• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benim bulantılarım dün itibari ile başladı aklıma tiksindiğim bişeyi getirmemeye çalışıyorum,hayatımda yaptığım en önemli değişiklik sigarayı bıraktım onun haricinde dengeli besleniyordum aynı şekilde devam ediyorum nisan ayından beri folik asit kullanıyorum vitamin ile beraber devam ediyorum,sabah,öğle,akşam nescafe molalarıma ara verdim.şuan beslenmenin bebeğe faydası yok zararlı olan uzak durmak yeterli bu sadece yemek değil yaşam tarzı olarak ta öyle....

canım bende nisandan beri folik asid kullanıyorum.

mrb arkadaşlar 5yıllık uğraştan sonra kendiliğyle hamile kaldım herşey güzelken lekelenmem oldu dr çok değil 5haftalık düşük tehliken var yat dedi progestan verdi hem hap hem iğne yapıldım lekelenmem kalmadı dün dr gittim kese boş hemen kürtaj dedi bizde başka dr gittik 6+4 dedi daha erken bekle dedi 1hafta daha birde benim geç döllenme olmuş en son 30nisanda adet olmuştum ama 4haziranda bişey çıkmadı test negatif 22haziranda kan değerim 1454 çıktı bir hafta sonrada 13.469 herşey normaldi bir hafta sonra bebek yok diyolar normalmi sizce

canım bende nisandan beri folik asid kullanıyorum.

geçmişte alınan folik asit bebeğin anne rahmine tutunmasını sağlıyormuş bunu duyunca çok mutlu oldu inşallah sıkıntı yaşamam,alışkanlıkları bırakmak zor ama sanırım allah tarafından çok fazla aramıyorum,nescafe mesela yanında sigara.uzun uzun tv izlemek eşimle gıdıklaşmak şimdi eşimin yüzünü göremiyorum uykudan çok kötü oldum ben...aramızda kalsın sanki enerjim kalmadı eşim bana yaklaşıyor ben kaçıyorum kaç gündür çok feci bozuk bana :52::52::52:

ben zaten şişman hamile kaldığım için beslenmeme ayrıca dikkat etmem gerekiyor. Doktoruma kilo versem ilk 3 ay dedim, zararı olmaz ama verme, sadece alma yeter dedi. Ama kadının dediklerini uygularsam zaten kilo veririm rejim listesi gibi :)

- haftanın 2 öğünü kırmızı et, 2 öğünü balık
- karbonhidrat azaltılacak, ama kesilmeyecek. Akşam yemeklerinde yenmeyecek.
- 6 öğün beslenme
- yeşil yapraklı sebzeler yenilecek.
- 10 badem, 2 ceviz, 10 fındık
- günde 1 bardak yarım yağlı süt
- kutulanmış meyve suyu, pastane limonatası gibi içecekler yasak
- konserve, dondurulmuş gıda, fast food yasak
- günde 10 bardak su
- glisemik endeksi yüksek meyveler yasak

hepsine mümkün olduğunca dikkat ediyorum.
Ama canım hiç sebze gibi şeyler istemiyor. Kuru şeyler ve salça istiyor :)
Ay salça dedim de yine ağzım sulandı :)

mrb arkadaşlar 5yıllık uğraştan sonra kendiliğyle hamile kaldım herşey güzelken lekelenmem oldu dr çok değil 5haftalık düşük tehliken var yat dedi progestan verdi hem hap hem iğne yapıldım lekelenmem kalmadı dün dr gittim kese boş hemen kürtaj dedi bizde başka dr gittik 6+4 dedi daha erken bekle dedi 1hafta daha birde benim geç döllenme olmuş en son 30nisanda adet olmuştum ama 4haziranda bişey çıkmadı test negatif 22haziranda kan değerim 1454 çıktı bir hafta sonrada 13.469 herşey normaldi bir hafta sonra bebek yok diyolar normalmi sizce

merhaba arkadaşım, hayırlısı olsun. Tek doktora göre karar vermemen iyi olmuş. Bence de erken daha. 1 hafta daha beklemek sağlığını riske sokmuyorsa bence bekle. Umarım bebek vardır.

geceyimben,
- 10 badem, 2 ceviz, 10 fındık
çok değil mi yahu
sadece bunu yesem ben akşama dek acıkmam
ben robotta cekıyorum bunları
gunde maksımum 2 bal kaşığı yiyorum
biraz artırmam gerek sanırım

bu arada sindirim de çok önemli arkadaslar
bagırsaklardakı sındırım hamilelikte yavaslıyor
o nedenle besınlerı ıyı cıgnemek gerekıyor
ve suyu ıcerken de mutlaka ogun aralarında yanı yemeklerden yarım saat once ya da 2 saat sonra ıcmelısınız
dıger turlu sındırım sıstemını bloke edıyor, enzımler seyreliyor
ve besınlerı curutup gonderıyoruz, faydalanamıyoruz.
folk asıtı zaten herkes kullanıyordur dıye yazmamıştım
ben o dönem bebek dusunmedıgımız halde 1 yıldır kullanıyorum
gebelık dusunmese de kadın ıcın cok faydalı cunku

bol bol su için
yoğurdunuzu da evde yapın arkadaşlar
o kadar kolay ki nette tarıflerı var
hem de cok daha lezzetlı ve hafıf oluyor
tavsıye ederım
yogurtların hazırları da bır suru koruyucu ıcerıyor

Arkadaslar merhaba,
Okuyucu olarak sizi takip ediyorum, aranıza katılmaya karar verdim.
6+2 haftalik hamileyim.
Sat: 27 Mayıs
Adet gunünde yaptırdığım bhcg:113tu çok sevindik çok beklemiştik
Lekelenme oldu progestan kullanmamı söyledi doktorum
4+5 haftalik iken vajinal ultrason ile kesesini gördük.
20 Temmuz'da kalp atışları icin gideceğiz. Endişeleniyorum duyamayacagim diye.
Çünkü geçmişimde 9 haftlik kalp durmasına bağlı kürtaj ve kimyasal gebelik var.genetik testlere kadar herseyi yaptırdık kan pihtilasmasi çıktı .
Kullandigim ilaclar ;Clexane 0,4 iğne ,coraspirin,folidoce (folik asit b12 li .daha az sersemletiyor )progestan.
Bebeklerimizi saglikla kucağımıza almamızı diliyorum.:nazar:

kizlar bugun hayalet gibi golge gibi ince 2. cizgim cikti :)
ins koyulasir onumuzdeki gunlerde dua edin lutfen :)
bat im cumartesi 4 gun var daha.
hemen sevinmemeliyim biliyorum.
ins olur belki bu ay...

Son düzenleme:
kızlar bebeğimin kalp atışlarını duydum,havalardayım şu an..rahimdeki kanama da bitmiş,herşey yolunda dedi.çok şükür Allahıma inşallh herkes mutlu haberlerle gelir.
şu öksürüğümden de kutulursam meleğim daha rahat edecek içimde :)
beni de listeye ekleyiinnn :))
sat:26 mayıs
ilk bebekimm :))

gözün aydın canım maşaallah:nazar::nazar::nazar:

ben de 5 haftalıkken gitmiştim doktora bebek olup olmadığını 3 hafta sonra anlarız , o zaman gel tekrar dedi. 6 hafta erken herhalde. can sıkıcak bir şey yoktur inşallah canım...

Ayy canlarım benim yaa yerim ben siziii ilginiz için tşk ederiz bebişimizlee:16: :48:

aç karnına idrara sıkışık gittim veeeeeeeeeeee Bebişimi gördükkkk kızlaaarrr :62::62::62: :69:

Yalnızz kesenin etrafında kanama varmış.. progestan verdi.. günde 3 kere alacağım..

ilişki yasak, bol sıvı tüket, istiraat et dedi doktorum :42:

Bu arada doktorun odasındaki ultrasonun görüntüsü iyi değilmiş.. Dünkü doktora çok kızdım vallahi boştan yere korkuttu bizi.. :50:Annemleride telaşlandırdık :47:

:52::52::52::52::52::52:
ayyy nasıl sevindim canım yhaaaa Allah ımmm ne kadar büyüksün
valla ödüm kopuyordu kötü haberle gelirsin diye canımın içi..
ayyyyyyyyy çok sevindimmm:8::21::24::16::52:

kızlar bebeğimin kalp atışlarını duydum,havalardayım şu an..rahimdeki kanama da bitmiş,herşey yolunda dedi.çok şükür Allahıma inşallh herkes mutlu haberlerle gelir.
şu öksürüğümden de kutulursam meleğim daha rahat edecek içimde :)
beni de listeye ekleyiinnn :))
sat:26 mayıs
ilk bebekimm :))
canımm hep böyle mutlu haberlerle gelelim inşallahhh
çok sevindim darısı diğer arkadaşlara inşallahhh:16:

geçmişte alınan folik asit bebeğin anne rahmine tutunmasını sağlıyormuş bunu duyunca çok mutlu oldu inşallah sıkıntı yaşamam,alışkanlıkları bırakmak zor ama sanırım allah tarafından çok fazla aramıyorum,nescafe mesela yanında sigara.uzun uzun tv izlemek eşimle gıdıklaşmak şimdi eşimin yüzünü göremiyorum uykudan çok kötü oldum ben...aramızda kalsın sanki enerjim kalmadı eşim bana yaklaşıyor ben kaçıyorum kaç gündür çok feci bozuk bana :52::52::52:

ben de aynı durumdayım canım yhaaa :17: adam bugün akşam patlamazsa ben de nur değilim:1::1: big bang olabilir:9:

kizlar bugun hayalet gibi golge gibi ince 2. cizgim cikti :)
ins koyulasir onumuzdeki gunlerde dua edin lutfen :)
bat im cumartesi 4 gun var daha.
hemen sevinmemeliyim biliyorum.
ins olur belki bu ay...
canım yha içimi burktu söylediğin niye sevinmeyesin,sevin bence...
bende adetten 3 gün önce hayalet gibi bi çizgi görmüştüm
şimdi 7. haftayı bile bitirmeye geldik tatlımm:16:
inşallah 2-3 güne kadar kesinleşir hamişliğin:16::16::16:

kızlarrrr bizde 7haftalık olmak üzereyiz . Fakat çok fazla akıntım var sütbeyaz gibi ve kasıklarim da çok ağrıyo sizce bu normal mıii :/

oku oku anca bititrdim,sürmeliden iyi haber gelmiş çok sevindim rabbim tamamına erdirsin inş...pıt pıtları duyan arkadaşlarımız olmuş darısı biz bkleyenlerin başına...
yarın bende gidicem dra inş görürüm yavrumu Allah rızası için dua edin kızlar herşey yolunda gitsin....
kib güzel anne ve anne adayları......:49::49::49::49::49:

benimkide planlı gebelik nisanda başladım folik aside kontrole kadar doktor kullanmaya devam et dedi.

canım kaçma eşinden düşük riski yoksa cinsel ilişki olmalı tabi bebişe zarar vermeyerek :34:

onlar içinde zor bizim duygu değişimlerimizi çözmeye çalışıyorlar :37:

benim hala akıntım devam ediyor beyaz renkte bazen renksiz sizinde öylemi....

benimd baya bi beyaz akıntım oluyor ama sey gibi süt kaymagı gibi:)))
öyle acayip değil yanii
bu da hamilelik belirtisi mi yoksa adet belirtisim i:)

listeye baktımda
benim oraya girmem için daha en az 5 günüm var:))))))

hep satlar mayıs ve haziranbasıı
benim sat 15 hazirandıı
daha yolum var....
:17:

her ikisi ola bilir canim
basin falan donuyo mu peki??

yok canım öylebi baş dönmem yok.
zaten önceki gebeliğimde de olmamıştı ne mide bulantısı ne bişi yaşamadım
8. haftaya kadar gelmiştik cünkü..
ondan o sekilde belirtiler beklemiyorum pek.

Back