2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
tubacım hayırlı yolculuklar şimdiden.. ne güzel kavuşuyorsun annecine.. ben de 21-22 kasımda tekrar gideceğim. eğitim varmış, bizim müdüre söylemişler gider misin diye. sağolsun o da bana söyledi. hem anneni görürsün dedi. hemen kabul ettim tabi.. :KK76: sürpriz yapiciiim inşallah.. :KK76:

bu arada tutku nerelerdesin güzelim..
bituful da yazmıyor bugün. :KK20: çok ayıp.. :KK20:

muharrem ayımız da mübarek olsun bu arada. okulda da aşure kaynatacağız bi gün.. bekleriz bursalı kızlar... hepinizi beklerim de gelebilirseniz.. :KK35:

$1403361_10202176149582999_46140435_o.jpg

şiii.... sessizlik lütfen.. oğlum kitap okuyor... :KK68:

Merhaba kızlar. Bizim ufaklığı soranlar,geçmiş olsun diyenler, sağolun. Ateşi yok artık ama iştahı hiç yok, geceleri de bağırarak uyanıyor. Galiba üstteki beşinci altıncı dişler çıkacak. Umarım sizler iyisinizdir.

Ruzacım gercekten hafta sonları daha çok yoruluyorum yaa hatta çok uzun zamandır hiç dinlenmedim galiba:KK43:((
Vucuttaki agrilrmin sebebi belli oldu,ileri dereced kemik erimem warmiş,hamilelik we emzirme dònemimd hizlanms sanrsam,bn d yorgnluktn uykugruzluktn saniorm,tembellgmn bilimsel olark sebebi belli oldu:KK37:
geçmiş olsun canım gercekten hepimizin yediklerimize dikkat etmesi lazım bende yorgunluktan ölüyom bende bi baktırayım

ben yastık kullanmıyorum da doktorumuz tavsiye etmişti yatağının altına battaniye falan
katladık eğim yaptık yani kısaca hem kafası ve üst vücudu yüksekte duruyor kusma önlemi olarak
yapmıştık hala öyle yatıyor ama yastığa geçmek istiyorum da yastık kağana yatar sanırım
üstüne bişey örttürmüyor incecik battaniye bile örtsem uyanıyor ince uyku tulumlarından aldım
ama içim yine de rahat değil siz ne örtüyorsunuz kuzuların üstüne,
canım ben de ince bi uyku tulumu almıştım onu giydiriyom gece 12 sen sonrada battaniye örtüyorum

Selm kizlar ne ypniz bn orucum muharrem ayinin basllangici bugun :)

Kizinda sesi kisik agzi pamucakk gibi yara olmus dr goturecem 5te randrvumuz vr :KK43: offf hic bitmiyoo hastaliklar neyse buna da cok sukur :KK23:

Herkesler iyi :nazar: degmedn burck grcmis olsun kizzz zor hastalik kemik erimesiii:18:
Hayat guzelllll ve neseliiiiii olsun hepnizi optum :KK54:

Baltasar senin ark.das psikopat gslibaaa valla kucucuk cocuga yln soyletiyoooo :KK4:
çok geçmiş olsun canım orucunuda Allah kabul etsin

Kizlar gunaydin. Ders oncesi yazayim dedim. Dun misafir geldi demistim ya. Buyuk kizi 5 yasinda. Gripmis. Kiz anneme soylemis. Hastayim ayy solemicektim. Annem hasta oldugunu soylersen bebege yaklastirmazlar seni dedi demis. Ayy daha cok sinir oldum simdi.
Dogurduktan sonra soyle msj atcam nasil.
Canim gelcektim ama bizim kiz grip oldu. Galiba seninkinden gecti. Gelmeyelim de senin minige de gecmesin desem nasil ayip mi. Altini da ayni paketle goturcem ama istedigi gibi hemen doguma degil sonra.
En sinir olduğum insan tipi hasta çocuğunu küçüçük bebeği görmeye getiriyor bide kızına yalan söyletiyo bence hiç arama bebek 9-10 aylık olunca altını götürürsün
Eki Görüntüle 849134

şiii.... sessizlik lütfen.. oğlum kitap okuyor... :KK68:
yerim bu bıdığın pembe yanaklarını ben yaa maşallah:nazar:

Merhaba kızlar. Bizim ufaklığı soranlar,geçmiş olsun diyenler, sağolun. Ateşi yok artık ama iştahı hiç yok, geceleri de bağırarak uyanıyor. Galiba üstteki beşinci altıncı dişler çıkacak. Umarım sizler iyisinizdir.
çok çok geçmiş olsun canımmm

merhaba kızlar. ben yine uzun zaman giremedim. hatırlayan var mıdır aranızda beni:)

aranızda, hala ek gıda / iştah / kilo sorunu yaşayan var mı? 2'sinde 10 ayımız bitti. Hala ek gıdalara karşı isteksiz ve yemesi gereken miktarların çok altında yiyor. pütürlülerden bahsetmiyorum bile, favori eşyam blender...

aslında 5,5 aylıkken ek gıdaya ilk geçişte durum fena değildi. pütürsüz, istediği kıvamda veriyordum ve sebze püresi yada muhallebiyi 120 cc civarı rahatlıkla yiyordu.

ne olduysa kabızlığını çözmek için 8 aylıkken götürdüğümüz prof'un, blender'ı bir anda yasaklamasıyla oldu. 1 hafta boyunca, çatalla ezilen sebzeleri yedirmeye çalışınca (ve yediremeyince) kızımda yemek antipatisi oluştu. sonra bunu yenmek için 10 gün hiç sebze vermedim, sonra da yine blender'la verdim (ve veriyorum). fakat yemek antipatisi mi devam ediyor, iştahı - kapasitesi mi bu kadar anlamadım, en aç halinde bile 120-130'dan fazla yedremiyorum (ki bu söylediğim miktar her zaman olmuyor bile ve o da türlü şebekliklerle, türlü streslerle...) ki, prof'un dediğine göre 8-12 aylıkken ana öğün 180 cc olmalıymış... Sizinkiler bu kadar yiyor mu?

yesin diye, besin değeri veya lifi ne kadar yüksek olursa olsun sevmediği şeyleri hiç vermiyorum. bebek ekmeğini bile blender'lıyorum. hatta sebzeyi püre gibi değil, kıvamlı çorba gibi veriyorum. muhallebiyi oldukça sıvı yapıyorum. yesin de ne yerse, nasıl yerse yesin modundayım (6 aylık halimize geri döndük yani yeme alışkanlıklarında). ama yok. bazen kaşığı gördüğü anda kafasını çeviriyor, bazen ilk kaşığa ağzını açıyor (aç olduğundan emin oluyorum) ama 3-5 kaşık sonra kafasını çeviriyor, en sorunsuz öğünümüz şebeklikle 120 cc filan yediği öğün oluyor...

sadece anne sütü ile beslenirken çok hızlı kilo alıyordu. 6 aylıkken 8 kiloydu. şimdi 10 aylık ve 9 kilo. 4 ayda 1 kiloyu nasıl aldırdım, bir Allah bilir, bir de ben. Herkes diyor ki "sağlığı yerinde olsun da, kilosu olmasın". Tamam, ben de kilo delisi bir anne değilim, hatta çok tombiş bebek görünce üzülüyorum bile, büyüyünce şişman olacak diye. Ama bu kadar küçük bir bebeğin de düzenli bir şekilde kilo alımının ilerlemesi lazım. Persentilimiz %80'lerden %46'lara düştü. Şimdi bu sağlıklı mı? Tamam, Allah'a bin şükür, bir hastalığı yok, sağlığı yerinde, binlerce kere şükürler olsun. Ama böyle giderse ve hiç kilo alamazsa, bir bebeğin aylarca-yıllarca aynı kiloda kalması da çok sağlıklı bir durum olmasa gerek...

benimle benzer durumda olan var mı?

bu arada hala bir tane bile dişimiz yok:)

Son düzenleme:
Repucum öyle yapacaksa yapmasın iş miş yaa hatta sende kendini yıpratmadan azar azar yap dayanamaz belki kendi yapar o yaparkende kendine başka odada iş üret ki asistanı gibi kullanamasın

merhaba kızlar. ben yine uzun zaman giremedim. hatırlayan var mıdır aranızda beni:)

aranızda, hala ek gıda / iştah / kilo sorunu yaşayan var mı? 2'sinde 10 ayımız bitti. Hala ek gıdalara karşı isteksiz ve yemesi gereken miktarların çok altında yiyor. pütürlülerden bahsetmiyorum bile, favori eşyam blender...

aslında 5,5 aylıkken ek gıdaya ilk geçişte durum fena değildi. pütürsüz, istediği kıvamda veriyordum ve sebze püresi yada muhallebiyi 120 cc civarı rahatlıkla yiyordu.

ne olduysa kabızlığını çözmek için 8 aylıkken götürdüğümüz prof'un, blender'ı bir anda yasaklamasıyla oldu. 1 hafta boyunca, çatalla ezilen sebzeleri yedirmeye çalışınca (ve yediremeyince) kızımda yemek antipatisi oluştu. sonra bunu yenmek için 10 gün hiç sebze vermedim, sonra da yine blender'la verdim (ve veriyorum). fakat yemek antipatisi mi devam ediyor, iştahı - kapasitesi mi bu kadar anlamadım, en aç halinde bile 120-130'dan fazla yedremiyorum (ki bu söylediğim miktar her zaman olmuyor bile ve o da türlü şebekliklerle, türlü streslerle...) ki, prof'un dediğine göre 8-12 aylıkken ana öğün 180 cc olmalıymış... Sizinkiler bu kadar yiyor mu?

yesin diye, besin değeri veya lifi ne kadar yüksek olursa olsun sevmediği şeyleri hiç vermiyorum. bebek ekmeğini bile blender'lıyorum. hatta sebzeyi püre gibi değil, kıvamlı çorba gibi veriyorum. muhallebiyi oldukça sıvı yapıyorum. yesin de ne yerse, nasıl yerse yesin modundayım (6 aylık halimize geri döndük yani yeme alışkanlıklarında). ama yok. bazen kaşığı gördüğü anda kafasını çeviriyor, bazen ilk kaşığa ağzını açıyor (aç olduğundan emin oluyorum) ama 3-5 kaşık sonra kafasını çeviriyor, en sorunsuz öğünümüz şebeklikle 120 cc filan yediği öğün oluyor...

sadece anne sütü ile beslenirken çok hızlı kilo alıyordu. 6 aylıkken 8 kiloydu. şimdi 10 aylık ve 9 kilo. 4 ayda 1 kiloyu nasıl aldırdım, bir Allah bilir, bir de ben. Herkes diyor ki "sağlığı yerinde olsun da, kilosu olmasın". Tamam, ben de kilo delisi bir anne değilim, hatta çok tombiş bebek görünce üzülüyorum bile, büyüyünce şişman olacak diye. Ama bu kadar küçük bir bebeğin de düzenli bir şekilde kilo alımının ilerlemesi lazım. Persentilimiz %80'lerden %46'lara düştü. Şimdi bu sağlıklı mı? Tamam, Allah'a bin şükür, bir hastalığı yok, sağlığı yerinde, binlerce kere şükürler olsun. Ama böyle giderse ve hiç kilo alamazsa, bir bebeğin aylarca-yıllarca aynı kiloda kalması da çok sağlıklı bir durum olmasa gerek...

canım pütürlü yeme dışında aynınız biz hala 7.5kilo civarındayız persentilimiz %3 dişte yok en fazla 100 cc yedirebiliyorum bu nedenle daha koyu kıvamlı yapıyorum 6. Aydan beri yarım kilo kadar aldık ve hala diş miş yok seni o kadar iyi anlıyorum ki ama şu Halime şükrediyorum yaklaşık 1 ay önce oğlum hiç birşey yememeye başladı uzun süreli açlığa bağlı ketonüri gelişti Allah'a şükür yememe kısırdöngüsünü kırdık şimdi 50-100 cc ne yedirebilirsem yedireyim çok mutlu oluyorum tabi şaklabanlık şebeklik hepsini yapıyorum oğlumun yemek yeme algısı bozuldu ama yesinde nasıl yerse yesin diyom

Kızlar ben de bişey sormak istiyorum
montessori yöntemi diye bi yöntem var duydunuz mu ve bu yöntem hakkında ne düşünüyosunuz

Seyade ve selerm arkadaslar cok haklisiniz insan takiyo kilo mevzunu..

Benimde cok sıkıntıli oldu ek gida isi..seyade sen özellikle sunu denesen.ben mesela tv yi aciyorum ama yemek yiyince devamli acik olunca bAkmiyo artik..tv yi izletirken yere oturtuyorum(mama sandalyesinde yemiyo) arkasina gecerek iki kasinin ortasindan hafif arkaya yatirarak agzina tikiyorum..oksurerek ögürerek oluyo bazen ama pes etmiyoruz..onune degisik seyler koyuyorum bide yerken..ne biliyim degisik seyler denemissindir zate..%46 persentlerde gayet normal canim..yok tv karsisinda yedirmeyin diyo uzmanlar ama napalim insan yeterki yesin sinirina geliyo artik..

Selerm ve bituful, tesekkurler cevaplariniz icin. Benzer durumda olanlarin varligini bilmek bile guc veriyor bazen.

Bituful, yesin de nasil yerse yesin sinirina gelmek konusunda a ynen katiliyorum. Yalniz tek bir sinirim var, ogurtmemeye calisiyorum, ogururse orda birakiyorum. Cunku yemek antipatisini birazcik olsun kirmak icin aylarca ugrastim, bir de bu konuda basa donmeyelim diyorum. Benimki sagolsun, biraz fazla inatci cunku. Onun disinda ne ararsan var ama bizde; tv, pc.den cocuk sarkisi klipleri, her kasikta yere firlatilan oyuncaklar, tahta kasiklara, kahve makinesine varana kadar eline verilen ev esyalari, kafama koydugum tencere kapaklari, burnuma taktigim bebek coraplari, kedi, kopek, tavuk taklitleri, evin muhtelif yerleri... saymakla bitmez ve yasamayan bilmez. Insanin egitimi, meslegi, bebek bakimi hakkinda okudu kitap sayisi, bilgisi, hepsi bi anda kifayetsiz kaliyor. Hersey fazladan bir kasik icin.

Ruza uc saatte bi sen mi uyandiriyosun mama icin. Kendi mi.
Puturlu derken mesela taneli tarhana yiyo. Ama makarna falan versem ogurup kusuyo.
Bu arada ben hep kucuk mama kavanozuyla veriyorum 125 g. Az o zaman. Bana iyi geliyodu. Ama siz boyle deyince kafam karisti.

merhaba...ben de çookkk uzun zamandan beri foruma girmemiştim.pütürlü gıdalarla ilgili yazıyı görünce hemen yazmak istedim.benim kızım da pütürlü gıdaları yemiyor.herşeyi blendırdan geçirmek zorunda kalıyoruz.geçen gün yoğurt çorbası yapmıştım.pirinçleri blendırdan geçirmeden vereyim dedim ve kustu.2. gün tekrar denedim ve yine aynı.bugün tel şehriye çorbası yaptım.bir kaşıkta sadece 1 tane şehriye koyarak verdim ve yine çok zorlandık.galiba pütürlülere geçmek için geç kalıyoruz.ama yemiyor işte.ne yapıcağımı şaşırdım.kendi haline bırakıcam sanırım ben de:KK43:(

Selerm ve bituful, tesekkurler cevaplariniz icin. Benzer durumda olanlarin varligini bilmek bile guc veriyor bazen.

Bituful, yesin de nasil yerse yesin sinirina gelmek konusunda a ynen katiliyorum. Yalniz tek bir sinirim var, ogurtmemeye calisiyorum, ogururse orda birakiyorum. Cunku yemek antipatisini birazcik olsun kirmak icin aylarca ugrastim, bir de bu konuda basa donmeyelim diyorum. Benimki sagolsun, biraz fazla inatci cunku. Onun disinda ne ararsan var ama bizde; tv, pc.den cocuk sarkisi klipleri, her kasikta yere firlatilan oyuncaklar, tahta kasiklara, kahve makinesine varana kadar eline verilen ev esyalari, kafama koydugum tencere kapaklari, burnuma taktigim bebek coraplari, kedi, kopek, tavuk taklitleri, evin muhtelif yerleri... saymakla bitmez ve yasamayan bilmez. Insanin egitimi, meslegi, bebek bakimi hakkinda okudu kitap sayisi, bilgisi, hepsi bi anda kifayetsiz kaliyor. Hersey fazladan bir kasik icin.

Anladim canim cok zor gercekten..Aslinda onlar o kadar zekilerki..öğürunce yada öksurunce biraktigini görunce sonrasi da bunu istemediklerinde tekrar ediyolar.koz olarak kullaniyolar.2 dk dinlenip tekrar devam ediyorum hic tepki vermeden..bizimkide az yer ama kilo alimi normal devam sütu aliyo o yuzden seninki ne iciyo??

pütürlü gıda konusunda;

ben iki cocuğuma da başlarken blendır kullandım yavaş içine ekmek pirinç tane koyarak alıştırdım pütürlü yemeye. ekmek werdim ellerine.. hiç sorun yaşamadım çok şükür..

Slm Kuuru kizlar :)))

Dr gittik cok sukur iyiyiz petidus verdi bagisiklik icin papatya cayi icir cok iyi dedi bnde milupanin papatya cayini aldm ama icmdi bnm zilli :18:

Baltasar senin icin uyku sorununu sordun day and night diye bi surup onerdi tamamen bitkisel kullanabilirsin ddi ama her cocukta fayda etmez istrrsen dene dedi cunku bnm kizda 2saatte bir sebepsiz aglayarak uyaniyooo:KK19:

Bn surubu alacm sordum eczaneye 25tl dediii huhuhuuuuvvv :18:

Ek gida konusunda bn 5ayiklikti eline ekmek verdim elma vrfim cicibebe vrdim baslrda zorlansakta simdi:nazar: degmesij hic blendr kullanmiyorum herseyi az cattalla exip yediriyorum :emir_bebek:

Seviyammmmm siziiiiiii:KK54:

X