2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar size bir sorum olucak.bebeğimde garip hareketler gözlemliyorum.eliyle istemsiz olarak yüzüne vurup vurup duruyor.yada elini açıp açıp kapatıyor.bazeen kuvvetli bi şekilde kafasına vuruyor.Sizce bu normal mi. siziin bebeklerinizde de varmı.tedirgin olmaya başladım.Lütfen cevaplayın(Birde sesleniyorum dönüp bakmıyor(

ellerini inceleme benim oğlumda da var canım
hatta tek tek parmaklarını inceliyor
ben kendini tanımasına yoruyorum bu hareketlerini

ismini bilmemesi normal belki ama sese bakması lazım canım
bence bi doktora götür canım

Canım sallayıp vurmayı kızım da yapıyor, bu aralar en çok oynadığı oyun bu vurup da ses çıkınca hoşuna gidiyor. Seslenme meselesini de sessiz, hiç uyaran olmayan bir odada dene yine de dönüp bakmıyorsa doktora götür bence.

vurma hareketini bilinçli mi yapıyor sence bilinçsiz mi?
ses çıkaran oyuncağına vurmak oğlumu eğlendiriyor mesela
bilinçli yapıyor oğlum

cnm çok geçmiş olsun.dualarımız seninle.

kızlar bi cevap verin doğumdan sonra adet düzensizliği yaşadınızmı ben bir kere oldum geçen ay 10 gün geçti hala olmadım düzensizlik normalmi yoksa doktoramı gitmeliyim
cnm biz 6 ay olmasına rağmen ben halen hiç ama hiç regl olmadım.bu durumu pazartesi aile hekimliğindfeki hemşireye sordum.gitmem gerekirmi diye.oda bana olmaması hatta olsanda düzensiz olması gayet normal dedi.emziren annelerde oluyormuş.ben emzirmiyorum sadece arada süt sağıyorum dedim.oda olsun sonuçta süt var dedi.normalmiş yani

Gecmis olsun cnm. Kurtulacaksin ins.

kızlar bi cevap verin doğumdan sonra adet düzensizliği yaşadınızmı ben bir kere oldum geçen ay 10 gün geçti hala olmadım düzensizlik normalmi yoksa doktoramı gitmeliyim

Ben daha hic olmadim cnm.

Canım adetlerin önceden düzenliyse biraz daha bekle hala olmazsan doktora görün
Yoğurdun içine pekmez ekleme kansızlık yaparmış,meyve püresine yada sulandırılmış olarak verebilirsin pekmezi
Afiyet olsun Bende önce sebze yaptığımda sevmiyordu şimdi fena değil,tarhana ve yoğurt çorbasıda veriyorum ayrıca
Hoşgeldiniz ama yine yolculuk varmış galibaAllah kolaylık versin canım,keşke öyle sallanmaya alıştırmasaydı babası sen yatakta yatırmayı dene zorda olsa öyle yap çünkü alıştımı heryere hamak nasıl götüreceksinEmziğede alışmış gözünüz aydın
Biz aşımızı olduk.kuzum huzursuz. .
Papatyacım.yumurta beyazı nı 1 yaşına kadar önermiyor doktorlar sizin dktr.izin verdimi
Geçmiş olsun yumrttanın beyazı yasak sarısını söyledi bizede doktor
Suyunu çıkartmak yerine biraz pütürlü püre vermeyi dene,benim kızımda kusuyordu yutkunamıyordu ama bir yerde mecbur yoksa hiç alışamazlar
2 haftadir devam eden eden isalin sonunda ilk disimiz cikti
Geçmiş olsun gözünüz aydın diyelim
Canım devam mamasını kaşıkla vermeye dene içine cici bisküvi koyarak ver öyle yer belki
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
benimki yüzüne yüzüne vuruyor.doktora götürdüm oralı bile olmadı.Normalmiş ama bana hiç normal gelmedi((
İçine sinmeyen bir doktorsa başka doktora götür elleriyle vurması hareket etmesi normalde seslendiğin zaman tepki vermesi bakması gerekiyor bencede

Arkadaşlar facedede bahsetmiştim kızım 3 günden beri ateşliydi pazar günü acile götürdük,kendi doktoru tatil olduğu için çocuk hastanesine götürdük,oysaki götürdüğümüz yerde 24 saat çocuk doktoru varmış Acildeki doktor boğazları iltihap olmuş diyerek 10 tane iğne verdi hiçte içimize sinmedi antibiyotik alması malesef 3 iğne vuruldu gerisi Allah'tan vurulmadı,dün sabah vücudunda kabarcıkalr görünce iğneden olacağını düşünerek götürmedik iğneye ve kendi doktoruna götürdük hemen,görür görmez anladı,Kızım 6. hastalık diye bir rahatsızlık geçirmiş,genelde 6 ay ve 3 yaş arası bebeklerde görülüyormuş,bu yüzden ateş ve en sonundada vücuduna döküntü yapmış,bu döküntüden sonra rahatlar dedi doktor ateşide düştü ilk güne göre çünkü.Kaka tahlili oldu temiz çıktı çok şükür,Az ishali var,doktoru keşke ben görseydim şurupla ateşini düşürmeye çalışırdık dedi,olan oldu artık neyseki bütün iğneleri olmadı.
Bu 6.hastalığın ilginç bir tarafıda döküntü olmaya başlamadan anlaşılmıyormuş, oyüzden sizlerde böyle birşey olursa ilk önce şurup fitil tedavisiyle düşürmeyi dneyin,ben öyle yaptım ama düşmeyince mecbur Allah korusun havale olayından dolayı acile götürdük.Şuan fena değil fakat beneklikler hala duruyor onlarda geçiyormuş bir kaç güne kadar inşllh birşeyi kalmaz,birde kendi akranlarına bulaşırmış benekler kaybolana kadar bebek misafir çocuk kabul etmiyoruz bize:18:Evide topladık öylece duruyor karşı kiracının çıkmasını bekliyoruz çıkarsa taşınıcaz nasip olursa benden haberler böyle çok zor geçti evin böyle olmasıyla kızımın rahatsızlığıda olunca üzdü bizi,Allah beterinden korusun,sizlerde dikkat edin yavrularınıza

Bu yaşadığın acılardan sonra ne denir bilemiyorum ama,Allah sabrını versin başka acı göstermesin,hepimizin sınavı farklı Allah böyle zor sınavla karşılaştırmasın kimseyiVefat eden yavrun cennetin en güzel yerindedir inşallah,şefatçi olucak inşallah sana,Allah geride kalan yavruna hayırlı sağlıklı ömür versin,Vefat eden yakınlarına Allah'tan rahmet geride kalan ailene yakınlarına sabır hayırlı ömür dilerim seninle birlikte...

bilinçsiiz yapıyor

canım korkma bence. bebekler ne yaptığını bilmiyor onu keşfetmiştir kesin. komşumun oğlu da sürekli karnına vuruyordu ama ne vuruş baya canı yanacak kadar. ama hiç bişieyi de yok. biz annelerin içine sinmiyor maalesef sende dr a götür beynin rahatlasın.

tatlım. benim kızım da eliyle ağzına vurmayı çok seviyor. bir eliyle ağzına bir oyuncak soktu ısırdı diyelim, diğer bosta kalan eliyle de o oyuncağın üstüne üstüne vuruyor. bazen dilini çıkarıyor dışarı, eliyle vurup vurup duruyor. ben bunu anormal görmedim mesela. adını seslenirsem ister bakar ister bakmaz. başka şeye odaklandı ise pek duymaz beni. ama bunlar normal sıkıntı yok.
senin bunlardan başka hareketlerine bak, algılaması nasıl, oyuncaklar farklı eşyalara, kap kacaga, tabak canaga çok meraklı olurlar bu dönem, bunlara ilgisi nasıl, farklı bir odaya girdin mi ya da farkl insanlar eve geldi mi onlarin yabancı olduğunu hissediyor mu, bakislarinda hareketlerinden anlarsın. yani bir bebeğin normal hareket ve algılari onda var mi? önemli olan bu bence. zaten doktora götürmüşsun ama için rahat olsun diye yine baktır norolog falan bakar mi bu konuya bilmiyorum ama bi araştır istersen. inşallah da bir şey yoktur zaten.

bizim kızda da bak şimdi aklıma geldi, mesela sirt üstü yatirip ba cak hareketleri yaptırırken sol bacağını dizden kırmak istemiyor, düz tutuyor, diğer bacağını benim kontrolüme bırakıyor ama o bacağını bırakmıyor pek. kendi ne zaman isterse serbest bırakıyor. böyle bir şey var mi sizde acaba hanım anneler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…