2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ya kizlar benim bebegim arabaya binince kendi arabasina diil bizim arabaya binince kiyametleri kopariyo hic bi yere gidemiyoruz en fazla 5 dakika duruyo arabada niye bole yapiyo anlamiyorum zaten yabanciliyo disarida biri sevsin hemen aglamaya basliyo bide bi bebek hicmi disari seez disarida aglyo eve geliyorum daha kapidan girmemle gulmeye basliyo nasil atlatiriz bunu fikri olan varmi gercekten cok zor
bizimki de tam tersi, bayılıyor dışarıya
eve girince tam anlamıyor da, yatak odasına girince ağlamaya başlıyor
hatta bazen bakıyorum huysuzlandı, kucağıma alıp bahçeye iniyorum
etrafı seyrederek yoruluyor, eve getirince de hemen uyuyuveriyor
bence de üzülme, etrafa ilgisi arttıkça farklı yerleri görmek isteyecektir
ben bazen de bakıyorum sıkıldı, salona götürüyorum, biz genelde oturma odasında otururuz
salona gidince etrafa bakıyor, başka bi yere gittik sanıyor :KK53:
kızlar sizin de bebeğiniz yatarken terliyor mu? her uyku sonrası yattığı yer (başının altı) sırılsıklam oluyor.

bizimki gecede 2 saatte bir kalkıyor
iki tane yastığı var
her kalkışında yastık değiştiriyorum
diğer kalkışına kadar öbürü kuruyor
başı acayip terliyor

kızlar bir de bişey sorcam, bebekleriniz uykudan ağlayarak mı uyanıyor
benim oğlan çaktırmadan uyanıyor, sık sık kontrol ediyorum o yüzden
çünkü ya yüzüstü dönüyor ya da battaniyesini yüzüne çekiyor
oyun yapıyor kendine yani

Merhaba Mart anneleri,

Ben uzun zamandır forumu takip ediyorum, nisan 2013 annesi olmayı planlıyordum ama minik kızım biraz erken 29 martta dünyaya geldi. Cok telaşeli ama cok da keyifli geçiyor zaman. Biraz iştahssız bir kızım var ama elimden geldiğinde sık sık beslemeye calısıyorum. simdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz.

Benim sıkıntım işe geri dönmekle ilgili.

Uzun zamandır, hatta hamileliğimden önce bile doğum izni ile ilgili yasayi bekliyordum. Hamile kaldim dokuz ay gecti, bebegim 5 aylik oldu. Bu süreçte hergün haberleri takip ettim, büyük bir heyecanla yasa ile ilgili haber bekledim.

Ben özel sektörde calışıyorum ve hemen hemen hergün mesaiye kalıyorum. Evime en erken saat sekiz civarında gelebiliyorum hatta ayın bazı günlerinde gece yarilarina kadar calışıyorum. Malesef dogum iznim Temmuz ayi başında bitti.

Doğum izninin uzatılması ile ilgili paketin bu yasama yılı bitmeden yasalaşacağı müjdesini verildiğinde dünyalar benim olmustu. Ama sonra ogrendim ki paket haziran ayında hazir ama ekim ayında yasalasacak. Birçok kişinin ve benim doğum izinlerimiz çoktan bitti. Ben geçen senelerden biriktirdiğim yıllık izinlerimi ve süt iznimi kullanmaya calısıyorum suan.

Zar zor bebeğim için bir bakıcı ayarladık, kendisi henuz baslamadan haber yolladı eski işine devam etmeye karar verdiğini söyledi suan tekrar bakıcı aramaya basladık. Ama artık günlerim kısalıyor. Bebeğim herkesin bebeği gibi annesine cok alıştı, nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum. Ek gıdaya gececeğiz hangi bakıcı benim kadar ilgiyle ve sabırla ugrasır bilmiyorum çünkü kızım cok iştahssız.

Paket şu anda hazir oldugu halde bizler yararlanamayacağız. Ücretsiz izin alip, iznimi bir iki ay daha uzatmak pek mümkün degil, özel sektörde malesef olumlu bakilmiyor.

Ben bebegimi daha çok yanımda istiyorum... Bebegimi kucagima alip onun gozlerinin içine bakarak onu beslemek, daha cok küçük onunla biraz daha fazla vakit geçirmek istiyorum.
Anlıyorumki bu yasa bizlerin iznilerimizin bitiş tarihine yetişmedi ama izni yeni biten anneleri de kapsayacak şekilde bir duzenleme yapılmasını ve minicik bebeklerimizi anne kokusundan mahrum bırakmamalarını diliyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlara ve hatta basbakana bile email atıp ilgili yasaya izni yeni bitmiş anneleri de kapsayacak sekilde ek duzenlemeler yapılmasını rica ettim. Cunku kıl payı yeni yasayı kacıracağım için cok uzgunum. Ama hiçbir cevap alamadım.

Suan ne yapılabilir bilmiyorum, kadınlar klubune yeni uye oldum. Cok iyi bilmiyorum. Belki bununla ilgili bir konu acılır imza kampanyası olusturulur bilmiyorum sevgili anneler ne düşünüyorsunuz birsekilde bizleri de kapsaması için sesimizi duyurabilir miyiz sizce?

Sevgiler,

merhaba arkadaşlar,
bende 2013 nisan annesiyim.
ara ara sizi takip ediyorum
önümüzdeki ay bizi nelerin beklediğini sizler sayesinde öğreniyorum.
allah herkesin bebeğine sağlık, sıhhat ve uzun ömürler versin.

burada bazı arkadaşların bebeklerinin idrar yolu enfeksiyonu olduğunu okumuştum.
benim oğlumda da idrar yolu enfeksiyonu çıktı. drumuz kültüre gönderdi
fakat kültür sonucunu beklemeden antibiyotik yazdı.
microcerrahi sonucuna göre lökosit 18-20 çıktı.
oğlum çok ağlıyor, sürekli gazı var gibi, memeyi almak istemiyor.
uyuturken çok zorlanıyorum.
2 gündür antibiyotik kullanıyoruz ama oğlumda hiçbir değişiklik yok
siz de bu durumları yaşadınız mı ve ne kadar sürdü?
ben başka bir rahatsızlığı da mı var diye düşünmeye başladım.
lütfen arkadaşlar siz nasıl atlattınız bunu beni de bilgilendirir misiniz?

merhaba arkadaşlar,
bende 2013 nisan annesiyim.
ara ara sizi takip ediyorum
önümüzdeki ay bizi nelerin beklediğini sizler sayesinde öğreniyorum.
allah herkesin bebeğine sağlık, sıhhat ve uzun ömürler versin.

burada bazı arkadaşların bebeklerinin idrar yolu enfeksiyonu olduğunu okumuştum.
benim oğlumda da idrar yolu enfeksiyonu çıktı. drumuz kültüre gönderdi
fakat kültür sonucunu beklemeden antibiyotik yazdı.
microcerrahi sonucuna göre lökosit 18-20 çıktı.
oğlum çok ağlıyor, sürekli gazı var gibi, memeyi almak istemiyor.
uyuturken çok zorlanıyorum.
2 gündür antibiyotik kullanıyoruz ama oğlumda hiçbir değişiklik yok
siz de bu durumları yaşadınız mı ve ne kadar sürdü?
ben başka bir rahatsızlığı da mı var diye düşünmeye başladım.
lütfen arkadaşlar siz nasıl atlattınız bunu beni de bilgilendirir misiniz?
gecmış olsun...bızde yasadık kızımda enfeksıyon aslında yasadıkmı bende bılmıyorum??lökosit cıktı ve doktor antıbıyotık verdı kültür yaptırmadı bıle bunu enfeksıyon olarak degerlendırdı...kültürü ben yaptırdım üreme cıkmadı ama genede antıbıyotık devam dedı bu enfeksıyon sayılır lökosıt varsa dedi...bu ay baska doktora gıttık gene lökosıt cıktı 10 tane kültür istedi doktor yeterli üreme olmadı enfeksıyon yok o zaman dedi...lökosıte bakıp enfeksıyon var denmez ilaç kullanılmaz dedi..enfeksıyon demek için üremenin 100 bini gecmesı gerekıyormuş...ilaç vermedı bı dahakı ay gene baktır dedi....bende anlamıyorum artık her doktor farklı..bugune kadar enfeksıyon var dıye antıbıyotık içti bu dokor yok dedi kıme güvenecegız...

gecmış olsun...bızde yasadık kızımda enfeksıyon aslında yasadıkmı bende bılmıyorum??lökosit cıktı ve doktor antıbıyotık verdı kültür yaptırmadı bıle bunu enfeksıyon olarak degerlendırdı...kültürü ben yaptırdım üreme cıkmadı ama genede antıbıyotık devam dedı bu enfeksıyon sayılır lökosıt varsa dedi...bu ay baska doktora gıttık gene lökosıt cıktı 10 tane kültür istedi doktor yeterli üreme olmadı enfeksıyon yok o zaman dedi...lökosıte bakıp enfeksıyon var denmez ilaç kullanılmaz dedi..enfeksıyon demek için üremenin 100 bini gecmesı gerekıyormuş...ilaç vermedı bı dahakı ay gene baktır dedi....bende anlamıyorum artık her doktor farklı..bugune kadar enfeksıyon var dıye antıbıyotık içti bu dokor yok dedi kıme güvenecegız...
size de geçmiş olsun. inşallah bir daha tekrarlamaz.
drumuz suprax verdi bize siz ne kullanmıştınız?
benim oğlum sakin bir bebekti. ama 5 gündür ne yapacağımı şaşırdım.
sadece anne sütü veriyorum. onu da reddediyor.
kontrolde huysuz, huzursuz,emmek istemiyor deyince idrar tahlili istedi dr.
birçok bebek enfeksiyon olduğunda emmeyi bırakırmış.
off çok zormuş tek başına gurbette çocuk bakmak.

Ya kizlar benim bebegim arabaya binince kendi arabasina diil bizim arabaya binince kiyametleri kopariyo hic bi yere gidemiyoruz en fazla 5 dakika duruyo arabada niye bole yapiyo anlamiyorum zaten yabanciliyo disarida biri sevsin hemen aglamaya basliyo bide bi bebek hicmi disari seez disarida aglyo eve geliyorum daha kapidan girmemle gulmeye basliyo nasil atlatiriz bunu fikri olan varmi gercekten cok zor

Benimki de tam tersi. Dışarıda gezmeye bayılıyor. Çıkalım, kucağımda dursun, gezelim gezelim, dışarıda oturalım tık yok millete gülücükler saçıp duruyor, daha kapıdan girerken basıyor çığlığı ''girmeyeceğim'' diye. :)

Patatesi kabugunu soyup mu hasliyorsunuz ne kadar suyla? Sonra icine bir sey katmadan mi veriyorsunuz? Yag kullaniyor musunuz

Bir de bebekler icin tarhana nerden bulunur??

Ben elme seftali ve yogurt verdim. Muhallebiyi sevmedi. Bu hafta sebze purelerine de basliycam .

Merhaba Mart anneleri,

Ben uzun zamandır forumu takip ediyorum, nisan 2013 annesi olmayı planlıyordum ama minik kızım biraz erken 29 martta dünyaya geldi. Cok telaşeli ama cok da keyifli geçiyor zaman. Biraz iştahssız bir kızım var ama elimden geldiğinde sık sık beslemeye calısıyorum. simdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz.

Benim sıkıntım işe geri dönmekle ilgili.

Uzun zamandır, hatta hamileliğimden önce bile doğum izni ile ilgili yasayi bekliyordum. Hamile kaldim dokuz ay gecti, bebegim 5 aylik oldu. Bu süreçte hergün haberleri takip ettim, büyük bir heyecanla yasa ile ilgili haber bekledim.

Ben özel sektörde calışıyorum ve hemen hemen hergün mesaiye kalıyorum. Evime en erken saat sekiz civarında gelebiliyorum hatta ayın bazı günlerinde gece yarilarina kadar calışıyorum. Malesef dogum iznim Temmuz ayi başında bitti.

Doğum izninin uzatılması ile ilgili paketin bu yasama yılı bitmeden yasalaşacağı müjdesini verildiğinde dünyalar benim olmustu. Ama sonra ogrendim ki paket haziran ayında hazir ama ekim ayında yasalasacak. Birçok kişinin ve benim doğum izinlerimiz çoktan bitti. Ben geçen senelerden biriktirdiğim yıllık izinlerimi ve süt iznimi kullanmaya calısıyorum suan.

Zar zor bebeğim için bir bakıcı ayarladık, kendisi henuz baslamadan haber yolladı eski işine devam etmeye karar verdiğini söyledi suan tekrar bakıcı aramaya basladık. Ama artık günlerim kısalıyor. Bebeğim herkesin bebeği gibi annesine cok alıştı, nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum. Ek gıdaya gececeğiz hangi bakıcı benim kadar ilgiyle ve sabırla ugrasır bilmiyorum çünkü kızım cok iştahssız.

Paket şu anda hazir oldugu halde bizler yararlanamayacağız. Ücretsiz izin alip, iznimi bir iki ay daha uzatmak pek mümkün degil, özel sektörde malesef olumlu bakilmiyor.

Ben bebegimi daha çok yanımda istiyorum... Bebegimi kucagima alip onun gozlerinin içine bakarak onu beslemek, daha cok küçük onunla biraz daha fazla vakit geçirmek istiyorum.
Anlıyorumki bu yasa bizlerin iznilerimizin bitiş tarihine yetişmedi ama izni yeni biten anneleri de kapsayacak şekilde bir duzenleme yapılmasını ve minicik bebeklerimizi anne kokusundan mahrum bırakmamalarını diliyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlara ve hatta basbakana bile email atıp ilgili yasaya izni yeni bitmiş anneleri de kapsayacak sekilde ek duzenlemeler yapılmasını rica ettim. Cunku kıl payı yeni yasayı kacıracağım için cok uzgunum. Ama hiçbir cevap alamadım.

Suan ne yapılabilir bilmiyorum, kadınlar klubune yeni uye oldum. Cok iyi bilmiyorum. Belki bununla ilgili bir konu acılır imza kampanyası olusturulur bilmiyorum sevgili anneler ne düşünüyorsunuz birsekilde bizleri de kapsaması için sesimizi duyurabilir miyiz sizce?

Sevgiler,

canım ya bende baya takip ettim sonra umudu kestim, benim ücretli iznim bitti, ücretsize ayrıldım o da kasımın 25 inde b itecek şimdi beni kapsayacak mı acaba bilgin var mı paketi duymadım ben.

Patatesi kabugunu soyup mu hasliyorsunuz ne kadar suyla? Sonra icine bir sey katmadan mi veriyorsunuz? Yag kullaniyor musunuz

Ben elme seftali ve yogurt verdim. Muhallebiyi sevmedi. Bu hafta sebze purelerine de basliycam .

patatesi soyup ince ince cips gibi doğrayıp haşlıyorum su normal üstünü kapatacak kadar koyuyorum sonra kendi sauyunda eziyorum.

sade patates değil, patates+havuç+kabak bir arada yapıyorum. piştikten sonra biraz zeytinyağı ekliyorum. doktor dedi kabız yapmaması için

dışarıda gezmede bi problem çıkarmıyo ama arabada uzun süre benim kızım da durmuyo çabuk sıkılıyo gerilmeye başlıyo zor oyalıyorum bazen, çoğu bebek arabada ve kendi arabasında uyur benim kızım her ikisinde de uyumuyo dışarı çıkmak demek uykusuz kalmak demek bize... o yüzden ne kadar sık dışarı çıkarsak o kadar uyku düzenimiz bozuluyo bizim...

kızımı salonda bırakıp içeriye gidiyorum
sonra bir zorlanma sesi duyuyorum koşup geliyorum ki bizimki yüzüstü bir kolununda üzerine yatmış kıvranıyor.
hiç evde bişeyler yapamıyorum.
ana kucağında da en fazla 15-20dk duruyor sıkılıyor.

aynen canım benim kızım da öyle, oyun halısının demirleri üzerinden dönmeye çalışıyo dönemeyince geri düşüp kafayı yere vuruyo, geçen gün uçunda asma halkası olan bi tırtıl oyuncağı var o koluna takılmış oyuncak da oyun halısı üzerindeki cırtcırta yapışmış, kızım dönüyo döndükçe oyun jalısını sırtlamış yuvarlanıyo dolamış kendini bağırmaya başladı gittim yanına nolduğunu ben de anlamadım baştan çözdükçe gördüm hem korktum baştan hem komikti... benim kızım da uykuda yan dönüyo tek kolunun üzerinde uyuyo ve o kol morarıyo alıyorum kolunu alttan bu sefer de uyanıyo nasıl çözücem bu durumu bilmiyorum...

kızlar sizin de bebeğiniz yatarken terliyor mu? her uyku sonrası yattığı yer (başının altı) sırılsıklam oluyor.

hayır canım sade emzirirken benim kolumdan terliyo sadece, bi de saçlı olduğu için, onun dışında ev serin sürekli klima çalıştırdığım içinm rahat ediyo, bi yastık-yatak ve nevresiminin kumaşının da etkisi olabilir terlemesinde, pamuk yatak kullanıyoruz biz, yastık kullanmıyoruz, sadece panuklu bi çarşafı var, çarşafın altında sadece baş kısmında pamuklu bir küçük havlu var, hiç yatakta terine rastlamadım şimdiye kadar...

bizimki de tam tersi, bayılıyor dışarıya
eve girince tam anlamıyor da, yatak odasına girince ağlamaya başlıyor
hatta bazen bakıyorum huysuzlandı, kucağıma alıp bahçeye iniyorum
etrafı seyrederek yoruluyor, eve getirince de hemen uyuyuveriyor
bence de üzülme, etrafa ilgisi arttıkça farklı yerleri görmek isteyecektir
ben bazen de bakıyorum sıkıldı, salona götürüyorum, biz genelde oturma odasında otururuz
salona gidince etrafa bakıyor, başka bi yere gittik sanıyor :KK53:

bizimki gecede 2 saatte bir kalkıyor
iki tane yastığı var
her kalkışında yastık değiştiriyorum
diğer kalkışına kadar öbürü kuruyor
başı acayip terliyor

kızlar bir de bişey sorcam, bebekleriniz uykudan ağlayarak mı uyanıyor
benim oğlan çaktırmadan uyanıyor, sık sık kontrol ediyorum o yüzden
çünkü ya yüzüstü dönüyor ya da battaniyesini yüzüne çekiyor
oyun yapıyor kendine yani

kendi uykusunu alıp da uyanmamışsa bi sese falan uyanmışsa ya da yatakta dönemeyip falan uyanmışsa ağlıyo, uykusunu alıp uyandıysa bazen sessiz kalıp fırsattan istifade çorabını çıkarıp çorabını ve ayağını emerek vakit geçirebiliyo kontrol etmek için bakıyorum uyanmış ayak emiliyo...

Ek gidaya gecen arkadaslarim. Gunde kac kere ve ne zamanlar hangi besinlerden veriyorsunuz?

6 mart doğumlu kızım, anne sütünün dışında ben sadece meyveleri cam rendeden geçirip veriyorum sabah uykusundan uyanıp emzirip 1 saat sonrasında veriyorum meyveyi, çok vermiyorum, o hazır kavanozların yarısına gelecek kadar veriyorum maksimum, bazen daha da az... ama severek yiyo meyveyi, versem daha da yiyebilir... hazır kavanoz meyve pürelerinden verdim bikaç kez onları çok severek yemedi, benim hazırladığım taze meyveleri çok seviyo...

canım ya bende baya takip ettim sonra umudu kestim, benim ücretli iznim bitti, ücretsize ayrıldım o da kasımın 25 inde b itecek şimdi beni kapsayacak mı acaba bilgin var mı paketi duymadım ben.

Paketle ilgili hicbir fikrim yok canım, sanırım net olarak bir açıklama yapılmadı. Sadece ekimde ilk iş onu yasalaştıracaklarını açıkladılar. Kıl payı kacıracagımız için cok üzgünüm ve haksızlık oldugunu düşünüyorum. Haziranda hazırladıkları paketi ekimde yasalastırmasalardı bizler de yararlanabilecektik. erteledikleri için bizim izinlerimiz bitiyor malesef.

Ek gidaya gecen arkadaslarim. Gunde kac kere ve ne zamanlar hangi besinlerden veriyorsunuz?

doktor bana bu ay
1.hafta meyve
2.hafta meyve+yoğurt
3.hafta meyve+yoğurt+sebze çorbası
4.hafta meyve+yoğurt+sebze çorbası/tarhana (bir gün sebze çorbası bir gün tarhana)

dedi.
bir de sabah akşam kaşık maması. bunu zaten 4.ayda da önermişti.

her birini 50ml ver dedi
ve bunları verdikten 10dk sonra süt ver dedi.

ama ben ona zaten meyve, yoğurt, çorba vermeye başladığımı söylememiştim.

bu nedenle ben meyve ve yoğurttan başladım.
veriş şeklimi doktorun dediği gibi yaptım.
ben bunları verdikten sonra çok bekliyordum süt vermek için artık beklemiyorum 10dk sonra sütünü veriyorum.

sabah pirinçli kaşık maması,
öğlenden önce meyve,
öğlenden sonra yoğurt,
akşama doğru sebze çorbası
akşam yatmadan önce tahıllı kaşık maması
veriyorum.

her defasında 50ml bitirdiği olmuyor. zorlamıyorum. beğenmese bile tatması yeterli.
arkasında içtiği sütler 60-80-90 oluyor ne yazıkki (ek gıda almazken de böyle az içerdi)
ve doktorun dediği gibi 4 saat bekletemiyorum çünkü 150-180 içen bir bebek değil.
3 saatte 1 veriyorum.

ek olarak bugun bir sütüne 2 bisküviyi (sütün bir kısmını kaba boşaltıp bisküvileri ezdim tekrar biberona ekledim) katıp verdim.
daha çok süt içtiğini gördüm.

Doktorlarımız aynı sana da böyle demedi mi?
Ben artık anne sütü hiç almadığını söyledim.

Son düzenleme:
patatesi soyup ince ince cips gibi doğrayıp haşlıyorum su normal üstünü kapatacak kadar koyuyorum sonra kendi sauyunda eziyorum.

sade patates değil, patates+havuç+kabak bir arada yapıyorum. piştikten sonra biraz zeytinyağı ekliyorum. doktor dedi kabız yapmaması için

dışarıda gezmede bi problem çıkarmıyo ama arabada uzun süre benim kızım da durmuyo çabuk sıkılıyo gerilmeye başlıyo zor oyalıyorum bazen, çoğu bebek arabada ve kendi arabasında uyur benim kızım her ikisinde de uyumuyo dışarı çıkmak demek uykusuz kalmak demek bize... o yüzden ne kadar sık dışarı çıkarsak o kadar uyku düzenimiz bozuluyo bizim...

aynen canım benim kızım da öyle, oyun halısının demirleri üzerinden dönmeye çalışıyo dönemeyince geri düşüp kafayı yere vuruyo, geçen gün uçunda asma halkası olan bi tırtıl oyuncağı var o koluna takılmış oyuncak da oyun halısı üzerindeki cırtcırta yapışmış, kızım dönüyo döndükçe oyun jalısını sırtlamış yuvarlanıyo dolamış kendini bağırmaya başladı gittim yanına nolduğunu ben de anlamadım baştan çözdükçe gördüm hem korktum baştan hem komikti... benim kızım da uykuda yan dönüyo tek kolunun üzerinde uyuyo ve o kol morarıyo alıyorum kolunu alttan bu sefer de uyanıyo nasıl çözücem bu durumu bilmiyorum...

hayır canım sade emzirirken benim kolumdan terliyo sadece, bi de saçlı olduğu için, onun dışında ev serin sürekli klima çalıştırdığım içinm rahat ediyo, bi yastık-yatak ve nevresiminin kumaşının da etkisi olabilir terlemesinde, pamuk yatak kullanıyoruz biz, yastık kullanmıyoruz, sadece panuklu bi çarşafı var, çarşafın altında sadece baş kısmında pamuklu bir küçük havlu var, hiç yatakta terine rastlamadım şimdiye kadar...

kendi uykusunu alıp da uyanmamışsa bi sese falan uyanmışsa ya da yatakta dönemeyip falan uyanmışsa ağlıyo, uykusunu alıp uyandıysa bazen sessiz kalıp fırsattan istifade çorabını çıkarıp çorabını ve ayağını emerek vakit geçirebiliyo kontrol etmek için bakıyorum uyanmış ayak emiliyo...

6 mart doğumlu kızım, anne sütünün dışında ben sadece meyveleri cam rendeden geçirip veriyorum sabah uykusundan uyanıp emzirip 1 saat sonrasında veriyorum meyveyi, çok vermiyorum, o hazır kavanozların yarısına gelecek kadar veriyorum maksimum, bazen daha da az... ama severek yiyo meyveyi, versem daha da yiyebilir... hazır kavanoz meyve pürelerinden verdim bikaç kez onları çok severek yemedi, benim hazırladığım taze meyveleri çok seviyo...
Ayni tarihte dogmuslar benimkiyle. Anne sutu veriyorum ama sutum yetmiyor. Ben de senin gibi yapiyorum once emzirip sonra ek gida veriyorum ama dr tersini soyledi.
doktor bana bu ay
1.hafta meyve
2.hafta meyve+yoğurt
3.hafta meyve+yoğurt+sebze çorbası
4.hafta meyve+yoğurt+sebze çorbası/tarhana (bir gün sebze çorbası bir gün tarhana)

dedi.
bir de sabah akşam kaşık maması. bunu zaten 4.ayda da önermişti.

her birini 50ml ver dedi
ve bunları verdikten 10dk sonra süt ver dedi.

ama ben ona zaten meyve, yoğurt, çorba vermeye başladığımı söylememiştim.

bu nedenle ben meyve ve yoğurttan başladım.
veriş şeklimi doktorun dediği gibi yaptım.
ben bunları verdikten sonra çok bekliyordum süt vermek için artık beklemiyorum 10dk sonra sütünü veriyorum.

sabah pirinçli kaşık maması,
öğlenden önce meyve,
öğlenden sonra yoğurt,
akşama doğru sebze çorbası
akşam yatmadan önce tahıllı kaşık maması
veriyorum.

her defasında 50ml bitirdiği olmuyor. zorlamıyorum. beğenmese bile tatması yeterli.
arkasında içtiği sütler 60-80-90 oluyor ne yazıkki (ek gıda almazken de böyle az içerdi)
ve doktorun dediği gibi 4 saat bekletemiyorum çünkü 150-180 içen bir bebek değil.
3 saatte 1 veriyorum.

ek olarak bugun bir sütüne 2 bisküviyi (sütün bir kısmını kaba boşaltıp bisküvileri ezdim tekrar biberona ekledim) katıp verdim.
daha çok süt içtiğini gördüm.

Doktorlarımız aynı sana da böyle demedi mi?
Ben artık anne sütü hiç almadığını söyledim.
Cnm cok yardimci oldun cok sagol:KK16: dr bu kadar ayrintili anlatmadi bneim de aklima gelmedi sormak. Cok istahsizdi bunu soyledim. Emzirmeden 15 dk once meyveyi puresiyle beraber ver dedi. Sabah meyve dedi 10 gibi. Ogleden sonra saat 2-3 gibi yogurt dedi. Sebzeyi nerde verecegimi bulamamistim ben de. Sutum de az benim. Kucagimda bebek var devamini yazicam.

Geldim. Suszluktan idrari kristallesip pembelik birakiyormus bezde. O yuzden her firsatta sivi ver dedi. Ben de beklemiyorum artik 4 saati.

Son düzenleme:

bebekler çok değişiyor canım, bizimkide kendi arabasıyla dolanmayı çok seviyor ama otomobilde bazen sıkılıp ağlıyor. yabancılarıda bizim eve gelirlerse herkesle gülüp oynuyor ama biz birine misafirliğe gidersek etraf yabancı geldiği için hoşlanmıyor. en son 1ay önce arkadaşlara iftara gittik, akşam 8de kapıdan girince ağlamaya bir başladı, gece 11e kadar kesintisiz 3saat ağladı. sussun diye bir babası gezdirdi evin içinde bir ben ama yok etrafa bakıp bakıp ağladı. enson hastalandı galiba biryeri ağrıyor diye çıktık hastaneye gidicektik ki arabaya binince 2dkya uyudu, eve geldik uyandı keyfi yerindeydi:) o da son oldu zaten, daha da kimseye gitmedim 1aydır:)

biz 4.ayda geçtik ek gıdaya, iki gün sonra 6aylık oluyor kızım. 2aydır ek gıda veriyorum yani. şuanki günlük beslenmemiz şöyle:

5:00 = 120cc mama (henüz uyurken)
9:00 = 120cc mama (ilk uyanış)
12:00 = bir bardak yoğurt
13:00 = 90cc mama
16:00 = bir kase meyve püresi (elma, armut, şeftali, üzüm, muz, avokado (bazen tek tek, bazen bir iki tanesini karıştırıp veriyorum, muzu katı diye üzümle, avokadoyu tatsız diye şeftaliyle karıştırıyorum mesela))
17:00 = 60cc mama
20:00 = bir kase çorba (sebze, yoğurt ya da tarhana)
21:00 = bir kase pirinçli ya da tahıllı kaşık maması ve yatış
24:00 = 120cc mama (uyurken)

saatler bazen yarım saat yada 1saat değişsede genel sıralamamız böyle.

patatesi bende tek haşlamıyorum, havuç, kabak, ıspanak, taze fasulye felan ekleyip irmik ya da pirinçli olarak çorba haline getiriyorum. ufak küp küp doğruyorum hepsini genelde ve üzerlerini 5parmak geçecek kadar su ekliyorum. zaten kaynarken bayağı azalıyor suyu, kalanıda çorba için yetiyor. bide az olsun, günlük olsun diye patates, havuş ve kabağın büyüklüğüne göre yarım ya da çeyrek katıyorum. piştikten sonra zeytinyağı ekliyorum.

tarhanayı annem yapıyor, bu yıl bebek için acısız ve salçasız yaptı bir kavanoz. ondan yapıyorum bebeğe çorbayı, nerde satılır bilmiyorum.

size de geçmiş olsun. inşallah bir daha tekrarlamaz.
drumuz suprax verdi bize siz ne kullanmıştınız?
benim oğlum sakin bir bebekti. ama 5 gündür ne yapacağımı şaşırdım.
sadece anne sütü veriyorum. onu da reddediyor.
kontrolde huysuz, huzursuz,emmek istemiyor deyince idrar tahlili istedi dr.
birçok bebek enfeksiyon olduğunda emmeyi bırakırmış.
off çok zormuş tek başına gurbette çocuk bakmak.

malesef cok zor tek basına cocuk buyutmek...emmeyı ıstememe bır belırtı ama bebeklerde anlamak cok zor baska nedenlerlede emmek ıstemeybılır...biz zimaks dıye bır ilaç kullanmıstık..kültür sonuclarına göre daha kesin konusur doktorda sende endıse etme iyileşir mutlaka...ilacı kullandıktan 1-2 gün içinde zaten etki göstermesi lazım aslında...belli dönemlerde oluyor bebeklerde huysuzlık cok zorluyor insanı gazıda olabilir...sen genede doktorunu dinle tabıkı,gene bir tahlıl ıster zaten bır hafta sonra,üzme kendini..

bu pamuk yatak ben de bulmalıyım :) çok üzülüyorum ıslak ıslak yatıyor

canım ben beşiğinin ölçülerine göre yorgancıda yaptırmıştım, gerçekten şu ana kadar hiç terlemeden uyudu bebeğim, araştırmıştım herkes ilk 6 ay için pamuk yatak öneriyordu, o yüzden yaptırdım yoksa beşiğin kendi içinde sünger gibi yatağı vardı...
şimdi beşiğimiz küçük geliyo dönemiyo içinde o yüzden odasındaki karyolasına geçicek yakında, onun içine yatak bakıyoruz, karar verince onu da paylaşırım...

bebeği... benim kızda kendi arabasında pek durmuyor. Onun için tek başıma bir yere gitmiyorum. Bir elimle arabasını itelerken diğeriyle de bebeği taşımak zor oluyor.

papatyanın bebişleri gibi benimki de hareketli ama yüzüstü dönmüyor pek.

sonsy... gündüz yarım saatten fazla uyumadığı için çok terlemiyor. yatarken sırtına bez koyuyorum kalktığında alıyorum. Yeterli oluyor. Ama geceleri 2 saat yatıyor en fazla ( gece sadece yatak odasının camı açık. oda 31 derece. ) yatağına penye battaniyeyi ikiye katlayıp başının ve belinin geleceği yere seriyorum. uç kısımlarınıda yatağın yanlarına sıkıştırıyorum. Uyanınca çekip oynamasın diye. Uyandığında hem üstünü değiştiriyorum hem de battaniyeyi. Çarşafı kuru kalıyor böylelikle.

sevimsiz_23 bazen ağlayarak kalkıyor bazen de senin dediğin gibi bakıyorum kalkmış üstüne örttüğüm ince örtüyü çekmiş başına kadar oynuyor. bu yüzden gece yastık kullanmıyorum. Yastığı başının altından çekim kucaklayım ağzına basıyor resmen. Sonrada basbas bağırıyor.

lignum... hamileydik söylentiler başladığında. Doğurduk, izinlerimiz bitti hala çıkaracaklar. Ben bugün ücretsiz izin için dilekçe verdim. Yarında gidip ilişiğimi kesicem. Zaten ümidimi keseli çok olmuştu helede gezi olayları çıkınca seneye kalacağı ortadaydı. İnşallah ikinci bebeğe diyorum...

dertsiz... Çok geçmiş olsun canım. Bende senin gibi bazen Şubat 2013 annelerinin topiğine bakıyorum. merak ediyorum bir ay sonra neler olacak diye. Hatta bir kaç kerede bir şeylerde sormuştum onlara.. Ayrıca senin gibi gurbetçiyim. Hastayken yada bir şeylere ihtiyacı olunca insanın gurbet çok koyuyor... Hamileyken birgün lcw ye gitmiştim hamile kıyafeti almak için. 3 bayan vardı yanımda . biri of yoruldum diyip oturdu ( hamileydi). diğeri eline ürünleri alıp abla bu nasıl, şu nasıl diye sordu. Diğeri kızım bak bunun rengi güzelmiş dedi. benim gözlerim doldu mağazadan çıktım hemen... Ama biliyorum memlekette olsam hergün bir problem çıkacak... Bazen uzaklık daha iyi...

db55 valla tamda soracağım şeyleri sormuşsun canım. Bende 3 gündür yoğurt veriyorum. dün havuç aldım. Düşünüyordum sebzeleri önce tek tek mi haşlayıp versem. her gün bir sebze. yoksa patates havuç beraber haşlayıp versem olur mu?

X