2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Dün ankara yağmurlu ve serindi, çocukları oyun alanına av ye götürdük. İlk defa kenardan seyrediyordum. İçeride bir anne vardı. Çocuğuyla değişik bir bisiklete biniyordu. Eren de ısrarla yanlarına gidiyordu, ben de kenardan seyrediyorum ve annecim sira ni bekle, kardeş inince bineriz diyorum. Top havuzunun arka tarafına doğru geçtiler. Hala izliyorum çocukları . Kadın ereni git başımızdan der gibi bir ittirdi çocuk düştü. Firladim oyun alanına girdim, o ittidiginiz çocuk sadece iki yaşında biliyor musunuz dedim. Ama nasıl sinirlendim anlatamam. Musaadenizle çocuk 15 dakikadır sabrediyor biraz da biz binelim dedim.
Ne sinir bozucu bir durum ya. Kocaman kadın kendi çocuğunun çıkarları icin baska çocuğu yok sayabiliyor. Biz saygıyı nasıl ogretecegiz bu cocuklara.

Biz dün taksiye bindik bi 10 dakika sonra kızım garipleşti ve sonrada kustu :'( huysuzluk yaptı ve yarıda indik çok üzüldüm gene..kızımda üzüldü anne ben gene kustum dedi başını eğdi...bu kadar kısa mesafede bile kusuyor sorunluyuz halbuki onunla gezmeyi onu bi yerlere götürmeyi cok istiyorum sürekli evde ve bahcede olmak yetmiyor :-( bi çaresi olsun geçsin diye dua ediyorum.

Ne güzel bravo size..biz daha başlamadık pek söylemiyor bende üstelemedim henüz ama bu yaz bu işi halletmek istiyorum.

Cok buyuk beklenti icine girmistim hediye için ama boş çıktı. Oysa eşime de sürekli bahsediyordum istediğim seyden .
Ama olmadı. Babalar gününde utandiracam onu

Hepinizin anneler gunu kutlu olsun, daha uzunnnnn yillar minik kuzularla birlikte anneler gunu kutlayalim insallah...

Biz 3gunluk memleket gezmemizi yapip geldik. Giderken aksam gittigimiz icin cok sorun olmadi, bikac saat etrafa bakinip, muzik filan dinleyip sonrada uyudu gidene kadar. Ama bugun gelirken oglen ciktik yola, cikar cikmaz uyudu, bir saate uyandi, sonrasinda yolda cok cani sikildi, surekli cisim var deyip bizi durdurdu, karnim acikti deyip ne bulduysa yedi, sonra kustu. Offf cok uzun surdu yol gelirken:) orda da gunduz gezip tozarken iyiydi ama gece olunca yatmak istemedi, hadi eve gidelim deyip yarim saat agladi 3gecede. Yinede guzeldi, koyede gittik, mis gibi bahar havasi aldik. Veee sonuc hepimiz hastayiz:) kizimin zaten burnu akiyordu, bide oksuruk eklendi ustune benimde burnum akiyor, esimde her yanim agriyor diyor. Arabada klima carpti bizi...

eve gidelim diye ağlama işini benim kızım da yapmaya başladı. En son ablamda kaldığımızda uyumadan bi yarım saat “eve, eve” diye ağladı.

Ay kuzum.. ben de üzüldüm şimdi kızın adına. Kışın bizde kusma huyu geçmişti, havaların ısınmasıyla tekrar başladı. Genelde trafik olduğunda, dur kalk çok yapıldığında kustuğunu gözlemledim. Geçenlerde Bağdat caddesinde bi yere gidiyorduk, trafik berbat, baktım kızımın midesi bulanıyor hemen çıktık arabadan. Caddeye hoop bir güzel kustu, tam otobüs durağının önüne…

dün de aman Allah’ım bütün İstanbul sokaktaydı sanki. Eve yakın bir park var, arabayla beş-on dakika, oraya gidelim dedik. Demez olaydık. Trafik felç olmuş, tıkandık kaldık. Ben dedim bizimki yine kusacak, indik arabadan kızımla, yolun geri kalanını yürüyerek gittik. Artık her an tetikteyim kusacak diye…

Aynı durumdayız bir süre bari dayansa sonra inip yürüyoruz bizde ama olmuyo işte..yavrum gezmek istiyo anne beni gezmeye götürürmüsün diyor yada ananeme gidelim diyo giydirirken ama yürüyerek gidelim diyo kusunca ben kusuyorum dıye aglıyo...sürekli arastırıyorum ama bi caresi yok sanırım

ay ne sinir bozucu. Okurken bile sinir oldum

Kızlar uzun zamandan sonra 5 hafta ara ile adet olmaya başladım inşallah..2.bebeğime adım adım yaklaşıyorum gibi geliyor..
1 ay daha spor var diyete devam ediyorum 7,5 kg verdim ve şükür bu kez adetim çok gecikmedi.

en son çanakkaleye gitmeden yazmıştım.hamza da 2 kere kustu giderken normalde sık sık kusmaz arabada ama uykuyu alamadan kalkmıştı bir şey yemedi su içti hoop sonra kustu ben kusacağını da sezemiyorum ilkinde üstüme sonra arabaya kustu.dönüşte tok çıkmıştı yola bir şey olmadı şükür.
gezimiz fena değildi hamza pek memnun olmadı arabasında gezmekten ama yürütmemin imkanı yok kaçıyor çünkü
ilk gece kuzenimde ikinci gece yengemin köyünde kaldık iki gecede de uykusunda huzursuzlandı uyutmadı beni doğru dürüst..onun haricinde köyde içeri girmek istemedi hep dışardaydı.

Canım ne güzel, adetin düzene girmiş. İnşallah en güzel zamanda hamile kalırsın. Ben doğumdan 5 ay sonra ilk defa adet olmuştum, sonrasında hep düzenli oldum. Ama emzirmeyi bitirdiğim halde hamile kalmadım ya acaba doktora bi gidip hormonlarıma baktırsam mı diyorum? Ama sonra üşeniyorum. Bir de “benim bebeğim olmuyor” psikolojisine girmek istemiyorum galiba.

Ne güzel gezmiş dolaşmışsınız. İyi gelmiştir. Çocukların düzeni bozulunca ilk bozulan şey uyku düzenleri oluyor maalesef.

ay ne sinir bozucu. Okurken bile sinir oldum

Evet ne sinir bozucu değil mi? Bizi bekleyen bir çocuk olsa, değil 15 dakika daha tur atmak, hemen inelim derdine düşeriz, rahat rahat hareket edemeyiz.

İnşallah canım bu arada eltim sürpriz yumurta ile 3.çocuğuna hamile biri 4,5 yaşında biri 1,5 yaşında iki oğlu var. kız şok geçirmiş ilk öğrenince 2 gün ağlamış filan ama şimdi alıştım artık diyor kaza ile denilen hamilelik demekki buymuş..Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin ona ve tüm hamilelere..
bence dr.a gidip görünmenin hiçbir zararı yok en azından için rahat eder.ben şahsen ramazan bayramından sonra ilk adetimde hormon testi yaptıracağım çünkü benim süt hormonu denilen prolaktin hormonum hamile kalmadan evve hep yükseklerde seyrederdi çook kez ilaçla düşürdüm 5 sene hep ilaç içtim ben tedavilerdekiler de ayrı tabi..
yaşın kaç canım bu arada?ben 31 eşim 39..bu yüzden ben çok fazla kendi haline bırakmayacağım..

Uyku tutmadı beni, oysa o kadar çok istiyorum ki geç saate kadar uyumayı. Bu aralar erkenden uyanıyorum.

ben de uyku istiyorum beni uyandıran olmazsa saatlerce uyuyabilirim de geç yatan erken kalkan sık sık da uyanan kızım var :)

işte anne olmak bişey değiştirmiyo kötü insan çok anne olunca da aynı çoğu zaman yetiştirdiği çocuk da aynı malesef ... çok tahammüllü davranmışsın yine canım...

üzüldüm canım ben de, inşallah düzelir bu yazı rahat geçirirsiniz...

Cok buyuk beklenti icine girmistim hediye için ama boş çıktı. Oysa eşime de sürekli bahsediyordum istediğim seyden .
Ama olmadı. Babalar gününde utandiracam onu

ben bu sefer beklentimi yüksek tutmadım hatta beklenti içine bile girmedim diyebilirim :) hayal kırıklığı da düşük oldu :) ama babalar günü hatırlatmasını da yaptım :)

amin canım, çok geçmiş olsun hepinize...

ceylincim Allah gönlüne göre versin senin de...

Bu arada ben de geçmiş anneler gününüzü kutlarım, uzun uzun yıllar evlatlarımızla kutlarız inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…