kıyamam kız demekkk...ay çok sevindim.evet sürpriz bebek ama ne yapalım hayırlısı....bu sefer ayrıldık canım..sen erken ben geç:))allah sağlıkla kavuştursun canım.nerdesiniz malatyadamı hala tayin çıktımı??
huuuu kime söylüyoruuuuummm ben taze hamiş demek senin ki de süpriz bebiş aynı benim minik kızım gibi:)))
evet bu sene tayinimiz çıktı balıkesirdeyiz artık.bebişimiz de bize tayin süprizi oldu.arda kadar hareketli değil kız olunca daha ağır oluyomuş demekki
bu arada ben doktorumla konuştum.ben epilasyon yaptırıyordum %80 azalmıştı 1 yıldır dün dedim ne yapacağım..epilasyon zarar vermez devam et dedi.en sevindiğim olayda bu oldu zaten:)))
hadiiiiiiiiiiiiii ya bana da epilasyon aleti bile kullanma dedi ve ben tek başıma ağda yapamam yaaaaa ilginç valla kesinlikle hayıııııııııııııııır dedi epilsayona
bu arada şaşırdım yaaaaahuuu ercişte çalışmış olmana ortak noktamız birdi iki oldu desene
çevre ilçelere göre erciş güzel tabii ama ank.dan doğup büyüyen biri için zor oluyor çooook sıkılıyorum
kızlar malum yeni hamileyiz benim ilk bazılarımızım daha önceden tecrübesi var.
öğrendikten sonra nelere dikkat ediyorsunuz?
ben yazayım aklıma gelenleri
ağır kaldırmıyorum.
birşeylere uzanmıyoum sandalyeyi alıp çıkıyorum.
dişlerimi sabah akşam kesin fırçalıyorum akşam gargara mutlaka yapıyorum.
epilasyonu dün duydum yapılmaması gerekiyormuş jilet yapıyorum.
yatarken sola yatıyorum burda duymuştum zaten normaldede böyle yatıyorum.
tuvalet temizliğini normalde de önden arkaya yapıyordum şimdi daha dikkat ediyorum.
gece yatmadan büyük bir bardak süt içiyorum.
sabah 1 tane yumurta yiyorum
sabah 1 kk kadar peynir yiyorum.
meyvalara ağırlık verdim öğünlerimi artırdım.
öğleden sonra 1 avuç kadar badem fındık karışımı yiyorum.
gün içinde 1 kase kadar yoğurt yiyorum yada ayran içiyorum.
haftada 1 balık yiyeceğim inşallah.
tavuk ve etide hafta 1 yemeyi düşünüyorum(etle aram iyi değil tavuk yerim yada köfte )
haftada 1 ıspanak yemeyi düşünüyorum bugün yapaım belki
kuru fasulyede folik asitten zengin hafta bir yaparım piyaz yada yemeğini.köfteside oluyor kızlar yeterki yemek isteyin.
tahıllardan da tüketiyorum.
kavunda c vitamini var,karpuzdada folik asit bulunuyormuş yiyorum.
beyaz ekmek yemiyorum zaten tam tahıllı ekmeğe devam ediyorum.
türk kahvesi nescafe ve asitli içecekler kırk yılda bir içiyordum şimdi hiç içmiyorum.
bol su içerim zaten
ben de hem mesleğim hem de iş stresim dolayısıyla olayın psikolojik yönüne eğileyim o zaman
her şeyden önce sakin kalmaya çalışıyorum çünkü stres ve yoğun duygular bebeğe hiç iyi gelmiyor
olabildiğince yoğun duygular yaşatacak ya da strese sokacak etkinliklerden uzak duruyorum
sıkıntılı olduğum zamanlarda nefes ile rahatlama teknikleri uyguluyorum.
hamilelikte sıkıntının üzerine gitmek değil uzaklaşmak daha uygun;
sıkıntılardan uzaklaşmak için:18:
uyuma (düzenli uyku stres için birebir)
yüzme,duş alma vs.
sıkıntı veren konu ile bağlantısız olan mutlu zamanları hatırlama(benim sıkıntılar iş kaynaklı olduğundan eşimle çekilmiş balayı fotolarımıza vs. bakıyorum)
sıkıntıları düşünmeyi engelleyecek, dikkati başka tarafa çeken bütün aktiviteler(misal kk :)
keyif alınan aktivite ve hobiler (benimki yoga idi ama henüz doktor onaylamadığından yapamıyorum...izni koparınca hemen başlayacağım çünkü spor stresi gerçekten alıyor)
neşeli insanlarla bir arada olma
kişisel bakım (ilk üç ayda seçenekler epey sınırlı ama en azından duş alıp saç şekillendirip güzel bir elbise giyilebilir)
pollyanna olma...
günaydın hanımlarr...
hayırlı cumalar hepinize
oh oh ne güzel paylaşımlar olmuş böyle sabah sabah....
hepsini tek solukta okudum çok hoşuma gidiyor paylaştıklarınız..
ah bide mide bulantıları olmasaaaa
çok feci bir durum yha...
kayra42,toprağım nasılsın
sürmeli,elif,çilek,keepinformed,........ canlar nasılsınızz
ben iyiyim şekerim çoook şükür
meyve yemeye ve süt içmeye alıştırıyorum kendimi yoğurt ve peynir severim zaten onlar da sıkıntı yok ama sütttt bu yaşıma kadar nerdeyse hiiiç içmedim desem yeridir
meyveli süt almıştım o da anne adaylarımızdan veto yedii
ceviz badem fındık filan yiyorum
ekmeği baya azalttım kiiiii normalde ben ekmek yemeyi çoooook severim
benden bu kadar bulantım da yoooooooooooook şüküüüüüüüüüüüüüüüüüüür
bende hamileliğimi öğrendiğim ilk üç gün üçerisinde aşamalı olarakk geçtiğim şeyler...
2 lt su içiyorum
öğünümü hemen 6 ya çıkardım
yatarken büyük bir bardak tarçınlı süt içiyorum(sade kesinlikle içemiyorum çözümü böyle buldum)
15 -20 dk hafif tempoda yürüyorum...
mutlaka meyve yiyorum maden suyu içiyorum..
bazen sade bazen içine meyve doğrayarak yoğurt yiyorum...
kendime beslenme dizini oluşturdum...
tüm besin gruplarından alacak şekilde haftalık olarak...(sebze et tahıl meyve.....)
yemekleri değiştirerek aylık bi tabloda oluşturcam inşallah...
zaten tam buğday ekmeği yiyordum,günde 5 dilimi geçirmiyorum..
kuru kayısı ceviz badem kuru üzüm yiyorum ikindinleri...
çikolata kola ıvır zıvır ne varsa hepsini kestim (ama kendimi arada kaçamak yaparım haa diye şartlandırarak kestim)
tabiki genel ve özel temizlikle ilgili herşeye çokkk sıkı bir şekilde özen gösteriorum...
manevi olarak,
hergün yasin okuyorum,
evlatla ilgili ayeti kerimelerden seçme yapıp okuyrum.
namazlarımı geçirmemeye çalışıyorum...
elimi karnıma koyarak dua ediyorum,aytel kürsi vs vs(seçme sureler-ayetler)okuyorum...
vird çekiyorum...(tesbih)
.....................
yapıyorumda yapıyorum,
Allah ım kabul etsin inşallahh..
sağ salim kucağımıza almak nasip olsun
ben de hem mesleğim hem de iş stresim dolayısıyla olayın psikolojik yönüne eğileyim o zaman
her şeyden önce sakin kalmaya çalışıyorum çünkü stres ve yoğun duygular bebeğe hiç iyi gelmiyor
olabildiğince yoğun duygular yaşatacak ya da strese sokacak etkinliklerden uzak duruyorum
sıkıntılı olduğum zamanlarda nefes ile rahatlama teknikleri uyguluyorum.
hamilelikte sıkıntının üzerine gitmek değil uzaklaşmak daha uygun;
sıkıntılardan uzaklaşmak için:18:
uyuma (düzenli uyku stres için birebir)
yüzme,duş alma vs.
sıkıntı veren konu ile bağlantısız olan mutlu zamanları hatırlama(benim sıkıntılar iş kaynaklı olduğundan eşimle çekilmiş balayı fotolarımıza vs. bakıyorum)
sıkıntıları düşünmeyi engelleyecek, dikkati başka tarafa çeken bütün aktiviteler(misal kk :)
keyif alınan aktivite ve hobiler (benimki yoga idi ama henüz doktor onaylamadığından yapamıyorum...izni koparınca hemen başlayacağım çünkü spor stresi gerçekten alıyor)
neşeli insanlarla bir arada olma
kişisel bakım (ilk üç ayda seçenekler epey sınırlı ama en azından duş alıp saç şekillendirip güzel bir elbise giyilebilir)
pollyanna olma...
bende hamileliğimi öğrendiğim ilk üç gün üçerisinde aşamalı olarakk geçtiğim şeyler...
2 lt su içiyorum
öğünümü hemen 6 ya çıkardım
yatarken büyük bir bardak tarçınlı süt içiyorum(sade kesinlikle içemiyorum çözümü böyle buldum)
15 -20 dk hafif tempoda yürüyorum...
mutlaka meyve yiyorum maden suyu içiyorum..
bazen sade bazen içine meyve doğrayarak yoğurt yiyorum...
kendime beslenme dizini oluşturdum...
tüm besin gruplarından alacak şekilde haftalık olarak...(sebze et tahıl meyve.....)
yemekleri değiştirerek aylık bi tabloda oluşturcam inşallah...
zaten tam buğday ekmeği yiyordum,günde 5 dilimi geçirmiyorum..
kuru kayısı ceviz badem kuru üzüm yiyorum ikindinleri...
çikolata kola ıvır zıvır ne varsa hepsini kestim (ama kendimi arada kaçamak yaparım haa diye şartlandırarak kestim)
tabiki genel ve özel temizlikle ilgili herşeye çokkk sıkı bir şekilde özen gösteriorum...
manevi olarak,
hergün yasin okuyorum,
evlatla ilgili ayeti kerimelerden seçme yapıp okuyrum.
namazlarımı geçirmemeye çalışıyorum...
elimi karnıma koyarak dua ediyorum,aytel kürsi vs vs(seçme sureler-ayetler)okuyorum...
vird çekiyorum...(tesbih)
.....................
yapıyorumda yapıyorum,
Allah ım kabul etsin inşallahh..
sağ salim kucağımıza almak nasip olsun
HELLO KIZLAR
benım cevız ve fındıkdan mıdem bulandı yıyemıorum
ole butun halde gormeye dayanamıorum kı cok severım aslında agzımda buyuyolar
bısılerın ıcıne katmayı denıcem
ezerek kırarak fılan
neden bole olduysa cevız ve fındık cekmecemde ısyerımde
cekmecemı acamıorum
o derece
bende hergun dua edıorum bebegım ıcın bıldıgım duaları okuorum
aksamları yuzustu yatmamak ıcın bacagımın arasına yastık alıorum donmımdıe
gerınmıorum azcık gerınıcek olsam esım durtuo cnm gerınme sakın dıe
heryanım muşmula gıbı gerınememekten
bu soledıgınız tavsıyelerı esıme soledım
ben hapı yuttum 9 ay dıyo
napalım azcıkda sen yut herseyı ben yasıorum dedım
yau su babalar nasıl bedavadan baba oluo yauöle diincede kızıyo
ay dun anneme kıymalı borek olsada yesem demıstım
sımdı taaaaaaa nerelerden kalkmıs otobusle ısyterıme kıymalı borek getırıo
ana gibi yar olmaz.baksana su mınıcık yavrularımız ıcın sımdıden nasılız annemınde ben hala mınıcık yavrusu,
kesesini bekledıgını kalp atısı bekledıgı besledıgı uyuttugu buyuttugu bebegıyım demekkı
evet canım olabildiğince stresten uzaklaşmaya çalışıyorum
yüzmenin zararı olurmu mikrop kapma riski falan:44:
bizde bu hafta başladık eşimle akşamları yürüyüş yapıyoruz
temiz bölgeler olması gerekliymiş, güvenmediğin yerde girmemelisin yani..bir de havuz zararlı olabiliyormuş, kimyasallar vs. nedeni ile, denizi tercih etmek lazım..
bunları nette buldum;
bebeğe giden oksijen artıyormuş ki bu iyi birşey
bir de yaralanma, düşme vs. riski yok
ilk üç ay sabah yüzülürse bulantılara iyi geliyormuş sonraki aylarda da sırt, bel ağrılarına vs.
önce mutlaka vücudu ıslatmak gerekiyormuş, öyle birden dalmayacağız yani
boyu geçmeyen yerlerde yüzülmeli,malum kramp fln
15-20 dakika civarı
çok yormadan, artistik stillere girmeden, sakin sakin yüzülmeliymiş
....
evet yürüyüş biz de yapıyoruz normalde de yürürdük akşamları zaten ama artık mesafeleri biraz kısa tutmaya çalışıyorum çooook yormamaya çalışıyorum kendimi
temiz bölgeler olması gerekliymiş, güvenmediğin yerde girmemelisin yani..bir de havuz zararlı olabiliyormuş, kimyasallar vs. nedeni ile, denizi tercih etmek lazım..
bunları nette buldum;
bebeğe giden oksijen artıyormuş ki bu iyi birşey
bir de yaralanma, düşme vs. riski yok
ilk üç ay sabah yüzülürse bulantılara iyi geliyormuş sonraki aylarda da sırt, bel ağrılarına vs.
önce mutlaka vücudu ıslatmak gerekiyormuş, öyle birden dalmayacağız yani
boyu geçmeyen yerlerde yüzülmeli,malum kramp fln
15-20 dakika civarı
çok yormadan, artistik stillere girmeden, sakin sakin yüzülmeliymiş
....
ben havuza gidiyordum kışın ara verdim sonrada bebek düşündüğüm için girmedim denize girmekte her an mümkün olmuyo.
sen nerde yüzüyorsun?
nehirasi;
canım biz önceden annemlere gidiyorduk, onlar bodrumdalar ama oranın temizliği şaibeli biraz:44:biz izmirde oturuyoruz, eşimle karaburuna gideriz diye düşündük,orada mavi bayrak vardışu spor iznini bir alayım da