• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar eşimin ilk evliliğinden 9 yaşında oğlu var,yaz tatili için bizde bizim şimdi ona kardeşi olacağını söylememiz gerekiyor eğitimci arkadaşlar var aramızda 9 yaşındaki erkek çocuklarına bu durum nasıl anlatılmalı neyle karşılaşabiliriz şu durumda...yanlış bişey yapmak istemiyoruz,çocuk beni seviyor iyi de anlaşıyoruz ama şimdi ters bişey yapmasından tepkisinden çekiniyorum açıkçası...sizler pedagoji eğitimi aldınız bana yardımcı olurmusunuz??

Selam canım,
Ben sürekli uzman pedagog adem güneşi takip ediyorum. 3 yaşında bi kuzum var onu yetiştirmekte çok faydasını gördüm size de ve burdaki diğer arkadaşlarada şiddetle tavsiye ederim. Kitaplarını okuyun derim.
Kendi sitesi de var ayrıca haftanın bi kaç günü radyoda da yayın yapıyor. onun sitesinde senin konunla ilgili bir soru vardı onu kopyalıyorum şimdi umarım sorunun cevabı olur.

Allah evlatlarinizi aziz etsin insallah. Yeni bebeginizi hamileliginizin dışarıdan belli olmaya baslayinca yani 7. Aylara dogru oglunuza haber verin.

Haber verirken “bir kardesin olsun ister miydin?” diye sorup, “evet isterdim” diye cevap aldiginizda “Allah sana bir kardes gonderiyor insaallah” diyerek bir iki ay sonra kardesi olacaginin haberini verin.

Selamlar

Adem Gunes

benim doktorum 3 ayda ne yersen ye bebeğe faydası yok,sadece bol bol su iç ama kendin için düzgün beslen dedi.ama şimdiden düzene girmek lazım,bence güzel yapmışsın.ben yiyemiyorum hiçbişey,bulantım yok ama sanki hep tokum,doktorumda zorlamadan ye dedi.sütü inanılmaz kolay içiyorum ama :) normalde çok içemezdim.
bulantılarda herkesin farklı oluyormuş,kız kardeşim yeni doğum yaptı,8.hafta da başladı 12.hafta bitene kadar bi lokma kalamadı midesinde.her yediğini çıkardı garibim ama doktoru ye ve çıkar önemli değil demişti.sen halsiz düşme yeter.

benim doktorumda özellikle bu aylarda bol bol çekirdekli üzüm ye dedi, kanın damarlarda daha rahat dolaşabilmesini sağlıyormuş, pıhtılaşmayı da önlüyormuş. karpuzda da şeker oranı fazla olduğundan fazla yeme abartma dikkat et dedi. bi de birşey ilginç geldi bana günde 6 dilime kadar doğal tahıllı ekmek yemen lazım dedi, ben çok az ekmek yerim fazla değil mi 6 dilim?

ben çin takvimine güvenmiyorum.içindew bulunduğun yaşmı,bitireceğin yaşmı yumurtlama günümü anlamadık gitti.yaşına+1 ekle dediler.kan yenileme ve ruzs takvimi iki gebeliğimdede tuttu ama çin tutmadı..

benim doktorum 3 ayda ne yersen ye bebeğe faydası yok,sadece bol bol su iç ama kendin için düzgün beslen dedi.ama şimdiden düzene girmek lazım,bence güzel yapmışsın.ben yiyemiyorum hiçbişey,bulantım yok ama sanki hep tokum,doktorumda zorlamadan ye dedi.sütü inanılmaz kolay içiyorum ama :) normalde çok içemezdim.
bulantılarda herkesin farklı oluyormuş,kız kardeşim yeni doğum yaptı,8.hafta da başladı 12.hafta bitene kadar bi lokma kalamadı midesinde.her yediğini çıkardı garibim ama doktoru ye ve çıkar önemli değil demişti.sen halsiz düşme yeter.

bende gece yatmadan 1 büyük bardak yarım yağlı soğuk süt içiyorum.normalde soğuk süt hiç sevmezdim :34:

kızlar eşimin ilk evliliğinden 9 yaşında oğlu var,yaz tatili için bizde bizim şimdi ona kardeşi olacağını söylememiz gerekiyor eğitimci arkadaşlar var aramızda 9 yaşındaki erkek çocuklarına bu durum nasıl anlatılmalı neyle karşılaşabiliriz şu durumda...yanlış bişey yapmak istemiyoruz,çocuk beni seviyor iyi de anlaşıyoruz ama şimdi ters bişey yapmasından tepkisinden çekiniyorum açıkçası...sizler pedagoji eğitimi aldınız bana yardımcı olurmusunuz??

Allah yardımcınız olsun canım:16::16::16:

inşallah abisi üzülmeden kardeşini kabullenir:26:

günaydın canlar..nasılsınız??

günaydın canım iyiyiz sen nasılsın.

kızlar ya progesteron kullanıyorum günde 4 kez, aldıktan 1 saat sonra baş dönmesi yapıyor, şimdi işteyim havada yürüyor gibi hissediyorum kendimi..
izin de alamıyorum zaten evde dinlenebilseydim..

ayakları kalp hizasından yüksek tutmak gerekiyormuş çöp tenekesinin üzerine ayğını uzat belki faydası olur canım.

surmeli canim beni listene almaya gerek kalmadi galiba regl oluyorum:14:
amaaa test elimde silik cizgiyi goruyorum acaba vardi da dustu mu?
yani bu gun yapsam dusmus bile olsa gosterir mi?
bilmek istiyorum acaba vardi da dustu mu yoksa hic yoktu da bana mi oyle gelmis:14:

kızlarrrr bizde 7haftalık olmak üzereyiz . Fakat çok fazla akıntım var sütbeyaz gibi ve kasıklarim da çok ağrıyo sizce bu normal mıii :/

cnm bende 6+4 deyim,bende düşük tehlikesi vardı,rahimdeki kanama bitti ve kalp atışlarını duyduk şimdilik yoluna girdi herşey.ama benimde sancım var kasıklarımda doktorum sancı için hiç bi sebep yok,piskolojik dedi.ama ben faranjit geçirdim tabi boğazımda pis bagamı kaldı,ilaç almadan atamıyorum.ee malum ilaçta alamıyorum.walla öksür öksür içim dışıma çıkıyor.sanırım o da rahmimi kasıyor,gerçi doktorum olmaz filan diyo ama anlamadım bende.

ben çin takvimine güvenmiyorum.içindew bulunduğun yaşmı,bitireceğin yaşmı yumurtlama günümü anlamadık gitti.yaşına+1 ekle dediler.kan yenileme ve ruzs takvimi iki gebeliğimdede tuttu ama çin tutmadı..

:53: ana onlarda neymıskı hemen netten bakım bende tahmın neymıs:52::49:

minure de tahmınınde erkek demıstı bana ama cın takvımız kız dıyor bakalım hayırlısı.bu arada mınureden cınsıyet tahmını alın kızlar.topıgının adı sanırım ultrasondan once cınsıyet tahmını.baya bır tutturuyormus :8:

kız sadistmisin söyle belki benimde canım çeker demiş :9::9::27::27:
iyi sen kaşındın :1: pırasaa çekmişti..zyaglı yapıp bol lımonlu.bende ara tara bulamadım bak soluyorum.kadıkoy yada beyoğlunda balık pazarında buluırsun..baska sehırdeysen bu tarz yerlere bak.:56:
minure hemen araştırayım:34:

azıcık eşime eziyet yaparım diye düşündüm canım şunu çekti bunu çekti diye ondan sordum :52::52::52::52:

kışın bende çok severim tabak tabak yerim.canım çekmedi çekerse gelirim ozaman sana :52::52::52:

ben ümraniyede oturuyorum sende ist da nerdesin?

benim doktorumda özellikle bu aylarda bol bol çekirdekli üzüm ye dedi, kanın damarlarda daha rahat dolaşabilmesini sağlıyormuş, pıhtılaşmayı da önlüyormuş. karpuzda da şeker oranı fazla olduğundan fazla yeme abartma dikkat et dedi. bi de birşey ilginç geldi bana günde 6 dilime kadar doğal tahıllı ekmek yemen lazım dedi, ben çok az ekmek yerim fazla değil mi 6 dilim?

bende o kadar yemiyorum belki doktor ortalama miktar söylemiştir.

çin takvimine göre kız çıktı rus takvimine göre erkek şimdi kızmı erkek mi :52::52::52::52::52::52:

ben kız çocuklarını çok severim çok cadı sevimli oluyorlar :26::52::52::52::52:

mesafe uzak olduğu için yaz tatili ve 15 tatilde geliyor biz gidiyoruz 23 nisanda gösterisini izlemek için....

bak canım karşınıza alıp onun olmadığı zamanlarda onu çok özlediğinizi ve kendinizi çok yalnız hissettiğinizi söyleyin.geldiğinde ise yalnız kalmasını istemediğinizi ve deyin ki biz abi olmanı çok arzuluyoruz.sen de abi olmak ister misin diye sorun??hayır cevabını alırsanız henüz karnın çıkmadığı için anlamaz bir süre daha bekleyin ve sonra allah bize bir bebek gönderdi oda bizim gibi senin abi olmanı çok arzulamış deyin.evet dersede dua etmiştik ve allah kabul etmiş sana bir kardeş yolladı deyin.vereceği tepki çok önemli ama inan bu babasını başka biryle paylaştığı için değil.ben yavruma soruyorum kardeş ister misin diye minicik olduğu halde başlarda hayır diyordu psikolojisi bozulmasın diye söylemedim.yavaş yavaş bak sude kardeşiyle oynuyor hiç sıkılmıyor keşke bizimde bir kardeşimiz olsaydıda sıkılmasaydık derdim sonralarında baktımki yavrumda anne bende kardeş istiyorum demeye başladı.son zamanlarda ise kardeşim gelecek erkek olacak oynayacağım diyor.çocuklar paylaşımısevmiyor ikinci plana düşecek artık sevilmeyecekler zannediyorlar:))allah yardımcınız olsun...

hmm evet kucuk degılde gec dollenmıstır.2-3 gun bıle farkedıo..
mıkro dalga evet cok tehlıkelıymıs oda bas kosede kurulu maşallah.
kendımı folyoya sarıp gezıcem :9::9::9:
canım sadece eksılı seyler ıstıo
dun canım bir sebze cektı solemım sımdı sıze nerden bılım bu mevsımde yok
annem ta beyoğlunda balık pazarından bulmus.
bı kısmını yaptım bı kısmını buzluga koydum yıkayıp dograyıp.
lımonusıkıp sıkıp yıcem
ya ekşi kızmıydı erkekmı?tatlı hıc canım cekmıo hııııccc.ısım gucum eksılı ne bılım ayranlı seyler soguk seyler:46::56::49:

ye tatlıyı çıkar hakkıyı ye ekşiyi çıkar ayşeyi :)))

cnm 1 öğünde 2 dilime tekabül ediyo,sence fazla mı?
ben hiç yemezdim 1 dilim normal ekmek,1 dilim tahıllı ekmek yiyorum.

bak canım karşınıza alıp onun olmadığı zamanlarda onu çok özlediğinizi ve kendinizi çok yalnız hissettiğinizi söyleyin.geldiğinde ise yalnız kalmasını istemediğinizi ve deyin ki biz abi olmanı çok arzuluyoruz.sen de abi olmak ister misin diye sorun??hayır cevabını alırsanız henüz karnın çıkmadığı için anlamaz bir süre daha bekleyin ve sonra allah bize bir bebek gönderdi oda bizim gibi senin abi olmanı çok arzulamış deyin.evet dersede dua etmiştik ve allah kabul etmiş sana bir kardeş yolladı deyin.vereceği tepki çok önemli ama inan bu babasını başka biryle paylaştığı için değil.ben yavruma soruyorum kardeş ister misin diye minicik olduğu halde başlarda hayır diyordu psikolojisi bozulmasın diye söylemedim.yavaş yavaş bak sude kardeşiyle oynuyor hiç sıkılmıyor keşke bizimde bir kardeşimiz olsaydıda sıkılmasaydık derdim sonralarında baktımki yavrumda anne bende kardeş istiyorum demeye başladı.son zamanlarda ise kardeşim gelecek erkek olacak oynayacağım diyor.çocuklar paylaşımısevmiyor ikinci plana düşecek artık sevilmeyecekler zannediyorlar:))allah yardımcınız olsun...

çok teşekkür ederim ilgine...biraz zor bir durum...eşimin oğlu biraz umursamaz bir çocuk ama biz eşimle dibe neleri itiyor bilmek istiyoruz...belki anne ve babamın o küçükken ayrılmasından kaynaklanan bir umursamazlık takmamazlık var ama bu da tehlikeli bir durum....tepkilerini belli edemiyor belkide içinde yaşıyor....

surmeli canim beni listene almaya gerek kalmadi galiba regl oluyorum:14:
amaaa test elimde silik cizgiyi goruyorum acaba vardi da dustu mu?
yani bu gun yapsam dusmus bile olsa gosterir mi?
bilmek istiyorum acaba vardi da dustu mu yoksa hic yoktu da bana mi oyle gelmis:14:

cnm bnm de acayip belirtilerm olmuştu hatta alamıştım bu ayda tutmadı diye,4 gün sancı çektim ama bak şimdi 7.haftanın içindeyim,hatta kalp atışını bile duydum meleğimin.sen içini rahat tut ve gecikme en erken 3 gün geçerse idrar testi yap.ben 3 gün sonra yapmıştım ama 2. çizgi çok silikti.inşallah herşey gönlünce olur..

Back