2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
kizlar bebeginiz genelde karninizin neresinden tekmeliyor..degisiyormu tekme attigi yer yoksa hep ayni yerdenmi.. ???


canım benim hep aşağıda..doktoruma sordum bebeğin ayakları aşağıda oyüzden dedi bi sorun olmaz dedi ama benim haftamda olanların göbek bölgesinde olduğuda oluyormuş...birde ben daha hareket ettiğini gözle bile görmedim kimisi var aynadan görüyormuş bakalım herşey normal diyo hayırlısı artık sağlıklı olsunda varsın aşağıdan vursun kuzummmmm
 
Kizlar dun esimle jokere gittik bisiler almaya. Esimin zorlamasiyla tiny love in kick and play oyun halisini aldik. Ben bi haliya o kadar para vermek istememistim ama esim bu konularda cok tez canlidir gordugunu almak ister sagolsun. Bgn pil aliak gelirken bakalim vurunca nasil calisicak ayaklariyla:)) bu markayi kullanan ya da duyan var mi kizlar. Saticinin anlattiklarina gore gayet iyi ama tecrubelere acigim:)

aaa nasıl yani... oyun halılarına pil mi takılıyo... cehaletime ver... biraz bahsedermisin nedir bu?:44:
 
vay canınaa... bende bizim kıza diyodum nazlı diye... ıkındık resmen hanımefendi kendini göstersin diye... ama seninki de maşallah yani... :KK9: bi erkek bu kadar dayanamaz diyorum ben :KK34: sağlıklı olsun da çok merak ettim şimdi...:KK9:

:)) kac haftalikken ogrendiniz siz ?? benim 2li test ultrasyonuda cok zor olmustu.. yok merdiven in-cik yok pasta cikolata ye 2 saatte zor olcum alabilmisti dr.. bencede kiz heralde ve cok terbiyeli ... erkek olsaydi simdiye ilan etmisti :)) merak etme ogrenir ogrenmez ilk solukta hemen sizede haber verecegim :))
 
slm kızlar
şeker yüklemesi testi iyi çıktı bende bebekte iyiz çok sükür aldığım 6-7 kiloya fazla diyo yaa deli oliicimmm :KK19:
doğum tarihi 6 temmuzdan 10 temmuza kaydı
kan ilacımız 1 den 2 ye çıktı
ana oğul tombişmişiz:KK19:
sensin şişko dicektim en son :KK31:
hııhh o kendine baksın pis doktorrr :KK19:
ben 10 kilo aldım beni görse ne der acaba senin doktor :KK53:
 
aaa nasıl yani... oyun halılarına pil mi takılıyo... cehaletime ver... biraz bahsedermisin nedir bu?:44:

Bu halida bi aparat var onu ayak ucuna dogru takiyosun ayaklariyla vurdukca klasik muzik ya da baska sesler cikariyomus, bebek biraz buyuyup oturur pozisyona geldiginde de o aparati ters cevirip takiyomussun o zaman da ellerigle vurup yapiyomus ayni seyi. Pilimiz olmadigi icin biz de calistirip bakamadik saticinin anlattigi boyleydi sanirim. Duyulari mi gelistiriyomus ne. Aksam babamiz getirsin pillerini de biz vurup bakalim ayaklarimizla:)
 
hafta sonu misafirim vardı beni hamile kaldığımdan beri ilk kez gördüler dedi çok kilo almamışsın olur mu dedim 7,5-8 kg aldım dedi ne kadar oldu dedi bu hafta 7 dolacak dedim oda ama normal ya bence dedi 7 ayda 8 kg dedi yani 1 kg fazla vs konuştuk. biraz moral buldum tek göbeğin var dedi evet aslında bakınca koca bir göbet basen bacak yok gögüste hiç büyümedi zaten kolarımda kalın değildir. sonra anneme dedim arkadaş böyle dedi dedim yani dedi sonuçta az da değil sen daha 6 aylıksın 7,5-8 aldın dedi mort etti beni :) ya anne ne 6 sı dedim ya 28.hafta 4*7 ne yapar 28 yapar demekki 7 dedim olmaz bitmedi 7 diyor hala ay deli oldum :) zaten hamile kaldığımdan beri benim 30 kg alacağımı sanıyor durmadan diyetler araştırıyor diyor bak doğumdan sonra şu diyeti yap bunu yap vs öldürcek bu kadın beni :) moralimi bozuyor resmen :KK43:

sen güzel söyleyenleri dinle boşver anneni :KK9:
benim görünürde bişey yok göbüş var bitek ama 10 kilo almışım işte nasıl oldu anlamadım :KK9:
ama ben pek yoruma fırsat vermiyorum. herkes güzel şeyler söylüyor mecburen hehehe :KK1::KK1:
ya şu doğum ayı hesaplarını doğurana kadar tam anlayamıcaz sanırım bencede 7 aylık hamişsin 8. aya başlamışsın artık. 9. ay başlayınca değil 10. ay başlayınca doğum yapıyoruz hesaplar bu yüzden karışıyor bence
 

canım sağolasın ilgilenip yazmışsın.
oyun parkının markası neydi?




vallahi bende her yerde hissediyorum bence kız erkekle alakası yok.birgün hareketli birgün durgun.
ayrıca karında çok oynayan çocuk yaramaz diğeri sakin olur tezini çürüten 2 bebek biliyorum
çocuğun hareketi hareketsizliği değişken birşey bence genellleme olmuyor:KK9:

bu aldigimizin markasi avanti - my baby .. turkiyede varmi bilmiyorum ama.. (internetten aldik )

birde bunu alacagiz haftaya ( anneanneye :) cok begendim cibinlikli filan prensimizemi prensesimize artik bilmiyoruz henuz :p


ANIL OCUK RNLER , crest - tortoise baby, 0324 235 77 70
 
:)) kac haftalikken ogrendiniz siz ?? benim 2li test ultrasyonuda cok zor olmustu.. yok merdiven in-cik yok pasta cikolata ye 2 saatte zor olcum alabilmisti dr.. bencede kiz heralde ve cok terbiyeli ... erkek olsaydi simdiye ilan etmisti :)) merak etme ogrenir ogrenmez ilk solukta hemen sizede haber verecegim :))

23 yada 24. haftaydı sanırım :KK9: bende o gün ayrıntılıya 3 kez girdim... tonlarca su içtim yürüdüm... bu arada bizimki çkolataya tepki vermiyo... en son rüşvt teklif ettim... çıkar çıkmaz sana ciciler alıcam bebeğim dedm... saatlerce dil döktüm... anca razı geldi bizim hanım :KK9:
 
canim 3 hafta once en son ultrasyona girdim ve ayni gun icinde israrla 2 defa bakildi ve kesin o gun ogrenebilecegimizi dusunurken doktor goremedigini kesin birsey soyleyemecegini ama kiz olabilecegini soyledi ..yani goremiyorsak kizdir mantigiyla ki alakasi yokmus .. hem benim gobek yagli ve hemde gostermiyormus.. haftaya sali istanbulda 3d den bakilacak e heralde artik saklayamaz bizim ki :) cunku sinir oldum ..ananesininde bizimde hemen hemen aldigmiz hersey kirmizi beyaz sari yesil... mavi ve pembeye dokunamiyoruz .. merak tavan yapmis durumda hem kiz hem erkek ismiyle gardin almis bekliyoruz.. ve ben hareketlerinden dahi anlam cikarmaya tahmin yurutmeye calisiyorum :) ve umuyorum haftaya ogrendigimde burdanda ilan edecegim :)
hep birlikte heyecanla o anı bekliyoruz canım :KK1::KK16:
 
bayadır giremiyordum sayfalar çok ilerlemiş.hepsini okuyamadım atlaya atlaya okudum inşallah önemli birşey kaçırmamışımdır.

Günaydın herkeslereeee :) Kızlar bişey sorucam bu gynoferrosanol bana çok dokunuyor mideme ve bağırsaklarıma hatta dün sabah içtim 2 saat snra çıkardım. Böyle olan var mı ya da çözüm olarak ne önerirsiniz? Çünkü kan değerlerim çok düşük kullanmam şart.
aynen.hamilelikte hiç midem bulanmadığı halde vitamini de kan hapını da kullanamadım.çok midem bulanıyor ne yapcam bilmem.

mrb arkadaşlar bebek şekeri yaptıran ya da yaptıracak olan var mı... ben yaptırmak istiyorum heaplı bir şey olsun istiyorum fikrinizi almak istedim. gittigidiyorda var uyguna bebek şekeri seti link atıyorum fikrinizi alabilirmiyim


4 LÜ EKONOMİK KAMPANYA 1OO ADET BEBEK ŞEKERİ GittiGidiyor'da 79619318
gayet güzel ve uygun canım.

merhaba hanımlar...Bende temmuz annesi olucam Allah nasip ederse...bu ilk hamileliğim.Bir oğlum olucak..Demin tekmeleyip duruyordu karnımın üstünde hareketlerini gözümle gördüm:)çok güzeldi..Allah herkese nasip etsin inşallah...Yalnız biz biraz üzgünüz.Geçen ay ayrıntılı ultrasonda bebeğimiz de bir kalp rahatsızlığı olduğunu öğrendik:KK43: Doğduktan sonra 2 ameliyat geçirmesi gerekicekmiş:KK43:((( Hatta amniosentez de önerdiler ama yaptırmadım.Çok yıkıldım,kahroldum ama şimdi yavaş yavaş toparlanıyorum Allahın izniyle..Okuyanlardan da dua bekliyorum.Hepiniz hamilesiniz hamilelerin duaları kabul olur melekleriniz var yanınızda çünkü..bana da dua edin yavrum inşallah doğana kadar düzelir..Yarın rutin kontrolümüz var,çarşamba günü de kardiyolog kontrolümüz var..İnşallah bi gelişme vardır kalbinde
tabiki dua ederiz.inşallah iyi olur bebeğin.haber ver sonucu.

yatak konusuna baktım da bende şimdi :26: visco önermiyorlar.yarı ortaopedik olmalıymış.işbirin var 233 lira e o kadarda vermem yatağa yani
yarim seninkinin markası ne?
bebeklere ve çocuklara ortopedik yatak zararlı diye biliyorum,bence bir çocuk doktoruna sormalı.

normal doğumda 1 ay içinde eski kilona dönme ihtimalin var... ama sezeryanda 6. aydan sonra deniliyor genelde... hiç endişe etme inşallah bebeklerimizi emzirdikçe ve onların etrafında dört döndükçe mecburen gidicek kilolar... :KK9::KK9:
ben 23 kilo almıştım önceki hamileliğimde.69la doğuma girdim.bebğim doğduktan 2-3 hafta sonra 56ya indim.sonra sanırım 3-4 ay sonra 52 ye indim.baya bir süre öyle gittim ama bebeğim 7-8 aylıkken yine 46ydım.sezeryanla doğum yapmıştım.merak etmeyin kişiye göre değişir bu.
Güzel anneler merhaba.
Sizinle bir tecrübemi paylaşmak isterim.
ilk Kızımda doğup emmeye başladıktan Sonra göğüs ucum İnanılmaz derecede tahriş olup yana olmuştu.
sütüM de bir hafta içinde iyice artmıştı. Çocuk emerken ağzının yanlarından sütüm taşarken göğüs ucunun kanaması bile karışırdı süte. Sanırım cildim hassastı belki herkeste aynı olmayabilir. yapmadığım şey kalmadı, bePanten, karbonat su, bebe yağı ne yaptımsa geÇmedi. sonra biri zeytinyağı tavsiye etti. emzirmediğim zamanlarda zeytinyağlı tampon koyuyordum Uçlara
pamuğu yağlayıp gazlı bezle sarıyor göğüs ucuna koyup Üzerini strech film naylonla sarıp (yağ bulaşmasın diye) sonra birer mendil sarıp sütyen takyordum. yağ göğüs ucumu yumuşak tutuyordu. hem bebeğe de zararı olmayan doğal bir Madde idi. merhemleri bir de silmeye uğraşyorsun. şayet başınızdan böyle bir şey geçerse deneyebilirsiniz.
ah ah bilirim nasıl bir acı olduğunu.en korktuğum şey ben de bu sefer dikkatli olcam son ayımda birşeyler sürmeye başlıycam.zeytin yağı da iyi fikir.lansinoh krem de iyi baya.
Kızlar sezeryan olunca vajinal kanama oluyormu.
Normal doğumlarda oluyor ya...
tabiki oluyor canım bir farkı yok.benim 40 güne yakın sürmüştü.
Bu arada kızlar ben ana kucağı yada ana dizi almaya planlıyorum ama istediğim bir şey bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?
1) sağlam
2) sağa sola ve ileri geri sallana bilen olsun yani çift yönlü diyorlar (piyasada çoğu ileri geri sallanan ama onlar pek iyi değilmiş bebekde bulantı ve kusmaya sebep olabilirmiş )
3) evde kullanmaya uygun

Böyle bi şey gören var mı? Ve bir sorun var internetten de alma imkaniyetim yok :KK43:(
en iyisi yan yan sallananlar.öne arkaya sallananlardan hiç almayın derim.çocuklar çoğunlukla onlarda durmuyor.en azından benim göçrdüklerim hep öyle.


Ayyyyy oku oku şaşı olduk kızçemle anammmm ne çok
konuşmuşsunuz ama önemli detaylar öğrendik..Yatak
konusunu araştırmamıştık daha iyi bilgiler edindim
sizlerden...Allah razı olsun teyzeleri...Yazdıklarınızı
okurken kendimi üniv.ekonometri sınavına hazırlanıyormuşum gibi
geldi:KK9::KK9::KK9::KK9:Şimdilik bu kadar yeter azıcık kızçemle evde 500 adım
atalım,sporumuzu yapalım:KK3::KK3::KK3:Çok oturduk pc başında.....
Dua günü bendeymiş kızçeler....Okuyun,okuyun,okuyun :KK9::KK9::KK9::KK9:
okudum bile canım allah kabul etsin.
Tünaydın kızlar ve onların minnoşları biz geldik kızımlann:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

Nasılsınız bakalım herkes iyidir umarım ben pek iyi değilim dün temizlik yaparken belimi incittim sanırım sabahı zor ettim yani agır hiç bişi kaldırmadım aslında 10dk evimi süpürdüysem 15 dk dinlendim belim ağrıyor zaten diye ama bütün işlerimii bitirip balkonumu süpürdüm veee olan olduuu yavaşca doğrulmama rağman ne olduğunu anlamadım belime bir ağrı saplandıki sormayım hemen uzandım ama çok geç belim çok fena yürürken felan batmaya başladı sonra ılık duşa aldım belime felan bol bol döktüm biraz iyi gelir gibi oldu ama sonra gene ağrımaya başladı yatakta sağımdan soluma dönemedim sabah işe zor geldim baktım olacak gibi değil hemen ebemi aradım krem sürebilirmiyim diye oda doktoruna sor çünkü bazı kremler bebeğe zarar verebiliyor dedii hemen aradım doktorumu görmeden birşey diyemem gel bir bakalım dedi gittim 1 saat önce geldim çok şükür kızım iyi zaten dünde maşallah
:nazar::nazar::nazar::nazar: dedi kıpır kıpr dı zaten parol ağrı kesici kullan dedi birde fizik tedaviye git bakalım ne diyecek dedii bende parol ağrı kesiciyi kullanıp eğer geçmesse öyle gitmeye karar verdim iş yerimdeki ablada boşuna gitme sıcaklık verirler dedi sen yakı yap dedi yapayım bilemedim başına böyle bişi gelen varmı yardımcı oluabilirmi bana ne yapmalıyım korkuyorumda :18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18::18:
geçmiş olsun çok zorlayınca benim belime de öyle bir ağrı giriyor.merak etme 1-2 güne geçer yakı yapma bence zararı olur falan.
İstatistiklere güvenmem ama aramızda ufak bir istatistik yapabiliriz :) Bebeğin erkek mi? Sanıyorum erkek bebekler çok hareketli olmuyor benimki erkek ve pek hareketli sayılmaz.Kalabalık ortamlarada ve yemek sonrası daha hareketli olabiliyor ama çok kıpır kıpır değil.Hani arkadaşların bahsettiği kadar değil en azından...
bence cinsiyetle alakalı değil canım.benim de oğlum olacak maşallah aşırı hareketli.nerdeyse har an hareket ediyor diyebilirim.bu herkese göre değişiyor bence.
slm kızlar
şeker yüklemesi testi iyi çıktı bende bebekte iyiz çok sükür aldığım 6-7 kiloya fazla diyo yaa deli oliicimmm :KK19:
doğum tarihi 6 temmuzdan 10 temmuza kaydı
kan ilacımız 1 den 2 ye çıktı
ana oğul tombişmişiz:KK19:
sensin şişko dicektim en son :KK31:

sevindim gözünaydın lyre cım.
 
iyi akşamlar herkesee biz kaçtık kızımla :KK55::KK55::KK55::KK55::KK55: çok kaynatmayın çok zor oluyo okumakk:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
 
cnm bak ben bu şekil almayı düşünüyorum yastığı sepeti kapı süsü gayet uygun

50 adet bebek şekeri + sepet + kapı süsü +yastık GittiGidiyor'da 72437771

ve bir çok alternatif mevcut



cnm bir çok rest bu model mama sandelyesi kullanıyor benim arkadaşımda kullandı güvenlik sorunu hiç yaşamadılar


lyrecim slmm..öncelikle ikinizinde sağlıklı haberlerini almak güzel inşallah hep böle devam ederiz cnm...bende bu siteyi çok araştırıyorum ama pek emin olamadım ahşap modellerin çoğu basit durmaz dimi???birde ben çikolata yada kurabiye düşünmüyorum çünkü hem okadar para vericen hemde herhangi bir hatırası olmıcak..ben şahsen böle bişey aldığımda hemen yiyip atıyorum gerisini:))eee ne anladık bundan ...hatıra olsun diye yapılmıyomu bunlar ...arkası mıknaslı olsun istiyorum..bide internetten alışverişe hala alışamadım daha doğrusu güvenemiyorum napcam ben yaaaa
 
kızlar bir de dediki

bebek ters duruyor kafa yukarıda bacaklar aşağıda eğer şekil değiştirmezse sezaryen olman zorunlu hale gelir dedi ama yüzde 99 dönüyor dedi

iyide daha erken degilmi canimcim..hani 32 haftadan sonra donuyordu bas asagi.. e bizimkide kafa yukarda suan .. acele etmeeee..bak dr un simdiden sezeryan icin yer yapmaya baslamis..seni yavas yavas sezeryana hazirlicak.. beynini oncelikle normal doguma hazirla sartlar uymassa son haftalarda sezeryanin kacinilmazligi ortaya cikar zaten .)
 
bende bunu beğendim :KK9:
SET 4 LÜ ÇOK GÜZEL BİR MODEL BEBEK ŞEKERİ 95 TL GittiGidiyor'da 81497629
ama kelebek sanki erkek bebeğe olmaz gibi geld bana :44:
bunun bebeciğide çook şirinmiş.

şuan o kadar tembelim ki kızlar herşey bana inanılmaz zor geliyor. siz şimdi böyle beğendiklerinizi atıyorsunuz ya keşke dedim bütün ihtiyaçları bütün istediklerimi ve hayalimdeki herşeyi biri toplasa bebişin odasını kursa herşey biranda şıp diye hazır olsa aayy ne güzel olurdu. bende yatağıma uzanıp olanı biteni izlesem bi yandan bişeyler yeseemm. off çok yorgunum ben yaaaaa
 
Aklıma ne geldi çok güldüm benimde göbek yağlıdır yani hiç göbek kasım olmadı biz bebekleri o yüzden çok hissetmiyor olabilir miyiz :KK1:
Sonuç olarak sağlıklı gelsinde cinsiyetinin önemi yok.Benim bir arkadaşım 2. hamileliğini yaşıyor ikisindede doğana kadar cinsiyetini öğrenmek istememişlerdi. Böyleleride var.Sebebini sorduğumda süpriz istiyoruz tüm ailede bahisler açılıyormuş kız mı erkek mi diye...o halde hayırlı haberleribekliyoruz :KK16:
bahis miii heheh :KK9::KK9: çok iyi ya. ikinciye bizde mi öyle yapsak acaba :KK1:
 
X