2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benim bi akrabam annesine anne demiyordu.ismiyle sesleniyordu.Evde kalmak istemiyordu,şimdi büyüdü mesela,odasında tek başında takılmayı seviyor,bağları güçlenmedi anneyle.bir tanıdığım da annesine soğuk.babasına da daha yakın.Annesini sevdikleri arasında en sonda sayıyor.:KK14::KK14::KK14:çocuk ister istemez annesinin eksikliğini bişekilde hissediyor,hissettiriyor.

benim kayın validemde iyidir. ama torun mevzu olunca insan sinir oluyor. benimde kayınvalidem yazın kıza yorgan yapacam diye yün getirdi bende dedim ver ben yorgancıda yaptırcam. olmaz ben yapcam dedi yapmışki içine ben sığarım ve kızımda daha küçük yatakta yatıyor. (yeni bebek 6 aylık olunca yeni yatak almayı düşünüyorum) dedim anne bu çok büyük yok değil dedi neyse sustum geldi eve bende çekyatın altına döşek yapmak için çekyatın altına koydum 2 gün evvel akşam geldilerrr vayyyy çocuğa neden yorgan yapmadın anne dedim ben demedimmi sana çocuğa büyük. e diyo büyüyünce kullanırsın dedim ozamana kadar napcam dedim. kullanıyoruz işte altlarına döşek yapıyorum rahat yatsınlar diye dediğine bak sanki torunu ayazda yatırıyoruz benim anneminde yaptırdığı yorgan var çocuk yorganı onla yatıyor. madem büyünce kullancaktı seneye yapsaydın. yorganı küfletiyimmi hiç olmasa size çıkarıyorum kullanılıyor havalanıyor falan filan. offfff böyle karışılınca insanda hiç bişi kalmıyor. o gece sinirimden uyuyamadım. eşimde diyo niye uzatıyorsun. gecede kayın pederim beni görmüş uyuyamadığımı görümceme söylemiş hayırdır bebek sıkıştırıyor galiba nesi var bir sorbakalım geline diye görümcem sordu hiç bişi olmamış gibi ( hiç benide kayın valideme savunmuyorlar kız doğru söylüyor diye bana niye sinirleniyorsun diyorlar)yok bişi dedim hamilelğimde bi problem yok dedim başka konular dedim. hıııı dedi. böyle işte çocuk konu olunca herkez bir ahkam kesiyor.

canim katiliyorum evet.her sey iyi ama cocuklarimiza her kesin karismasi cok kotu.sonucda olanlarin 2 ebeveyini var.ama buyukler bunu anlamiyor malesef.once kaynanalalar.is kiz annelerine gelince onlara karismasin diyorlar.torun ilk once babaannelerin olmalarini istiyorlar.

en acısı da o zaten,biraz büyünce de kızdıklarında bana sen mi baktın da karışıyorsun,sana ne!!! der diye korkuyorum.:KK14::KK14::KK14:
aile içinde yetiştirirken aile büyükleri,bebeğin annesinden farklı yetiştiriyor,rahat ve kuralsız.anne kurallı olmasını isteyince,anneyi istemiyor..:KK14::KK14::KK14:

evet malesef.kiyamadiklari icin diyor cogu.benim kizim cok kucuk.23 aylik.ama tabii her seyi anliyor.tam konusamasada konusuyor.herseyi anlatiyor.mesela ben kizimin onune yemegi ni koyuyorum.yemiyorsa kaldiriyorum.ve 2 saat sonra yine koyuyorum yiyor.yani simariklik yapmaya calisiyor.ama kaynanm o yemeyince baska yemek onu yemeyince baska yemek.........ve boyle devam ediyor.oda yemiyor tabii ve aksaml´da inatlasibyemiyor.her sey boyle seylerle basliyor bence,:KK14::KK14:

evet malesef.kiyamadiklari icin diyor cogu.benim kizim cok kucuk.23 aylik.ama tabii her seyi anliyor.tam konusamasada konusuyor.herseyi anlatiyor.mesela ben kizimin onune yemegi ni koyuyorum.yemiyorsa kaldiriyorum.ve 2 saat sonra yine koyuyorum yiyor.yani simariklik yapmaya calisiyor.ama kaynanm o yemeyince baska yemek onu yemeyince baska yemek.........ve boyle devam ediyor.oda yemiyor tabii ve aksaml´da inatlasibyemiyor.her sey boyle seylerle basliyor bence,:KK14::KK14:

bende de öyle olacak kesin,yemiyorsa kaldıracaksın,büyüdükçe arkasında kaşıkla koşulması tamamen yanlış,o öğünü yemezse,mutlaka sonraki öğünü yer diyor,uzmanlar.

hoşgeldin canım....
Bebişin cinsiyetini göstermekten çekiniyorsa istatistiklere göre kız diyorlar ve genelde bu istatistik tutuyr,belki de minik prensesin gizemden hoşlanıyordur...Hayırlısı,sağlıklısı olsun öncelikle.

hoşbuldum cnm... hayırlısı olsun 1 kızım var bir kız daha istiyordum birbirlerine destek olsunlar diye :KK16:
yalnız eşim için problem olacak..2 cadıyla uğraşıyordu şimdi üçlüyoruz..zavallı adam bizimle uğraşmaktan saçları ağarmıştı artık temelli akbabaya döner:KK9: bizde aramızda 3 eşit parçaya böleriz artık :KK1:

bende de öyle olacak kesin,yemiyorsa kaldıracaksın,büyüdükçe arkasında kaşıkla koşulması tamamen yanlış,o öğünü yemezse,mutlaka sonraki öğünü yer diyor,uzmanlar.

evet okadardogru ki.mecbur kalinca yiyorlar.bidebenimki gidince tartti kizimi.gelince yine tartib kontrol edecekmis.tovbe ya RABII:::

hoşbuldum cnm... hayırlısı olsun 1 kızım var bir kız daha istiyordum birbirlerine destek olsunlar diye :KK16:
yalnız eşim için problem olacak..2 cadıyla uğraşıyordu şimdi üçlüyoruz..zavallı adam bizimle uğraşmaktan saçları ağarmıştı artık temelli akbabaya döner:KK9: bizde aramızda 3 eşit parçaya böleriz artık :KK1:

SELAM canim.hayirli olsun gebeliginiz.benimde bir kizim var.bende kiz istiyorum insallah.daha belli diyil.tabii ilk once saglik.benim esimm bana ben zaten cadilarin arasindakalmak istiyorum diyor.:KK9::KK9::KK9:ama isleri zor olucak.:KK9::KK9:

tövbe tövbe....çok saçmalamış ya...:KK47::KK47:

evet ama o memnun halinden.diger eltime yapamiyor o biraz dominant.simdi bebek dogunca depresyonagirmesem iyidir.bide benim koca ayni senin kocanin kafasinda.annesinebir lafdersem mahvedermis beni.sabrrli davranmamiz lazim.dikkatli olmaliyiz.aamabiryerekadar tabii

evet okadardogru ki.mecbur kalinca yiyorlar.bidebenimki gidince tartti kizimi.gelince yine tartib kontrol edecekmis.tovbe ya RABII:::

SELAM canim.hayirli olsun gebeliginiz.benimde bir kizim var.bende kiz istiyorum insallah.daha belli diyil.tabii ilk once saglik.benim esimm bana ben zaten cadilarin arasindakalmak istiyorum diyor.:KK9::KK9::KK9:ama isleri zor olucak.:KK9::KK9:

a.slm cnm
senin ilk kızın küçük daha..senin için daha iyi olur ilgi alanları aynı :) bizimkilerin arası 12 yaş olacak:KK14:
aslında erkekler hep erkek evlat isterler diye bilinir ama benim eşimde kız istiyordu :KK1:
tabi şanslı annelerin ilki kız olurmuş..doğumdan sonra bana bakacak kızım babasıyla birlikte
aslında kaynanam var oda bakmak ister ama ben eşimle kızımdan başka kimseden 1 bardak su bile istemem
bu bahaneyle kaynanamında bakmasına gerek kalmayacak :KK23::KK76:

evet ama o memnun halinden.diger eltime yapamiyor o biraz dominant.simdi bebek dogunca depresyonagirmesem iyidir.bide benim koca ayni senin kocanin kafasinda.annesinebir lafdersem mahvedermis beni.sabrrli davranmamiz lazim.dikkatli olmaliyiz.aamabiryerekadar tabii

aynen bişeyler yanlışsa söylemem lazım diyorum,yok neymişş,kırılırmışmış.Çeker gidermişmişş.:KK47: o çok duygusal,alınganmış.Ben fenaymışım,o melek bense şeytan.:KK47:

a.slm cnm
senin ilk kızın küçük daha..senin için daha iyi olur ilgi alanları aynı :) bizimkilerin arası 12 yaş olacak:KK14:
aslında erkekler hep erkek evlat isterler diye bilinir ama benim eşimde kız istiyordu :KK1:
tabi şanslı annelerin ilki kız olurmuş..doğumdan sonra bana bakacak kızım babasıyla birlikte
aslında kaynanam var oda bakmak ister ama ben eşimle kızımdan başka kimseden 1 bardak su bile istemem

ay maşalllah,kızın çok destekçin olur canım,ben de kardeşime o yaşlarda kavuşmuştum.annem bana bırakıp istediğini yapıyordu.şimdiyse doğumdan sonra kalan raporumda tek başıma bakma cesaretim var kardeşim sayesinde.asıl iş,iş başı yaptığım zaman başlayacak.

Son düzenleme:
aynen bişeyler yanlışsa söylemem lazım diyorum,yok neymişş,kırılırmışmış.Çeker gidermişmişş.:KK47: o çok duygusal,alınganmış.Ben fenaymışım,o melek bense şeytan.:KK47:

en zoruda bu.ben kaynanmla hic oyle yuz goz olmadim.bide uzun kalicak diye bundan korkuyorum.offfffff.ayni seyleri benimkide bana soyluyor.:KK14::KK14:

a.slm cnm

masallah kizin buyukmus.yardim eder cok iyi.benimki kucuk daha ben bakabilirim ikisinede ama kaynanam gelecek

en zoruda bu.ben kaynanmla hic oyle yuz goz olmadim.bide uzun kalicak diye bundan korkuyorum.offfffff.ayni seyleri benimkide bana soyluyor.:KK14::KK14:

aynen aynen,samimiyetim yokki benim,her türlü halimizi göreceğiz,her zaman güler yüzlü,sevecen olmayabiliriz.hele hele bebek doğduktan sonra,ister istemez iniş çıkışlar olacaktır.Allah razı olsun bakacak ama bakma şekline de razı olamam.kendisi bilir,ben sınırımı çizmeyi düşünüyorum.inşallh başarabilirim.

Son düzenleme:
ay maşalllah,kızın çok destekçin olur canım,ben de kardeşime o yaşlarda kavuşmuştum.annem bana bırakıp istediğini yapıyordu.şimdiyse doğumdan sonra kalan raporumda tek başıma bakma cesaretim var kardeşim sayesinde.asıl iş,iş başı yaptığım zaman başlayacak.
çok şükür şimdiden bile ev işlerinde destek oluyor
mesajını kızıma okudum güldü :KK1: sende bana bırak her istediğini yap dedi :KK9: zaten eti senin kemiği benim diyor
senin ilk heralde...kardeşine bakmaktan dolayı deneyimli olmasan bile annelik içgüdüsüyle o bebeğe çok güzel bakabiliyor ilk defa anne olan birisi
tabi bunu büyüklere anlatmak biraz zor oluyor
ben ilkte kaynanamla inatlaştım oda benle inatlaştı ama ben galip geldim kızıma hep kendim baktım:KK15:

işbaşı yapınca kim bakacak bebeğe

şimdiki gelinlere maşallah diyorum..kaynanalarla yüzgöz olmuyor...ama büyük aynı anlayışı göstermiyor malesef..sonra gelin suçlu oluyor
çocuk doğunca ne hikmetse kaynanalarında çocuk olası geliyor
Allah yardımcınız olsun..inşallah korktuğun gibi olmaz...

aynen aynen,samimiyetim yokki benim,her türlü halimizi göreceğiz,her zaman güler yüzlü,sevecen olmayabiliriz.hele hele bebek doğduktan sonra,ister istemez iniş çıkışlar olacaktır.Allah razı olsun bakacak ama bakma şekline de razı olamam.kendisi bilir,ben sınırımı çizmeyi düşünüyorum.inşallh başarabilirim.

evet mesafa uzak olunca cok iyi oluyor.kirginlik olmuyor.arada bir sey soylese kirmiyor insan.buyuk sonucda.ama simdi ne olucak cok endiseliyim.
ben sabirliyim bu konuda.ama kaynanm sagolsun sonuna kadar gidiyor tarti filan:KK9::KK9:insallah sabrimiz yeter.bide cnm senin kaynanan gelicekmi senmi gideceksin

çok şükür şimdiden bile ev işlerinde destek oluyor
mesajını kızıma okudum güldü :KK1: sende bana bırak her istediğini yap dedi :KK9: zaten eti senin kemiği benim diyor
senin ilk heralde...kardeşine bakmaktan dolayı deneyimli olmasan bile annelik içgüdüsüyle o bebeğe çok güzel bakabiliyor ilk defa anne olan birisi
ben ilkte kaynanamla inatlaştım oda benle inatlaştı ama ben galip geldim kızıma hep kendim baktım:KK15:

şimdiki gelinlere maşallah diyorum..kaynanalarla yüzgöz olmuyor...ama büyük aynı anlayışı göstermiyor malesef..sonra gelin suçlu oluyor
canimbenim eltim soyluyor.kavgadaetmis.bize karismasin diyor.ama ben cocuk icin yuz goz olmiyim.cunki bir soz desem gunlerce pismanliik geciyorum.bu da kotu aslinda.

ahaaa nuriscanda dertliymiş :KK9: hoşgeldin kaynana gelin çatışmasına. iyiliklerine iyi oluyorlarda işte böyle karışmaları herşeye yok mu. mesela ben ilk hamile kaldım tutturdu her gün sütün içine çiğ yumurta kırıp içicekmişism. birde ben yumurtayı da seven bi insanım. dedim anne ne gerek var ben zaten yumurta yemeyen biri olsam neyse. yok o yapmış çok iyi gelmişte dişleri sapasağlammış çocukların. dedim çiğ yemem ben. zararı da olabilir. gitmiş kocamın aklına girmiş yap içsin baktım gece bana süt hazırlıyo dedim yumurta koyarsan ölümü gör.

sonra bi araştırdım ki çiğ yumurtada bi bakteri varmış çok zararlıymış. hatta çok iyi pişirilip yemek gerekiyormuş. doktorda ynısını söyledi. söyledim kaynanama daha ısrar etmiyo.
sorma ya.. diyorum ya aslında bizim çocuğumuza olan sevgimizden dolayı bir kıskançlık şimdi insan karnında gelmesini bekliyo. sonra bütün gün onu görecek. ve kendi huylarıyla yetiştiricek. belki yüz bulup biz ona kızdığımızda babannesini arkasına alacak. Allahım yaşatma böle şeyler :KK43:
erkan topuzda yumurtayı çok pişirmeyin az pişirin diyordu.

yok yaaaaaa ben kızıma hayatta yapmadım ay onu yemedi şunu pişireyim. he evde 2 türlü yemek olurda birini yer birini yemez zaten yedikleride neki 1 çeşit anca. peşindende koşmuyorum bir kaşık daha ye diye yediği kadar geçende görümcemdeydim kızım bu aralar çok yemek seçmeye başladı mesela et severdi bazen tutturuyor yemem diye işte ogünlerden biride o gündü. yemem dedi kayın pederim diyor yok başka bişi varmı diyo kayınvalideme falan yok dedim başka bişi çıkarma yumurtaa kıralım diyorlar sabah yedi dedim. kayın pederimde yanımda tabağa vurdum bak dedim babaannen pişirmiş bu yemeği bu yemek yenecek sen et seviyorsun dedim yemiyorsan kalk masadan onuda yapmıyor neyse babası kucağına aldı canım manım dometesin arkasında iliştirdi eti kızım anlamıyormu sanki et yediğini bana diyo anne bak yiyorum heh şöyle. kayın pederim dedi annesinden çekindi ondan yiyo. dedim mecbur yiyecek öyle şey yok başka bişi vereyim . ben kimseye taviz vermiyorum valla cemrenur şımarmasın diye sonra sanada yapıyorlar.
benim 2. kızım olacak olacak aralarında 3 yaş 4 ay olacak. çok seviniyorum benim hiç kız kardeşim olmadı. hiç olmazsa anneleri olarak tadı çıkaracağım inşallah.

aaaaaa seninkide belli değilmi daha ?

yok canim belli olmadi daha.sormak istemiyorum cinsy.surpriz olsun diyorum.dayana bilirmiyim odaayri mesele:KK1::KK1::KK1:

kaynanam bakacak canım,kardeşim okula gidip geliyor,annem getirip götürüyor,küçük olunca bana destek olamayacak maalesef.Sadece benim mahalleme taşınırsa o bakabilecek.

evet mesafa uzak olunca cok iyi oluyor.kirginlik olmuyor.arada bir sey soylese kirmiyor insan.buyuk sonucda.ama simdi ne olucak cok endiseliyim.
ben sabirliyim bu konuda.ama kaynanm sagolsun sonuna kadar gidiyor tarti filan:KK9::KK9:insallah sabrimiz yeter.bide cnm senin kaynanan gelicekmi senmi gideceksin
kaynanam gelecek ama bizim oraya gitmemizi istiyor,ben istemediğimi söyledim,o gelecek canım nasipse.ne olacağı belli olmaz tabi.

X