2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar size bir sorum olucak.bebeğimde garip hareketler gözlemliyorum.eliyle istemsiz olarak yüzüne vurup vurup duruyor.yada elini açıp açıp kapatıyor.bazeen kuvvetli bi şekilde kafasına vuruyor.Sizce bu normal mi. siziin bebeklerinizde de varmı.tedirgin olmaya başladım.Lütfen cevaplayın:KK43:(Birde sesleniyorum dönüp bakmıyor:KK43:(

kızlar size bir sorum olucak.bebeğimde garip hareketler gözlemliyorum.eliyle istemsiz olarak yüzüne vurup vurup duruyor.yada elini açıp açıp kapatıyor.bazeen kuvvetli bi şekilde kafasına vuruyor.Sizce bu normal mi. siziin bebeklerinizde de varmı.tedirgin olmaya başladım.Lütfen cevaplayın:KK43:(Birde sesleniyorum dönüp bakmıyor:KK43:(

ellerini inceleme benim oğlumda da var canım
hatta tek tek parmaklarını inceliyor
ben kendini tanımasına yoruyorum bu hareketlerini

ismini bilmemesi normal belki ama sese bakması lazım canım
bence bi doktora götür canım

Canım sallayıp vurmayı kızım da yapıyor, bu aralar en çok oynadığı oyun bu vurup da ses çıkınca hoşuna gidiyor. Seslenme meselesini de sessiz, hiç uyaran olmayan bir odada dene yine de dönüp bakmıyorsa doktora götür bence.

vurma hareketini bilinçli mi yapıyor sence bilinçsiz mi?
ses çıkaran oyuncağına vurmak oğlumu eğlendiriyor mesela
bilinçli yapıyor oğlum

bikaç gündür bakamadım foruma şu an okumadan yazıyorum umarım herkes ve bebekleriniz iyidir, kötü huylu bi dokunun alınması gerekti, kötü bi sürpriz oldu bize, kısa süre sonra ameliyat olmam gerekiyo hazırlıklar yapılıyo, sizde dua edin nolur, kurtulmak istiyorum hayırlısıyla, kızımın bana ihtiyacı var...
cnm çok geçmiş olsun.dualarımız seninle.

kızlar bi cevap verin doğumdan sonra adet düzensizliği yaşadınızmı ben bir kere oldum geçen ay 10 gün geçti hala olmadım düzensizlik normalmi yoksa doktoramı gitmeliyim
cnm biz 6 ay olmasına rağmen ben halen hiç ama hiç regl olmadım.bu durumu pazartesi aile hekimliğindfeki hemşireye sordum.gitmem gerekirmi diye.oda bana olmaması hatta olsanda düzensiz olması gayet normal dedi.emziren annelerde oluyormuş.ben emzirmiyorum sadece arada süt sağıyorum dedim.oda olsun sonuçta süt var dedi.normalmiş yani

Devam sütü çok farklı besin değeri olarak kaşıkla içirmeyi denedin mi yada başka marka biberon al dene Allahım kolaylık versin

sagol canım...evde birçok biberon var almadı hiçbirini agzına alıp cıgnıyor dılıyle ıtıyor emmiyor....sütü kaşıkla denedim ama yok agzına geldıgı an kafasını cevırıyor..sütünde 3 ceşidini denedim begenmedi hiçbirini...
bu kaşık mamalarıyla devam sütünün içerigine baktımda nerdeyse aynı gibi duruyor kaşık mamalarıda devam sütüyle yapılıyormuş zaten.gercı ben yaptıgım mamanın içine devam sütüde koyuyorum ayrıca..

Canim devam sutunun icine bebe biskuvisi koyup versen ya da muhallebiyi devam sutuyle yapsan belki yer. Dualarim seninle insallah evladin yemeye baslar

çok sagol canımm...evet canım denedım bıskuvı koydum bıberonla gene içmedi kasıkla biraz içti bıraktı cok sıvı oldugu ıcın yutamıyor dılyle cıkarıyr dısarı..muhallebıye karıstırıyorum devam sütünü o zaman anlamıyor yıyor...ama ben genede bıberondan lıkır lıkır içen bebekleri gördükçe öyle olsun istiyorum...öyleydi gerci 5 ay, biberonu görünce sevınıyodu yapısıyodu ne oldu hiç anlamadım birden...

bikaç gündür bakamadım foruma şu an okumadan yazıyorum umarım herkes ve bebekleriniz iyidir, kötü huylu bi dokunun alınması gerekti, kötü bi sürpriz oldu bize, kısa süre sonra ameliyat olmam gerekiyo hazırlıklar yapılıyo, sizde dua edin nolur, kurtulmak istiyorum hayırlısıyla, kızımın bana ihtiyacı var...
Gecmis olsun cnm. Kurtulacaksin ins.

kızlar bi cevap verin doğumdan sonra adet düzensizliği yaşadınızmı ben bir kere oldum geçen ay 10 gün geçti hala olmadım düzensizlik normalmi yoksa doktoramı gitmeliyim

Ben daha hic olmadim cnm.

canım bende ilk adetimi geçen ayın 18 inde oldum bu ay tık yok gebelik testi bile yaptım ama negatif niye bu kadar gecikti anlamadım adet belirtiside yok yle bekliyorum işte halbuki geçen ay ilk olduğumda hamilelikten önceki gibi olmuştum tamam normal oldum gerisi gelir demiştim
Canım adetlerin önceden düzenliyse biraz daha bekle hala olmazsan doktora görün :KK31:
bizde tuhaf bir şey daha var, kimse yazmamış acaba bir benim kızda mi var.

hani sebze puresi yapıyruz ya, eğer onu iyice ezip muhallebi kıvamına getirmezsem yani içinde biraz olsun puturluk kalırsa, o yemeği ağzına soktuğumda puturler dilinin üstünde kalip ogurmesine sebep oluyor, suratını burus burus edip sanki parmak salıyormus gibi bir hale bürünüyor.dilini dışarı atıp üstündeki kalıntıları üst dudağıyla supurup dışarıda bırakıyor. çiğnemek falan hakgetire ((:-)

bir de yoğurt sevmezse bebek içine şeker pekmez gibi şeyler attığınız oluyor mu?
Yoğurdun içine pekmez ekleme kansızlık yaparmış,meyve püresine yada sulandırılmış olarak verebilirsin pekmezi:KK31:
Selimin en sevdiği çorba tarifini yazıyım sizede belki sizin kuzularda sever

1 patates, 1 havuç, bir tutam pirinç, bir tutam bulgur ve zeytinyağ havuç ve patatesleri küp küp doğruyorum 2 bardak su ekleyip pişmesini bekliyorum suyu çok azalırsa biraz biraz ekliyorum sonra rondodlayıp yada çatalla ezip veriyorum çok sevıyor kuzum
Afiyet olsun :KK16:Bende önce sebze yaptığımda sevmiyordu şimdi fena değil,tarhana ve yoğurt çorbasıda veriyorum ayrıca:KK34:
Uzun bir tatil sonrasi dun aksam evimize donduk...bu surede kizim ilk defa koltuktan dustu cok agladim cok uzuldum butun bayram yuzum uzuntuden cikan ucukla gezdim.ilk defa denize soktum 1 gun sonra ilk defa asi harici atesi cikti 2 gun atesliydi,tam iyilesti dedim nezle oldu 3 gece ne kizim uyumadik kizima nefes almasi icin yapmadigim sey kalmadi annemin siz hasta olmayin ben hasta olayim lafini ilk kez bende soyledim demmekki tam anne olmusum...kizim artik hicbirsey yemiyor ne biberon mamasi ne ek gida ne anne sutu suyla buyumeye calisiyor bende her ogun vakti sabiiiiiirrrrrrr diyerek soylenerek diyet yapan kizima bakiyorum...gunduz artik ayaklarimda uyumuyor cunku rota asisi sonrasi uyumayan minnosa babasi tarafindan odasinin ortasina yapilan hamak yatak halk deyimiyle cingene besigi kizimi uyku manyagi yapti amaaaaa artik kucuk poposu yataga degerek uyuyamiyor....butun 2 haftalik tatilde nereye gittiysek yanimizda camasir ipimiz sopalarimiz pikemizle gittik....haftaya bodruma gidiyoruz otelde de mecburen cingenemizi kurucaz:-) :-) :-) yapmayalim alisir dedigimde yok bisey olmaz diyen kocami bol bol opuyorum :-) :-) :-) ilk defa kizimla basbasa yolculuk yaptim ama gozum hep arkadaydi sanirim bebek dikiz aynasi almam gerekecek...
Tek iyi birsey oldu yalanci memeye alisti 5.ay sonunda:-) :-) :-)
Suanda ac karnina yatak odasinda odanin tam ortasinca bir duvardan bir duvara camasir ipi gerdirip annesine evin duzenini bozduran isik kizimi ve bu duruma sebep olan babasini buradan selamlayip oper,havada asili yatan kizimi yer yuzune indirmek icin fikri olan arkadaslari dinlemek isterim acil yardiiiimmmmmm.....
Hoşgeldiniz ama yine yolculuk varmış galiba:KK55::KK1:Allah kolaylık versin canım,keşke öyle sallanmaya alıştırmasaydı babası sen yatakta yatırmayı dene zorda olsa öyle yap çünkü alıştımı heryere hamak nasıl götüreceksin:KK31::KK55:Emziğede alışmış gözünüz aydın:KK34:
Biz aşımızı olduk.kuzum huzursuz. .
Papatyacım.yumurta beyazı nı 1 yaşına kadar önermiyor doktorlar sizin dktr.izin verdimi
Geçmiş olsun yumrttanın beyazı yasak sarısını söyledi bizede doktor:KK31::KK34:
herkese mrb.nasılsınız kızlar.okadar konuşulmuş geçmiş varki okumak zor.umarım sizlerde bebişlerle iyisinizdir.20-25 günlüğüne gittiğimiz trabzon tatilini 35 güne tamamlayarak döndük.ve yine 4 duvar arasına girdik:KK43:(.kızlar biz 6 aylık olduk.kızımın ilk dişi patladı ve halen meyveleri cam rendede rendeleyip süzerek içiyoruz.kızımın ağzına azıcık pütürtü girse öğüre öğüre bir hal oluyor.ve çoğunluklada yediği herşeyi geri çıkarıyor.ben kızımı yemeklere falan nasıl alıştıracağım. sizler nasıl yapıyorsunuz ve neler yediriyorsunuz.
Suyunu çıkartmak yerine biraz pütürlü püre vermeyi dene,benim kızımda kusuyordu yutkunamıyordu ama bir yerde mecbur yoksa hiç alışamazlar:KK31:
2 haftadir devam eden eden isalin sonunda ilk disimiz cikti:KK52::KK52:
Geçmiş olsun gözünüz aydın diyelim:KK34:
sanırım artık vazgecıyorum...biberon almıyor kızım butun markaları aldım nerdeyse son olarak dr browns aldım ama yok içmedi sütünü :KK43: devam sütünüde bıraktı içmiyor ne kaşıkla ne biberona istemiyor içiremiyorum....nasıl olacak benım sütüm azaldı devam sütüde içmiyor nasıl gelişecek sadece ek gıdalar yeterlımı kı gunde 2 cay bardagı dıyorlar gerısı devam sütüyle tamamlayın diyorlar bızımkı içmiyor ne yapacagımı bılemedım...
Canım devam mamasını kaşıkla vermeye dene içine cici bisküvi koyarak ver öyle yer belki:KK34:
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah:KK16:
benimki yüzüne yüzüne vuruyor.doktora götürdüm oralı bile olmadı.Normalmiş ama bana hiç normal gelmedi:KK43:((
İçine sinmeyen bir doktorsa başka doktora götür elleriyle vurması hareket etmesi normalde seslendiğin zaman tepki vermesi bakması gerekiyor bencede

Arkadaşlar facedede bahsetmiştim kızım 3 günden beri ateşliydi pazar günü acile götürdük,kendi doktoru tatil olduğu için çocuk hastanesine götürdük,oysaki götürdüğümüz yerde 24 saat çocuk doktoru varmış :KK43: Acildeki doktor boğazları iltihap olmuş diyerek 10 tane iğne verdi hiçte içimize sinmedi antibiyotik alması malesef 3 iğne vuruldu gerisi Allah'tan vurulmadı,dün sabah vücudunda kabarcıkalr görünce iğneden olacağını düşünerek götürmedik iğneye ve kendi doktoruna götürdük hemen,görür görmez anladı,Kızım 6. hastalık diye bir rahatsızlık geçirmiş,genelde 6 ay ve 3 yaş arası bebeklerde görülüyormuş,bu yüzden ateş ve en sonundada vücuduna döküntü yapmış,bu döküntüden sonra rahatlar dedi doktor ateşide düştü ilk güne göre çünkü.Kaka tahlili oldu temiz çıktı çok şükür,Az ishali var,doktoru keşke ben görseydim şurupla ateşini düşürmeye çalışırdık dedi,olan oldu artık neyseki bütün iğneleri olmadı.
Bu 6.hastalığın ilginç bir tarafıda döküntü olmaya başlamadan anlaşılmıyormuş, oyüzden sizlerde böyle birşey olursa ilk önce şurup fitil tedavisiyle düşürmeyi dneyin,ben öyle yaptım ama düşmeyince mecbur Allah korusun havale olayından dolayı acile götürdük.Şuan fena değil fakat beneklikler hala duruyor onlarda geçiyormuş bir kaç güne kadar inşllh birşeyi kalmaz,birde kendi akranlarına bulaşırmış benekler kaybolana kadar bebek misafir çocuk kabul etmiyoruz bize:KK1::18:Evide topladık öylece duruyor karşı kiracının çıkmasını bekliyoruz çıkarsa taşınıcaz nasip olursa benden haberler böyle çok zor geçti evin böyle olmasıyla kızımın rahatsızlığıda olunca üzdü bizi,Allah beterinden korusun,sizlerde dikkat edin yavrularınıza:KK16:

Bu yaşadığın acılardan sonra ne denir bilemiyorum ama,Allah sabrını versin başka acı göstermesin,hepimizin sınavı farklı Allah böyle zor sınavla karşılaştırmasın kimseyi:KK5::KK50:Vefat eden yavrun cennetin en güzel yerindedir inşallah,şefatçi olucak inşallah sana,Allah geride kalan yavruna hayırlı sağlıklı ömür versin,Vefat eden yakınlarına Allah'tan rahmet geride kalan ailene yakınlarına sabır hayırlı ömür dilerim seninle birlikte...

sagol canım...evde birçok biberon var almadı hiçbirini agzına alıp cıgnıyor dılıyle ıtıyor emmiyor....sütü kaşıkla denedim ama yok agzına geldıgı an kafasını cevırıyor..sütünde 3 ceşidini denedim begenmedi hiçbirini...
bu kaşık mamalarıyla devam sütünün içerigine baktımda nerdeyse aynı gibi duruyor kaşık mamalarıda devam sütüyle yapılıyormuş zaten.gercı ben yaptıgım mamanın içine devam sütüde koyuyorum ayrıca..

çok sagol canımm...evet canım denedım bıskuvı koydum bıberonla gene içmedi kasıkla biraz içti bıraktı cok sıvı oldugu ıcın yutamıyor dılyle cıkarıyr dısarı..muhallebıye karıstırıyorum devam sütünü o zaman anlamıyor yıyor...ama ben genede bıberondan lıkır lıkır içen bebekleri gördükçe öyle olsun istiyorum...öyleydi gerci 5 ay, biberonu görünce sevınıyodu yapısıyodu ne oldu hiç anlamadım birden...

Canim bir de surekli sutum az deyip moralini bozma ne kadar emerse o kadar ver sutunun bitip tukenmez olduguna inan evladin istedikce yetecegini dusun kafani baska şeylerle mesgul et ayni seylere takilinca insanin yasama sevinci bile gidiyor. Ac olsa likir likir icer kizin demek ki doyuyor.... Hadi toparlan guzel seyleri gor bak maşallah saglikli bir evladin var ve onun senin guler yuzune ihtiyaci var...

bilinçsiiz yapıyor

canım korkma bence. bebekler ne yaptığını bilmiyor onu keşfetmiştir kesin. komşumun oğlu da sürekli karnına vuruyordu ama ne vuruş baya canı yanacak kadar. ama hiç bişieyi de yok. biz annelerin içine sinmiyor maalesef sende dr a götür beynin rahatlasın.

tatlım. benim kızım da eliyle ağzına vurmayı çok seviyor. bir eliyle ağzına bir oyuncak soktu ısırdı diyelim, diğer bosta kalan eliyle de o oyuncağın üstüne üstüne vuruyor. bazen dilini çıkarıyor dışarı, eliyle vurup vurup duruyor. ben bunu anormal görmedim mesela. adını seslenirsem ister bakar ister bakmaz. başka şeye odaklandı ise pek duymaz beni. ama bunlar normal sıkıntı yok.
senin bunlardan başka hareketlerine bak, algılaması nasıl, oyuncaklar farklı eşyalara, kap kacaga, tabak canaga çok meraklı olurlar bu dönem, bunlara ilgisi nasıl, farklı bir odaya girdin mi ya da farkl insanlar eve geldi mi onlarin yabancı olduğunu hissediyor mu, bakislarinda hareketlerinden anlarsın. yani bir bebeğin normal hareket ve algılari onda var mi? önemli olan bu bence. zaten doktora götürmüşsun ama için rahat olsun diye yine baktır norolog falan bakar mi bu konuya bilmiyorum ama bi araştır istersen. inşallah da bir şey yoktur zaten.

bizim kızda da bak şimdi aklıma geldi, mesela sirt üstü yatirip ba cak hareketleri yaptırırken sol bacağını dizden kırmak istemiyor, düz tutuyor, diğer bacağını benim kontrolüme bırakıyor ama o bacağını bırakmıyor pek. kendi ne zaman isterse serbest bırakıyor. böyle bir şey var mi sizde acaba hanım anneler?

Canim bir de surekli sutum az deyip moralini bozma ne kadar emerse o kadar ver sutunun bitip tukenmez olduguna inan evladin istedikce yetecegini dusun kafani baska şeylerle mesgul et ayni seylere takilinca insanin yasama sevinci bile gidiyor. Ac olsa likir likir icer kizin demek ki doyuyor.... Hadi toparlan guzel seyleri gor bak maşallah saglikli bir evladin var ve onun senin guler yuzune ihtiyaci var...

canım benim çok teşekkür ederim moral verdiğin için...dogru söylüyorsun çok şükür sağlıklı olsunlarda hep güelelim insallah..

X