Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Uzun zamandır takip edemedim. maşallah cinsiyetler bile öğrenilmeye başlamış :) Allah herkesin evladına sağlık versin.. benim muhtemel doğum tarihim SATa göre 13.01.2013 olarak görünüyordu ama meğer 1 hafta geç yumurtlamışım, o yüzden 20.01.2.13 olarak değişti.eğer listede de doğum tarihimi değiştirirseniz sevinirim, birde benimde ilk bebeğim olacak ben bu bilgiyi sonradan verdiğim için listede tazmıyor sanırım.rica etsem onu da eklermisiniz?
Allaha şükür son kontrolümde bebişim sağlıklı göründü maşallah, bu haber baya beklemiştik, Allah yüzümüzü güldürdü şükürler olsun.. benim de haftaya kontrolüm var ve ikili test zamanımız geldi. doktor muhtemelen ikili test için kan istiycek ama ben yaptırmayı düşünmüyorum. detaylı ultrason yapılsın tabi Allah korusun herhangi bir anormallik varmı diye bakılsın ama kan veripte down sendromu riskini hesaplatmak istemiyorum.bunun için sebebim de birincisi bu testler kesin sonuç vermiyor, ikincisi de Allah korusun ama çocuğunuzun down sendromu olma riski var deseler de kalkıp kürtaj yaptırmıycam..eğer bunun tedavisi yoksa aldırmayı da istemiyosam o zaman bu testlerin bir manası kalmıyor..benim de daha önce bir düşüğüm olduğu için doktor muhtemelen ısrar edicek ama ben kendimi strese sokmamak adına bu testleri yaptırmıycam..daha yeni doğum yapan bir arkadaşımıza bu testlerde çocuğunun down sendromu olduğu söylendi, tabi insan ister istemez sürekli üzülüyor ve strese giriyor ama maşallah arkadaşımızın sağ salim bir oğlu oldu. bende düşünüyorum ya bu testlere güvenip çocuğunu aldırmış olsaydı? sapasağlam bir çocuğa boşu boşuna kıyılmış olacaktı, bebeğini aldırmadı tabi ama bebek doğana kadar yapılan stres insanın psikolojisini bozar diye düşünüyorum.. Allah bebişlerimizi bütün hastalıklardan korusun, herkesin evladına sağlık versin. hepinize hayırlı sağlıklı kolay hamilelikler ve doğumlar dilerim...