Lösemi, İlik Nakli ve şimdi de korkular…

Çok geçmiş olsun, Allah sağlık ve afiyetinizi daim eylesin, korktuklarınızdan esirgesin, kalbinize ferahlık zihninize berraklık versin…
Konu ile ilgili bilgim yok, dua bırakmak istedim yalnızca🩵

Crp hiç düşmüyor inanır mısınız? Geçen hafta 75’ti dün tekrar baktırdık 72 gelmiş antibiyotik kullandığı halde.
sizde enfeksiyon olabilir, çünkü anti kullanılmasına rağmen 72 olmuş. dozu veya anti çeşidi değiştirilmeli . kullnılmasa 200 ü geçer . crp nin yükselmesi inme felç geçirtebiliyor. netten bakabilirisniz. bize dr da dedi . kan sulandırıverdi inme için

Merhaba çok geçmiş olsun çekildi mi emar?
Sonucu çıktı mı eşinizin?
Umarım korktuğunuz gibi değildir.

Mr sonuçlarında tutulum gözüküyor. Metastaz yazmışlar, ama başka bir şey olabilir mi onu düşünüyorum 😞

Nakil hastaları tüberküloz kaptığında da tutulum olarak görülebiliyormuş. Allah kimseyi bu dertle sınamasın, çok zor 😞

Eklentiler

• IMG_7949.jpeg
    IMG_7949.jpeg
    55 KB · Görüntüleme: 151
  • IMG_7946.jpeg
    IMG_7946.jpeg
    58,4 KB · Görüntüleme: 153
Mr sonuçlarında tutulum gözüküyor. Metastaz yazmışlar, ama başka bir şey olabilir mi onu düşünüyorum 😞

Nakil hastaları tüberküloz kaptığında da tutulum olarak görülebiliyormuş. Allah kimseyi bu dertle sınamasın, çok zor 😞
Rabbim şafi ismi ile şifa versin eşinize, sizlere gönül ferahlığı.
Umarım güzel haberler alırsınız.

Sizi biliyorum, takip ve dua ediyorum. Eşinizin yaşadıkları ayrı, sizin yaşadıklarınızı ayrı zor. Benzer şeylerden geçmiş ve geçmekte olan birisi olarak, en kısa zamanda kalıcı şifaya kavuşuruz ve bizlerde eşler olarak kalbimiz rahatlar, feraha ereriz.

Lösemi daha farklıdır elbette, lenfoma da mesela eşiminde bağışıklığı düşük(otoimmun hastalık var) en ufak bşr enfeksiyon olsa ve kontrol zamanına denk gelse tutulum, biyopsi, pet, mr sürecine giriveriyoruz. Ben artık sistemi öğrendiğim için enfeksiyon kaynaklı meseleleri çözüyorum ama doktorların o çok temkinli hali yinede çok strese sokuyor. Geçen ay mesela kontrole gitti, ultrason çekildi, lenfler şöyle şöyle, biyopsi önerilir. Haydaaa hastada değildi diye düşünürken ultrason çekildiği, sonucu doktorla görüştüğü gün eve geldi 1-2 saat sonra burun akıntısı başladı, inşallah bu sebeptendir diye sevindik, rahatladık ama neticede doğrulamak için tekrar gidilecek ultrason vs çekilecek. Sizinde böyle olabilir, bir kaç görüş almakta fayda var ve temiz çıkartsın Rabbim çok isterim.

Yani demek istediğim yıllarca böyle sürecek, yüreğimiz ağzımızda olacak. Doktorlar aşırı temkinli ki çok doğal olarak, bizlerinde 'bitti artık hiç sorun yok denmesine ihtiyacımız var' ama mümkün mü, malesef değil. Başımıza hastalık geldiği için belki 1-0 geride gibiyiz, ama ne olacağını, nasıl olacağını geleceğe dair nereden bilebiliriz ki... Biz elimizden geleni yapacağız, kan hastalıklarında tamamen rahatlamak diye bir şey yok bunu kabul edip, devam edeceğiz. Rabbimiz kalıcı şifalar versin eşlerimizeve tüm hastalara...

Başka, kolayca halledilebilir bir sebepten ötürü böyle çıkmıştır inşallah. :KK43:

Rabbim şifasını versin kardeşimize. Şu günleri unutturacak, çok güzel zamanlar yaşatsın sizlere.

Metastazdan şüphelendiklerinde ? Oluyor nasıl bu kadar net ki bu sonuçlar.
Bence hemen bt ve ultrasonla desteklemeli.
Ama sanki parça alındı temiz çıktı demiştiniz.
O yüzden şaşırdım.
Doktorunuzla görüştünüz mü?
Gece ağrıları oluyor mu?
Uykudan uyandırır şekilde.

Metastazdan şüphelendiklerinde ? Oluyor nasıl bu kadar net ki bu sonuçlar.
Bence hemen bt ve ultrasonla desteklemeli.
Ama sanki parça alındı temiz çıktı demiştiniz.
O yüzden şaşırdım.
Doktorunuzla görüştünüz mü?
Gece ağrıları oluyor mu?
Uykudan uyandırır şekilde.

Parça kemik iliğinden alınmış sadece, lösemi normalde kemik iliğinde oluyor ya, o bakılmış. Bizde öyle sanmış sevinmiştik. Ama Mr’da gözüken tutulum bölgeleri farklı dediler, bunun için tam o noktalardan biyopsi alınması gerekiyormuş. Doktorumuzla görüştüm bu şekilde söyledi.

Yarın sabah Allah’ın izniyle Ankara yolcusuyuz, tekrar biyopsi için. Küçük bi ihtimal enfeksiyon çıkabilir başka hastalarda gördüğümüz durumlara göre, “tutulum” dedikten sonra enfeksiyon çıkan hastalar var.

Uyandırır şekilde ağrıları olmuyor. Ağrı var ama o şiddette değil.

Parça kemik iliğinden alınmış sadece, lösemi normalde kemik iliğinde oluyor ya, o bakılmış. Bizde öyle sanmış sevinmiştik. Ama Mr’da gözüken tutulum bölgeleri farklı dediler, bunun için tam o noktalardan biyopsi alınması gerekiyormuş. Doktorumuzla görüştüm bu şekilde söyledi.

Yarın sabah Allah’ın izniyle Ankara yolcusuyuz, tekrar biyopsi için. Küçük bi ihtimal enfeksiyon çıkabilir başka hastalarda gördüğümüz durumlara göre, “tutulum” dedikten sonra enfeksiyon çıkan hastalar var.

Uyandırır şekilde ağrıları olmuyor. Ağrı var ama o şiddette değil.
Anladım ne demek istediğinizi.
Kemik iliği bakılmış sadece.
Umarım temiz çıkar sonuçlar.
Ya maalesef bu hastalıkta hep tetikte olunuyor öksürsen acaba mı diyorsun?
Arkadaşımın abisinde nakilden sonra çok şiddetli bel ağrıları olmuştu.
Yürüyemez hale gelmişti.
Ama tam olarak bacak mıydı bel miydi emin olamıyorum.
Sonra nakilden sonra olan bir kemik hastalığından bahsetmişlerdi yani teşhisi öyle konuldu.
Ameliyat oldu şuan çok iyi.

Anladım ne demek istediğinizi.
Kemik iliği bakılmış sadece.
Umarım temiz çıkar sonuçlar.
Ya maalesef bu hastalıkta hep tetikte olunuyor öksürsen acaba mı diyorsun?
Arkadaşımın abisinde nakilden sonra çok şiddetli bel ağrıları olmuştu.
Yürüyemez hale gelmişti.
Ama tam olarak bacak mıydı bel miydi emin olamıyorum.
Sonra nakilden sonra olan bir kemik hastalığından bahsetmişlerdi yani teşhisi öyle konuldu.
Ameliyat oldu şuan çok iyi.
O tarz şeylere o kadar razıyız ki, çözümü daha kolay. Yeter ki lösemi, lösemi tutulumu olmasın. O kadar zor bir süreç ki Allah kimseye yaşatmasın. Gözyaşım kurudu artık 😞

İnşallah biyopsi sonuçları iyi çıkar, çok geçmiş olsun. Allah içinize ferahlık versin.

O tarz şeylere o kadar razıyız ki, çözümü daha kolay. Yeter ki lösemi, lösemi tutulumu olmasın. O kadar zor bir süreç ki Allah kimseye yaşatmasın. Gözyaşım kurudu artık 😞
Anlıyorum ben sizi çok zor bir süreç.
Gerçekten insanın psikolojisi çok bozuluyor.
O kan tahlili sonuçlarına bakarken hele insanın kalbi çıkacakmış gibi atıyor.
Böbreklerde olması dikkatimi çekti aslında o biraz düşündürdü.
Umarım enfeksiyondandır.

X