evet hediye çekilişi için;
ebah; mihs; kissem başka varmı arkadaşlar?
evet hediye çekilişi için;
ebah; mihs; kissem başka varmı arkadaşlar?
bugün bende kendimi enerjisiz hissediyorum, yine olduğum yerde gözlerim kapanıyor,başım ağrıyor şuan olduğu gibiakşama misafir gelebilir yatılı ama hiç gözüm kesmiyor kalmaları açısından inşaallah kaynanam duruma el atar çünkü sabahları midem bulanıyor çıkarıyorum erkenden kalkıyorum direk salona geçiyorum inşaallah anlayışlı olurlarda bende kalmazlar yatak açmak toplamak sonra o çarşafları yıkamak offf yazık bana ya kaynanam aramış beni kınaya gidiyorum insanın ee diesi geliyor diyemedim bana sende gel demek istedi ne anlayışsız biri anlıyamıyorum 2 adım zor atıyorum dışarda o gürültüde kalabalıkta kafayı yerim ben üstelik hiç bir kıyafetim olmuyor giyecek birşeyim de yok doğru düzgün pantalon larımda olmuyor anlayamıyorum bu kadının 3 senedir beni düğünlere kınalara götürmek istemesini anlayamıyorum ben daha 3 senedir ne diyeyim anlamadım ki eşim olmadığı sürece gitmicem demek ne demek offff çok gerildim ya inşaallah bende kalmazlar ya çok yazdım ben yine neyseki bugün cuma çalışanlar için en güzel gün bugün haftasonu bir güzel dinlenirsin canım
amin canım inşaallahsağol canım teşekkür ederim..
Canım selammmmm :) hoş geldin bu arada..
Benide yaz bende katılırım. :) Benimkinin cinsiyetide 22 eylülde inşallah belli olcak :) Bide ayrıntıları yazarsan bir ara iyi olur tam olarak nasıl bişey yapacağız pek bilgim yok...
AS hoşbulduk şekerim arada kaçıranlar olmasın diye sürekli yazmak zorunda kalacağım mesaj aralarında vereceğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim :))))) katılımcıları eşleştireceğiz kim kime çıktı kimse bilmeyecek benim dışımda :))) son bir tarih belirleyeceğiz ve alınan hediyeler ilgili arkadaşlara kargolanacak ayrı bir topiktede hediyelerimizi sergiyeleceğiz inşallah çoook heyecanlı olacak
katılanlar;
ebah; mihs; kissem; bahar, sekercikk evet bu heyecanı yaşamak isteyen :)))
Eee hiç öğrenmeyecekmiyiz peki.. :) Nasıl gönderices hediyeleri pekii..:) Kusura bakam benim şu anda beynim durmuş durumda Cuma dan ötürüde :)
Ah yazık sanaaaa :) Gerçekten hamilelikte insana bazı şeyler çok zor geliyor.. Ben misafiri çok severdim ama şimdi bazen kaldıramıyorum bizede gelen giden çok olur bazen eşime kızıyorum nie bana sormadın ben yatıcaktım yorgundum diye..
Ama ALLAH dan kaynana falan derdim yok :) ALLAH sana yardı metsin ve diğerlerine tabii.. :)
henüz cinsiyet öğrenememiş arkadaşlar belki işinize yarar :))))ultrasonda gününden ileri çıkan bebeklerin cinsiyeti genelde erkek olurmuş
kızlarrr; bebişle ilgili kitap okumak istiorum varmı önerisi olan?
henüz cinsiyet öğrenememiş arkadaşlar belki işinize yarar :))))ultrasonda gününden ileri çıkan bebeklerin cinsiyeti genelde erkek olurmuş
selamlar herkese,
ben hiçç ıyı degılım 2 gundur. evelıgun gece saat 2 de mıde bulantısı ile uyandim ve sabaha kadar kustum. dün öğleye kadar devam etti ögleden sonra 2 tabak corba yiyebildim hepsi o ama o kdar bitkin düşmüşüm ki kafamnı kaldıramadım hiç. sagolsun burada bı tane turk arkadasım var o geldı baktı bana. bugun de mıdem yine kotu 1 dilim ekmek yedim başka da bi şey yiyemıyorum. ne hyesem kusacakmısın gibi geliyor. sındırım sorunu yasadım cok fena. yemek yemiştim sanırım agır geldi oyle ki hiç sindirmeden çıkardım.ne oldu anlamadım hamile kaldıgımdan beri ilk defa böyle oluyorum ben.su anda bile hala kolum kalkmıyo. ben zaten hep mide problemi yasamısımdır sanırım yıne onunla alakalı bebeişle alakası yok gibi ama olan bebişe oluyo. benim yuzumden uzulup sıkılıyo.yemek de yiyeyemiyorum ılaç da içemiyorum.ınsallah yarına duzelırım.....
(hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler)
sizlelrle paylaşmak istedim Allah ım uygulamayı nasip etsin...
hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye
9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.
armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.
bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.
bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.
geçmiş olsun canım, endokrinoloji uzmanına da gittin mi??Selam kızlar..bugün karaciğer ve tiroit için ultrasona girdim..sağolsun iyice baktı inceledi..sorun varmı?bişiy görünüyormu dedim..yok desem inanıcakmısın bana? Dedi..sonucların yüksek cıkmasının bir sebebi olmalı dedi..sen dr.una sonucu verip ona göre sebebini arastıracaktır dedi..peki deyip sonucumu aldım.oraya not düşmüş tiroitte bişiy bişiyde azalma görünüyor..karaciğerde şüpheli bişiy bişiy..sonucumu verdim sorun varmı deim dr.a..sustu..tekrar sordum dr.bey bişiy varmı sonuclar nasıl dedim? Iyi iyi dedi..sıkılgan ifadeyle...peki neden yüksek cıkıyor sonuclar dedim yine ses soluk yok..bebeğime zararı varmı dedim ee tabiki var dedi hiçç gibii( nasıl sinirlerim bozuldu.neyapmamız lazım dedim..ben şimdi ilaç vericem 15 gün sonra tekrarlıycam tahlilleri dedi..bukadar yani kızlar devlethastanelerindeki ilgi alaka malesef buu !!
geçmiş olsun canım, endokrinoloji uzmanına da gittin mi??
Selam kızlar..bugün karaciğer ve tiroit için ultrasona girdim..sağolsun iyice baktı inceledi..sorun varmı?bişiy görünüyormu dedim..yok desem inanıcakmısın bana? Dedi..sonucların yüksek cıkmasının bir sebebi olmalı dedi..sen dr.una sonucu verip ona göre sebebini arastıracaktır dedi..peki deyip sonucumu aldım.oraya not düşmüş tiroitte bişiy bişiyde azalma görünüyor..karaciğerde şüpheli bişiy bişiy..sonucumu verdim sorun varmı deim dr.a..sustu..tekrar sordum dr.bey bişiy varmı sonuclar nasıl dedim? Iyi iyi dedi..sıkılgan ifadeyle...peki neden yüksek cıkıyor sonuclar dedim yine ses soluk yok..bebeğime zararı varmı dedim ee tabiki var dedi hiçç gibii( nasıl sinirlerim bozuldu.neyapmamız lazım dedim..ben şimdi ilaç vericem 15 gün sonra tekrarlıycam tahlilleri dedi..bukadar yani kızlar devlethastanelerindeki ilgi alaka malesef buu !!
hakikaten sinir bozucularr ya... Sen üzme tatlı canını canım.. Sana bişey söylicem şu değerleri bir yazarmısın bana tam olarak ne yazıyo.. Belki ben biras detay öğrenebilirim. Rabbim e dua et bol bol sabırlı olmaya çalış, içini ferah tut.. Inşallah iyi olucak herşey..