• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Geçmiş olsun canım.. benim oğlumda da egzama vardı 20 günlük ken cıktı.önceleri azdı daha sonra karnında bacaklarında da olmaya başladı.cocugum kasıyordu küçücük elleriyle. Cilt doktoruna götürdüm. CORESATİN diye bi ilaç verdi kortizonsuz.şükür kurtulduk.dr sadece kızaran yerlere sür dedi.krem bikac saatte etkisini gösteriyo,biz memnun kaldık uzun süre etkili.egzama alerjiyle ayrı demişlerdi..

biz de kaşınma yok...bizim 2 aylıkken başladı...

Slm kızlar sizi hamileliğimden beri takip ediyorum nihayet yazabildim oğlum 14 temmuz doğumlu.. bebekleriniz oturuyor mu benimki yuvarlanıyor ama desteksiz oturmuyor..

biz de 12 temmuz doğumluyuz...desteksiz oturuyoruz maşallah:nazar: sırtüstünden yüzüstüne dönüyoruz geri geri gidiyoruz ama emekleme adına hiçbişey yok...hepsi aynı sırayla aynı şeyi yapcak diye bişey yok sanırım...bebeklerimiz kendilerine özgü şekilde davranıyolar...benim kızım şu aralar ayakta durmak çok istiyo..ellerinden tutup kaldırıyoruz çığlık çığlığa seviniyo aaaaa diye bağırıyo ama çok heyecanlanıyo ellerini bırakıcaz diye sıkı sıkı tutuyo:1::46::16: cimcimem benim...:16:

Canım benim kızımın süt ve süt ürünlerine karsı alerjisi var yogurtsuz tarhana nasıl yapabilirim bir fikrin var mı?

yogurtsuz tarhana nasil olur bilmiyorum canim cunku tarhanann beklerken eskimesi lazim bunu da yogurt sagliyor.. ama yogurt haric diger sebzeleri kurutup yapabilirsin belki

ben de annemin tarifini uygulucam kizlar sogan sarimsak kirmizi biber yesil biber domates maydonoz yogurt un seklinde baharat nane disinda koymicam bebek icin yapacagim icin. insallah guzel olur ilk defa deneyecegim bebegim icin:-)

biz de 12 temmuz doğumluyuz...desteksiz oturuyoruz maşallah:nazar: sırtüstünden yüzüstüne dönüyoruz geri geri gidiyoruz ama emekleme adına hiçbişey yok...hepsi aynı sırayla aynı şeyi yapcak diye bişey yok sanırım...bebeklerimiz kendilerine özgü şekilde davranıyolar...benim kızım şu aralar ayakta durmak çok istiyo..ellerinden tutup kaldırıyoruz çığlık çığlığa seviniyo aaaaa diye bağırıyo ama çok heyecanlanıyo ellerini bırakıcaz diye sıkı sıkı tutuyo:1::46::16: cimcimem benim...:16:

masallah bnmki desteksiz cok az oturuyor hemen yikiliyo bi tarafa:-)

biz de kv lere geldik bi haftadir burdayiz geldigimizden beri oglum bana duskun oldu cok sasirtti beni hic boyle degildi kimsede durmuyor bana.dogru atiliyor hep kv hic sevemedi durmuyor kadinin kucaginda cok ilginc yaa bi yasima.daha.girdim hic.boyle bi.cocuk degildi

bizde de atopik dermatit var kızımın kolları ve bacaklarında küçük küçük kuruluklar var.bazen azalıyo bazen çoğalıyo özellikle banyodan sonra...en son dr atopiclair diye bi krem verdi onu kullanıyoruz nerdeyse 1 haftadır bi azalıyo bi çoğalıyo gene bilemiyorum...
bu alerji testini sağlık ocağı yapmıyo dimi hastanede yapılıyo bakalım bi de alerji testi yaptıralım acaba gıda alerjisi var da ondan mı kızarıyo...bi de kan değerlerini baktırmak istiyorum ben....:18:

Maşallah Allah nazarlardan korusun:1:

bizde de atopik dermatit var kızımın kolları ve bacaklarında küçük küçük kuruluklar var.bazen azalıyo bazen çoğalıyo özellikle banyodan sonra...en son dr atopiclair diye bi krem verdi onu kullanıyoruz nerdeyse 1 haftadır bi azalıyo bi çoğalıyo gene bilemiyorum...
bu alerji testini sağlık ocağı yapmıyo dimi hastanede yapılıyo bakalım bi de alerji testi yaptıralım acaba gıda alerjisi var da ondan mı kızarıyo...bi de kan değerlerini baktırmak istiyorum ben....:18:
canım benim kızımda da vardı doğdugunda kortizonlu ilaç verip gönderiyorlardı sonra süte karsı alerjisi oldugunu farkettik süt ve ürünlerini kesince gecti egzema
yogurtsuz tarhana nasil olur bilmiyorum canim cunku tarhanann beklerken eskimesi lazim bunu da yogurt sagliyor.. ama yogurt haric diger sebzeleri kurutup yapabilirsin belki

ben de annemin tarifini uygulucam kizlar sogan sarimsak kirmizi biber yesil biber domates maydonoz yogurt un seklinde baharat nane disinda koymicam bebek icin yapacagim icin. insallah guzel olur ilk defa deneyecegim bebegim icin:-)

evet ya yogurtsuz olmaz ama belki olabilir diye bir ümitle sordum :(

Canım ben konu ile ilgili can ömer kalaycı ya gittim. Alerji testi muayenehanede yapıldı kanı düzen lab. Aldirdik. Ama universitelerin çocuk alerjisi bölümü de bu testi yaparlar. Bu arada can ömer kalaycı nin web sitesinde konu ile ilgili güzel bilgiler var. Okumanızı tavsiye ederim

Sanırım yoğurt oğlumda gaz yapıyor, hep bacakları yukarda. Sıcak su torbası koyuyorum rahatlıyor. Ek gıdalara bi de diş çıkarma krizleri karıştı ki hepten neye ağladığını anlayamaz oldum:((

benim kızımda 12 temmuz doğumlu.2. ayından itibaren kaşıntılı egzemalarımız var.çocuk alerji uzmanına götürdük atopik dermatit teşhisi koydu.sonra kan testi yapıldı yumurta ve inek sütüne alerjisi çıktı.kaşıntıdan uyuyamıyor,sürekli kendisini tırnaklarıyla yaralıyor.atarax şurup veriyorum sakinleştirmek için. inek sütü formul mamaların hepsinde olduğu için raporla aptamil pregomin die bir mama alıyoruz.o da hidrolize edilmiş mama olduğu için kokmuş balık gibi kokuyor.kızım sadece uykuda içebiliyor.süt ve yumurta içeren tüm gıdalar yasak.çok üzülüyorum ve strese giriyorum.ALLAH daha beterinden korusun diyor,şükrediyorum.sende kan testi yaptır canım.süt alerjisi çıkabilir.gönül ister ki çıkmasın tabi .ALLAH hepimizin çocuğuna şifa versin inşallah.

Merhaba hanımlar, ben de 2013 Temmuz annesiyim. Pek sık giremesem de buradaki yazışmaları takip ediyorum ve faydasını görüyorum. Ben de nacizane bir konuda bilgi vermek istedim. Oğlum yaklaşık 2. ayından beri yüzündeki egzema nedeniyle çok sıkıntı yaşadı. Yavrum geceleri kaşınarak uykusundan uyanıp ağlardı, dr gittik kortizonlu ilaç verdiler istemeye istemeye kullandım. ama faydasını görmedik. Ardından A..L diye bir şurup önerdi gittiğimiz dermatolog. Kendi çocuk doktorumuza sorduğumuzda bebek çok küçük sakın kullanma dedi. İyi ki kullanmamışım yan etkisi çokmuş. Derken internette araştırma yaparken Çörekotu yağının egzemaya iyi geldiğini okudum. ve hemen aktardan alıp kullanmaya başladım. İnanılmaz ama daha 1 hafta içinde yavrumun cildi tam bir bebek cildi oldu. Bunu yazma amacım bizim gibi bu konuda sıkıntı çeken varsa yardımcı olmaktır. Deneyin ve görün gözlerinize inanamıycaksınız.

merhaba;
ben yıllardır egzamadan neler çektim anlatamam malesef ki oğlumda da var boynunun altı çok kötü oldu umarım bizede yarar bu çörek otu yağı nerden aldınız ve nasıl kullanılıyor ana oğul kullanalım bakalım bir :)

kızımın yüzünde beslenirken kaşığın değdi ve yemeğin değdiği yerler nokta nokta kırmızı oluyo ve geçmiyo çörek otu yağı aldırdım eşime burda okuyunca bizimkinede iyi gelir değil mi

kızımın yüzünde beslenirken kaşığın değdi ve yemeğin değdiği yerler nokta nokta kırmızı oluyo ve geçmiyo çörek otu yağı aldırdım eşime burda okuyunca bizimkinede iyi gelir değil mi

Kızlar beni çok şaşırtan bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Bana temizlige gelen bayan bebeginin yataginda sacinin olmamasına dikkat et allah korusun parmagina dolanir kangren olur dedi. Bana da mantikli geldi . Yahu çocuk buyutmek ne kadar titizlik istiyor insan psikopat gibi herşeye dikkat etmeli.

Sanırım yoğurt oğlumda gaz yapıyor, hep bacakları yukarda. Sıcak su torbası koyuyorum rahatlıyor. Ek gıdalara bi de diş çıkarma krizleri karıştı ki hepten neye ağladığını anlayamaz oldum:((

Yoğurdu bikaç saat öncesinden çıkarıp yedirmeyi denedin mi? Soğuk yoğurt gaz yapar çünkü.

Yoğurdu bikaç saat öncesinden çıkarıp yedirmeyi denedin mi? Soğuk yoğurt gaz yapar çünkü.

Hep öyle yapıyorum zaten ya da sıcak suyun içinde ılıtıyorum, meyveyi de yoğurdu da. Hatta içine bir kaşık pekmez koyuyorum, yüzünü ekşitmeden güzelce yiyor:)
Bizim uyku düzenimiz o kadar kötü ki, yeni doğduğunda bile bu kadarını yaşamadık:(( güya 6 aydan sonra uyku düzene giriyordu:( hep dişe bağlıyorum, aynı anda iki tane çıkıyor. İnşallah böyle devam etmez ilerde de:(

ben de pekmez vermek.istiyorim tamamen.dogal sekersiz uzun pekmezi bi zarari olur mi acaba cok besleyici pekmez ya

ben de pekmez vermek.istiyorim tamamen.dogal sekersiz uzun pekmezi bi zarari olur mi acaba cok besleyici pekmez ya

ben veriyorumcanım sabahları1 çay kaşığı...şekersiz üzüm pekmezi amcamlar yapmış onlardan almıştım...dün bende zeytin verdim kızıma zeytinler aynen kakasındaydı hiç sindirememiş yavrum:1: bi de ben kızımın çorbalarına yarım diş sarmısak koyuyorum sakıncası yoktur herhalde dimi:18:

benim kızımda 12 temmuz doğumlu.2. ayından itibaren kaşıntılı egzemalarımız var.çocuk alerji uzmanına götürdük atopik dermatit teşhisi koydu.sonra kan testi yapıldı yumurta ve inek sütüne alerjisi çıktı.kaşıntıdan uyuyamıyor,sürekli kendisini tırnaklarıyla yaralıyor.atarax şurup veriyorum sakinleştirmek için. inek sütü formul mamaların hepsinde olduğu için raporla aptamil pregomin die bir mama alıyoruz.o da hidrolize edilmiş mama olduğu için kokmuş balık gibi kokuyor.kızım sadece uykuda içebiliyor.süt ve yumurta içeren tüm gıdalar yasak.çok üzülüyorum ve strese giriyorum.ALLAH daha beterinden korusun diyor,şükrediyorum.sende kan testi yaptır canım.süt alerjisi çıkabilir.gönül ister ki çıkmasın tabi .ALLAH hepimizin çocuğuna şifa versin inşallah.

ay geçmiş olsun canım...inş bizim besin alerjisi değildir....evet bir an önce yaptırayım şu testi...ama bizim çok şükür kaşıntımız yok...

amin inş canım...

evet ya sonuçlarını bizimle de paylaşırsan sevinirim...inş fayda eder...belki biz de deneriz..napalım şifa olsun yavrularımıza...

ay geçmiş olsun canım...inş bizim besin alerjisi değildir....evet bir an önce yaptırayım şu testi...ama bizim çok şükür kaşıntımız yok...

amin inş canım...
teşekkür ederim canım.kaşıntı olmaması çok iyi.benim kızı kaşıntı mahvediyor.umarım sonuçlarınız iyi çıkar.

Hep öyle yapıyorum zaten ya da sıcak suyun içinde ılıtıyorum, meyveyi de yoğurdu da. Hatta içine bir kaşık pekmez koyuyorum, yüzünü ekşitmeden güzelce yiyor:)
Bizim uyku düzenimiz o kadar kötü ki, yeni doğduğunda bile bu kadarını yaşamadık:(( güya 6 aydan sonra uyku düzene giriyordu:( hep dişe bağlıyorum, aynı anda iki tane çıkıyor. İnşallah böyle devam etmez ilerde de:(

Bizim uyku düzenimiz de gün gün değişiyor, ben bunu günlerin uzamasına ve büyümesine bağlıyorum .... biz daha yeni 6 aylık olduk henüz dişimiz çıkmadı. 15tatilden sonra çalışmaya başlıcam bakalım beni ne günler bekliyor....

Back