Bak canım madem kararsızsın bence sakın yaptırma yaptırısan ne olacak gel bunu konuşalım farzetkı yaptırdın rabbım korusun bebegın dow sendromu yada sakat oldugu cıktı ortaya ne yapacan aldıracanmı?gumbur gumbur atan kalbı durduracanmı?sana bu hakkı kım verdı sen zannedıyormusun kı dogduktan sonra bebegın sakatlanmıyacak veya hastalanmıyacak eeyy arkadaslarım lutfen allahın işine karışmayın rabbim oraya bebegı koyduysa saglıklı dogmasınada ızın verır sakatsada vardır bır hayır dıyecez lutfen yapan arkadaslar kararsızları etkılemeyın herşeyı akısına bırakın haa bu arada karından ılacla tedavı seklı ikili testte olmuyor 6.ayda dobler testı yaptıracan mesela kalbınde bır sıkıntı varsa ılacla tedavısı mumkun yoksa sakat bebegın karnında tedavısı yok tabıkı yınede sen bılırsın RABBIM verdıgın her kararda hakkında hayırlısını eylesin...
Merhaba,
Bu yazıyı daha önce okumuştum. Benim de bir doktorum lekelenmem olunca progestana başlattı, diğeri hiç gerek olmadığını söyledi. Bana Alper Mumcu'nun söyledikleri mantıklı gelse de doktorumuz ne derse onu yapma taraftarıyım. Ben progestan veren doktorumla takibe devam edeceğim için o bırak diyene kadar ilaci kullanmaya devam ettim. Faydası olmadıysa bile zararı olmaz diye düşünüyorum. Bence doktoruna güveniyorsan aynen onun dediği gibi devam et. Güvenmiyorsan güveneceğin bir doktor ara :)
ben zaten aldırmak istemediğim için baktırmak istemiyorum...daha öncede söylemiştim şimdi herşeyden sakınırken yarın hasta diye öğrendiğimde nasıl alın çöpe atın derim...onu görmesemde şuanda kıpırtısını hissetmesemde o benim arkadaşım oldu....o benimle heryere geliyor,sıkıntılı anımda onu düşünerek avunuyorum kendimi yalnız hissetmiyorum...nasılsa aldırmayı düşünmüyorum şuan down sendromu için yapılacak birşey yok benim sorunum öğrenip kalan 6 ay boyunca sıkıntıyla geçirmek istememem....sanki bilmesem daha iyi....
ben de 3 ayımı bitirdim,doktor kusmaların biter dedi,o günden beri günde 2 kez çıkarıyorum,bi terslik olsa gerek,hatta ve hatta bulantım kesildi,direkt kusuyorum.Tuzlu krakerler fln,artık fayda etmiyor,İnşallah geçer o da.
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnEy yeri göğü yardan rabbim,burada ve dünyada ne kadar darda kulun varsa sen bilirsin biz bilmeyiz hepsinin dertlerine tez zamanda derman ol YARABBİ ne sıkıntıları varsa gider YARABBİi hastalara acil şifalar,borçlu kullarını hayırlısıyla ödemelerini nasip et,hazinelerinden bizleri mahrum etme YARABBİ,kocalarımızın bedenlerınden saglıgı eksik etme YARABBİ,kazalardan belalardan sen muhafaza eyle YARABBİ,Evladı olmayanlar tez zamanda o duyguyu tattır YARABBİ,bizlerinde evlatlarını saglıklı hayırlı evlatlar ederek bizlere bağışla YARABBİ...
selam kizlar, isten anca basimi kaldirip gelebildim..
kayiplari olan arkadaslar var yine, cok ust uste geldi bu ara. Allah hepsine sabir versin ve en kisa zamnda
zamnda tekrar bu duyguyu tattirsin.
ikili test yaptiran arkadaslarda insallah guzel sonuclar alirlar. benim de haftaya.bi sey sorucam sadece ense kalinligimi olculdu/
burun kemigi olcumu de yapilmiyomuydu??
ikili test yaptıran arkadaşlar bebişinizin ense ölçüsünü hatırlıyor musunuz?
11+4 haftada benim 0,7 mm idi..
çok kararsızım sorun var derse aldıracak mıyım yoksa sorunu bile bile 9 ayı tamamlayacak mıyım?aldırmayacaksam bilmeme gerek varmı acaba??c.tesi gününe 2 gün kaldı ne yapıcaz bilmiyoruz :44: anne karnında sorunlu olan bebeğe de müdahale edemiyorlar offf
günaydın anneler ve yeni dünyayı görmek için hızla büyüyen bebeleri
yarın sabah kontrolümüz var bebikim bakalım ne kadar büyüdü heyecanla bekliyorum...
birde rüyamda bütün bir gece patates kızartması ve yoğurt gördüm keşke evde olsaydım da sabah kahvaltısında yeseydim....
ne diim cancağazım o zaman sen kararver.Ben dayanamazdım.illa öğrencem.Sende o sabır metanet varsa ne ala..Ama ben kendi adıma ortadan ikiye ayrılırdım meraktan
anammm şu rüyalar yok mu, bende dün gece hamur kızarması gördüm... geçende de senin dediğin gibi patates kızartması görmüştüm ilk fırsatta yaptım yedim. hemde öle bi yiyorsun kii kendini kaybede kaybede
şu testler konusunda sana hak veriyorum... yarını bir bekle bakalım içine doğanı apasın. sonuçlara da fazla aldırma oda bir imtihan olabiliyor bilior musun... mesela çocuk şöyle olacak diyorlar sen yinede olsun benim evladım o diyorsun bir doğuyor maşallah sağlıklı... allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin
bende merak ediyorum ama korkuyorum kötü birşey duymaktan....
yarın doktorun karşısına geçince ne olacak acabakesin sesim çıkmaz kaç gündür stres yaptığımla kalırım
günaydın kızlar nasılsınız keyfiniz yerindedir inşaallah şu 2li test hakkında herkes bişiler sölemiş bende söylemek istiyorum öncelikle allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza valla nerden başlıcağımı bilmiyorum çevremde o kadar çok engelli tanıdığım varki biride kardeşim 20 yaşında tam bir delikanlı ama gelin görünki rahatsız %97 otistik diğeride down sendromlu babamın kuzeni şimdi çoğu arkadaşım gördüğüm kadarıyla arada kalmış 2li test hakkında bir örnek daha vericem kaynanamın akrabası ve bu çocuk ailesi tarafından bile bile doğmuş daha 13 yaşında bile değildi geçen ay vefat etti çocuğunun elinden kaydığını görmek ne acı bu çocuk ailesine beni neden dünyaya getirdiniz ben bunları yaşamak zorundamıydım demiş yazık günah çok üzüldüm,kardeşime gelince bakımı o kadar zorki bir bebeğe nasıl bakılıorsa inanın kardeşimede öyle bakılıyor,yaşayan biri olarak sölüyorum annemle babam 50 yaşında allah uzun ömürler versin herkes birgün yaşlanıcak ne olucak allah banada uzun ömürler verdiği sürece kardeşimi başımda sırtımda taşırım ama dediğim gibi bende böyle kalmıcam allah bilir düşünüp duruyorum kardeşim ne olucak kim bakıcak bi düşünün ne acı herkes anne baba kardeş gibi ilgilenebilir mi hayır bazen öyle derin bir offfff çekiyorum ki anlatamam down sendromlu çocukların yaşı çift gidiyor biliyormuydunuz diyelimki oldu ve tek çocuk hiç mi sonrasını düşünmüyorsunuz ben sadece fikrimi söylüyorum size çocuğunuza iyi bir yaşam sağlıyabilirsiniz ama bile bile dünyaya getirdiğinizde çocukların her gün kullandığı ilaçlar her ay hastane kontrolleri yazık değilmi ya allahtan sağlık isteyin arkadaşlar ve gerekli testlerinizi yaptırın bu bir tartışma konusu değildir ve yaşadıklarımı düşüncelerimi paylaştım sizinle
günaydın kızlar nasılsınız keyfiniz yerindedir inşaallah şu 2li test hakkında herkes bişiler sölemiş bende söylemek istiyorum öncelikle allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza valla nerden başlıcağımı bilmiyorum çevremde o kadar çok engelli tanıdığım varki biride kardeşim 20 yaşında tam bir delikanlı ama gelin görünki rahatsız %97 otistik diğeride down sendromlu babamın kuzeni şimdi çoğu arkadaşım gördüğüm kadarıyla arada kalmış 2li test hakkında bir örnek daha vericem kaynanamın akrabası ve bu çocuk ailesi tarafından bile bile doğmuş daha 13 yaşında bile değildi geçen ay vefat etti çocuğunun elinden kaydığını görmek ne acı bu çocuk ailesine beni neden dünyaya getirdiniz ben bunları yaşamak zorundamıydım demiş yazık günah çok üzüldüm,kardeşime gelince bakımı o kadar zorki bir bebeğe nasıl bakılıorsa inanın kardeşimede öyle bakılıyor,yaşayan biri olarak sölüyorum annemle babam 50 yaşında allah uzun ömürler versin herkes birgün yaşlanıcak ne olucak allah banada uzun ömürler verdiği sürece kardeşimi başımda sırtımda taşırım ama dediğim gibi bende böyle kalmıcam allah bilir düşünüp duruyorum kardeşim ne olucak kim bakıcak bi düşünün ne acı herkes anne baba kardeş gibi ilgilenebilir mi hayır bazen öyle derin bir offfff çekiyorum ki anlatamam down sendromlu çocukların yaşı çift gidiyor biliyormuydunuz diyelimki oldu ve tek çocuk hiç mi sonrasını düşünmüyorsunuz ben sadece fikrimi söylüyorum size çocuğunuza iyi bir yaşam sağlıyabilirsiniz ama bile bile dünyaya getirdiğinizde çocukların her gün kullandığı ilaçlar her ay hastane kontrolleri yazık değilmi ya allahtan sağlık isteyin arkadaşlar ve gerekli testlerinizi yaptırın bu bir tartışma konusu değildir ve yaşadıklarımı düşüncelerimi paylaştım sizinle
senin haftanda baya ilerde acep cinsiyetini de söylerler mi ya :26: ayy çok heyecanlııben yarın giremicem artık pazartesi okurum
canım benim iyi güzel hoş yazmışında hep çok doğru ama, atladığımız bir şey var herşey Allahtan. yani böyle bir durum ortaya çıksa bile aldırabilir misin. ne olursa olsun o bir imtihan... bi öncekinde de yazmıştım mesela benim bir tanıdığım var çocuğa demişler ki cüce anne karnında özürlü doğabilir vs. babasıda demiş olsun cüce de olsa özürlü de olsa benim evladım çocuk gayet normal sağlıklı hatta aşırı akıllı doğdu.. şimdi öyle bir durumda ya aldırsadı allah denemiş kulunu resmen bakalım benim verdiğime eyvallah diyecek mi...
hani doğduktan sonra daha kötü bir hayatı olacak diye biz allahın verdiği canı aldıramayız. o yüzden testi yaptırsakta yaptırmasakta netice aynı aslında.. sadece merakımız gidecek.