2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ben zaten aldırmak istemediğim için baktırmak istemiyorum...daha öncede söylemiştim şimdi herşeyden sakınırken yarın hasta diye öğrendiğimde nasıl alın çöpe atın derim...onu görmesemde şuanda kıpırtısını hissetmesemde o benim arkadaşım oldu....o benimle heryere geliyor,sıkıntılı anımda onu düşünerek avunuyorum kendimi yalnız hissetmiyorum...nasılsa aldırmayı düşünmüyorum şuan down sendromu için yapılacak birşey yok benim sorunum öğrenip kalan 6 ay boyunca sıkıntıyla geçirmek istememem....sanki bilmesem daha iyi....

günaydın anneler ve yeni dünyayı görmek için hızla büyüyen bebeleri

yarın sabah kontrolümüz var bebikim bakalım ne kadar büyüdü heyecanla bekliyorum...
birde rüyamda bütün bir gece patates kızartması ve yoğurt gördüm keşke evde olsaydım da sabah kahvaltısında yeseydim....

cnm zararı olmaz olur mu, bunların hepsi ilaç sonuçta
aspirin bile bebekte kalp gelişmiinde sorunlara yolacabılıyormus
babypyrin in recetesine baktım acık acık yazıyor
doktora guvenmekle cok ılgılı bır durum degıl
doktorun bılgısı, bu alanda yapılan arastırmalarla sınırlı ve yeterı kadar arastırma sonucu olmadıgından
onlem olarak kullandırıyorlar
bu kullanımların uzun vadelı etkılerını olcmedıklerı ıcın de hıcbırımız bıze malıyetını bılmıyoruz
rısklerı mınımuma ındırmek ıcın aspırın al, ıgne ol, diyorlar
ama bu hastalarını ve bebeklerını takıp edıp
uzun vadede bır etkılesım oldu mu, arastıran ıdealıst doktorlar yok ne yazık ki
cogu ezberden verıyor
doktor acık acık kan pıhtılasma testınde bırsey cıkmasa da onlem olarak baslatıcam dedı
bu cok sacma bence, birçok doktor da bu sekılde yapıyor
Alper Mumcu da makalede bundan bahsetmıs.
ben kendı adıma kan sulandırıcılar acısından dogal yollara bakıcam
bende olup olmadıgı bellı olmayan bır sorun ıcın pesınen ılac ıcmek ıstemıyorum

Hakkında hayırlısı olsun canım ...benim bir arkadasımda test yptır durumunu ogren eger sorun varsa kendını aıstırırsın dıyor ben aynı fıkırde degılım dusunsene 6 ay vıjdan azabıyla yasıyacam takı dogana kadar bencede dogdugunda suprız olsun bakarsın rabbım saglıklı evlatlar nasıp eder bızlere cunku ınancımızla yasıyoruz allahtan gelen herseye amenna dıyoruz bence guzel mantıklı dusunuyorsun...

al bendende o kadar hatta dr a gıttım ıdrar testı yaptırdım enfeksıyon olabılır dedı oda cıkmadı..kusmaya basladım sadece bulantı olurdu ..ılacların saatını degıstırcem sende ole yap tatlım

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn allah razı olsun

evet yapıyor burun kemıgıde olusmus guzel fılan dedı..onemlı olan burnun olcusu degıl olusması..olustuysa sorun yok.

ikili test yaptıran arkadaşlar bebişinizin ense ölçüsünü hatırlıyor musunuz?

11+4 haftada benim 0,7 mm idi..

tatlım benımde 12.haftada 0,8 di

ne diim cancağazım o zaman sen kararver.Ben dayanamazdım.illa öğrencem.Sende o sabır metanet varsa ne ala..Ama ben kendi adıma ortadan ikiye ayrılırdım meraktan

ne diim cancağazım o zaman sen kararver.Ben dayanamazdım.illa öğrencem.Sende o sabır metanet varsa ne ala..Ama ben kendi adıma ortadan ikiye ayrılırdım meraktan [/QUOTE]

bende merak ediyorum ama korkuyorum kötü birşey duymaktan....

anammm şu rüyalar yok mu, bende dün gece hamur kızarması gördüm... geçende de senin dediğin gibi patates kızartması görmüştüm ilk fırsatta yaptım yedim. hemde öle bi yiyorsun kii kendini kaybede kaybede

şu testler konusunda sana hak veriyorum... yarını bir bekle bakalım içine doğanı apasın. sonuçlara da fazla aldırma oda bir imtihan olabiliyor bilior musun... mesela çocuk şöyle olacak diyorlar sen yinede olsun benim evladım o diyorsun bir doğuyor maşallah sağlıklı... allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin

ne diim cancağazım o zaman sen kararver.Ben dayanamazdım.illa öğrencem.Sende o sabır metanet varsa ne ala..Ama ben kendi adıma ortadan ikiye ayrılırdım meraktan

bende merak ediyorum ama korkuyorum kötü birşey duymaktan....[/QUOTE]

MRB ARKADAŞLAR DAWN SENDROMUNDAN BAHSEDİYORSUNUZ BEN 2 Lİ TEST İÇİN GİTTİĞİMDE SORDUM YAŞIM 22 DOKTORUM GENÇ ANNELERDE BU SORUN İLE KARŞILANMA RİSKİ ÇOK DÜŞÜK DEDE ANNENİN YAŞI 35 VE ÜSTÜ OLUNCA BEBEKTE DOWN SENDROMU RİSKİ ARTIYORMUŞ BİLDİĞİM KADARIYLA ARAMIZDA PEK 35 YAŞ ÜSTÜ ANNE ADAYI YOK O YÜZDEN KORKUP ENDİŞELENİP BEBEKLERİMİZİ YOK YERE SIKINTIYA KOYMAYALIM HEM BİZE YAZIK HEM BEBEKLERİMİZE YİNEDE TAKDİR SİZE KALMIŞ :)

yarın doktorun karşısına geçince ne olacak acaba kesin sesim çıkmaz kaç gündür stres yaptığımla kalırım

Gunaydın canlar.3 gundur grıpten yatıyorum.işe de gtmdm.dınlenp bebegımle vakt gecırıyrum.bu sbh gttk doktora.bizım sıpa da kocaman olmus.hersey yolunda dedı.ıkılı test ıcınd kanları verdm.ensesıne burnuna bktı hersey normal cok şukur.test yaptrmakta tereddut eden arkadaslar var.bence burda doktorunuzun tavsıyesnd dınleyın.kımse bebegne kıymaz hepımz ınanclı ınsanlarız.ama kendı ic huzurumuzda cok önemlı.cunku ne kadar rahat olursak hem psıkolojık hem bedensel bebegmzd daha faydamız olur.ıyı doktor arkadaslar.ne prof ne docent unvanı muhım dgl.önemlı olan bu 9 aylık surecte heran yanımzda oldugunu bıldgmz iyi bir doktor bulup onunla hareket etmek.

bende merak ediyorum ama korkuyorum kötü birşey duymaktan....

MRB ARKADAŞLAR DAWN SENDROMUNDAN BAHSEDİYORSUNUZ BEN 2 Lİ TEST İÇİN GİTTİĞİMDE SORDUM YAŞIM 22 DOKTORUM GENÇ ANNELERDE BU SORUN İLE KARŞILANMA RİSKİ ÇOK DÜŞÜK DEDE ANNENİN YAŞI 35 VE ÜSTÜ OLUNCA BEBEKTE DOWN SENDROMU RİSKİ ARTIYORMUŞ BİLDİĞİM KADARIYLA ARAMIZDA PEK 35 YAŞ ÜSTÜ ANNE ADAYI YOK O YÜZDEN KORKUP ENDİŞELENİP BEBEKLERİMİZİ YOK YERE SIKINTIYA KOYMAYALIM HEM BİZE YAZIK HEM BEBEKLERİMİZE YİNEDE TAKDİR SİZE KALMIŞ :)[/QUOTE]

ben 30 eşim 38 mutlaka sorun yoktur allahın izniyle %10 hasta olma ihtimali var ama yanlış anlaşılmak istemem....ben daha hamile kalmadan önce eşimle konuşurken bebekte problem olursa aldırırmıyız diye konuşuyorduk....ben aldırmam demiştim eşimde bende aldırmaya karşıyım öyle yada böyle benim evladım o demişti...şimdi iş gerçeğe dönünce zaten aldırmak istemiyoruz bilsek ne bize ne bebeğe bir faydası var bu yüzden yaptırmayalım kalan 6 ay sıkıntı yapmayalım diye düşünüyorum.yarın kontrolüm var arada eşimle birbirimize konu açılınca boş boş bakıyoruz demekki konuşmakla yapmak aynı şey değilmiş....

günaydın kızlar nasılsınız keyfiniz yerindedir inşaallah şu 2li test hakkında herkes bişiler sölemiş bende söylemek istiyorum öncelikle allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza valla nerden başlıcağımı bilmiyorum çevremde o kadar çok engelli tanıdığım varki biride kardeşim 20 yaşında tam bir delikanlı ama gelin görünki rahatsız %97 otistik diğeride down sendromlu babamın kuzeni şimdi çoğu arkadaşım gördüğüm kadarıyla arada kalmış 2li test hakkında bir örnek daha vericem kaynanamın akrabası ve bu çocuk ailesi tarafından bile bile doğmuş daha 13 yaşında bile değildi geçen ay vefat etti çocuğunun elinden kaydığını görmek ne acı bu çocuk ailesine beni neden dünyaya getirdiniz ben bunları yaşamak zorundamıydım demiş yazık günah çok üzüldüm,kardeşime gelince bakımı o kadar zorki bir bebeğe nasıl bakılıorsa inanın kardeşimede öyle bakılıyor,yaşayan biri olarak sölüyorum annemle babam 50 yaşında allah uzun ömürler versin herkes birgün yaşlanıcak ne olucak allah banada uzun ömürler verdiği sürece kardeşimi başımda sırtımda taşırım ama dediğim gibi bende böyle kalmıcam allah bilir düşünüp duruyorum kardeşim ne olucak kim bakıcak bi düşünün ne acı herkes anne baba kardeş gibi ilgilenebilir mi hayır bazen öyle derin bir offfff çekiyorum ki anlatamam down sendromlu çocukların yaşı çift gidiyor biliyormuydunuz diyelimki oldu ve tek çocuk hiç mi sonrasını düşünmüyorsunuz ben sadece fikrimi söylüyorum size çocuğunuza iyi bir yaşam sağlıyabilirsiniz ama bile bile dünyaya getirdiğinizde çocukların her gün kullandığı ilaçlar her ay hastane kontrolleri yazık değilmi ya allahtan sağlık isteyin arkadaşlar ve gerekli testlerinizi yaptırın bu bir tartışma konusu değildir ve yaşadıklarımı düşüncelerimi paylaştım sizinle

Benim bebegimin ense kalinligi dun yani 12+6da 1.3 mmdi.

1 gun onde gidiyor yani bugun 13+1 14. Haftadayiz.

Ebahcim tecrubeli anneler bebegin hareketlerini onceki gebeliginden erken hisseder. Dun hastanede kadinin biri 17 haftalik hamileymis. Aramizda hareketleri konusurken dedi ki; ben 1.5 aylikken hareketlerini hissettim.

Bende yok daha neler mercimek kadar seyi nasil hissettin dedim icimden.

yarın doktorun karşısına geçince ne olacak acaba kesin sesim çıkmaz kaç gündür stres yaptığımla kalırım

senin haftanda baya ilerde acep cinsiyetini de söylerler mi ya :26: ayy çok heyecanlıı ben yarın giremicem artık pazartesi okurum

canım benim iyi güzel hoş yazmışında hep çok doğru ama, atladığımız bir şey var herşey Allahtan. yani böyle bir durum ortaya çıksa bile aldırabilir misin. ne olursa olsun o bir imtihan... bi öncekinde de yazmıştım mesela benim bir tanıdığım var çocuğa demişler ki cüce anne karnında özürlü doğabilir vs. babasıda demiş olsun cüce de olsa özürlü de olsa benim evladım çocuk gayet normal sağlıklı hatta aşırı akıllı doğdu.. şimdi öyle bir durumda ya aldırsadı allah denemiş kulunu resmen bakalım benim verdiğime eyvallah diyecek mi...

hani doğduktan sonra daha kötü bir hayatı olacak diye biz allahın verdiği canı aldıramayız. o yüzden testi yaptırsakta yaptırmasakta netice aynı aslında.. sadece merakımız gidecek.

Bugun ise gitmedim yatislardayimmmmmmmmmm yasasinmide bulantilarim halen devam ediyor sabahlari bulanti hapi ictigim icin sadece sabah yediklerimle duruyorum butun gunnnn nasil olcak bilmiyorum umarim bebegim iyidir ama gun icerisinde meyve yiyoum ac kalmamaya calisiyorum bebegimin kalp atislari sesini cok ozledim en son 15 gun once duydum cok enteresan resmen hasret cekiyorum cok gormek istiyorum bebegimi. Ama surekli ultrasona girmek iyi degil diyolar gercektenmi iyi degil bilmiyorum ne dersiniz

mesajın beni çok etkiledi ozpolat kaç gündür yaptırıp yaptırmama arasında gidip gelirken bir anda kafamda bazı şeyler şekillendi diyorum ya konuşmakla yaşamak aynı şey değil...allah sana ailene yardım versin yardımcısı olsun....

senin haftanda baya ilerde acep cinsiyetini de söylerler mi ya :26: ayy çok heyecanlıı ben yarın giremicem artık pazartesi okurum

doktor 14.haftada cinsiyetinin belli olacağını söyledi.daha 2 haftam var sudeecim...belki 2 hafta sonra çağırmaz 1 ay sonra gel der o zaman söyler ama meraklanmıyor da değilim yani

o yüzden dedim ya canım sağlık istiyelim allahtan diye , biz ailecek o imtihanı 20 senedir veriyoruz canım asker kağıdı gelmiş bir çocuk ne acı babam kim bilir içinde o an ne yaşamıştır annemin senelerdir keşke sağlıklı olsaydı böyle olsaydı diye verdiği örnekler bnm yanlızlığımı paylaşıcak üzüldüğüm anlarda arayacağım bir kardeşim bile olmaması bir abla demesine dünyaları verirdim geceleri uyumayan bir çocuk altı bezlenen ve şahsi bakımı,bağıran konuşamadığı için asabileşen evde eşya kıran kaç tane örnek vereyim sizlere anlarmısınız acaba annemle babam şuan 50 yaşında olmalarına rağmen sağlıklı sayılmazlar ben 3 senelik evliyim toplasanız aynı anda bana 3-4 kere gelmemişlerdir babam ayrı gelir annem ayrı çok üzülüyorum bir yere çıkmayan bir çocuk ne annemin nede babamın doğru düzgün bir hayatı var herkesin kendi fikri saygı duyuyorum ben sadece yaşadıklarımı paylaştım he bu arada kardeşim doğduğu zaman türkiyedeki tıp bu kadar ileri değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…