2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
oy oy oy sorma,bizde de durumlar aynı,geçen gün mont giymişti eşim,biraz yağmurluk tarzıydı,ince gibi.elinle ceketi inceliyor."aaa ince bu,niye giydin fln" diyo.."Töbe töbe dedim ya kocaman adam,kendini biliyo ki giydi.

ahahah bide hasta olduğunda şunu ye iyi gelir oğlumm bunu ye iyi gelir oğlum... geçen hastalanmış aramışlar iş çıkışı bize uğra sana bi karışım içircez diye. bende aradım anne ne içirceksiniz hayırdır diye ben ona zencefil ıhlamur falan aldım kaynatcam dedim. diyo kii ılık suda limon vercektim iyi geliyomuş töbe est ben veremiom sanki söyle bana hazırlıyım. demiyo oğlumu göresim var diye

ılık suda limon....
anne işte,ben de erkek annesi olacağım,pek fazla yüklenmek istemiyorum ama dediğin gibi k.valide işte.ağzınla kuş tutsa,elin var niye elinle tutmadın diye sorarız.

Son düzenleme:
ılık suda limon....
anne işte,ben de erkek annesi olacağım,pek fazla yüklenmek istemiyorum ama dediğin gibi k.valide işte.ağzınla kuş tutsa,elin var niye elinle tutmadın diye sorarız.

ayy biz nasıl olcaz acaba böyle batıyo herşey ama şimdi düşünüyorum başı ağrısa canım yanar. besle büyüt sonra elin kızı yada elin oğlu gelip alsın. bide doğurduğu anasının her lafı batsın

bu kaynanalar dogumdan sonra lahusa mahusa demeden kafanızı yeterınce bozacaklar kızlar herseye hazırlıklı olun kulak asmayın derım

aynen yaa,daha doğmadan ayrılığı koydu yavrumun,bi de onları korurlar bize karşı demi.çok değişik duygular gerçekten,Rabbi'm hayırlısını,sağlıklısını nasip etsin inşallah.

bu kaynanalar dogumdan sonra lahusa mahusa demeden kafanızı yeterınce bozacaklar kızlar herseye hazırlıklı olun kulak asmayın derım

ya bikaç kişiden daha duydum,hatta bir tanıdığım kaynanası yüzünden sütü kesilmiş,hem de pek karışmayan bir tipmiş.Rabbi'm korusun.

ya bikaç kişiden daha duydum,hatta bir tanıdığım kaynanası yüzünden sütü kesilmiş,hem de pek karışmayan bir tipmiş.Rabbi'm korusun.

amın canım ılk ornegıde benım ve cokta duydum kaynanalar burnundan getırıyo ınsanın sankı onlar doguruyo gıbı davranıyolar depresyona gırmemek elde degıl yanı bısey oluyo kadınlara bende anlamadım gıttı ortalıgı karıstırmakta uzman oluyorlar

benimki şimdiden başladım,karnımdaki yavrumu kıskandım onun yüzünden,onunmuş gibi davranıyor.bi de maalesef o bakacak çocuğma,daha da sahiplenici.Gelip gelip karnımı seviyor.offff

senin başından ne geçti canım?çok özel deilse anlatabilir misin?:44:

senin başından ne geçti canım?çok özel deilse anlatabilir misin?:44:

neler gecmedıkı bakacam dıye geldı bakmadı ac kaldım ılgılenmedı esımı doldurmaya calıstı sureklı arkamdan konusuyodu ben tesaduf eserı duydum olmayan yapmadıgım seyı varmıs olmus gıbı anlatıyo sasırdım kaldım esım ınanmadı allahtan ama bunlar benı delı ettı bakmadıgı halde gıtmek bılmedı bebegın herseyıne karısmak ıstedı rahat ortamım yoktu kendı evımde odama tıkılıp kaldım hem agladım hem bebegımı emzırdım gozumden yas eksık olmadı hala anlattıkca aglıyorum zor gunlerdı depresyondan uzun zaman cıkamadım kavgalar oldu ooofff neler cektım allah bılır

selam kizlar nasilsiniz.BAHAR cim gecmis olsun.dikkat et kendine.:26::26::26:
kizlar kaynalardan mevzu alismis.benimde kaynanam cok iyi.fazla bagli torununa ogluna hatta cok fazla bagli.:18::18:kaynanam dogumdan 1 hafta once gelicekmis bize.gelsin basimin ustunde yeri var.ama herseye cok karisiyor.kizima kendi dogurmus gibi davraniyor.gecen ben halsizim,esim kayn.soylemis.oda ver geline dedi.konusduk.lafin ortasinda demezmi vah vah torunum ac kaliyor diye.inanin delirdimdedim merak etmeyin ben surumsem bile cocuguma bakiyorum.oda dedi yok yanlis anladin falan.simdi dogumdan sonra lohusallik filan.cok gerilicem.bide yemek yedirme hastasi.illa cok yiyecem.yemessem basliyor.oglumu yaslandiriyorsun.saclari beyazladi filan.annem cooooooooook uzakda.daha kizimi kucagina almadi bunada gelemeyecek.bide netde konusunca annemi kiskandiriyor.kizimi bir opmeler sapur supur.anliycaniz bende cok kotu bir gelinim.

ahh canım ya ben de çok korkuyorum bu durumdan,biz de aynı evde kalacağız,eşimle paylaştım bu durumu,ve beni korumadı,en azından eşin seni korumuş.bana anneme bir tek laf söylersen seni mahvederim diyor.sonra siniri geçince,annem iyi bakar diyor,nankörlük yapma diyor.Herşeyine şimdiden karışıyor zaten,yok şöyle yapalım,böyle yapalım.Şöyle yıkarız,şöyle giydiririz.Şöyle çorba yapacağım,şöyle yemek yedireceim...
tuvalet alışkanlığıyla ilgili,konuşmayla,yemeyle ilgili hep bana ters düşecek düşünceleri var.Ne yapacağım bilmiyorum.

allah yardımcın olsun canım sen sabırlı olmaya calıs sımdıden kendını hazırla masusda yapar senın yuzunden sınır oldugun bellı oluyosa bellı etmemeye calıs sen kendı bıldıgını yap he he de gec esıne gelınce hıc sıkayet etme onun yanındada he he de gec sen yıne yapacagını yap cocuk senın sızın yontemler 20 yıl gerıde sımdı baska anne de gec fırsat verme sen esıne hep yanımızda olmayacak bende tecrube kazanmalıyım falan de ben hep onune gectım

ya şöyle bir şey var,3 yaşını bitirmiş çocuk annesi tarafından yediriliyor,tuvalet alışkanlığı araya kış girdi diye 1 sene daha ertelenip 2-3 yaşında öğretiliyor.Konuşma desen küfürler....yarım öğretilen kelimeler,yemek adabı,uyuma adabı....onun etrafında olan ve takdir ettiği davranışlar.çocuğu yedirmek için yapılan oyunlar...yok benim görmediğim şeyler.aynısı yapacak diye korkuyorum.

markette görmüştüm canım,kalıp sabunun tozu,bebekler için yazıyordu,ondan alacağım,kısmetse çanta hazırlığı yapmadan önce yıkayıp,dizeceğim hurçlara.
bende bebek kıyafetlerini sabun tozuyla yıkıyorum. şimdi aldıklarımı yıkamıyorumki kompleeee hepsini yıkayacağım. hacışakir çok pahalı roxy sabun tozu uygun yine ondan alırım herhalde.

oy oy oy sorma,bizde de durumlar aynı,geçen gün mont giymişti eşim,biraz yağmurluk tarzıydı,ince gibi.elinle ceketi inceliyor."aaa ince bu,niye giydin fln" diyo.."Töbe töbe dedim ya kocaman adam,kendini biliyo ki giydi.

benim kayın validemde iyidir. ama torun mevzu olunca insan sinir oluyor. benimde kayınvalidem yazın kıza yorgan yapacam diye yün getirdi bende dedim ver ben yorgancıda yaptırcam. olmaz ben yapcam dedi yapmışki içine ben sığarım ve kızımda daha küçük yatakta yatıyor. (yeni bebek 6 aylık olunca yeni yatak almayı düşünüyorum) dedim anne bu çok büyük yok değil dedi neyse sustum geldi eve bende çekyatın altına döşek yapmak için çekyatın altına koydum 2 gün evvel akşam geldilerrr vayyyy çocuğa neden yorgan yapmadın anne dedim ben demedimmi sana çocuğa büyük. e diyo büyüyünce kullanırsın dedim ozamana kadar napcam dedim. kullanıyoruz işte altlarına döşek yapıyorum rahat yatsınlar diye dediğine bak sanki torunu ayazda yatırıyoruz benim anneminde yaptırdığı yorgan var çocuk yorganı onla yatıyor. madem büyünce kullancaktı seneye yapsaydın. yorganı küfletiyimmi hiç olmasa size çıkarıyorum kullanılıyor havalanıyor falan filan. offfff böyle karışılınca insanda hiç bişi kalmıyor. o gece sinirimden uyuyamadım. eşimde diyo niye uzatıyorsun. gecede kayın pederim beni görmüş uyuyamadığımı görümceme söylemiş hayırdır bebek sıkıştırıyor galiba nesi var bir sorbakalım geline diye görümcem sordu hiç bişi olmamış gibi ( hiç benide kayın valideme savunmuyorlar kız doğru söylüyor diye bana niye sinirleniyorsun diyorlar)yok bişi dedim hamilelğimde bi problem yok dedim başka konular dedim. hıııı dedi. böyle işte çocuk konu olunca herkez bir ahkam kesiyor.
kilo alamak falan bana sıkıntı vermiyorda kızlar dediğiniz gibi normal doğumdan da sezeryan dan da çok ama çok korkuyorummm..

canım banada mantıklı geldi altın hesabınız hangi bankada bana hangi bankayı önerirsin=)))eeee düşüncede haber verirsin artıkkk=)))

markette görmüştüm canım,kalıp sabunun tozu,bebekler için yazıyordu,ondan alacağım,kısmetse çanta hazırlığı yapmadan önce yıkayıp,dizeceğim hurçlara.

kızlar selam
bende mart annesiyim..ilk zamanlar topiğe takılıyordum ama o zamanlar çok kalabalıktı mesajlar arada kaynayıp gidiyordu
takip ediyorum sizleri ...maşallah topikte herkes cinsiyetini öğrenmiş
haftaya 5. ayı dolduracam ben daha tam net öğrenemedim

hoşgeldin canım....
Bebişin cinsiyetini göstermekten çekiniyorsa istatistiklere göre kız diyorlar ve genelde bu istatistik tutuyr,belki de minik prensesin gizemden hoşlanıyordur...Hayırlısı,sağlıklısı olsun öncelikle.

ahaaa nuriscanda dertliymiş hoşgeldin kaynana gelin çatışmasına. iyiliklerine iyi oluyorlarda işte böyle karışmaları herşeye yok mu. mesela ben ilk hamile kaldım tutturdu her gün sütün içine çiğ yumurta kırıp içicekmişism. birde ben yumurtayı da seven bi insanım. dedim anne ne gerek var ben zaten yumurta yemeyen biri olsam neyse. yok o yapmış çok iyi gelmişte dişleri sapasağlammış çocukların. dedim çiğ yemem ben. zararı da olabilir. gitmiş kocamın aklına girmiş yap içsin baktım gece bana süt hazırlıyo dedim yumurta koyarsan ölümü gör.

sonra bi araştırdım ki çiğ yumurtada bi bakteri varmış çok zararlıymış. hatta çok iyi pişirilip yemek gerekiyormuş. doktorda ynısını söyledi. söyledim kaynanama daha ısrar etmiyo.

sorma ya.. diyorum ya aslında bizim çocuğumuza olan sevgimizden dolayı bir kıskançlık şimdi insan karnında gelmesini bekliyo. sonra bütün gün onu görecek. ve kendi huylarıyla yetiştiricek. belki yüz bulup biz ona kızdığımızda babannesini arkasına alacak. Allahım yaşatma böle şeyler

en acısı da o zaten,biraz büyünce de kızdıklarında bana sen mi baktın da karışıyorsun,sana ne!!! der diye korkuyorum.
aile içinde yetiştirirken aile büyükleri,bebeğin annesinden farklı yetiştiriyor,rahat ve kuralsız.anne kurallı olmasını isteyince,anneyi istemiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…