• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
günaydın prens ve prenses anneleri :) ay başı ya çok yoğunum giremedim şimdi biraz daha işim var başlamadan bakayım dedim tostumu yerken sizi okuyorum :) kızlar oğlumun düzeni allak bullak oldu uykusu geceleri bölük pörçük 30dk da bir uyanıyor emmek istiyor of ya mecbur yanımda yatırıyorum değilse işe gelecek halim kalmıyor zombi gibi oluyorum ne yapacağım bilmiyorum :( emmese bile sarılmak istiyor bu ara gündüz kucağımdayken sarılıyor başını omzuma koyuyor harika ya özlüyor yavrum sanırım gece desen yiye aynı bana yaklaşıyor sarılıyor meme veriyorum almıyor sadece sarılmak istiyor bende öyle huzurlu diye devamlı sarılıyorum yapışık ikiz modundayız :) annelik muhteşemmmmmmmmmmmmmmm :)

canım benim ilk doğum yaptığımda berbattı o acı doğuma bedeldi walla ha devamlı kanıyordu 4 kez de koptu ucundan parça kalkan kaldım bende onunla emzirdim bi süre geçti sende kalkan almayı dene belki faydası olur

canım ankaraya geldik . Kızılaydayız 5 eczaneye sorduk dünden beri ve bulamıyorum deli olacam :(

günaydın prens ve prenses anneleri :) ay başı ya çok yoğunum giremedim şimdi biraz daha işim var başlamadan bakayım dedim tostumu yerken sizi okuyorum :) kızlar oğlumun düzeni allak bullak oldu uykusu geceleri bölük pörçük 30dk da bir uyanıyor emmek istiyor of ya mecbur yanımda yatırıyorum değilse işe gelecek halim kalmıyor zombi gibi oluyorum ne yapacağım bilmiyorum :( emmese bile sarılmak istiyor bu ara gündüz kucağımdayken sarılıyor başını omzuma koyuyor harika ya özlüyor yavrum sanırım gece desen yiye aynı bana yaklaşıyor sarılıyor meme veriyorum almıyor sadece sarılmak istiyor bende öyle huzurlu diye devamlı sarılıyorum yapışık ikiz modundayız :) annelik muhteşemmmmmmmmmmmmmmm :)

Günaydın kızlar. Dün oğlumun altı aylık aşıları yapıldı. Çok şükür ateş olmadı ama çok ağladı yavrum. Neyse bunu da atlattik. Cumartesi günü genel kontrolü vardı. Doktor genel gelişimini begendi ama türlü türlü laflar dedi ogluma. Yok çişini rahat yapıyor mu pipi ucu biraz dar. Valla cok da rahat yapıyor kaç kere baştan aşağı beni sırılsıklam etmisligi var. Yok üfürümüvar. Yavrumun burnu tikaliydi. Canımı sıktı.

Gunaydin kizlar bu hafta 7.ayimiz doluyo sukur gida olarak ben sabah peynir pekmez yumurta veriyorum surekli değişik biaey vermedim ogle aonu mwva puresi yada suyu aksama tarhana yada sebze puresi veriyorum degisik veren varmi et vermeye basladiniz mi nasil veriyosunuz ven korkuyorum yutama diye

Gunaydin kizlar bu hafta 7.ayimiz doluyo sukur gida olarak ben sabah peynir pekmez yumurta veriyorum surekli değişik biaey vermedim ogle aonu mwva puresi yada suyu aksama tarhana yada sebze puresi veriyorum degisik veren varmi et vermeye basladiniz mi nasil veriyosunuz ven korkuyorum yutama diye

merhabalar;
ben okuyan ama yazmayan arkadaşlardanım ama bakın yazıyorum :)
bugün doktorumuza gittik 7 ay kontrolü 2 temmuz doğumluyuz
sabahları bir yumurta sarısının 3 te birini bir tatlı kaşığı labne kayısı püresi ( sürekli kabızız o yüzden kayısıları haşalyı blendırlarla eziyorum ) 3 4 talı kaşığı kadar.
doktorumuz tereyağı ve ceviz eklememezi söyledi ve yulaf ekleyebilirsin dedi bulamaç yap anne sütü ile ver dedi
biz ağzına lokma lokma veriyorduk sanırım daha kolay olacak.
öğlen menümümüz
havuç,kabak ıspanak kereviz brokoli yer elması ve dana antrikot kıyma ve bazen irmik bazen pirinç
hepsin az az koyuyorum iki günlük yapıyorum :) hergün çok zot olur :) kıyma iki gün için bir yemek kaşığı kadar
ve biraz zeytin yağı
patates koymıyacağım artık doktor kabız yapabilir dedi
akşamda meyve püresi
armut yada elma
hurma veriyordum verme dedi doktorumuz 1 sonra dedi
içine bir kaşık pekmez bir adet bebe büsküvisi koyuyordum ama oda yasaklandı :)
işte bizim menümüz veeeee gündüz aralarda meme ve bütüüüüün gece memeeeeee :)
yorumlarınızı bekliyorum :)

merhabalar;
sabahları bir yumurta sarısının 3 te birini bir tatlı kaşığı labne kayısı püresi ( sürekli kabızız o yüzden kayısıları haşalyı blendırlarla eziyorum ) 3 4 talı kaşığı kadar.
doktorumuz tereyağı ve ceviz eklememezi söyledi ve yulaf ekleyebilirsin dedi bulamaç yap anne sütü ile ver dedi
öğlen menümümüz
havuç,kabak ıspanak kereviz brokoli yer elması ve dana antrikot kıyma ve bazen irmik bazen pirinç
hepsin az az koyuyorum iki günlük yapıyorum :) hergün çok zot olur :) kıyma iki gün için bir yemek kaşığı kadar
ve biraz zeytin yağı
akşamda meyve püresi
armut yada elma

pekmek bende direk vermiyrum bana da verme dedi sadece bebe bisküvisini evde yapıyorum şekerisiz onun içine koyuyorum oda şekersiz pekmez komşumuz yaptı. benimki de devamlı emiyor ama ben sabah ve akşam veriyorum ek gıda öğlen emiyor ve meyve yiyor yada meyveli yoğurt. walla bende verecek bişey bulamıyorum çocuğa tarhana sebze haşlamaları sabah da bulamaç gibi anne sütünün içine bisküvi ceviz standart iki gün peynir bir gün yumurta şeklind veriyorum benim de 7 aylık oldu.

merhabalar;
öğlen menümümüz
ve biraz zeytin yağı
akşamda meyve püresi
armut yada elma

verdiğim sebzeler: kereviz-brokoli-karnıbahar-havuç- patates başka sebze ne verebilirim ki et suyu veriyorum tavuk henüz vermedim birde tarhana çorbası zaten diğer besinleri yediğinden beri tarhana ve yoğurt pek yemiyor. kahvaltıda da peynir yumurta anne sütü yada ıhlamur yanına bebebisküvisi. bazen muhallebi yapıyorum meyveli. birde ilk kez geçen gün ayva elma tarçın vb zencefil kaynattım öksürüge çok iyi geldi bugün de yaptım kv ye ver dedim bakalım verdi mi zencefil bağışıklık sistemini güçlendiriyor. meyve olarak da ayva ve elma veriyorum tek farklı bişey veren var mi kızlar

Son düzenleme:
verdiğim sebzeler: kereviz-brokoli-karnıbahar-havuç- patates başka sebze ne verebilirim ki et suyu veriyorum tavuk henüz vermedim birde tarhana çorbası zaten diğer besinleri yediğinden beri tarhana ve yoğurt pek yemiyor. kahvaltıda da peynir yumurta anne sütü yada ıhlamur yanına bebebisküvisi. bazen muhallebi yapıyorum meyveli. birde ilk kez geçen gün ayva elma tarçın vb zencefil kaynattım öksürüge çok iyi geldi bugün de yaptım kv ye ver dedim bakalım verdi mi zencefil bağışıklık sistemini güçlendiriyor. meyve olarak da ayva ve elma veriyorum tek farklı bişey veren var mi kızlar

armut ve nar veriyorum

günaydın kızlar...benim kızın uyku düzeni bozuldu yaw...8de yatar gece 1 kere emer sabah 7ye kadar uyurdu..2 gecedir 3 kez uyanıyo ve emmeden uyumuyo...emzik veriyorum belki dalar diye yok olmuyo...acaba artık doymuyo mu...ek gıda olayına daha mı ağırlık versem acaba...bu gece yatmadan muhallebi yapayım bide bakalım ....bi de 2. dönem okula başlcam...tam düzenli olması gerekirken benim kız cozuttu:33:

canım benim ilk doğum yaptığımda berbattı o acı doğuma bedeldi walla ha devamlı kanıyordu 4 kez de koptu ucundan parça kalkan kaldım bende onunla emzirdim bi süre geçti sende kalkan almayı dene belki faydası olur

kalkanı bulduk sonunda. tam yerleştirdim verdim emsin diye daha beter ısırıverdi :( ağladım :( canımı çok yakıyor... ağzıma mendil sıkıştırıp öyle emziriyorum ne yazıkki :( doktorumu aradım iki tane merhem adı verdi umarım hemen işe yarar...

başka ne sebze verebilirim demişsin. ben seninkilere ek olarak çorbasına yer elması, pancar,balkabağı,bürüksel lahana,ıspanak ve yazdan hazırladığım buzluktan taze fasulyede koyuyorum.

slm kızlar bugün bizim de dr kontrolümüz vardı kızım zayıflamış:14: diş çıkarma huzursuzlukları hiç bişey yemio ve uykusu çok düzensizleşti.dr sormayı unuttum bizim kızın kakası yemyeşil acaba normalmi varmı böle olan ? dünde çok fena kustu kustuu mahvoldu her zaman olmadığı için onuda önemsemedi. bu drlar çokmu rahat acaba.neyse 1 aydır huzursuz dahada diş çıkarmadı diş kremi verdi dr bakalım

Kizlar sebze pureleriji blendrdanmi geciriyosun uz yoksa tel suzgectemi eziyosunuz birde tel sehriye yerine onun cicek desenlisi var ondan versek daha iyi degilmi tel sehriye bogazina yapisir diye

Kızlar yarın doktora gitcem çok heyecanlıyım cinsiyet öğrenicez içim içime sığmıyo:):49:

Son düzenleme:
slm kızlar bugün bizim de dr kontrolümüz vardı kızım zayıflamış:14: diş çıkarma huzursuzlukları hiç bişey yemio ve uykusu çok düzensizleşti.dr sormayı unuttum bizim kızın kakası yemyeşil acaba normalmi varmı böle olan ? dünde çok fena kustu kustuu mahvoldu her zaman olmadığı için onuda önemsemedi. bu drlar çokmu rahat acaba.neyse 1 aydır huzursuz dahada diş çıkarmadı diş kremi verdi dr bakalım

benim kızımında kakası on gündür filan yemyeşil, kına gibi bi yeşil, ben de merak ediyorum, inş. biey değildir. yediklerinden olabilir diye düşünüp verdiklerime dikkat ettim, muz vermedik iki defa ikisinde de rengi normale dönmüştü. ama bugün yine yeşil olmuş. Bi doktora gidip soralım diyorum, başka çok şükür hiç bi sıkıntımız yok.. İnş. bişey değildir. Kimisi yediklerinden olabilir diyo, kimisi mikrop olabilir diyo bilemedim

Iyı aksamlar uzun zamandır gıremıyordum bugne kısmetmıs..Kızlar yarın oglenden sonra oğlum mecburı sunnet oluyor dua edın ne olur :(
6.5 aylıgız tam bakalım uyutmadan yapılacak ınsallah cok aglamz..
Bu arada grçmişi okurken bı ark yazmıs pıpınucu dar dıe buzımde oyleydı bezını cok guzel dolduruordu ama gecen gece ateslendı dr ıdrar tah ıstedı ıltıhap cıktı ve antıbıotık kullanmak zorunda kaldık sunnet ısını ertrlemyın bence:((

Bu arada benm dr. Ek gıda ıcın lıste verdı sabah kahvaltısında 1cay kasıgı pekmez var ben her sabah verıorum
Yumurta sarısı 4/1ı zamanla cogalt dedı. Labne pey. Bırde tam tahıllı bugday ekmegı bazen sutumle bazen de ıhlamurlanısaltıorum

Bu arada kasık maması kullanan varmı. Bana doktr her sordugumda vereceksın dıor ..berıorum ama ıcım hıc rahat deıl. Sızlerde verıormusunuz?

Kızlar oğlum 7. Ayına girdi ayaklarını basarken hafif yan yamuk basıyor bu de dizilerde kıtıryı andıran sesler geliyor doktor film cektı bugün kalça kemiği. Tam olarak olmamış dedi.böyle bi sorun yaşayan varmı acilen öğrenmem lazım

Back