gunaydin herkese benim oglum da dun geceden beri iki kez ishal kaka yapti gece o kadar cok degildi ama sabah bacagina kadar islatmisti islak bi yere oturdu sandim iki kat giydiriyorum altta bi de ne gorim bacaklarina kadar kaka ikinci kati islanmis hemen yikadim poposunu ilk defa boyle oldu normalde oglumda kabizlik sorunu var niye boyle oluyo bu yavrucaklar dis cikariyo ondandir diye umuyorum baska sorun olmasin da
canım pişik için chicco dedim amaherkes bir şey söylediği için senin de kafan karıştı
neden chicco dedim:
canım diğer pişik kremleri gibi çok akışkan değil
sürdüğün zaman oraya yapışıyor ve kaka ya da çiş çok fazla tene temas edemiyor
Zeynep aynen anlattığın gibi pişik olmuştu
çocuğumun altı göz göz açılmıştı içindeki et görünüyordu inan
her altını açtığımda banyodaki fıskiye ile ılık su ile yıkadım
elimi değdiremiyordum çünkü ağlıyordu
daha önce de dedim
senin kullandığım kremler de dahil 7 tane pişik kremi aldım
ama hiç fayda göremedim
doktor bile şaşırmıştı
trosyd gibi bir krem vardı(ismini yanlış yazmış olabilirim)
bu kesin çözüm dedi ama onun bile faydasını görememiştim
altını açtığında yıka
kağıt havlu ile mutlaka kurula ve en az 10dk açık tut
sonra chicco ile çözüm bulmuştum ve o zaman benim kızım 35 günlük falandı
canım damak epey bir kırmızı oluyor
azılar uzun sürede çıkıyor
bizde de aynen böyle oldu canım
asyacım çok geçmiş olsun odasını çok sıcak tutmamaya çalış soğan kesip koyabilirsin yakınlarına geceleri..bir de yıkandıkça daha iyi oluyor diyor herkes..peditus şurup 3-5 güne kalmadan akıntıyı hapşırığı kesiyor isterseniz ona başlayın
aa bulaşıcı yani rota öyle mi bilmiyodum canım, aman kızım iyi olsun da biz idare ederiz bi şekilde pişik mişik olmayız yiyeceğimizi içeceğimzii biliriz...
ishali bugün geçmezse bugün ilaveten başlanıcak bi ilacımız vardı prospektüsüne baktım ne kadar vericem diye 2-5 yaşa arası için yazıyo öncesi yok, hastalandıkça gittiğimiz muayenesi olan doktorumuzu aradık sorduk acile gittik dün bunları veriler falan dedik o ilacı sorduk doğru ilaçlar verilmiş geçmezse mecbur vericeksiniz onu ben de veriyorum 2 yaşın altına dedi,verdik,rotaysa bu ilaç hiçbi etki etmez boşa vermiş olursunuz bi zararı olmaz dedi rota kendi kendine iyileşirmiş ilaçla değilmiş, şaşırdım... eğer bu ilaç işe yarar da düzelirse başka bi virüsten ishal olurmuş,sanki iyi geld gibi azaldı, şimdi uyuyo gerçi kızım bilmiyorum birazdan kontrol ederim ama sanki işe yaradı rota değil galiba...
bası erken geldi o varken yıkadık hep canım kolay oldu onunla...
yavrum ya daha küçücükken tanışmış serumla, bi daha ihtiyaç duymasın hiç inşallah...
sanırım oğlun rahatsızdı nasıl oldu ?
bütün gün hastanedeydik 4 buçuk saat bekledik 3 küçük ishal yaptı tahlile yetmedi sonra ters çevrili beze çişini yapınca herşey battı,
eve geldik uyudu uyandı çok miktarda yaptı ama tahlile götüremedik eşim çıkmıştı, hep bi aksilik, çok yorgunuz çok uykusuz ... kı<ımın canı çok yanıto bugün yemesi içmesi o elektrit eksikliği için olan su hep aksadı... doktor serum verelim dedi eve gidip yıkayalım dedik, eşim istemiyo durmaz diye, napıcam bilmiyorum... pişiği çok kötü durumda dr. açık durucak dedi, dedim etrfa mı çiş kaka yapıcak evet diyo arkasında bezle dolaşıcakmışım, nasıl mümkün olabilir kaka zaten mikroplu bişey değil mi ev nasıl arınır hem anlamıyorum ki... papatyacım chicco kremi söyledim chiccoyu bilmiyouş ama tabak olup katman yapması açısından sudocremi önerdi... direkt geldik eve gelirken eşim birini bulup alıcak... kızlar çok kötüyüz nolur dua edin...
rota olabilirmiş kendi kendine geçmesi bekelnicekmiş, başka bişeyse de ilçlar bir haftada tedavi etmeliymiş...
bütün gün hastanedeydik 4 buçuk saat bekledik 3 küçük ishal yaptı tahlile yetmedi sonra ters çevrili beze çişini yapınca herşey battı,
eve geldik uyudu uyandı çok miktarda yaptı ama tahlile götüremedik eşim çıkmıştı, hep bi aksilik, çok yorgunuz çok uykusuz ... kı<ımın canı çok yanıto bugün yemesi içmesi o elektrit eksikliği için olan su hep aksadı... doktor serum verelim dedi eve gidip yıkayalım dedik, eşim istemiyo durmaz diye, napıcam bilmiyorum... pişiği çok kötü durumda dr. açık durucak dedi, dedim etrfa mı çiş kaka yapıcak evet diyo arkasında bezle dolaşıcakmışım, nasıl mümkün olabilir kaka zaten mikroplu bişey değil mi ev nasıl arınır hem anlamıyorum ki... papatyacım chicco kremi söyledim chiccoyu bilmiyouş ama tabak olup katman yapması açısından sudocremi önerdi... direkt geldik eve gelirken eşim birini bulup alıcak... kızlar çok kötüyüz nolur dua edin...
rota olabilirmiş kendi kendine geçmesi bekelnicekmiş, başka bişeyse de ilçlar bir haftada tedavi etmeliymiş...
Sen anlattıkça daha çok üzülüyorum. Kuzum nasıl dayanıyor kibütün gün hastanedeydik 4 buçuk saat bekledik 3 küçük ishal yaptı tahlile yetmedi sonra ters çevrili beze çişini yapınca herşey battı,
Canım ben çocuklarım hastayken daha fazla yıkarım. Cansu da burnu tıkalı falan olunca banyo yapmak çok iyi geliyor. Hiç üşür diye korkmayın bence zira bu düşünce sadece Türk annelerinde var sanırım...
Hasta bebeklere gecmis olsun.....yenikullanici isik dis cikaacagi zaman pisik oluyor her bez degisiminde ciste olsa yikamama ragmen hemde....bu durumda yaptigim sey normal zamanlarda poposunu yikadigim sudan biraz daha soguk oluyor ilik yani once yikiyorum sonra bebek sabunu kati olani yani elim islakken elimi sabuna suruyorum zaten onlar kopurmuyor ben sebamed kullaniyorum poposuna krem gibi surup hafifi su carparak yikiyorum...isigin popo havlusu var onunla hafif vuruslarla iyice kuruluyorum HAMETAN POMAT suruyorum diger hametandan daha kati kivamli iyice ve bol suruyorum normal bir pisikte bir sonraki bez degisiminde bitmis oluyor pisik....suan pisik yara kivaminda oldugu icin orayi kurutman lazim sabun o bolgeyi kurutuyor.....
Bakla konusulmus bakla tansiyon dusuruyor su yasimda ben bile ne zaman bakla yesem elim ayagim tutmaz tansiyonum duser...yedirme yasini bilmiyorum ama tansiyon dusurdugu ve tecrubeyle sabit oldugu icin isik epey buyuyene kadar vermek istemiyorum....
Bu arada gecen haftalarda isigi goz muayenesine goturdum babanin gozleri yuksek numarada hem miyop hem astigmat...benim hipermetrop astigmat....isikta sadece miyop baslangici var babadan gen almis....her yil kontrole gidecek iyikide benden gen almamis yoksa su yasinda gozluk takmaya baslayacamis.....kucuk miyop isik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?