- 16 Kasım 2009
- 6.066
- 118
bence de ..bi de ben daha önce okumuştum herşeyi çok erken yapmak iyi değilmiş,normal zamanında olmalıymış herşey ,ben mesela oğlumun çok erken dönmesi ve hareketlenmesinden ciddi anlamda endişeleniyorum ,keşke normal zamanında yapsaydı ,çünkü oğlumdaki belirtiler hiperaktiviteye benziyor ve ben korkuyorum
en güzeli normal zamanda normal şeyleri yapmaları
ablamdan biliyorum
üstün zekalı bir oğlu var ,1,5 yaşında tüm rakamları soruyorsun gösteriyordu hatta videosu bile var
3 yaşında okuyup yazıyordu msnden yazışıyorduk
sonra IQ ölçtürdüler 160 çıktı
ablam normal olsun diye normal bir okula gönderdi ama hep zorluk çekti ,öğretmeni bile zorluyordu
daha 3 yaşında bilim çocuk filan okuyordu
5-6 yaşında dna ve kök hücre kitapları düşünün
ama ablam çok sıkıntı yaşadı hala yaşıyor
ablamın kendisi de mesela dereceye girmiş biri ama oğluna yetemiyor maalesef
ve çıldırmak üzere bu durumdan ,keşke normal olsaydı diyor
uyum sorunu çok fazla ,çocuk asla ders yapmıyor ,ödev olayı sıfır ,sorumluluk duygusu yok
girdiği her sınavda dereceye giriyor ama ablam bundan muzdarip
yani aslında normal olması en mantıklısı ,ben yiğenimin sorunlarından dolayı hep normal bir çocuk olsun istedim
umarım öyle olur çünkü ben ablamın yaşadıklarına birebir tanığım
haklısın kesinlikle.. normal ayar bir çocuk olsun.. biz de batmanda iken bir arkadaşın çocuğu da öyle idi, özel eğitim gerektiği için ilgili okulların olduğu ile tayin oldular.
hiperaktivite değildir korkma, ben de kızım için aynı şeyleri düşündüm ama değil allah sükür.. hareket fazlalığı sadece diyelim.. oğlum şu an aynı gelişimi biraz farklı olsa da.. bakışları falan düşündürüyor beni kimi zaman aman hiperaktif olmasa diye, kızımı düşünce değildir inşallah diyorum..
bu arada benim kız 1 yaşında konuşamıyordu ama sayıları renkleri biliyordu şimdi 100 e kadar sayıyor .. baby tv den öğrenmişti normal zeki çocuk sadece
Son düzenleme: