2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
ferda bitfl burçak esterabim selerm esra eylem yasemin aklıma gelmeyen hatunlar hepiciğinize selam olsun

Selamlar herkese
Erdemi Ayağımda sallarken yazarım diyordum emerken uyudu yapcak bişey bulamadım yine yazıyım dedim :)) anlatacaklarım var

Bituful minimum 19 derecemi ben donuyorum o derecede bizim ev 25 den az olmaz kombili ayarlıyorum hemen
oğlanıda kalın giydirmiyorum rahat hareket etsin diye gece tulum giymiyo artık giydirdiğimde çıldırıyo yakasını çekiştiriyor üzerine battaniye örtüyorum onuda 2 dönüşte atıyo üstünden nasıl beceriyo Ankamadım ben istesem yapamam

Benim oğlan zorladığımda yutmamayı öğrendi tv karşısında bile olsa ağzını açıyor ama yutmuyor sonrada öğürüyor şansımız varsa kusmadan atlatıyoruz ve ben radikal ! Bir karar aldım artık zorlamıyorum dün yediklerini sayayım nohut büyüklüğünde lokma nohutun altını çiziyorum 3 lokma yağda yumurta 4 lokma lahmacun 2 lokma kaşar peyniri 5 tatlı kaşığı pekmezli bisküvili yoğurt ( yoğurtta zorladım biraz ) 2 tatlı kaşığı çorba ve alabildiğine meme ve inanılması güç haftalar sonra gece 7.5 saat kesintisiz uyudu şaştım kaldım acaba zorla fazladan yediriyodum çocuk karın ağrısından mı uyuyamıyordu ?

İki haftada bir temizliğe yardımcı teyze gelir dün de geldi erdemide çok sever her gördüğünde de zayıflamış fulya kız der annen sana bakmıyomu erdem der şaka yaptığını bilirim ama yinede üzülürüm ah bu mahalle baskısı bu yüzden de yediriyodum zorla

Yasemin çok geçmiş olsun kendini suçlu hissetme viral bişeydir sen ne kadar önlem alsanda kalın giydirmek ortamı sıcak yapmak hasta biriyle veya hasta olmasada taşıyan biriyle bir araya geldiğinde kolaylıkla kapabilir bebeği seven insanları uyarmak lazım hastaysa öpmesinler kucaklamasınlar hasta değilsede öpmesinler hele küçük çocuklar büyük tehlike okulada gidiyorlarsa çok kolay bakteri virüs taşıyabilirler bidd severler bebekleri ellerini yanaklarını öperler

Burçak bizim dr da yaptırın dedi ama bizim aile hekimi ve yine aile hekimi ablam yaptırmana gerek yok diyor ikilemdeyim ablamda prematüre kızına yaptırmadı

Bu arada kapı çaldı ve erdem uyandı şu anda ayağımda

Son düzenleme:
Hadi demir-calsium bik bik olayini gectim sen daha iyi bilirsin muhakkak ama off 5 kasik pekmez cok degilmi ya..

Yasemin hastalik soguktan degil mikroptan oluyor cunku :)
Bunu ogrendigimden beri cok rahatim.
Ev 18-20 derecedir,oglan rahat edecek kadar sicak giyinir. ( bazen corabini pantolonunu cikariyor kendisi ve cidden usuyor yine de hasta olmuyor)
2 kez grip oldu ikisinde de baska bi sebepten hastaneye gitmistik ertesi gunu sifayi kapti. Ortamda hasta birileri mi var, ya da onlarla temasta bulunan birileri?

Ama sIk hasta oluyor diye uzulme bagisiklik sistemi gucleniyor, ileride daha az hasta olacak insallah.

Gecmis olsun :)

Yiyeceğini bilsem veririm bituful baksana 10 aylık çocuğun yediklerine normal mi sizce

Gecen burda saglik ocagina gittim, doktorlar degil saglikcilar bakiyor bize. Ne kadar yemesi lazim dedim, 3 er ogun 10 ar mama kasigi dedi.
Bebegin midesi erik kadar (burda erikler biraz buyuk) bir erigin doldurmaya calistigini unutma fazklasina gerek yok dedi

çok iyiymiş 180 cc yemeli diyen prof dan daha gerçekçi yalnız bizim oğlanın midesi papaz eriği kadar bile yok hoş anne sütüne gelince orta boy bir elma oluveriyor hemen :))

Son düzenleme:
allah beni ne yapmasın. ağzımı açtım çocuk burnundan gelecek şekilde çıkardı yediklerini. üşütme falan değil. çorba burnunu tıkadı. yedikten 2 saat sonra oldu bu olay. morardı acile götürdük. nefes alamadı. herkesin çocuğuna allah iyilik güzellik herkesin kalbine güzellik versin. azğımı kapadım açmıycam bir daha

Son düzenleme:

geçmiş olsun

Şimdi olaya muhtesem bilimel bi giris yapiyorum..Herkesin bildigi gibi insanin vucudu kendi yumrugu kadardir..sıkın bakiyim yumruklarinizi heh iste o kadar..bu mantikla bebislerin midesi evet bir büyük erik kadar yani kendi yumruklari kadar...fakat benim gibi öküz gibi yiyen biriyseniz oturup 10 yumruk kadar yiyebilirsiniz, zaten insan vucudu maksimum 4 kilo yemek tüketebilir yani mide hacminin kat be kat fazlasi..yani biri ceviz kadar yerken digeri 2 kase corba icebilir..tamamen kendileri karar veriyo zaten..Mesela benim sipa gecen 1 kase corba yedi sasirdim sevindim, son kasikta son damlasina kadar cikardi.belki tesadüftur dedim ertesi gun yine verdim yine hepsini cikardi..Tahta biraz eksik olunca 3.günde verdim yine sonuc ayni..(3 gün kasmayaydim iyiydi) anladimki bizim kapasitemiz yarim corba kasesi..öyle mutluyuz..o yüzden başkalariyla kıyaslamayalim yediği miktarlarla mutlu olalim cicişlerim..hele bide anne sütü aliyosa uhuuu hic dert etmeyelim bile..1 yaşina kadar temel gida süttur diye kamu spotuyla bitiriyim:86:

Vavecim o gıdıgina kurban olduğum buğrayada söyle akılli olsun korkutmasin bizi bidaaa

kizlar sagolun. iyi cok sukur. acilde burnu acildi. Müşaadede kaldik bir süre,. O arada buraya üzuntü ile yaziverdim.olacagi varmis. Allahim korudu. Bir an kaybediorum sandim. Evde mudahale edince biraz iyi gibiydi ama nefes bir an kesilince mosmor olmustu.ömrümden ömür gitti anlayacaginiz.

Güzel kadınlar kulübü nasilsiniz.
Fly bituful repu evet ben de yemek konusunda öyle düşünüyorum. Az yedirdigim günler daha iyi uyuyo. Anne şutu de aliyo. Fly az yedirdikce öyle mi uyuyacak acaba bi bana yazsana.
Çok özenti birisiyim galba. Fulyadan ozendim lahmacun yedirdim damlaya. Yedi beğendi:)
Bitufuldan da ozendim salincaga bindirmustim:)
Napuyosunuz iyi misiniz:)

Yasemin çocuk ev sicaksa bi de çok giydiriyosan belki kafasi terliyisa? İçinde mendil var ama basi usuyodur belki. Benimki de acuyo ya üstünü. Zibin üstüne de pijama giyiyor. Çocuklar soğuktan diil terlemekten hasta olur diyyodu biri ama kim.
Vave sen bi kere de uyku konusunda böyle olmuştun hatirladim. İyi uyuyo demistin de gecesine uyumamis miydi bi şeydi. Ama tesadüftür tabii. aynisi bize de oldu. Deniz otobüsüyle istanbula gelirken çok dalgaliydu. Damla da habire emiyo her zamanki gibi:) çocuk bi kuştu ama kesin yarim litre falan. Bi an nefessiz kaldi hareketsiz. Burnundan falan geldi aynen. Ama çorba daha koyu tabii. Bi de en kötüsü o zaman tam isiriyodu beni. Unutmusum ama ben. Agzindan gelen sut kanli kanliydi. Yaa o anda var ya o kadar kotu olduk ki. Hatırlamak istemiyorum. Biz mide kanamasi falan sanduk. Sonra bi mememe baktim o da kanli. Ayy
Neyse sana gecmus olsun derken ben anlattim çok geçmiş olsun. Allah uzun omur versin çocuğuna.

Kızlar sağolun virüs ve soğuk olayını hiç düşünmemiştim :44:bugün biraz daha iyi ama tabiki bir rulo tuvalet kağıdını bitirdik nerdeyse foş foş aktı inş. yarına bişey kalmaz

Bituful zaten nolduysa salıncaktan sonra oldu yemek konusuna ben pek katılmıyorum çünkü çocuk zor yiyo bende baskı yapmıcam istediği kadar yesin psikolojisi bilmem neyi derken 100 gr verdi annem ablam bana kızıp el attılar onlarda biraz abarttı ama gerçekten çok hareketliler ancak yetiyo yedikleri diye düşünüyorum ama bebişler arası fark var tabi şimdi tam oturdu yeme olayımız ama tv veya onu oyalayacak bi oyuncak ışıklı sesli topaç gibi bişey kullanıyorum herşeye itiraz ediyo ama yiyo yinede sabah kahvaltı,öğlen çorba,akşama doğru meyveli yoğurt hepside bir çorba kasesinden 1 parmak az olacak kadar bi gün birini ihmal edeyim ertesi gün kaka yapmıyo
Oyuncaklar hem çok pahalı ve hemde gerekesiz yer kaplıyolar diye karşıydım ama gerçekten çok oyalıyo doğduğundan beri iki puset oyuncağına 60 tl ilk piyanom 80 tl aldım üçünede bakmıyo oyun halısı filan hiç almadım boş pet şişeler suluk biberon kapakları tv kumandaları ve 5 tl bi topaçla ilgileniyo yani zaten para vermiyodum artık pahalı bişey almıcam.En büyük eğlenceside mutfakta en alt çekmece oldu tahta kaşıklar kepçeler oyuncak oldu yani bunlar.
Vave dehşet içinde okudum çok geçmiş olsun canım Allahım nazarlardan saklasın lojmanda kem gözlerde çok olur hepsinden korusun rabbim çok üzüldüm neyseki bişey olmamış
Baltasar haklısın çok terliyo ne kadar dikkat etsemde ne tarafına yatarsa orası su gibi oluyo bi zaman sonra dönüyo ıslak taraf üste geliyo soğuyo sonuç ortada babasına çekmedi sıpa geldi bana çekti adam saunaya girse terlemiyo
Repu bizim ev 25-26 derece ama biraz kapatsam kombiyi hemen üşüyo gibi oluyo şaştık valla:26:senin adam soğuk memlekette olduğunun farkında değil zannımca
Fulya bende geçenlerde aç uyudu çocuk yediremedim diye dertlenerek yatırdım deliksiz 5 saat uyudu yatmaya yakın çok fazla yedirmemek lazım gerçekten rahatsız ediyo bebişleri

Yelda bugün de az yedi ve ne yediyse kendi isteğiyle yedi bir lokmasını dahi zorlamadım hemen yazıyorum iki çay kaşığı tahin pekmez yarım bisküvi 10 tatlı kaşığı çorba nohut büyüklüğünde 6 lokma kek 7 mama kaşığı muhallebi alabildiğine süt , muhallebiyi yatmadan önce verdim akşam misafirim vardı ilgilenemedim kek yedi azcık sonrada emzirdim misafirler gidincede yerse diye muhallebi hazırladım zorlamadan yediği kadar , peşine uyudu bide 9-10 arası yatardı bugün geç yattı bakalım bu gece uykusu nasıl olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…