2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

evet bu sene tayinimiz çıktı balıkesirdeyiz artık.bebişimiz de bize tayin süprizi oldu.arda kadar hareketli değil kız olunca daha ağır oluyomuş demekki

huuuu kime söylüyoruuuuummm ben taze hamiş demek senin ki de süpriz bebiş aynı benim minik kızım gibi:)))

kıyamam kız demekkk...ay çok sevindim.evet sürpriz bebek ama ne yapalım hayırlısı....bu sefer ayrıldık canım..sen erken ben geç:))allah sağlıkla kavuştursun canım.nerdesiniz malatyadamı hala tayin çıktımı??

evet bu sene tayinimiz çıktı balıkesirdeyiz artık.bebişimiz de bize tayin süprizi oldu.arda kadar hareketli değil kız olunca daha ağır oluyomuş demekki

hayırlı olsun uyuz seni::)))alda vereme o kiloları inşallah....gel bakam sen özele.....

bu arada ben doktorumla konuştum.ben epilasyon yaptırıyordum %80 azalmıştı 1 yıldır dün dedim ne yapacağım..epilasyon zarar vermez devam et dedi.en sevindiğim olayda bu oldu zaten:)))

hadiiiiiiiiiiiiii ya bana da epilasyon aleti bile kullanma dedi ve ben tek başıma ağda yapamam yaaaaa ilginç valla kesinlikle hayıııııııııııııııır dedi epilsayona
bu arada şaşırdım yaaaaahuuu ercişte çalışmış olmana ortak noktamız birdi iki oldu desene
çevre ilçelere göre erciş güzel tabii ama ank.dan doğup büyüyen biri için zor oluyor çooook sıkılıyorum

ben nettende araştırdım canım aletini bilmem ama lazerli epilasyon uğur mumcuda dahil olmak üzere kesinlikle yapılabilir asla zarar vermez diyor benim buradaki doktorumda prof.amerikadada çalışıyor iyi bi doktor yani.evet bende konyalıyım ama ercişi çok sevmiştim çok güzel dostlularım oldu deselerki doğuya gideceksin ama sen seç düşünmeden erciş derim:))))

ben de hem mesleğim hem de iş stresim dolayısıyla olayın psikolojik yönüne eğileyim o zaman
her şeyden önce sakin kalmaya çalışıyorum çünkü stres ve yoğun duygular bebeğe hiç iyi gelmiyor
olabildiğince yoğun duygular yaşatacak ya da strese sokacak etkinliklerden uzak duruyorum
sıkıntılı olduğum zamanlarda nefes ile rahatlama teknikleri uyguluyorum.
hamilelikte sıkıntının üzerine gitmek değil uzaklaşmak daha uygun;

sıkıntılardan uzaklaşmak için:18:

uyuma (düzenli uyku stres için birebir)
yüzme,duş alma vs.
sıkıntı veren konu ile bağlantısız olan mutlu zamanları hatırlama(benim sıkıntılar iş kaynaklı olduğundan eşimle çekilmiş balayı fotolarımıza vs. bakıyorum)
sıkıntıları düşünmeyi engelleyecek, dikkati başka tarafa çeken bütün aktiviteler(misal kk :)
keyif alınan aktivite ve hobiler (benimki yoga idi ama henüz doktor onaylamadığından yapamıyorum...izni koparınca hemen başlayacağım çünkü spor stresi gerçekten alıyor)
neşeli insanlarla bir arada olma
kişisel bakım (ilk üç ayda seçenekler epey sınırlı ama en azından duş alıp saç şekillendirip güzel bir elbise giyilebilir)
pollyanna olma...

günaydın hanımlarr...
hayırlı cumalar hepinize

oh oh ne güzel paylaşımlar olmuş böyle sabah sabah....
hepsini tek solukta okudum çok hoşuma gidiyor paylaştıklarınız..

ah bide mide bulantıları olmasaaaa
çok feci bir durum yha...

kayra42,toprağım nasılsın
sürmeli,elif,çilek,keepinformed,........ canlar nasılsınızz

keşke yapabilsek....

bende hamileliğimi öğrendiğim ilk üç gün üçerisinde aşamalı olarakk geçtiğim şeyler...
2 lt su içiyorum
öğünümü hemen 6 ya çıkardım
yatarken büyük bir bardak tarçınlı süt içiyorum(sade kesinlikle içemiyorum çözümü böyle buldum)
15 -20 dk hafif tempoda yürüyorum...
mutlaka meyve yiyorum maden suyu içiyorum..
bazen sade bazen içine meyve doğrayarak yoğurt yiyorum...
kendime beslenme dizini oluşturdum...
tüm besin gruplarından alacak şekilde haftalık olarak...(sebze et tahıl meyve.....)
yemekleri değiştirerek aylık bi tabloda oluşturcam inşallah...
zaten tam buğday ekmeği yiyordum,günde 5 dilimi geçirmiyorum..
kuru kayısı ceviz badem kuru üzüm yiyorum ikindinleri...
çikolata kola ıvır zıvır ne varsa hepsini kestim (ama kendimi arada kaçamak yaparım haa diye şartlandırarak kestim)
tabiki genel ve özel temizlikle ilgili herşeye çokkk sıkı bir şekilde özen gösteriorum...
manevi olarak,
hergün yasin okuyorum,
evlatla ilgili ayeti kerimelerden seçme yapıp okuyrum.
namazlarımı geçirmemeye çalışıyorum...
elimi karnıma koyarak dua ediyorum,aytel kürsi vs vs(seçme sureler-ayetler)okuyorum...
vird çekiyorum...(tesbih)
.....................
yapıyorumda yapıyorum,
Allah ım kabul etsin inşallahh..
sağ salim kucağımıza almak nasip olsun

ben iyiyim şekerim çoook şükür
meyve yemeye ve süt içmeye alıştırıyorum kendimi yoğurt ve peynir severim zaten onlar da sıkıntı yok ama sütttt bu yaşıma kadar nerdeyse hiiiç içmedim desem yeridir
meyveli süt almıştım o da anne adaylarımızdan veto yedii
ceviz badem fındık filan yiyorum
ekmeği baya azalttım kiiiii normalde ben ekmek yemeyi çoooook severim
benden bu kadar bulantım da yoooooooooooook şüküüüüüüüüüüüüüüüüüüür

HELLO KIZLAR

benım cevız ve fındıkdan mıdem bulandı yıyemıorum
ole butun halde gormeye dayanamıorum kı cok severım aslında agzımda buyuyolar
bısılerın ıcıne katmayı denıcem
ezerek kırarak fılan
neden bole olduysa cevız ve fındık cekmecemde ısyerımde
cekmecemı acamıorum
o derece
bende hergun dua edıorum bebegım ıcın bıldıgım duaları okuorum
aksamları yuzustu yatmamak ıcın bacagımın arasına yastık alıorum donmımdıe
gerınmıorum azcık gerınıcek olsam esım durtuo cnm gerınme sakın dıe
heryanım muşmula gıbı gerınememekten
bu soledıgınız tavsıyelerı esıme soledım
ben hapı yuttum 9 ay dıyo
napalım azcıkda sen yut herseyı ben yasıorum dedım
yau su babalar nasıl bedavadan baba oluo yau öle diincede kızıyo
ay dun anneme kıymalı borek olsada yesem demıstım
sımdı taaaaaaa nerelerden kalkmıs otobusle ısyterıme kıymalı borek getırıo
ana gibi yar olmaz.baksana su mınıcık yavrularımız ıcın sımdıden nasılız annemınde ben hala mınıcık yavrusu,
kesesini bekledıgını kalp atısı bekledıgı besledıgı uyuttugu buyuttugu bebegıyım demekkı

evet canım olabildiğince stresten uzaklaşmaya çalışıyorum
yüzmenin zararı olurmu mikrop kapma riski falan:44:

bizde bu hafta başladık eşimle akşamları yürüyüş yapıyoruz

cevizi salataların içine koyup yiyebilirsin canım bir de öyle dene istersen
yaaaa keşke benim de annem yanımda olsaydı çoooook özledim ama ben annemiiiiiiiii
bakalım kandırmaya çalışıyorum belki gelirler

canım fındık ve ceviz yağlı olduğu için sevmiyorsun galiba badem yiyebilirsin

yarın doktor ziyaretinden sonra ilk annemi arayıp haber vereceğim en çok bunu duymaya onun hakkının olduğunu düşünüyorum

evet canım olabildiğince stresten uzaklaşmaya çalışıyorum
yüzmenin zararı olurmu mikrop kapma riski falan:44:

bizde bu hafta başladık eşimle akşamları yürüyüş yapıyoruz

evet yürüyüş biz de yapıyoruz normalde de yürürdük akşamları zaten ama artık mesafeleri biraz kısa tutmaya çalışıyorum çooook yormamaya çalışıyorum kendimi

evet yürüyüş biz de yapıyoruz normalde de yürürdük akşamları zaten ama artık mesafeleri biraz kısa tutmaya çalışıyorum çooook yormamaya çalışıyorum kendimi

evet canım 20-25 dakika yavaş yavaş yürüyoruz.

nehirasi;

canım biz önceden annemlere gidiyorduk, onlar bodrumdalar ama oranın temizliği şaibeli biraz:44:biz izmirde oturuyoruz, eşimle karaburuna gideriz diye düşündük,orada mavi bayrak vardı şu spor iznini bir alayım da

merhaba,
insanın gazı var diye sevineceği hiç aklıma gelmezdi :) sanki gazım vs olduğu müddetce bebek iyiymiş gibi geliyor.
Bu aksam yeniden kan tahliline gideceğim. Bu 3. olacak, neden istediğini bilmiyorum. Değerim düşük biraz ondan ama ne bileyim bu da geriyormuş. ilk değer 200, ikincisi 470. Bu aksam 1000'i bulmuş olur insallah.
Ama ilk iki tahlili verdiğim yer psikolojimi de kollarımı da perişan etti. Tek seferde alamadılar hiç. Morardı her yerim. Aynı yerde yapılması tavsiye ediliyor sanırım, ama ben oraya gitmek hic istemiyorum. Başka yerde yerde yaptırsam sorun olur mu sizce?

şanslısın ne güzel

bi ara araştırmıştım bazı hastanelerde ücetsiz doğum öncesi eğitim veriliyordu tekrar bi araştırayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…