kızlar 2 gün giremedim anca bitirdim okumayı.ama çok üzüldüm balık muhabbeti yapmışsınız biz doğuda olduğumuz için balık yiyemiyoruz.okuyunca da canım şimdi balık istedi keşke bende memlekette olsaydım da balığın hasını yeseydim.çok üzgünüm şuan balık isimleri de geçmiş.ne yapcam şimdi ben
( bir de sizden bir ricam var ne olur yemek tarzı şeyler paylaşmayın mahrum yerde yaşayanları da düşünün.tamam belki elinizde değildi ama bundan sonra dikkati olalım ne olur
haklisin arkadasim dikkat etmek lazim ama oluyo iste muhabbet sirasinda illa ki geciyo yemek isimleri, ben de gurbetteyim, hadi sen yine turkiyedesin, ben yurt disinda, mumkun degil adi gecenlerin 10da birini bulamam ama ben de muadili seyleri yapmaya calisiyorum, benzer tadlari yani, bi de karni tok tutmak lazim, acikinca daha cok aseriyo insan, hem de hic olmayacak seylere bazen:))) kim her istedigini aninda bulup yiyebiliyo ki zaten, uzme kendini, eminin senin bulundugun yerde de ne guzel yoresel tadlar vardir, sen de bizim icin onlardan yersin artik
yediklerinizi bu kadar hesaplamayın ya arkadaşım 6 ay boyunca kusmaktan mide bulantısından zeytin peynir ekmekle beslendi yok şu yok bu yapamadı....benim bulunduğum yerde fazla fazla balık var ama ben 15 haftadır ağzıma sürmedim hamilelikten önce balıksız duramayan ben balıktan tiksindim hiçte yokuluğunu hissetmiyorum zaten besleniyoruz yeteri kadar....bir sürü ilaç alıyoruz ki bence o ilaçlarda birçok şeyi yiyemeyenler düşünüerek üretilmiştir o haplar....kimimiz yokluktan,kimimiz varken tiksinmekten yiyemiyor ama bu kadar hesapçı olup 5 ceviz,2 fındık,5 balık hesabı yapmak bana yapay geliyor normal beslenme düzeni değilki bu....bence önemli olan bebek doğduktan sonra nasıl beslediğimiz,üşenerek hazır mama,hazır püreler mi yedirilecek yoksa el emeği çorbalar yapılıp anne sütünden muhallebiler,meyve pürelerimi yapılacak.yoksa ay yorgunum diye sıcak suyun içine 1 kaşık mama atılıp çalkalanıp bebeğin ağzına mı tıkılacak????
oyle tabi canim ben de katiliyorum, saglikli beslenmek lazim ama abartmaya da cok gerek yok, bide cocuklarin kilo ve boylari genetik yapilariyla alakali, yani eger genetik olarak orta yapili bir bebekse biz dunyalari da yesek 4 kilo doguramayiz
ya da tam tersi iri yapiliysa sen ac da gezsen iri doguyor, ben gorumcemden biliyorum, kizcagizin anemisi vardi, 9 ay boyunca gunde bir ogunu zor yedi, karni bile minicikti ama kizi masallah 4 kilonun ustunde dogdu, hala da tombalacik masallah, cok stres yapmamiza gerek yok yani, hamileligimizin tadini cikaralim biz
Benim bu son zamanlarda üstümde bir alamet var ama hayırlara gitsin
( şimdide boğazlarım,genizlerim çatır çatır yanıyor bademciklerim şişti
( üstüne ateşlenmeye başladım
( şimdi ben ne ile uğraşayım? Vücudumda sanki tüm sistem çöktü..okadar halsizim ki..off .. Her şerrin ardında bir hayır vardır..rabbim hayırlı kapılarını bekliyorumm..lütfen beni yavrumla ve sağlığımla imtihan etme amin..
amin canim, gribin tam zamani simdi, mevsim donumu, uzulucek bisey yok, bagisiklik sistemimiz zayifladi hamilelikle, doktorunu ara mutlaka durumunu bildir, ates de ilk uc aydaki kadar tehlikeli degil artik, parasitemol alabilirsin rahatlikla ama tabi doktoruna danisarak, gecmis olsun insallah