- 16 Kasım 2009
- 6.066
- 118
inş çıkmaz daha geçmiş olsun tekrar
sağol canım.........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inş çıkmaz daha geçmiş olsun tekrar
bildiğim kadarıyla 2 yaştan önce tuvalet eğitimi önerilmiyo
Çocukların kakaları ve çişleri geldiğini farkedip, tutarak tuvalete kadar ulaşmaları için belirli bir nörolojik ve duygusal gelişime ulaşmış olmaları gerekir. Rektum ve anüsün bu özellikleri kazanması en erken 18. ayda, mesane ve üretranın ise 24. ayda gerçekleşir. Kızlar tuvalet eğitimini erkeklere göre bir kaç ay daha erken başarabilirler. Bu nedenle bu yaşlardan önce tuvalet eğitimi için zorlanmaları yanlış olur. Ayrıca bu yaşlar çocuğun anal dönem olarak nitelenen kendi bedenine sahip çıkması, kendine ait hiç bir şeyi başkaları ile paylaşmaması, çevreden gelen uyarılara olumsuz yanıtlar vermesi ile belirgileşen bir yaş dönemidir. İkinci yaş birinci ergenlik dönemi diye de nitelendirilebilir.
Genellikle bu yaş çocuk her şeye hayır deme eğiliminde, başına buyruk, benim sözcüğünü sık kullanan, kararlarını kendi vermek isteyen, dayatmacı biridir. Anne ve aile büyüklerinin kakanı buraya yap gibi önerilerini kendi yaşamına, bedenine, özgürlüğüne bir müdahale olarak görür. Bu gibi fizyolojik özellikleri dikkate alarak 2- 2.5 yaşlar arasında tuvalet eğitimine başlanabilir. Tuvalet eğitimine başlama zamanı yeni bir kardeşin doğumuna, hastalık sırasına, aileden birinin ayrılmasına kısaca aile içi yeni ve alışılması gereken bir durumun varlığına rastlamamalıdır.
saolasın baktım da bence yine de erken bi dönem yiğenim çocuk enfeksiyon uzmanı ona da danışmıştım o da erken olduğunu söyledi. fatihte arada çiş diyor ama ben 2 yaştan sonra düşünüyorum
canım bakalım deneyip görcez ama eskiden annelermizde bizim 2 yaşına girmemizi beklememiş ben dayatmıcam ama takip edip tuvalete götürcem senin 2 yaşına girmesini beklemenede saygı duyarım :)
vavemmm geçmiş olsun,
herkese selam eder teker teker öperim
saolasın baktım da bence yine de erken bi dönem yiğenim çocuk enfeksiyon uzmanı ona da danışmıştım o da erken olduğunu söyledi. fatihte arada çiş diyor ama ben 2 yaştan sonra düşünüyorum
annesii çocük bezden kurtulmak istiyor çok ısrar ederse öğret gitsin :)
selam herkese,bu konuda yazamadım bir türlü eksik kalmayayım :)
tuvalet eğitiminde en ideal yaş yani genel olarak çocuğun hazırlıklı olduğu dönem 2 yaştır. Ama bebekte öğrenmeyi gösteren hareketler varsa erken dönemde de öğrenmesinde hiçbir sakınca yoktur. Önemli olan baskı kurmadan hazır olduğunda öğretmektir. Çok önemli bir olaydır bu haz etmediğimiz kişilikler bu dönemde oluşmuş olabilir Kızım 22 aylıkken başladım tuvalet eğitimine 4-5 günde öğrendi. Gece bezinin kuru kalması yada bezini göstermesi öğretmek için yeterli sebeplerdendir:) Buğra "oğlum çiş mi yaptın sen" deyince bezini gösteriyor koştura koştura bez almaya gidiyor :) Yazın taşınıp yeni yerimize yerleştiğimizde, eğer dewam ederse göstermeye denemeyi düşünüyorum bezsiz dolaştırcam bişey kaybetmem öğrenmezse bağlarım yine popoyu :)
selam herkese,
canım küçücük kuzuya baskı kurulmaz zaten ben sık sık tuvalete götryrm bizlerede annelerimiz 2 yaşında öğretmedi sadece bezine yapacağına tuvalete lazımlığa yapıyor hepsi bu 2 yaşında 2 yaş sendromu oluyor benim niyetim ondan önce öğretmeye çalışmak bakalım başarabilcekmiyiz tuvalet iletişimi diye bir kitap var şimdi onu alıcam ama yine diyorum erken diyene saygı duyarım :) benm oğluma da pipi ne yapmış deyince çissss diyor bugün lazımlık yerine alıştırma kiloduna yapmayı tercih etti böyle böyle öğrencek baskı yok
repu hoşgeldn evine canım iyi gezdin maşallah topik can çekişiyor öldü ölecek