2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Çok sağol tatlım bulantılar tamamen bitince inş rahatlıycam :) benim doktorum unuttu mu acep yasak koyduğunu ki :44:

kanaman olmuyorsa yasak kalkmıştır diye biliyorum ama, tabi senin durumun ne kadar riskliydi bilemem canım imkanın varsa bi doktoruna sor yinede sen serbest dersede hareketlere dikkat et ama

Yok tatlım 2 haftayı geçti ilacı bırakalı hiçbir kanamam yok çok şükür.Tehlikenin olduğu zaman da zaten tam olarak kan gelmemişti kahverengi lekelenmem oluyordu az miktarda.Önceki gün kaçamak yapmıştık ondandır demişti ben bi arıyıp sorıyım doktoruma en iyisi serbest derse baya dikkat etcem

bende de ilişki yasağı yok ama bizde ilişki olmuyor,sebep benim,eşimden tiksinyor gibi oluyorum,uzaklaştım heriften resmen,o da sağolsun hoşgörülü.

Herkes bana onu sordu hamilesin eşinin kokusundan tiksinmiyor musun diye.Annem babamı yatağa almazmış 2 kez banyo yaptırırmış yine koku alırmış :) bende olmadı öyle birşey çok şükür herşeyden tiksiniyorum ama eşimde sorun yok :)

bana doktor haftada bir demişti ama ben yinede kendi kendime yasak koymuştum aman bişi olur diye benimki baktım kafayı yicek sonra fazla uzatmadım gün sayımı komik oluyor ama kaç oldu diyo

ay vallahi iyi güldüm benimki de aynı durumda ama izin yok o yüzden durumu vahim

yediklerinizi bu kadar hesaplamayın ya arkadaşım 6 ay boyunca kusmaktan mide bulantısından zeytin peynir ekmekle beslendi yok şu yok bu yapamadı....benim bulunduğum yerde fazla fazla balık var ama ben 15 haftadır ağzıma sürmedim hamilelikten önce balıksız duramayan ben balıktan tiksindim hiçte yokuluğunu hissetmiyorum zaten besleniyoruz yeteri kadar....bir sürü ilaç alıyoruz ki bence o ilaçlarda birçok şeyi yiyemeyenler düşünüerek üretilmiştir o haplar....kimimiz yokluktan,kimimiz varken tiksinmekten yiyemiyor ama bu kadar hesapçı olup 5 ceviz,2 fındık,5 balık hesabı yapmak bana yapay geliyor normal beslenme düzeni değilki bu....bence önemli olan bebek doğduktan sonra nasıl beslediğimiz,üşenerek hazır mama,hazır püreler mi yedirilecek yoksa el emeği çorbalar yapılıp anne sütünden muhallebiler,meyve pürelerimi yapılacak.yoksa ay yorgunum diye sıcak suyun içine 1 kaşık mama atılıp çalkalanıp bebeğin ağzına mı tıkılacak????

ay vallahi iyi güldüm benimki de aynı durumda ama izin yok o yüzden durumu vahim

ama illalah etmiştir. benim ilk 3 ay bulantı sıkıntı birde isteksizlik üstüne cabası kızların dediği gibi de nefesi bile tiksindirdi beni ama maşşallah yavaştan düzeldim baya bulantılar azaldı geceleri de daha iyiyim

ilişki ilerleyen aylarda sanırım bizler için daha iyi olacakmış... bu ay doğumu olan bir topiği okudumda doğum yapamamış olanlara ilişki önerilmiş, rahmin genişlemesi için, anamm kocalar yaşadıı yandık

Bugünkü konumuz isim sanırım oğluşum olursa ismini
KAYRA; Allahtan gelen iyi haber,müjde;ihsan,lütuf Allahın yardımı demek
kızımolursada henüz kararsızım ama
BENGİSU; cennet ırmakları,abıhayat
ALARA; su perisi,cennetin kapısı
BELİS; aşkın ilk meyvesi güzel kız
şimdilik bunlardan birini düşünüyom kız olursa belis olcak sanırım aşkın ilk meyvesi demek ya iki isim düşünüyom aslında yavruma mesela MERT KAYRA, OĞUZ KAYRA, KAYRA BERK gibisinden kızada ALARA BELİS falan sizce nasıllar anlamlarıda güzel:26: yanına isim önercek olan varmı peki? :26:

kızlar isim konusu görünce beyazın bi tiplemesi geldi aklıma dönjem ben sana diye... orda yeni nesil isimler vardı onları mı düşünsek

erkek olursa; borucan, pipican,

kız olursa: verengül kukucan

etti etti valla durumu kötü valla eğer öyle birşy olursa bu günlerin acısı o zaman fena çıkıcak ben en iyisi utanmadan arsız arsız doktoru arıyım 1 ay dayancak gibi gelmiyo benimki duvara tırmanma modunda

Kızım olursa Tuana ismini koycaktım ama bir sonraki sefere sanırım %90 erkek dedi doktorumuz 80 den 90 a çıkardı ihtimali Efe'miz olcak o yüzden

sen bana ne kızıyonki yaa ne dedimkii ben zaten normaldede düzgün beslenen biriyimdir yeşilliği salata türlerini meyveyi çok severdim ve yerdimde ama artık burda allahın dağında doğru düzgün bişii bulamıyom en basitinden yeşillik bile bulamıyon salata yapmaya hep standart şeyler var gelde takma :26: millet doğu görevi görüyo zaten burda eşim jandarma olduğu için tampon görevi geçiyo ona daha burdan doğuya gitcez arkadaşı oyüzden iyi anladığımı söyledim hepsi bu ayrıca sadece doğduktan sonra diil şimdiden kendimiz içinde iyi beslenmekte önemli çocuk tüm herşeyini bizden alıyo biz nooluyoz kalsiyumsuz vitaminsiz kalıyoz sonra nooluyo dişler çürüyo hastalanıyoz falan sence sadece yapay haplar yeterlimi bence diil o hapın içinde olmayan şeylerde lazım bize mesela omega 3 yok o vitaminde kalsiyumda belki şimdiik yeterli ama daha sonra olmayacaktır önümüz kış ne kadar sağlıklı ve düzgün beslenebilirsek okadar iyi bence sonra hastalanıp yataklara düştüğümüzde ilaç bile kullanamıycaz elimizde olanlarıda fırsat varken niye yemeyelimki bence bu hesapçılık diil canım kendimiz ve bebeğimizin sağlığı için herşey..

ilk muayenede doktor ilişki yasak dedi eşimin doktora bir bakışı var görmeye değer.eve geldik bu ne ya öyle şeymi olurmuş olsun diye yap gitmesin diye yapma bu ne ben bişey anlamadım bu ahmet (doktorum ) bizi kandırıyor olmasın kıl kaptı acaba diyor ben fenalıklar geçiriyorum o hala yorum yapıyor....neyseki sıkı yönetim bizde kısa sürdü

sana niye kızayım ki balık yok yeşillik yok diye dert ediyorsun etme diye söyledim...aynı dili konuşup yazıyoruz demekki yorumlamak farklı oluyor...sana moral olsun kendi kötü hissetme diye yazdım....

Valla bizde de tam tersi eşim utanır doktora sormaya da ben arsızım işte biraz sorarım da kayınvalide olunca da sorulmuyo ki

Aynı bakışı ben de yaşadım böyle bakakaldı benimki de asansör tuşuna bile basamadı daha 5 haftalıktım 3 ay demek 12 hafta demek morali acaip bozulmuştuEşinin lafını çok beğendim ama olsun diye yap gitmesin diye yapma

kızlar isim konusu görünce beyazın bi tiplemesi geldi aklıma dönjem ben sana diye... orda yeni nesil isimler vardı onları mı düşünsek

erkek olursa; borucan, pipican,

kız olursa: verengül kukucan

İlahi çok güldüm valla.

Benim erkekimin ismi ÖMER AYMAN olacak ..AYMAN diye sesleneceğiz.
Kızçem olsaydı ona da ALYA adını verecektim ama kısmet olmadı..

DOktorum bana erkek dedi pipiyi de gördük aslında ama bu saatten sonra değişme ihtimali olur mu ki yani o gördüğü yanıltmış olabilir mi ? sanki içimden bi his kız diyor hala:44:

canım bnde sana katılıyorum aslında ama bazen acabalar gelıo ınsanın aklına heralde ...bn ılk kontolumde gun asırı bı yumurta hergun sut yogurt peynır ıste et falan bole beslenıcem dımı dedıgımde doktorum bana "bı kere sunu anla sen HASTA değilsin HAMİLEsin demıştı normal ınsanlar gıbı beslenıceksın gebelıgın boyunca bır tane yumurta yemesen bıle bebegın eksık dogmaz demıstı bugune kadar nasıl yetıo o zmn yedıklerın sana "demıstı bu konusmadan sonra rahatladım aslında ben ...hatta balık hapı falan sordum gerek yok dedı elevıtıde sordum normalde yazmadı gerek varmı ıyı beslenıomusun dedı bnde ıstahsız oldugum ıcın bıraz bn yıne ıcım sız yazın dedım yoksa yazmıcaktı bıle annelerımız bızlerı demır hapı folık asıt ve elevıtlemı dogurdu hyr hepımız allaha sukur sapasaglamız..o yusden her zmnkı beslenmemıze devam edelım bunun yanında aksam sutumuzu ıcelım tmm ama beslenemıyorum dıe uzmeyın kendınızı kızlar bende bazen korkuorum sonra annelerımızı dusunuorum eltımın ıkı kızı var ıkısındede folıkasıt kullanmadı doktorları onermedı bu folık asıt denılen sey son 3 4 senede ortaya cıkan bısı bısey ondan once yoktu bole bısı demısler ... meyvemızı sebzemızı etımızı yogudumuzu yıelım bugune kadar yedıgımız gıbı hepımızın bebıslerı nın masallahı olucak ınanıorum buna :))

valla bana da bariz erkek bu dedi ama belli olmaz yine 5 aylık olmasını bekliyelim dedi %90 erkek diye düşün sen dedi ama bariz gördük biz de pipiyi.Kızlarda orda "v" şeklinde bir girinti oluyormuş sanırım hiç çıkıntı olmuyormuş ama belli olmaz bizimkiler fikir değiştirir belki

dünkü balık sohbeti okuyunca üzüldüm hatta balığın boyutu bile tartışılmış alamayan var alıpta yiyemeyen var,bebeğin zeka gelişimi için çok faydalı dersen belki doğru ama yiyeninki akıllı yemeyenin aptal mı olacak tabiki hayır!! ben yiyemiyorum tiksindim ki çiğ bile yemeye razı biriydim ama 15 haftadır değil ağzıma sürmek kokusuna tahammülüm yok,doğudaki arkadaş parası var alamıyor mahrumiyetten o yüzden yemeyenler üzülmesin eskik hissetmesinler kendilerini diye yazdım ama arkadaş yanlış anladı sanırım....beslenme bir süreç herşeyin muadili var yumurtanın,zeytin sütün mısır ortalama aynı eşdeğer proteinlere sahipler allah hiçbirşeyi böceği bile tek yaratmamış yarattığı şeyler aynı özellikte farklı görünümde olabilir....ben bunları neredenmi biliyorum üniv.eğitimimi gıda üzerine aldım birsüre çalıştım ama şimdi mesleğimden farklı bankacılık sektöründeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…