2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
cnm şimdi ben biraz yorum okudum da,ilk 2-3 gün süt gelmezse şırınga ya da kaşıkla verin yoksa bebek memeyi almaz yazıyor.
dediğin gibi ben evdeyim mesela sütüm çok olursa vermek için bir tane dr. browns yeni doğan kolik önleyici ya da avent alacağım sanırım bir tane...

emzikte silikon damaklı nuk alın yazıyor genelde uyurken vermek için.ama şu emzik vermeli mi vermemeli mi ortalık karışık :KK9:
emzik de damak yapısını falan bozuyor diye vermemiştim ben malesef kötü oldu.kızım parmak emmeye alıştı .bu aralar bırakıyor gibi 4 yaşında neredeyse ama baya çektik.emziği bıraktırmak kolay ama parmak o kadar zorki.bu yüzden ben bu sefer emzik alıcam.
cnm en doğru sonucu braun ve medisana veriyormuş
evetcanım ben burda da resmini koymuştum.medisananın uzaktan ateş ölçeri var bizde.bu kadar mı doğru sonuç verir.çok memnunum gerçekten.
bugun tetanoz iğnesi 2.dozu oldum kan tahlilide yaptırdım sonuçlar yarın inş iyi çıkar :26:
iyi geceler öptüm hepinizi :KK16:
inşallah tahlillerin de iyi çıkmıştır gelince yaz öpt.
 
cnm ılk zamanlar ıc atlet gobek bagı ıcınn ustunede cıtcıtlı uzun kollu badı altına corap ve alt donn yeter helede erkek bebelerı sıcagı hıc sevmıyorlarr kıslar bırazdaha narınler mıs ama genede sıcaklarda cok sık gıydırmemek geek kırkı cıkıncada atlet ve kısa koll cıt cıt badı ıı olur ınslll:KK53::KK53::KK53::KK16::KK16:

hmm sağol canım :KK1:
 
Günaydııınnnn :KK16:



Günaydınn

glowworn çok iyi fiyata almış gerçekten inşallah bizede denk gelirde alırız :KK1:



Günaydıınn canımm

Ben 23. haftada kontrole gittiğimde bebişim 619 gr ve yaklaşık 30 cm dedi doktor. bende bu aya kadar 9 kg aldım ve ben tatlıyı sevmem hamur işleriyle aram yoktur. makarna pilav tadına bakacak kadar yerim. abur cubur şeyleri çok canım isterse az bişey yerim o da haftada bir anca. ama yinede 9 kg aldım. bebişler sağlıklı olsunda veririz kiloları çok dert etme bence. şuan 58 kiloyum doktorda 70 le doğuma gidersin artık dedi :KK1:



ben 25. haftadayım canım 9 nisanda şeker testi yapılacak. tetanoz aşısınıda o zaman yaptırıcam :KK34:


ooo hayırlı olsun güle güle kullan canım. ne güzel yaa annenler tek seferde bütün çeyizini tamamlamış bebişinin :KK16:

Canım benim hem kendi doktorum hemde radyolog detaylı olarak baktı. radyolog rapor verdi birde orda yazıyordu dudaklarında problem olmadığı. radyolog sadece herhangi bir problem yok dedi. ama kendi doktorum tek tek anlattı parmaklarını saydı yüzüne baktı. bir sorun yok dedi. Bizde güvendik o öyle diyince.

bende çok abartmıyorum ya hatta iş yerinde yemek yerken kızlar dalga geçiyor biz senden çok yiyoruz nasıl hamilesin sen diye çay saatlerinde bile bana 2 kurabiye kouyuyorlar biri senin biri oğlunun diye ben yok yarısı oğlumu yarısı benim deyip 1tane yediğim halde benim tabağımı başkaları yediği halde 7 kg aldım :KK43: eşime arkadaşları soruyormuş gece kaldırıp seni yemek almaya gidiyor mu yada buzdolabında yakalıyormusun diye eşimde 1 kez canı bişey çekmedi ya nasıl hamilelik anlamadım diyormuş gece kalkma huyum hiç yok zaten ama anlmadım bu işi o oğlum bi doğsun ben plates koşu yaprken onuda koşturcam eşşek sıpam :)
 
İçimde evhammmmmm korku saçma sapan kuruntular
offff Allah I'm ya sağsalim alsaydık şunları koynumuza. Koklasaydık mutlulukla
bi de benim ilk bebek normal dogum.. Bunu da kazanız belasız normalden fırt diye cıkarıversem allahım... Cümlemizzzzz...
 
hafta sonu nevsehır urgup gezımızdenn göbişimiz büyümüşmüü?? teyzeleriii:KK8::KK8::KK8::nazar::nazar::nazar:pardüsenden ne kaa bellı mı kii??
Eki Görüntüle 668847 Eki Görüntüle 668862 :KK34::KK34::KK34::KK55::KK55::KK55:

şirine senii

Merhaba temmuz anneleri:KK3:
size bi şey danışmak istiyorum

temmuzda doğan bebişlere kıyafet olarak neler giydireceksiniz? Temmuz, ağustos yılın en sıcak ayları malum. Biz tişörtle bile yanarken bebişlerimiz acaba üşüyecek mi:44: hastane çıkışı normal patikli eşofman ve uzun kollu zıbın, işte şapka eldiven falan. ama bu sıcakta bunu giyince bebiş terlemesin? ben bi de kıbrıstayım, bileniniz varsa burası felaket sıcak oluyor, klimasız asla durulmaz burda. akşamları bile nefes alırken sıcak su içer gibi oluyorum :KK53:

hastane çıkışından sonra normal kısa çıtçıtlı badileri giydirsem bu sefer de üşütür mü acaba bebişim.

ne diyosunuz bu konuda:44:

ya burası da çok nemli oluyor o klima olayını ben de merak ediyorum ama herhalde gündüzleri kısa kollu akşamları uzun kollu tek set yeter bebişlerimize dedğin gibi iklim de önemli

kızlar bu arada cerrahpaşaya gittiğimde dr.uma sordum bu şeker yüklemesinde limonda içtim o suyla bi etkisi oluyormu sonuçlara dedim . hayır hiç bi etkisi yok dedi.
bide profesöre bu magnezyumu sordum erken doğumu önlüyormu diye krampların için kullanabilirsin ama doğumla pek alakası yok dedi.
hımmm başkaaaa??? he bide doğumum sezeryanmı olucak dedim yooo normalde doğurabilirsin dedi biraz şaşırdım bu riskli olurmu o kesedeki bağırsaklar için dedim hayır seninki çok büyük değil dedi.
ne yapıcağımı bilemiyorum. sevinsemmi üzülsemmi bilmedim. zaten çok korkuyorum normalden cerrahpaşada doğum yapan ark.larım var pek iyi şeyler duymadım onlardan sancın gelince yanına kimseyi almıyorlarmış dışarda ailenden bekleyenlerlede hiç görüştürmüyolarmş hani bi ihtiyacın fln olsa.
sancı çekerken o doğum odasında saatlerce tek başına duruyomuşsun yanındaki başka sancı çeken hamişlerle beraber tabe.
gelen giden alttan bakıp bakıp duruyormuş açılma için. offf!! şimdiden telaş yapmak yersiz son ayda başımıza ne gelicek tabi bilemiyoruz ama sizinle paylaşmak istedim öyle yaa :KK31:

canım bence bu haber de çok güzel ister normal ister sezeryan yapabilirsin, allah hakkına hayırlısını versin, çıplaklık ya da doğum koşulları için hemşirene ya da dotkoruna sor bence ona göre hazırlıklı olursun

sağol cnm cevap için.dediğin gibi kesersek dua edelim :)

cnm bazı annelerin sütü çok olur yada çocuk ememez süt birikirse ağrı iltihap yapar Allah korusun.onun için bir tane bulundurmakta fayda var.ben şimdi biraz araştırdım da;lansinoh manuel pompa 35 tl çokta memnun herkes.bir tane elimizin altında bulunsun,ne olur ne olmaz...
silikon ucu unutmuştum bak been :)))

kızlar asıl emzikle biberonlara bakınca benim resmen başım dönüyor nuk avent chiccı bebedor

çok para vermekte istemiyorum kullanmazsa diye,siz neler yaptınız???

ben karar verdim philips avent.. bunda yeni doğum yapmış arkadaşalrım ve görümcemin tavsiyesinin payı var

ya bende işte kızcığımın sağlığı için mecburum cerrahpaşada yada çapada doğurucam muhtemelende cerrahpaşa gibi görünüyor.
işte bu duyduklarım beni çok geriyor çünkü ben yanımda ya annemin ya eşimin yani birinin olmasını çok istiyorum offf :KK31:
bakalım nası olcak öle bi ortamda doğum yapmak ?? allahım yardımcımız olsun inşallah

sezeryanda da mı yalnız kalıyormuşsun..korkma sen o an mutlaka allah yardımcımız olacak

haklısın canım:)) ama cocuğum tanısın onları babasının yerınde olsam üzülürdüm :))

evet haklısın ben de çocuum babaannesi tarafından dışlansın istemiyorum ve korkuyorum diğer torunları kadar sevmezse diye... ama onlar bebişten kaçarken bebiş de onların peşinden gitmez herhalde..yani çocuk için babaanne sevgisi neyse onlar için de torun sevgisi o kadar ihtiyaaç olmalı.. ama minnoşunu kucakalrına aldıktan sonra bence vazgeçemezler

doktrum yınede kızıo fazla kılo aldıgım ıcın .evet ayda bır gıdıoruz bıde gun sayıyorum oglumu gormek ıcın :) ben plates yapmak ıstıorum ama korkuyorum bebgme bıse olur dıe

canım hamile pilatesi ayrıymış ve uzmanlarca yaptırılmadığında ters sonuçları olabiliyormuş

Kızlar mmerhaba
iyi ggünler
bi şey sorcam
geçen haftalarda hepimiz detaylı ultrasona girdik ya
O sırada bebiblerimizde dudak damak yariği var mı yok mu değerlendirdiler mi


ben nedense bu hastalıktan cok korkuyorum..benim detaylıyı yapan radyolog öylesine üstün körü baktı
yok yok dedi geçti . Ben tatmin olmadım
net gözükür müydü ki olsa

canım bakmışlardır yani bizim dr baktı en azından ben de çok şaşırdım nereden görüyor diye ama seninki de o kadar detaylı usg bakıyor mutlaka değerlendirmiştir
 
bende çok abartmıyorum ya hatta iş yerinde yemek yerken kızlar dalga geçiyor biz senden çok yiyoruz nasıl hamilesin sen diye çay saatlerinde bile bana 2 kurabiye kouyuyorlar biri senin biri oğlunun diye ben yok yarısı oğlumu yarısı benim deyip 1tane yediğim halde benim tabağımı başkaları yediği halde 7 kg aldım :KK43: eşime arkadaşları soruyormuş gece kaldırıp seni yemek almaya gidiyor mu yada buzdolabında yakalıyormusun diye eşimde 1 kez canı bişey çekmedi ya nasıl hamilelik anlamadım diyormuş gece kalkma huyum hiç yok zaten ama anlmadım bu işi o oğlum bi doğsun ben plates koşu yaprken onuda koşturcam eşşek sıpam :)

şimdi kendı halıme sukrettım :) en azından yıyorum oyuzden kılo alıyorum :)12 kılo aldım bnde senn kılon ne kı :)bende tv ızlıorum orda bıse gorunce ıstıorum hamılelıgın degerını bılelm sonrasında bişey ısteyınce hemn gdp almazlar :)
 
İçimde evhammmmmm korku saçma sapan kuruntular
offff Allah I'm ya sağsalim alsaydık şunları koynumuza. Koklasaydık mutlulukla
bi de benim ilk bebek normal dogum.. Bunu da kazanız belasız normalden fırt diye cıkarıversem allahım... Cümlemizzzzz...

kadının baktırtmana gerek yok demesi saçma olmuş ama içini ferah tut hepimiz psikopata bağladık zaten şöyle mi olur böyle mi olur diye . mesela bende sağa yatmıyordum zararlı diye doktorum yok öyle bişey dedi. daha doğrusu söyle açıkladı ilerleyen döemde sola yatmak senin için daha iyi olur kan pompalaman açısından ama daha erken bunun için şimdi nasıl istiyorsan öyle yat nasıl rahatsan bebekelr zaten o kadar güvenli bi suyun içindeki o rahat edeceği şekli bilir sen rahat ol dedi. ay senin bize akıl vermen lazım genelimizin ilk ama senin ikinciymiş :)
 
Dün 4 boyutlu ayrıntılı ultrasona girdim avatarımda ki benim bebişim çok tatlıydı cd fln da verdi dr yalnız zor uyandırdık dr karnımı baya bi salladı öyle gözünü actı bi mızmızlandı ki görmeniz lazım canım yavrum benim gayet sağlıklıymış oğlum cok sükür yalnız benm tansiyon 15 e 9 cıktı sinir oldum..Buarada kızlar dün cok mutluydum ama evlilik alyansımı eşimin toz torbasına cektrip çöpe attığını anlayana kadar cok moralim bozuk ya rüyalarıma girdi :KK43:(
 
geldim aşımı olup çok şükü kurtuldum :) kızlar ....birde eğer doktorun ayrıntılıya gşrnmene gerek yok diosa yada girdiğin doktor tatmin etmediyse çok iyi doktorlar var numara al aklın kalmaın yeterki tekrardan bi göter mesela ben istanbuldayım türkiye hastanesine gidiyorum ama orda ayrıntılı ultrasonı yok doktorum çk iyi bi yer söledi gittiğim özel muayene mükemmeldi abartısız 1 buçuk saat baktı bana...
 
Neeee bir ayda 5 kilo muuuu.offf benim kapasitem almaz ki o kadar kiloyu.hayatim biyunca ilk defa hamileligim sayesinde kilo alabildim.o da sadece karnim :KK1:serbetli tatlilari ve makarnayi azalttim.diger seylerden vazgecemiyom.benim yedigim kadarini baskasi yese 150 kilo olmustu heralde:KK9::KK9:

ben de yesem de kilo alamayanlardandım :) 53'le başladım, ömrümde 55'in üzerine çıkamadım hiç, artık 63,3 gösteriyor tartım :KK70: tabi göbişimden biraz eğilip bakmam gerekiyor kaç olduğumu görebilmem için :) ne güzel azaltabilmişsin sen ya, ben mümkün değil boğazıma dur diyemiyorum,hele de şerbetli tatlı:) çok zor bir şekilde tuzu azalttım sadece.


çatlaklarınız başladı mı?? lierac kullanıyorum,henüz başlamadı bende, selülitler tavan yaptı ama :)
 
kadının baktırtmana gerek yok demesi saçma olmuş ama içini ferah tut hepimiz psikopata bağladık zaten şöyle mi olur böyle mi olur diye . mesela bende sağa yatmıyordum zararlı diye doktorum yok öyle bişey dedi. daha doğrusu söyle açıkladı ilerleyen döemde sola yatmak senin için daha iyi olur kan pompalaman açısından ama daha erken bunun için şimdi nasıl istiyorsan öyle yat nasıl rahatsan bebekelr zaten o kadar güvenli bi suyun içindeki o rahat edeceği şekli bilir sen rahat ol dedi. ay senin bize akıl vermen lazım genelimizin ilk ama senin ikinciymiş :)
İlk ikinci hiç farketmiyor.. Cıldırcam ya bi şey olursa diye korkudan.. Anam benim doktorda bi o kadar rahat.. Bu rahatlık artık batıyo baba yani.. Ben yalnızca yemek yemede gözü karayım.. Nedense heryerden hersey yiyorum anam
 
şimdi kendı halıme sukrettım :) en azından yıyorum oyuzden kılo alıyorum :)12 kılo aldım bnde senn kılon ne kı :)bende tv ızlıorum orda bıse gorunce ıstıorum hamılelıgın degerını bılelm sonrasında bişey ısteyınce hemn gdp almazlar :)

65 ile kaldım 72 şu an toplamda 7 :KK43: ya aslında iştahım açık normal zamanlara göre ama tutuyorum ben genelde iştahsız bi insan değildim kilomda da anlaşılacağı üzere hiç 50 kg biri olmadım :) ama canım hiç bişey istemiyor ne reklamda ne etraftan gördüğüm yani aşerme olayı yok. tek isteğim kivi o olsun yeter:) ama frenliyorum kendimi birde ne bulsam yesem dikkat etmesem 100kg doğuma girerim :))
 
kadının baktırtmana gerek yok demesi saçma olmuş ama içini ferah tut hepimiz psikopata bağladık zaten şöyle mi olur böyle mi olur diye . mesela bende sağa yatmıyordum zararlı diye doktorum yok öyle bişey dedi. daha doğrusu söyle açıkladı ilerleyen döemde sola yatmak senin için daha iyi olur kan pompalaman açısından ama daha erken bunun için şimdi nasıl istiyorsan öyle yat nasıl rahatsan bebekelr zaten o kadar güvenli bi suyun içindeki o rahat edeceği şekli bilir sen rahat ol dedi. ay senin bize akıl vermen lazım genelimizin ilk ama senin ikinciymiş :)

okadar pikpata bagladım kı kayınvaldem sen bze cocuguda sevdırmezssın dıo onu yapmayın bunu yapmayın dersın dıo kımse kusura bakmasın valla cocugumn sağlindan onemlı hc bse yok :) bnde normal istıorum hemn ayaga kalkabılmek ıcın cocugumu kımseye emnet etmek ıstemıorum ınş. dgurabılırz saglıklı bı sekılde butun annelere allah m kolaylık versın
 
günaydın canlar,

akşam erkenden sızıyorum sabah ise uyanamıyorum.

dün bahsetmiştim komşumuz doğum yapmış diye.

41. haftada yapmış doğumu kendisini henüz göremedim ama kuzeniyle konuştum 10 kilo almış toplamda

benim şunun surasında ne kaldı 10 kiloya 7 yi alan ......

maşallah ,hepsi gitmiştir doğumda zaten.

size bir de sabah arkadaşımla konuştugum ve duydugum bir haberi anlatayım.

patronunun eşi tatile gtimiş,dönüşte arkadaşıma sana hediyeler aldım çok güzel diye bir poşet bırakmış.içinde 3-4 parça birşeyler varmış.

kız diyor ki hiçbiri yeni gibi değil,şüphelenmedim değil ama üzerinde durmadım,sonuçta düşünmüş dedi.

bu arkadaşımda ofiste yeni sayılır ama patron eşiyle pek bir sıkı fıkı,kadın sardı kıza.

sonra ofisin eski çalışanlarından öğrenmiş ki kadın evinde hoşuna gitmeyen eşyaları toparlayıp millete senin için hediye aldım diye veriyormuş.

ne insanlar var yarabbim,karşısındakini salak sanan ama kendi salak durumuna düşen.

not:bilgisayar kafayı yediği için smiley koymadı ,uygun boşlukları siz doldurun....
 
Dün 4 boyutlu ayrıntılı ultrasona girdim avatarımda ki benim bebişim çok tatlıydı cd fln da verdi dr yalnız zor uyandırdık dr karnımı baya bi salladı öyle gözünü actı bi mızmızlandı ki görmeniz lazım canım yavrum benim gayet sağlıklıymış oğlum cok sükür yalnız benm tansiyon 15 e 9 cıktı sinir oldum..Buarada kızlar dün cok mutluydum ama evlilik alyansımı eşimin toz torbasına cektrip çöpe attığını anlayana kadar cok moralim bozuk ya rüyalarıma girdi :KK43:(
Bak seninki ne kadar net göstermiş. Sapasağlam dudagi damağı maşallah..
Bizin alet de bi dandikti yaw
 
geldim aşımı olup çok şükü kurtuldum :) kızlar ....birde eğer doktorun ayrıntılıya gşrnmene gerek yok diosa yada girdiğin doktor tatmin etmediyse çok iyi doktorlar var numara al aklın kalmaın yeterki tekrardan bi göter mesela ben istanbuldayım türkiye hastanesine gidiyorum ama orda ayrıntılı ultrasonı yok doktorum çk iyi bi yer söledi gittiğim özel muayene mükemmeldi abartısız 1 buçuk saat baktı bana...
İlk hamilelikten doktorumuza o kadar güveniyoruz ve memnunuz ki eşim kaşınma bence doktorun bildiğine laf uzatma diyo.. Yine de merak işte...
 
65 ile kaldım 72 şu an toplamda 7 :KK43: ya aslında iştahım açık normal zamanlara göre ama tutuyorum ben genelde iştahsız bi insan değildim kilomda da anlaşılacağı üzere hiç 50 kg biri olmadım :) ama canım hiç bişey istemiyor ne reklamda ne etraftan gördüğüm yani aşerme olayı yok. tek isteğim kivi o olsun yeter:) ama frenliyorum kendimi birde ne bulsam yesem dikkat etmesem 100kg doğuma girerim :))

ben ole olucam galıba napim doğumdan sonra zaten verırım inşşş. :) 60 la basladım 72 kıloyum suanda :) bende karpuz kavun kışın ortasında eşim buldu getrdı burası bide kucuk er samsunn ılcesi bafrada oturuyoruz antalydakı arkadaslarından ıstedı:) ilk yha bıde cok uzerme dusuo bde dusuk tehlıkem vardı evımın ıslerını bıle hep eşim yaptı:)
 
ben de yesem de kilo alamayanlardandım :) 53'le başladım, ömrümde 55'in üzerine çıkamadım hiç, artık 63,3 gösteriyor tartım :KK70: tabi göbişimden biraz eğilip bakmam gerekiyor kaç olduğumu görebilmem için :) ne güzel azaltabilmişsin sen ya, ben mümkün değil boğazıma dur diyemiyorum,hele de şerbetli tatlı:) çok zor bir şekilde tuzu azalttım sadece.


çatlaklarınız başladı mı?? lierac kullanıyorum,henüz başlamadı bende, selülitler tavan yaptı ama :)

selülitler bende de tavan yaptı mevcut çatlaklar haricinde yeni yok.portakal kabuğu görünümüne az kaldı.
 
İlk Kendine 'Günaydın' De Uyanırken..
Ve İlk Kendine Gülümse Aynalarda..
Bir Tatlı Söz Söyle Tebessüm Et..
Ve Umursa Kendini, Teşekkür Et..
Güneşin Sadece Gökyüzünde Değil,
İçinizde de Açtığı Bir Gün Olsun Adeta!
Direnciniz solmasın
Umutlarınız dinmesin
Özlemleriniz bitmesin
Benliğinizde Bol Güneşli Günler Olsun.
Mutlu, Neşeli, Şen, Sağlıklı Olun ve Sevgi ile Kalın
Günaydın Günaydın Herkese...
 
X