2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bende bütün gün emziriyorum ne kadar içiyor bılmıyorum ama bazen doymuyormuş gıbı geliyor...eskıden 120 hatta 140 veya daha fazla devam sütü içerdi biberonu bırakınca bende artık sadece kendim emzırıyorum o kadar sütte yok bende malesef :KK43:
kaşık maması hazırlıyorum 120 ml den onu bitiryor 2 saat sonra meme istiyor emiyor acıkmıs gibi...genelde aç kalıyor galıba yavrum devam sütünü bırakmasa ıyı olacaktı anne sütüyle 1 yaşına kadar ben nasıl büyütücem onu bilmiyorum...zayıf bir bebek oldugunu zaten hep yazıyorum bakalım kilo alacakmı...

kızım gene devam sütünü içmedi sanki zehir içmiş gibi agzını buruşturuyor aglıyor istemiyor,bende baktım tadı gercekten hoşuma gitmedi....içine biraz kaşık maması karıstırdım acımsı tadı hafıf kırıldı o zaman yedi...kaşık kaşık yedi zor oldu ama yedi 60 ml kadar...

Canim mama bozuk olabilirmi ben her vermeden tadina bakiyorum burasi cok sicak bisey olur bozulur diye illa tadiyorum. bi keresinde tadi aciydi mama bozuktu kizimin iki gun karni agridi bu arada dedigim gibi ben surekli baktigimdan tatlarini biliyorum mamalarin aci olmuyo sadece bozuk mamanin tadi aciydi

Son düzenleme:
Doğumdan sonra sol bacağımda güçsüzlük vardı. Hamileliğin son zamanlarında oturduğum yerden kalkamamayı normal sayıyordum da hala devam etmesi normal gelmiyordu. Bel ağrısı da eşlik edince doktora gittim bugün. Kireçlenmem varmış kızlar. Hamile kalmadan önceki kilomdan 10 kilo fazlayım, önceden de vardı herhalde ama sanırım kilolar son noktayı koydu. Diyete başlıyorum bugünden itibaren. Zaten bu sebeple dahiliyeden de randevu almıştım,bir kaç gün önce. Tahlillerim yapılsın ve sonra diyetisyene gideyim diye. Bugünkü sonuç beni daha bir kendime getirdi. Homini gırtlak yiyordum zira.

Sizde böyle bir sorun varsa ihmal etmeyin derim. (Yere oturunca kolaylıkla kalkamıyorum, tuvalete oturunca bir yere tutunmadan kalkamıyorum, yatarken bazen sol bacağımı yatağa çekerken zorlanıyorum, acı hissediyorum...)

Tavsiyesi olan var mı ne iyi gelir?

bende bütün gün emziriyorum ne kadar içiyor bılmıyorum ama bazen doymuyormuş gıbı geliyor...eskıden 120 hatta 140 veya daha fazla devam sütü içerdi biberonu bırakınca bende artık sadece kendim emzırıyorum o kadar sütte yok bende malesef :KK43:
kaşık maması hazırlıyorum 120 ml den onu bitiryor 2 saat sonra meme istiyor emiyor acıkmıs gibi...genelde aç kalıyor galıba yavrum devam sütünü bırakmasa ıyı olacaktı anne sütüyle 1 yaşına kadar ben nasıl büyütücem onu bilmiyorum...zayıf bir bebek oldugunu zaten hep yazıyorum bakalım kilo alacakmı...
Yaşına kadar anne sütüle büyürmü ek gıdalara başlarsın sebze meyve püreleri muhallebi yoğurt yer

yenikullanici...canım ev kira, klima almamıştık. Zaten çalışınca da akşamdan akşama vantilatör yetiyordu. bu yaz düşünmüştük klima almayı ama düşünme aşamasında kaldık.

perrmanganat... çok geçmiş olsun canım. Ben de hala tuv. te uzun süre oturunca bacaklarım çok ağrıyor. hala eski gücüne dönemedi vücudum. Geçen yazmıştım göbek fıtığı meselesini. hala yürüyüş yapabilmiş değilim. sana da benim gibi egzersiz önermiştir doktorun. yapamıyorum orası ayrı....niye eski halimize dönemedik anlamadım. Allaha çok şükür tabiki.. dermansız dert vermesin...

bugün 6 çay kaşığı yoğurt verdim. 7. kaşıkta ağladı istemedi. karnıda açtı aslında. iki yudum su içti. hemen arkasından. 10 dakika sonrada meme verdim. memeyi çok mu erken vermişim. yoğurttan ne kadar sonra vereyim...

perrmanganat... çok geçmiş olsun canım. Ben de hala tuv. te uzun süre oturunca bacaklarım çok ağrıyor. hala eski gücüne dönemedi vücudum. Geçen yazmıştım göbek fıtığı meselesini. hala yürüyüş yapabilmiş değilim. sana da benim gibi egzersiz önermiştir doktorun. yapamıyorum orası ayrı....niye eski halimize dönemedik anlamadım. Allaha çok şükür tabiki.. dermansız dert vermesin...

bugün 6 çay kaşığı yoğurt verdim. 7. kaşıkta ağladı istemedi. karnıda açtı aslında. iki yudum su içti. hemen arkasından. 10 dakika sonrada meme verdim. memeyi çok mu erken vermişim. yoğurttan ne kadar sonra vereyim...

Sana da geçmiş olsun canım. Yere oturunca destek almadan kalkamamak çok kötü. :KK43: Benim yaptığım yoğurtlar, sıvı oluyor ekseri ayran kıvamında :) Biberonuna koyuyorum 100 ml civarı yiyor (içiyor) Yoğurdu sevdi kuzum. Ama biberonla da olsa çorba içiremedim. Kaşıkla yemeyi beceremiyoruz, kaşıkla denediğim zamanlar üstümüz başımız berbat oluyor, anca mevcut yiyeceğinin yarısı gidiyordur midesine. E zaten bir de kusmamız geçmedi, onun da yarısını kusuyor. Elde var, yiyeceği mamanın dörtte biri. İdare ediyoruz işte :)

arkadaşlar 2 gündür çok hastayım
midemi üşüttüm galiba
hem midem, hem de karnım felaket
ishalim var
yemek bile yiyemiyorum
oğluma anne sütü veriyorum sadece, meyvelerden falan da tattırdım şu ana kadar
ama yiyemediğim için sütüm olmuyor 2 gündür
oğlum aç, ne önerirsiniz
birazdan acile gidicez, çok fena durumdayım
mama mı almamız gerekiyor
bilgim yok bu konuda, çünkü sütüm yettiği için ihtiyaç duymadık bir şeye

Sana da geçmiş olsun canım. Yere oturunca destek almadan kalkamamak çok kötü. :KK43: Benim yaptığım yoğurtlar, sıvı oluyor ekseri ayran kıvamında :) Biberonuna koyuyorum 100 ml civarı yiyor (içiyor) Yoğurdu sevdi kuzum. Ama biberonla da olsa çorba içiremedim. Kaşıkla yemeyi beceremiyoruz, kaşıkla denediğim zamanlar üstümüz başımız berbat oluyor, anca mevcut yiyeceğinin yarısı gidiyordur midesine. E zaten bir de kusmamız geçmedi, onun da yarısını kusuyor. Elde var, yiyeceği mamanın dörtte biri. İdare ediyoruz işte :)

bizde de durum aynı birazı dökülüyor yedirirken.öyle öyle öğrenecekler annesi. dur daha birde nasipse kendi ellerine alacaklar kaşıkları o zaman ne kendi üstleri kalacak ne ev :KK9: gazı olduğu dönem rezene kimyonu kaşıkla verirdim. sanırım ondan alışkın kaşıkla yemeye. inş. değişmez yemeye devam eder. dün çok güzel yemişti. hatta eşime vermesemmi doyduğunu bilmiyor mu demiştim. bugün istemedi. sanırım annesine çekecek iştahı. bende birgün çok güzel yerim. iki gün sırf doyayım diye öylesine yerim.

midemi üşüttüm galiba
ishalim var
yemek bile yiyemiyorum
oğlum aç, ne önerirsiniz

çok geçmiş olsun canım. bu ara buralarda sulardan dolayı ishal salgını var. acaba öyle bir şey olabilir mi. sen yine bir dr ye görün. patates haşlaması iyi gelir isale. ve bol bol su içmeye çalış. sıvı kaybın çok olduğu için. zorla kendini. sevdiğin yemeklerden düşün canın belki bir şey yemek ister..ben sütüm yetmediği için bebelac 1 numara kullanıyorum 0 - 6 ay arası. inş. mamaya gerek kalmadan toplarsın kendini...

midemi üşüttüm galiba
ishalim var
yemek bile yiyemiyorum
oğlum aç, ne önerirsiniz

Geçmiş olsun. Bebelac, aptamil, herobaby... (marka tercihi senin) mamalarının 1 numarasını alıp yedirebilirsin.

Canim mama bozuk olabilirmi ben her vermeden tadina bakiyorum burasi cok sicak bisey olur bozulur diye illa tadiyorum. bi keresinde tadi aciydi mama bozuktu kizimin iki gun karni agridi bu arada dedigim gibi ben surekli baktigimdan tatlarini biliyorum mamalarin aci olmuyo sadece bozuk mamanin tadi aciydi

bende ondan şüphe ettim böyle garıp bı tat olmaz dıye dusundum daha önce baktıgımda tatsız gıbı bişeydı aslında ben sütten nefret ettıgım ıcmedıgım ıcın pekte hoşuma gıden bı tat degıldı...bozuktur dıye yenı mama aldım ama onunda tadı aynı oluyor yapınca...aldıgım yerdemı ıyı saklanmadı acaba..3 kutu mama denedım hepsınde o acımsı tat....normalde nasıl oluyor tadı kokusu mamanın???benmı tadı alamadım yada sevmedıgım ıcın acımı gelıyo bana annem içiyo acı degıl dıyo ama ben yutunca mıdem bulanıyor....

o zaman yün de zararlı ona da gömülüyor.

nereye yatırıcam kızımı :44:

ben araştırmalarımda 6 aya kadar pamuk yatakta 6 aydan sonra da orta sertlikte yaylı yatakta yatması gerektiği sonucuna varmıştım hamileyken araştırdığımda, ama eşim şimdi çok araştırdı yaysız ve visco olmayan orta sertlikte lateks yatakmış olması gereken, sanırım biz öyle bi yatak alıcaz karyolası için, biçok markanın bebek yatağı serilerinde en üst modellerinde bu malzeme kullanılmış, visco yatak satan markalar dahi söylüyo bebek yatağının visco olmaması gerektiğini canım...

midemi üşüttüm galiba
ishalim var
yemek bile yiyemiyorum
oğlum aç, ne önerirsiniz

ben de kızımı anne sütüyle besliyorum canım, geçtiğimiz aylarda ilaç almak durumunda kaldım 5 gün kadar emzirmemem gerekiyodu ben de aptamil almıştım ama çok zorlandım çok gaz yapmıştı çok ağlamıştı bebeğim bir de anne memesinden uzaklaşmak da huysuzlaştırmıştı sanırım, geçmiş olsun bu arada...

Ben yeni aldığım park yatağın içine visko yatak almıştım. Peki biraz büyüyene kadar ne yapsak içine battaniye falan mı sererek kullansak acaba?

bilmiyorum ki canım bi işe yarar mı...

geçen sefer kızım 21. günde fitille kakasını yapabilmişti, sonrasında bugün 9. günde yine fitille yapabildi, fitilin içinde de uzun süreli sık sık kullanımlarda tembellik yapar kendi kendine kakasını yapamaz hale gelebilir yazıyo bir haftadan daha sık aralıkla verilmemeli yazıyo, napıcaz biz hep böyle fitil mi kullanıcaz, 2 doktora gittik geçen sefer bişey demediler biri inanmadı o kadr süre yapmadığına bri şaşırdı benim için rekor bi süre dedi bu fitili verdi, doğru dürüst bi doktor bulmam lazım, neden yapamıyo yavrum düzelsin artık eskisi gibi, inaşşal ciddi bi sorunu yoktur, 6. ay kontrolüne yeni bi doktor bulmamız lazım zaten, eski doktorumuz hastaneden ayrılmıştı, çok da memnun değildim zateni geçen ay gittiğimden de memnun kalmadım, istanbulda avrupa yakasında memnun kaldığınız tavsiye edebileceğiniz doktor var mı... normalde hiç sancısı sıkıntısı yok yavrumun ama fitilden sonra yapabilmek için nasıl kıvranıyo döne döne bi hal oldu yapabilmek için suratını sıkıyo ıkınıyo, üzüldüm 10 dakika yavrumu öyle izlerken, fitil 10 dakikada işe yarıyo...

kızlar ya biliyorsunuz benim kız çok küçük ayına göre, 5 aylık 6,850 kilo, 62 cm ve 39 baş çevresi. ve artık büyüsün istiyorum doktorum anne sütü diyo ama yaramıyo sütüm biliyorum bende ek gıdaya başladım valla. ama kafam karışık neyden ne kadar verecem anne sütünü çok az alıyo sadece geceleri uyurken, gündüzleri yakalayabilirsem uyanır uyanmaz veya uykuya dalınca. yani toplamda 5 kere falan. cici bebe ekliyorum artık mamasına bazan meyvesine bazen de yoğurduna. devam sütü de veriyorum kaşık maması da meyve yoğurtta. ama neyden ne kadar ne zamanlar bilmiyorum biraz toparladı gibi kızım ama emin değilim, bana bi düzen önerin.

Neden viskoyu onermiyorlar. Bizde park yatağın içine visko almıştık. Battaniye degilde yorgancilardan pamuktan ince döşek yaptirabiliriz. Benim ark. Park yatağın alt seviyesine yorganı 4 de katlayıp koyduğunu soylemisti. Hem biraz yukseltiyormus hem de yerden soğukgelmesini engelliyormus kışın. Yenikullanici... Tatlım kızına günde 3 damla tatlı badem yağı vermeni tavsiye ederim. Ben kızım kaka yapamayinca 3. Gün veriyorum. En geç bir gün sonra yapıyor... Hem zararı yok diye biliyorum. Arastir istersen.

Annelik. Bebisinin saatin 9 unda uyudu diye sevinip. Gecenin 12 sinden beri uyanık olan yatağında kendince çığlıklar atıp oyunlar yapan 2 karislik bir şeye gözünden uyku dokulsede hayran hayran bakmakmis.... Rabbim tüm bebeklere saglik versin. Anne ve babalarinada .. Tüm bebis isteyen lerede hayırlısıyla nasip etsin bu uyku dusmanlarindan :KK9:

Martta doğum yaptım. Haziranda yasal doğum iznim bitti. Arkasından 10 gün rapor. Doğumdan sonra lazım olur diye kullanmaya kiyamadigim 40 gün senelik izin kullandım. Oldu mu agustos. Dün ücretsiz izin için dilekçe yazdım. Sistemden başlama tarihim 2015 HAZIRAN çıktı. ( ki seneye yaza başlamayı düşünüyorum Inş. Maddi açıdan çok daralmazsak) ücretsiz izne başlama tarihi olarak, Madem yasal doğum izninden sonrayi baza alıyordu. Ben ne diye geceleri uyku tutmayip sabahın 4 lerinde sızıp zar zor 7 de kalkıp. Birde bebisimi o saatte uyandirip tekmelemesin sebep olup. 3 saatlik uykuyla karnı burnunda arabaya tislaya tislaya binip. Direksiyonu koca gobegime degdirmemek için çaba sarfedip. Trafik olmasın diye erkenden gidip. Birde amir fırçası yiyip niye calistimki. Önceden bilsem 7,5 aylık hamileyken alır 40 gunü evimde paşalar gibi yatardim. 2. Çocuğa ders olsun !!!

malesef cok zor tek basına cocuk buyutmek...emmeyı ıstememe bır belırtı ama bebeklerde anlamak cok zor baska nedenlerlede emmek ıstemeybılır...biz zimaks dıye bır ilaç kullanmıstık..kültür sonuclarına göre daha kesin konusur doktorda sende endıse etme iyileşir mutlaka...ilacı kullandıktan 1-2 gün içinde zaten etki göstermesi lazım aslında...belli dönemlerde oluyor bebeklerde huysuzlık cok zorluyor insanı gazıda olabilir...sen genede doktorunu dinle tabıkı,gene bir tahlıl ıster zaten bır hafta sonra,üzme kendini..
çok sağol canım. kültür sonucumuzu yarın alıcaz bakalım

bebeği... benim kızda kendi arabasında pek durmuyor. Onun için tek başıma bir yere gitmiyorum. Bir elimle arabasını itelerken diğeriyle de bebeği taşımak zor oluyor.

papatyanın bebişleri gibi benimki de hareketli ama yüzüstü dönmüyor pek.

sonsy... gündüz yarım saatten fazla uyumadığı için çok terlemiyor. yatarken sırtına bez koyuyorum kalktığında alıyorum. Yeterli oluyor. Ama geceleri 2 saat yatıyor en fazla ( gece sadece yatak odasının camı açık. oda 31 derece. ) yatağına penye battaniyeyi ikiye katlayıp başının ve belinin geleceği yere seriyorum. uç kısımlarınıda yatağın yanlarına sıkıştırıyorum. Uyanınca çekip oynamasın diye. Uyandığında hem üstünü değiştiriyorum hem de battaniyeyi. Çarşafı kuru kalıyor böylelikle.

sevimsiz_23 bazen ağlayarak kalkıyor bazen de senin dediğin gibi bakıyorum kalkmış üstüne örttüğüm ince örtüyü çekmiş başına kadar oynuyor. bu yüzden gece yastık kullanmıyorum. Yastığı başının altından çekim kucaklayım ağzına basıyor resmen. Sonrada basbas bağırıyor.

lignum... hamileydik söylentiler başladığında. Doğurduk, izinlerimiz bitti hala çıkaracaklar. Ben bugün ücretsiz izin için dilekçe verdim. Yarında gidip ilişiğimi kesicem. Zaten ümidimi keseli çok olmuştu helede gezi olayları çıkınca seneye kalacağı ortadaydı. İnşallah ikinci bebeğe diyorum...

dertsiz... Çok geçmiş olsun canım. Bende senin gibi bazen Şubat 2013 annelerinin topiğine bakıyorum. merak ediyorum bir ay sonra neler olacak diye. Hatta bir kaç kerede bir şeylerde sormuştum onlara.. Ayrıca senin gibi gurbetçiyim. Hastayken yada bir şeylere ihtiyacı olunca insanın gurbet çok koyuyor... Hamileyken birgün lcw ye gitmiştim hamile kıyafeti almak için. 3 bayan vardı yanımda . biri of yoruldum diyip oturdu ( hamileydi). diğeri eline ürünleri alıp abla bu nasıl, şu nasıl diye sordu. Diğeri kızım bak bunun rengi güzelmiş dedi. benim gözlerim doldu mağazadan çıktım hemen... Ama biliyorum memlekette olsam hergün bir problem çıkacak... Bazen uzaklık daha iyi...

db55 valla tamda soracağım şeyleri sormuşsun canım. Bende 3 gündür yoğurt veriyorum. dün havuç aldım. Düşünüyordum sebzeleri önce tek tek mi haşlayıp versem. her gün bir sebze. yoksa patates havuç beraber haşlayıp versem olur mu?
sen de sağol canım.gurbetlik çok zor yaşayan biliyor.

Doğumdan sonra sol bacağımda güçsüzlük vardı. Hamileliğin son zamanlarında oturduğum yerden kalkamamayı normal sayıyordum da hala devam etmesi normal gelmiyordu. Bel ağrısı da eşlik edince doktora gittim bugün. Kireçlenmem varmış kızlar. Hamile kalmadan önceki kilomdan 10 kilo fazlayım, önceden de vardı herhalde ama sanırım kilolar son noktayı koydu. Diyete başlıyorum bugünden itibaren. Zaten bu sebeple dahiliyeden de randevu almıştım,bir kaç gün önce. Tahlillerim yapılsın ve sonra diyetisyene gideyim diye. Bugünkü sonuç beni daha bir kendime getirdi. Homini gırtlak yiyordum zira.

Sizde böyle bir sorun varsa ihmal etmeyin derim. (Yere oturunca kolaylıkla kalkamıyorum, tuvalete oturunca bir yere tutunmadan kalkamıyorum, yatarken bazen sol bacağımı yatağa çekerken zorlanıyorum, acı hissediyorum...)

Tavsiyesi olan var mı ne iyi gelir?

geçmiş olsun canım
ben de yerden zor kalkıyorum.
benim de hala 10 kg fazlam var
benim de diyete başlamam lazım.

ben de gideyim bari belki dediğin gibi kireçlenme bende de vardır.
yazdığın iyi oldu.

peki çözüm neymiş ne yapacakmışsın şimdi sadece diyet mi?

bende ondan şüphe ettim böyle garıp bı tat olmaz dıye dusundum daha önce baktıgımda tatsız gıbı bişeydı aslında ben sütten nefret ettıgım ıcmedıgım ıcın pekte hoşuma gıden bı tat degıldı...bozuktur dıye yenı mama aldım ama onunda tadı aynı oluyor yapınca...aldıgım yerdemı ıyı saklanmadı acaba..3 kutu mama denedım hepsınde o acımsı tat....normalde nasıl oluyor tadı kokusu mamanın???benmı tadı alamadım yada sevmedıgım ıcın acımı gelıyo bana annem içiyo acı degıl dıyo ama ben yutunca mıdem bulanıyor....

canım ben baktığımda çok tatlıydı. aptamil kullanıyorum. o sıralar kendi sütümün de tadına bakmıştım onun da tadı aynıydı. şekerli gibiydi yani.

mama dediğin gibi tatsız acı filan değildi.

midemi üşüttüm galiba
ishalim var
yemek bile yiyemiyorum
oğlum aç, ne önerirsiniz
Aptamil 1 numara bebek sutu
geçen sefer kızım 21. günde fitille kakasını yapabilmişti, sonrasında bugün 9. günde yine fitille yapabildi, fitilin içinde de uzun süreli sık sık kullanımlarda tembellik yapar kendi kendine kakasını yapamaz hale gelebilir yazıyo bir haftadan daha sık aralıkla verilmemeli yazıyo, napıcaz biz hep böyle fitil mi kullanıcaz, 2 doktora gittik geçen sefer bişey demediler biri inanmadı o kadr süre yapmadığına bri şaşırdı benim için rekor bi süre dedi bu fitili verdi, doğru dürüst bi doktor bulmam lazım, neden yapamıyo yavrum düzelsin artık eskisi gibi, inaşşal ciddi bi sorunu yoktur, 6. ay kontrolüne yeni bi doktor bulmamız lazım zaten, eski doktorumuz hastaneden ayrılmıştı, çok da memnun değildim zateni geçen ay gittiğimden de memnun kalmadım, istanbulda avrupa yakasında memnun kaldığınız tavsiye edebileceğiniz doktor var mı... normalde hiç sancısı sıkıntısı yok yavrumun ama fitilden sonra yapabilmek için nasıl kıvranıyo döne döne bi hal oldu yapabilmek için suratını sıkıyo ıkınıyo, üzüldüm 10 dakika yavrumu öyle izlerken, fitil 10 dakikada işe yarıyo...
Gecmis olsun cnm. Iyi dr bulursun insallah.
kızlar ya biliyorsunuz benim kız çok küçük ayına göre, 5 aylık 6,850 kilo, 62 cm ve 39 baş çevresi. ve artık büyüsün istiyorum doktorum anne sütü diyo ama yaramıyo sütüm biliyorum bende ek gıdaya başladım valla. ama kafam karışık neyden ne kadar verecem anne sütünü çok az alıyo sadece geceleri uyurken, gündüzleri yakalayabilirsem uyanır uyanmaz veya uykuya dalınca. yani toplamda 5 kere falan. cici bebe ekliyorum artık mamasına bazan meyvesine bazen de yoğurduna. devam sütü de veriyorum kaşık maması da meyve yoğurtta. ama neyden ne kadar ne zamanlar bilmiyorum biraz toparladı gibi kızım ama emin değilim, bana bi düzen önerin.

Sabah anne sutu ve meyve suyu puresi
Ogle sebze puresi anne sutu
Aksam yogurt anne sutu
Ben boyle yapiyorum cnm
Gece de anne sutu ve aptamil veriyorum.

X