeden gazı olmaması ıcın nar suyu verilmesi sizce mantıklımı ?
 
Unnadoda bebek sekwri sepeti yastigi felan var fiyatlar superrr kosuuuunnnn
 
kızımı gördüm geldim teyzeleri. 911 gram olmuşuz. secde yapar gibi duruyor dedi doktor. ama eller bacaklara doğru gayet sportif bir duruşta dedi :KK49::KK49::KK49: şekerimizi içtik 1 saat sonra kan verdik tekrar 1 saate yaklaşınca mide bulantısı oldu ama çıkarmadan yetiştik kan verdik şükür. sonuç ii çıkarda açken içilenden içmemem gerek kalmaz inşallah gerçekten çıkarabilriim o zaman :18::18::18: 25+5 iz aslında biraz önde dedi kafası yuvarlakmış kafa ölçüsüne göre 27+5 dedi koca kafalı kızım benim. olumsuz bir durum olurmu dedim olmaz dedi korktum bir anda





istoç internet sitesimi istanbulda mağazamı sen yapta aşamalarını bizimle de paylaş olmaz mı :KK9::KK9::KK9::KK9:

ilacın zararlı olmadığını söylüyorlar ama sade soda da rahatlatıyor biraz dene istersen
haydı gozunuz yadın cnm cok sukur her gunumuzeeeee:KK8::KK52::KK52::KK52:
hastaneye ne güzel eşinizle gitmeniz sürekli ben 1 kere gittim eşimle diğerlerine ya annemle yada kv ile gittim :))) napalım gelince anlatmakla yetiniyorum eşimede.Bu arada doktorum bana herşeyin çok normal hiç kasmıyosun kendini dinlemiyosun fazla sen kesin ve çok güzel normal doğum yapıcaksın hissediyorum dedi inşallah kızlar yaa :))
ınsl canım ya hep beraber bır avaz da ınsllll:KK9::KK9:esım de gelemes benımde ALLAH dan bebegımın kısmetı ısyerı cumaları topl.ayarlıyorık haftada bır onunla ona gore randevu ayalıyorz topl.cıkısı hopp dr heheh:KK52::KK52:

olur olru canım eminönü bir günlük iş, biz sabah 9da evden çıktık 16,30 gibi evdeydik, görümce ve kv de deneyimli olunca düşünmeye gerek kalmadan sepete attık herşeyi :)) biz de daha hazırlamadık ama ön hazırlıkları tamamladk en azından :)))



evet ya sormayı düşünüyorum hatta gidio görmeyi :)) ben aynı kapı süsünü önce hastaneye çıkışta da eve götürmeyi düşündüm aslında



çok sağol canım darısı başlamamışların başına inş.



çok çok geçmiş olsun allah ebterinden saklasın

resimlerini de koy mutlaka bakalım güle güle kullanın




aaa valla zararı olduğunu ilk kez duydum bizim memlekette hepimizi tuzlarlardı aman dikakt öyleyse dr ye sorayım bi



çok cici :))



oy 41,5 kere maaşallah size böyle güzel haberler hepimizin başına




canım eğer hastanenin muayene kontrol süresi içindeyse ödemene gerek yok ama kontrol süresi geçtiyse yeni muayene açarlar diye biliyorum



kilosuna vs gelişimine bakıyorlar ama bence kesin diye birşey yok etrafımda herkese daha bu doğmaz deyip gönderilen gönderildiği akşam da doğumu başlayanlar var allahın bileceği iş o



canım normalde 28. haftadan sonra iki haftada bir olması lazım biz öyle başladık ama bir muayene 15. gün sonraki de kontrol olarak giriş yapıyoruz yani dediğiniz gibi ekstra sık para almınmış olmuyor ek bir



benim arkadaşın min 2 hafta sonra oldu doğumu ve helalolsun doktoru bekledi normal doğurdu.. böyle vakalara postmatüre deniliyormuş :))



benim de içimden 23-29u geçiyor ama dr 15inden sonra bekle diyor



bence çokgüzelmiş



canım ben bir korse aldım hafif paçalı ve sanırım dediğin gibi neredeyse göbeğe kadar, biraz daha geniş olanından aldık çok sıkılardan değil mutlaka kullanın sarkıyor diyorlar bir de hemen sonrasında olmasa da birkaç hafta sonra başlanabilirmiş giyilmeye



yavrum dün 84tüm hepi topu 16 kilocuk almışım :KK43:



diğer duaları bilmiyorum ama sübhanallahi ve bihamdihi yi hala okuyorum özellikle de işe gidip gelirken yolda



ohh iyi yapmışsın ya benim kv de odundur ama o 16 kilo almama rağmen aa hiç kilo almış görünmüorsun ne güzel faln diyor yani kötü anlamda söylemiyor bir ara sivilcelerime takmıştı ama artık sustu



canım bana da bazen içeriden çimdikleniyormuş gibi geliyor minnoşlar birşeyler kurcalıyor ama ne :))



öyle düşünme canım ama endişen varsaen azından aile heimliğine gidip kalp atışını dinleyin... benim minnoş da bir gün full action yapıyor sonrasında günlerce yatış



ya niye bakıyorsun ki :))



ben hamileliğimden bu yana bellirli günler hariç makyaj yapmıyorum hani ruj muj yutarsam bebişe geçmesin diye ama topu topu 2-3 pant giyinmekten bıktımmm etekleeer istiyorum



aynıyız şekerim



çok güzell



ya ben kaç haftadır bir bakıyorum ki sırtüstü yatmışım yan yatınca yastık olmasına rağmen diğer yanım ağrıyor :KK43:(( peki sırtüstünün ne zararı varmış birşey dedi mi
cnm senn ıc organlarına zarar verı dıye bırde bebek gerılıyor dıye zararlııı cunku bebegımız herey dahıl en az 5 kg es +su +bebek kg sı derknnnn:26:
kızlar hepinize mutlu sağlıklı günler diliyorum benim keyfim geldi yerine sağlık ocağına gittim önce ebe kalp atışlarını dinledi normal olduğunu düştükten sonra daha az hareket ediyo dedim korkmuş olabilir sen bilirsin istersen git doktora dedi ben içim rahatlasın diye gittim ultrasonda bakıldı kan ve idrar verdim nst ye bağlandım herşey yolunda allahıma şükürler olsun birde kızım 1 kilo100 gram olmuş neyse sonra görüşürüz kendinize ve meleklerinize iyi bakın
oy sende cok sukur gusel haberlel geldın canım benım bakkkkkkkkkkkk benım gıbı sımdı bak da gor ebebgının hareketlerını stresın gıtıgı ıcın bebegın cosacak ınsll
Herkesin mesajına yorum yazmıyorum çünkü söyliyceem ,düşündüüm herşeyi söylemiş oluosunuz:) Ama bilinki bütün iyi dileklerim sizler için..Yazdıklarınıza ağlıyorum gülüyorum üzülüyorum..

Dün bişeye karar verdik canım sıkkın azcık. Giresuna gidicektik bu haftasonu. Uçakla gidicektik.Ama kocaeli havaalanından trabzon seferi kalkmış. İstanbuldan da sıkıntılı olcak.Burdan servisle istanbula git.ordan trabzonda in bi daha servisle giresuna git.ooo.. Vazgeçtik otobüse karar verdik.O da 13 saat. Hİç gözüm kesmiyo.Çok zoruma gidiyo, Hİçbişeyden değil de çişim çok gelioya o çok korkutuo beni.Gitmişken de dedik 7 8 gün kalalım eşim izin alcak işte.
Cumaya doktor randevum var heyecanlıyım:KK9::KK9:
canını sıkma lutfen sıvı tuketımını azalt 30 dk molalarda 2 kere gıt wc yee canını sıma ama bebegını strese sokma tmm cnm benım olsun vardır bundada bır hayır ınsll dıyelım dımı ama:KK16:

kızlar birsey sorucam bebek ilk doğdugu zaman daha emmeden gazı olmaması ıcın nar suyu verilmesi sizce mantıklımı ?
hıc duymadım ama ılk aylarda su bıle yasak ıken nar suyu hıc hos degıl benceee yanı vermem gıbım e gelıyor bnn
 
aksam yeemgımızı de pısırdıkk ark.gelınce komsuma davetlyızdee oluryaa vakıtın nasıl gectıgını anlyamazsak babamız ac kalmasın dımı ama:KK53::KK53:vee
biz cıktıkk oglumla ark.KUR AN okumaya gıdıyoruz dua ıle ınsl saglıcakla kalınnn :KK3:

 
X