- 21 Ağustos 2013
- 1.071
- 678
merhaba kızlar. ben yine uzun zaman giremedim. hatırlayan var mıdır aranızda beni:)
aranızda, hala ek gıda / iştah / kilo sorunu yaşayan var mı? 2'sinde 10 ayımız bitti. Hala ek gıdalara karşı isteksiz ve yemesi gereken miktarların çok altında yiyor. pütürlülerden bahsetmiyorum bile, favori eşyam blender...
aslında 5,5 aylıkken ek gıdaya ilk geçişte durum fena değildi. pütürsüz, istediği kıvamda veriyordum ve sebze püresi yada muhallebiyi 120 cc civarı rahatlıkla yiyordu.
ne olduysa kabızlığını çözmek için 8 aylıkken götürdüğümüz prof'un, blender'ı bir anda yasaklamasıyla oldu. 1 hafta boyunca, çatalla ezilen sebzeleri yedirmeye çalışınca (ve yediremeyince) kızımda yemek antipatisi oluştu. sonra bunu yenmek için 10 gün hiç sebze vermedim, sonra da yine blender'la verdim (ve veriyorum). fakat yemek antipatisi mi devam ediyor, iştahı - kapasitesi mi bu kadar anlamadım, en aç halinde bile 120-130'dan fazla yedremiyorum (ki bu söylediğim miktar her zaman olmuyor bile ve o da türlü şebekliklerle, türlü streslerle...) ki, prof'un dediğine göre 8-12 aylıkken ana öğün 180 cc olmalıymış... Sizinkiler bu kadar yiyor mu?
yesin diye, besin değeri veya lifi ne kadar yüksek olursa olsun sevmediği şeyleri hiç vermiyorum. bebek ekmeğini bile blender'lıyorum. hatta sebzeyi püre gibi değil, kıvamlı çorba gibi veriyorum. muhallebiyi oldukça sıvı yapıyorum. yesin de ne yerse, nasıl yerse yesin modundayım (6 aylık halimize geri döndük yani yeme alışkanlıklarında). ama yok. bazen kaşığı gördüğü anda kafasını çeviriyor, bazen ilk kaşığa ağzını açıyor (aç olduğundan emin oluyorum) ama 3-5 kaşık sonra kafasını çeviriyor, en sorunsuz öğünümüz şebeklikle 120 cc filan yediği öğün oluyor...
sadece anne sütü ile beslenirken çok hızlı kilo alıyordu. 6 aylıkken 8 kiloydu. şimdi 10 aylık ve 9 kilo. 4 ayda 1 kiloyu nasıl aldırdım, bir Allah bilir, bir de ben. Herkes diyor ki "sağlığı yerinde olsun da, kilosu olmasın". Tamam, ben de kilo delisi bir anne değilim, hatta çok tombiş bebek görünce üzülüyorum bile, büyüyünce şişman olacak diye. Ama bu kadar küçük bir bebeğin de düzenli bir şekilde kilo alımının ilerlemesi lazım. Persentilimiz %80'lerden %46'lara düştü. Şimdi bu sağlıklı mı? Tamam, Allah'a bin şükür, bir hastalığı yok, sağlığı yerinde, binlerce kere şükürler olsun. Ama böyle giderse ve hiç kilo alamazsa, bir bebeğin aylarca-yıllarca aynı kiloda kalması da çok sağlıklı bir durum olmasa gerek...
benimle benzer durumda olan var mı?
bu arada hala bir tane bile dişimiz yok:)
canım pütürlü yeme dışında aynınız biz hala 7.5kilo civarındayız persentilimiz %3 dişte yok en fazla 100 cc yedirebiliyorum bu nedenle daha koyu kıvamlı yapıyorum 6. Aydan beri yarım kilo kadar aldık ve hala diş miş yok seni o kadar iyi anlıyorum ki ama şu Halime şükrediyorum yaklaşık 1 ay önce oğlum hiç birşey yememeye başladı uzun süreli açlığa bağlı ketonüri gelişti Allah'a şükür yememe kısırdöngüsünü kırdık şimdi 50-100 cc ne yedirebilirsem yedireyim çok mutlu oluyorum tabi şaklabanlık şebeklik hepsini yapıyorum oğlumun yemek yeme algısı bozuldu ama yesinde nasıl yerse yesin diyom
Seyade ve selerm arkadaslar cok haklisiniz insan takiyo kilo mevzunu..
Benimde cok sıkıntıli oldu ek gida isi..seyade sen özellikle sunu denesen.ben mesela tv yi aciyorum ama yemek yiyince devamli acik olunca bAkmiyo artik..tv yi izletirken yere oturtuyorum(mama sandalyesinde yemiyo) arkasina gecerek iki kasinin ortasindan hafif arkaya yatirarak agzina tikiyorum..oksurerek ögürerek oluyo bazen ama pes etmiyoruz..onune degisik seyler koyuyorum bide yerken..ne biliyim degisik seyler denemissindir zate..%46 persentlerde gayet normal canim..yok tv karsisinda yedirmeyin diyo uzmanlar ama napalim insan yeterki yesin sinirina geliyo artik..
Merhaba arkadaşlar ben ilk kez yazıyorum kk ne yakın zamanda üye oldum böyle güzel bir grubun olduğunu bilsem daha önceden katılırdım aranıza
Bizde ayın 14 ünde 10 aylık olacağız çirkin kara bir oğlum var :)
Bizim yavrukuş drun önerisiyle 5. Ay bittiğinde ek gıdayla tanıştı ilk başlardada çok istekli değildi ama meyveye yoğurda ağzını açardı sonra diş falan çıkardı ara ara iştahsızlaştı arada güzel yedi ama kilosu gelişimi problem değildi benim için ilk başlarda ısrar ediyordum ama ısrar etmemeyi oluruna bırakmayı öğrendim sık sık emziriyordum 2 saatte bir nerdeyse 9. ay bittiğinde kontrole gittik enson 6. Ayda gitmiştik dr baktı bizim bıdık hiç kilo almamış 1 g bile ne almış ne vermiş dr korkuttu beni ilaçlar mamalar vs ve ben panikle tekrar ısrar eder hale geldim ben ısrar ettikçe ara sıra ağzını açan oğlum şimdi kaşığı görür görmez başını çeviriyor istemiyor reddediyor öyle üzülüyorum ki zorlasam daha da nefret edecek zorlamasam belki gelişemeyecek çok çaresiz hissediyorum kendimi
Bende her yolu deniyorum tv oyuncak kitap eşya şebeklik vs ama kendi isteğiyle açmıyor ben o farketmeden bir iki kaşık sokabilirsem o kadar ben ne yöntem bulduysam hepsine direnç geliştirdi ve aklıma gelen herşeyi tüketmiş durumdayız pütürlüden hiç bahsetmiyorum zaten blender hep ama eline ekmek kaşar elma bisküvi patates vs verince minik minik kemiriyo yiyo severek ama kaşık ı ıh
Merak ettiğim seyade direncini nasıl kırdın bana bir önerin var mı bu arada bu ay ek gıdaya yüklenince sütümde epey azalmış birkaç gün ısrar etmiyim emzireyim desemde doymayacağını düşünüyorun
Ha bu arada dr gündüz emzirmeyi bırak çocuk açlık hissi olmadığı için yemiyor dedi ama mantıklı gelmedi bana çünkü emdikten sonrada iştahla yediği zamanlar olmuştu bırakmadım bende
Bu arada bu ay daha fazla ek gıda aldığındanmı yoksa zaten olacağımı vardı bilmiyorum ama daha bir büyüdü serpildi gibi geliyor bana 2 diş daha çıkardı ve ilk çıkardıkları kadar büyüdü hemen