2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352

Merhaba arkadaşlar ben ilk kez yazıyorum kk ne yakın zamanda üye oldum böyle güzel bir grubun olduğunu bilsem daha önceden katılırdım aranıza
Bizde ayın 14 ünde 10 aylık olacağız çirkin kara bir oğlum var :)
Bizim yavrukuş drun önerisiyle 5. Ay bittiğinde ek gıdayla tanıştı ilk başlardada çok istekli değildi ama meyveye yoğurda ağzını açardı sonra diş falan çıkardı ara ara iştahsızlaştı arada güzel yedi ama kilosu gelişimi problem değildi benim için ilk başlarda ısrar ediyordum ama ısrar etmemeyi oluruna bırakmayı öğrendim sık sık emziriyordum 2 saatte bir nerdeyse 9. ay bittiğinde kontrole gittik enson 6. Ayda gitmiştik dr baktı bizim bıdık hiç kilo almamış 1 g bile ne almış ne vermiş dr korkuttu beni ilaçlar mamalar vs ve ben panikle tekrar ısrar eder hale geldim ben ısrar ettikçe ara sıra ağzını açan oğlum şimdi kaşığı görür görmez başını çeviriyor istemiyor reddediyor öyle üzülüyorum ki zorlasam daha da nefret edecek zorlamasam belki gelişemeyecek çok çaresiz hissediyorum kendimi
Bende her yolu deniyorum tv oyuncak kitap eşya şebeklik vs ama kendi isteğiyle açmıyor ben o farketmeden bir iki kaşık sokabilirsem o kadar ben ne yöntem bulduysam hepsine direnç geliştirdi ve aklıma gelen herşeyi tüketmiş durumdayız pütürlüden hiç bahsetmiyorum zaten blender hep ama eline ekmek kaşar elma bisküvi patates vs verince minik minik kemiriyo yiyo severek ama kaşık ı ıh
Merak ettiğim seyade direncini nasıl kırdın bana bir önerin var mı bu arada bu ay ek gıdaya yüklenince sütümde epey azalmış birkaç gün ısrar etmiyim emzireyim desemde doymayacağını düşünüyorun
Ha bu arada dr gündüz emzirmeyi bırak çocuk açlık hissi olmadığı için yemiyor dedi ama mantıklı gelmedi bana çünkü emdikten sonrada iştahla yediği zamanlar olmuştu bırakmadım bende
Bu arada bu ay daha fazla ek gıda aldığındanmı yoksa zaten olacağımı vardı bilmiyorum ama daha bir büyüdü serpildi gibi geliyor bana 2 diş daha çıkardı ve ilk çıkardıkları kadar büyüdü hemen

Flygkts, aslinda direncini tam olarak kirdim sayilmaz. Azcik torpuledim diyelim. Puturlu vermeye calistigim icin sebzeden nefret etmisti, 10gun hic vemedim, sonra blender. Koyu kivamlilari yutarken ogurdugu icin herseyi biraz sulu kivamda verdim. Ne zaman neden ogurecegini cozup ogurtmeyecek sekilde hareket ettim. Cok faydali bile olsa, sevmediginden emin oldugum seyleri vermedim. Hic zorlamamak kesinlikle olmuyo. Ama siddetle kafasini ceviriyosa, agzini kitleyip zirliyosa o an o hava dagilsin diye birakip 5 dk sonra baska bi yere oturtup, baska bi kaba koyup denedim. Yada hic denemeyip direkt baska kapta baska mama getirdim, ondan da ne yedirdiysem kar dedim. Basardim mi? Kismen.

O prof da gunduz emzirme yada 1 kere demisti. Ama yavrum bi anda sutten kesilmis gibi etkilendi, huzursuzlasti ve o haftanin sonunda meme bagimliligi artarak geri dondu. Bence de gunduz hic emzirme demek yanlis. Ama sayisi azaltilabilir, sinirlandirilabilir. Ogunlere en az 2 sa olacak sekilde ayarlamaya calisiyorum ve gunduz 2-3u kereyi gecmiyor.

Bituful, sanirim bir sorunum da devam sutu konusu. Yemek yesin diye kontrollu emziriyorum, zaten sutum de az. Ama biberon almadigi icin devam sutu de veremiyorum. Kasikla olmuyor. Daraliyor, tukuruyor, oynuyor. Elimden geldigince mamalarina katiyorum ama sanirim sutte de eksik kaliyoruz. Abimin kizi az yemesine ragmen biberonla likir likir devam sutu iciyordu ve guzel kilo aliyordu (annesini de emiyordu).

yepyeni bir günün sabahında hepinize sevgi dolu bir merhaba laaann

ADD işe yarıyormu ki şurup sen bir dene bakam gerçi benim kinin sağı solu belli değil bir gün iyi bir gün kötü ama. kullanınca bozulurmuş tamamen bir de

flygts arkadaşım hoşgeldin..
Teşekkür ederim Hoşbuldum :))

Doktorlar hemen kolaya kaçıyor bizimkinin iştahsızlığınada sipraktin verdi ! Arkadaşlar gereksiz yere ilaç kullanmayın bitkiselmiş şuymuş buymuş inanmayın . Bitkisel denince çok masum algısı oluşuyor ama alakası yok .

Flygts ve seyade hosgeldiniz bu arada evet..

Yazin sık sık sayfada yeni isimler görelim kendi sifatımi görmekten biktim:86:

Vave ben eter koklatiyom rahat yatiyo

Saka bi yana gecen burdaki bi dilenciye satastim kucaginda bi bebek 2 yaslarinda falan butun gun uyuyo..dedim terbiyesiz bu cocugu niye bütün gun uyutuyosun bu yasta bi cocuk hayatta bu kadar saat uyumaz diye, atarlandi bana sanane didi..kovdu tezgahini kapattim diye hey Allahim ya bütün gun ilacla uyutuyo pislikler sabileri neyse ertesi gun gelmedi..buda böyle bi animdir

Repucum öyle yapacaksa yapmasın iş miş yaa hatta sende kendini yıpratmadan azar azar yap dayanamaz belki kendi yapar o yaparkende kendine başka odada iş üret ki asistanı gibi kullanamasın

valla bana karismasin kaynanalik yapmasin yeter. yardim mardim istemiyorum

senin oglan yemeye baslamis galiba insallah artarak devam eder. ozledim ya bicirigi cok tatli masallah. lambaya bakmasi falan. bizimkinin hala bi komutumu yerine getirdigi yok

seyade 180 mis 200 mus imkansiz.o prof gelip de yedirsin madem 100cc yese opup basima koyuyorum. ana ogunu hala meme. butun gun gel oglum em desem sanirim hayir demez. ara verir etrafa bakar sonra donup yine emer. her sabah bir haslanmis yumurta sarisi var onun disinda yedikleri ne yaparsam onun ceyregi belki de emmese daha fazla yerdi. kilosu dogdugundan beri 50 persantilde takmiyorum ben de artik. hatta bazen bikiyorum ara ogun vermiyorum biraz geciktiriyorum. o zaman sevdigi biseyse tum kaseyi bitiriyo sevmediyse acliktan olse de ittiriyo kasigi

vay pislikler. devlet niye almiyo bu bebekleri ellerinden

Repu naber nasil gidiyo temizlik işleri:86:
adaaam sen de temizlik neymis, yenir icilir miymis

bitmeeeeeeez arkadas bitmiyo bitmiyo.
oglanin totunde bir avuc kurt var durmuyo

180 cc ye ben katılmıyorum açıkçası her çocuk farklıdır bizimkide 100 cc de doyuyor bizim minnoş emeklemiyor sıralamıyor biraz tembel yani yediğini yakmıyor ki acıksın çok yesin haberlerde görmüştüm bir prof 9-12 aylarda 2 ana öğün 1 ara öğün yemeleri gerektiğini hacmende çok fazla miktarda vermemek gerektiğini aksi takdirde diğer öğünde acıkmayacağını ve iştahsızlığın devam edeceğini söylüyordu
Geçen bir kitap sipariş ettim belki biliyorsunuzdur carlos gonzales çocuğum yemek yemiyor forumda yorumlardan birinde gördüm anne uygulamış ve başarmış okuyunca notlarımı paylaşırım umarım işe yarar çünkü şu anda tüm gündemim oğlumun yemesi oldu dışarı çıkmak bir yere gitmek istemiyorum şehir dışındaki aileme bile gitmek istemiyorumki düzeni değişcek öğün atlıcaz diye

yuh artık insanlıktan çıkmış bu tür insanlar iyi yapmışsın

dediğin gibi her çocuk farklı.. oğlum 3 ana öğün 2 ara öğün yiyor maaşallah

180 de tek öğün için fazla bana göre

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…