bizimki de tam tersi, bayılıyor dışarıya
eve girince tam anlamıyor da, yatak odasına girince ağlamaya başlıyor
hatta bazen bakıyorum huysuzlandı, kucağıma alıp bahçeye iniyorum
etrafı seyrederek yoruluyor, eve getirince de hemen uyuyuveriyor
bence de üzülme, etrafa ilgisi arttıkça farklı yerleri görmek isteyecektir
ben bazen de bakıyorum sıkıldı, salona götürüyorum, biz genelde oturma odasında otururuz
salona gidince etrafa bakıyor, başka bi yere gittik sanıyor
bizimki gecede 2 saatte bir kalkıyor
iki tane yastığı var
her kalkışında yastık değiştiriyorum
diğer kalkışına kadar öbürü kuruyor
başı acayip terliyor
kızlar bir de bişey sorcam, bebekleriniz uykudan ağlayarak mı uyanıyor
benim oğlan çaktırmadan uyanıyor, sık sık kontrol ediyorum o yüzden
çünkü ya yüzüstü dönüyor ya da battaniyesini yüzüne çekiyor
oyun yapıyor kendine yani
canım ben beşiğinin ölçülerine göre yorgancıda yaptırmıştım, gerçekten şu ana kadar hiç terlemeden uyudu bebeğim, araştırmıştım herkes ilk 6 ay için pamuk yatak öneriyordu, o yüzden yaptırdım yoksa beşiğin kendi içinde sünger gibi yatağı vardı...
şimdi beşiğimiz küçük geliyo dönemiyo içinde o yüzden odasındaki karyolasına geçicek yakında, onun içine yatak bakıyoruz, karar verince onu da paylaşırım...
kızlar bebekleriniz günde toplam kaç ml süt içiyor?
bu pamuk yatak ben de bulmalıyım :) çok üzülüyorum ıslak ıslak yatıyor
Emmesi cok azaldi. Emzirdigim icin bilmiyorum. Ama biberonla aptamil verdigimde 60 ml filan iciyor bir icmeye. Seninki ne kadar iciyor?
Ben once emzirip 1 yada yarim saat sonra ek gida veriyorum. Bu daha mantikli geliyor sanki. Ac karnina baska seyler rahatsiz etmez mi hem sutu az icer o zaman.
Sen ne dusunuyorsun?
Cnm benimki de uyanir uyanmaz bir sey yemek emmek istemiyor.artık ek gıdalar kilo aldırmak,alıştırmak amaçlı ya sütten sonra verirsen de bu sefer onlara alışmaz,az yer.
artık etli butlu olmaları için yoğun kıvamlı mamalar yemeleri lazım.
bildiğimden değil de böyle diyorlar yani. sonuçta benim de ilk bebeğim :)
doktora gittiğimden beri not ediyorum 620-670 arasında oynuyor. doktor 800-900 istiyor.
benim kız içmiyor.
ben sabah hep önce mama veriyordum ama bu sabah önce süt verdim mamayı sonra vericem.
günlük içtiği süt artacak diye mi deneme yapıyım dedim.
sen de bir öğün önce bir öğün sonra verip deneme yapabilirsin.
her bebek aynı değil çünkü.
deneyerek bebeğimizin huylarını öğrenmemiz lazım.
mesela benimki sabah uyanınca 07:00de uyanıyor, kahvaltı yapmayan bir bebek. annesi babası gibi :)
sanırsın ki daha yeni süt içti halbuki en son 04:00te 70lik içmişti.
illa saat 8-9 olacak
Masallah sonsy. Darisi benim de basima. Hala salliyorum ben.ben burda bilgisayarda sizlere yazarken,
kızım salonda oyuncakları ile yerde oynuyordu.
birden kıpırdamadığını gördüm
kendi kendine uyuyakalmış.
ilk defa başıma geliyor çok şaşırdım.
bebeği... benim kızda kendi arabasında pek durmuyor. Onun için tek başıma bir yere gitmiyorum. Bir elimle arabasını itelerken diğeriyle de bebeği taşımak zor oluyor.
papatyanın bebişleri gibi benimki de hareketli ama yüzüstü dönmüyor pek.
sonsy... gündüz yarım saatten fazla uyumadığı için çok terlemiyor. yatarken sırtına bez koyuyorum kalktığında alıyorum. Yeterli oluyor. Ama geceleri 2 saat yatıyor en fazla ( gece sadece yatak odasının camı açık. oda 31 derece. ) yatağına penye battaniyeyi ikiye katlayıp başının ve belinin geleceği yere seriyorum. uç kısımlarınıda yatağın yanlarına sıkıştırıyorum. Uyanınca çekip oynamasın diye. Uyandığında hem üstünü değiştiriyorum hem de battaniyeyi. Çarşafı kuru kalıyor böylelikle.
sevimsiz_23 bazen ağlayarak kalkıyor bazen de senin dediğin gibi bakıyorum kalkmış üstüne örttüğüm ince örtüyü çekmiş başına kadar oynuyor. bu yüzden gece yastık kullanmıyorum. Yastığı başının altından çekim kucaklayım ağzına basıyor resmen. Sonrada basbas bağırıyor.
lignum... hamileydik söylentiler başladığında. Doğurduk, izinlerimiz bitti hala çıkaracaklar. Ben bugün ücretsiz izin için dilekçe verdim. Yarında gidip ilişiğimi kesicem. Zaten ümidimi keseli çok olmuştu helede gezi olayları çıkınca seneye kalacağı ortadaydı. İnşallah ikinci bebeğe diyorum...
dertsiz... Çok geçmiş olsun canım. Bende senin gibi bazen Şubat 2013 annelerinin topiğine bakıyorum. merak ediyorum bir ay sonra neler olacak diye. Hatta bir kaç kerede bir şeylerde sormuştum onlara.. Ayrıca senin gibi gurbetçiyim. Hastayken yada bir şeylere ihtiyacı olunca insanın gurbet çok koyuyor... Hamileyken birgün lcw ye gitmiştim hamile kıyafeti almak için. 3 bayan vardı yanımda . biri of yoruldum diyip oturdu ( hamileydi). diğeri eline ürünleri alıp abla bu nasıl, şu nasıl diye sordu. Diğeri kızım bak bunun rengi güzelmiş dedi. benim gözlerim doldu mağazadan çıktım hemen... Ama biliyorum memlekette olsam hergün bir problem çıkacak... Bazen uzaklık daha iyi...
db55 valla tamda soracağım şeyleri sormuşsun canım. Bende 3 gündür yoğurt veriyorum. dün havuç aldım. Düşünüyordum sebzeleri önce tek tek mi haşlayıp versem. her gün bir sebze. yoksa patates havuç beraber haşlayıp versem olur mu?
hmm...
1-2 aydır bebeğimle büyük yatağımızda ikimiz yatıyoruz.
yatağımız visco ama yine de terliyor sanırım üzerine serdiğim çarşaftan kaynaklanıyor.
beşiğine artık sığmıyor. doğduğundan beri kollarını açarak uyuduğu için.
şimdi karyolasını yatak odasına getirdim.
eşimin annesi yün yatak yapmıştı.
güzel ama sıcak tutuyor ve terletiyor. kış olsa iyi olurdu da.
ben de içine yatak alıcam. şöyle terletmeyen.
bi de yün yatağa çocuk gömülüyo :) kaldırdığımda yattığı yerin çukur olduğunu görüyorum.
kızlar bebekleriniz günde toplam kaç ml süt içiyor?
canım bi de visco yatakta yatırıyorum demişsin ya, bebeklere 3 yaşına kadar visco önermiyolar bilgin olsun...