- 23 Aralık 2012
- 248
- 0
annem mutlaka çok ince bişey de olsa uyurken mutlaka üstüne bişey ört diyo ama üzerine bişey örtünce kızım hemen tekmelenmeye başlıyo uyanıyo ağlıyo... o yüzden gündüzleri hiç bişey örtmüyorum ben... akşamları da iyice uykusu derinleşince biz yatarken örtüyorum bazen duruyo bazen yine tekmeleniyo bırakıyorum öyle, örtüsüz uyuyo... siz napıyosunuz, özellikle gece örtüsüz uyutan var mı...
anneler merhaba, bu sayfanın ilk üyelerindendim varsa eski arkadaşlardan ki gördüm bi kaç isim hatırlarlar beni :)hamileliğimin belirli bir süresinden sonra giriş yapamadım e doğumdu bebeğe alışmaydı derken sosyal hayata dönmeye çalışıyorum...
ben de kızımı 19 mart tarihinde kucağıma aldım ve büyütmeye devam ediyoruz nefes almadanyeniden aranızda olduğum için çok mutluyum.
güzel paylaşımlarımız olması dileğiyle...sizi ve bebeklerinizi çokkk öpüyorum...
Burdayim canim oglumla ugrasiyorum hastanelerde surunduk bacagindaki morluklar tekrar cikti ve onkolojiye yonlendirdiler kac gundur oglum kanser mi diye dusunmekten kafayi yedim bi ton kan aldilar falan cok yiprandi yavrum(( aglmktan helak oldum cok sukur kanser degilmis ama damarlarda sorun olabilir 3 ay sonra yine gelin dedi dr cocuk onkoloji bolumunde o kadar minik cocuklar vardi ki bi daha kahroldum onlari gorunce Allahim kimsenin basina vermesin ((((
1.5 yasinda bi bebek vardi adi omer 6 aylikken teshis konmus yuzunde maske saclari yok(( oglumun haberini beklerken annesiyle dertlestik kadin resmen cokmus omerin biseyden haberi yok yavrum azcik oynayip yoruluyo uyuyo ( sarildim optum o kadar ssicak bi cocuktu ki hic yadirgamadi o da bana sarildi kucagimda uyuyakaldi minik hala onu dusunuyorum gozumun onunden gitmiyo o hayat dolu kucucuk bedeninde tasiyamayacagi kadar buyuuk bi hastalik var cok zor cok..
Burdayim canim oglumla ugrasiyorum hastanelerde surunduk bacagindaki morluklar tekrar cikti ve onkolojiye yonlendirdiler kac gundur oglum kanser mi diye dusunmekten kafayi yedim bi ton kan aldilar falan cok yiprandi yavrum(( aglmktan helak oldum cok sukur kanser degilmis ama damarlarda sorun olabilir 3 ay sonra yine gelin dedi dr cocuk onkoloji bolumunde o kadar minik cocuklar vardi ki bi daha kahroldum onlari gorunce Allahim kimsenin basina vermesin ((((
ben de kızıma doğduğundan beri '' babam bana bir bebek aldı saçları kıvırcık...'' diye bi şarkı varya onu söylüyorum; nasıl seviyor, nasıl dikkat kesiliyor, hatta bana eşlik bile ediyor, birlikte söylüyoruz kızımla,
bazende uydurmasyon besteler yapıyoruz, söylüyoruz birlikte
uyurken örtme konusunda herkes örtüyo yani örtebiliyo demek, bence de üşür ben de kendim üşüyorum en başta ama, örtemiyorum artık, eskiden tepinse de açsa da örterdim mutlaka uyansa da uyurdu yine... ama bu aralar öyle fena çığlıklarla ağlıyo ki tahmin edemezsiniz o yüzden cesaret edemiyorum artık örtmeye, içim de hiç rahat etmiyo, akşamları ben de altına uzun pijama üstüne kısa kollu tshirt giydiriyorum örtemediğim için, gündüzleri şortla ya da şortlu tulumlarla duruyo hatta bazen çıtçıtlı badisinin üzerine sadece tshirt giydiriyorum... bi hafta öncesine kadar gündüzleri örtmesem de geceleri ben de ytağına sıkıştırırdım penye pikesini ama şimdi ne mümkün... ama içim de rahat etmiyo.. zaten biz en başından beri kollarımızı hiç mi hiç örteedik, hep kollar dışarda kol altına kadar straplez gibi örtebildik doğduğundan beri, yaz kış farketmiyo...
ben de kızıma doğduğundan beri '' babam bana bir bebek aldı saçları kıvırcık...'' diye bi şarkı varya onu söylüyorum; nasıl seviyor, nasıl dikkat kesiliyor, hatta bana eşlik bile ediyor, birlikte söylüyoruz kızımla,
bazende uydurmasyon besteler yapıyoruz, söylüyoruz birlikte
selam kızlar oğlum sürekli yüzünü çizip duruyo tırnaklarını çok fazla kesemiyorum hemen batma yapıyo kesmesem kendini yırtıyo üff bu tırnaklar dert oldu bana bu gün oğlumun ilk yoğurdunu yapıcam inşallah sever
yoğurdu sade yemeye alışsın içine meyvelerde katıcam
pirinç unundan muhallebi yapıyomusunuz sizde ben elmalı olanından aldım çok az yapıp akşama doğru bir kaç çay kaşığı verim diyorum gerçi sütüm yetiyo hala ama kakasını yapamadığı için doktor ek gıdalara başla artık dedi bağırsakları çalışmıyomuş sadece anne sütü aldığı için
dün kakasını yapmaya çalışmış bir damla yapmış kalmış gerisini yapamamış
sabah yaptı gerisini biraz katı acaba zormu yapıyo
erik ayına göre ağır deniyo ama erik kabızlığa iyi geliyo diyolar versemmiki acaba yada yapacağım pirinç unlu muhallebinin içinemi koysam az bişey yazarken aklıma geldi pirinç unu kabız yapmazmı acaba üff ne vereceğimi şaşırdım yaa
kabız bebeğe mama vermekte zormuş
benim kzım da sürekli yüzünü ve bacaklarını çiziyo, biz de bu konudan dertliyiz canım, hele yüzünü çizdikçe nasıl içim gidiyo gözüne falan da geliyo rastgele ovuşturuyo yüzünü, ben sık sık kesiyorum tırnaklarını ama yine çiziyo ufacık bi köşe kalsa ya da kesilmeyecek kadar azıcık uzasa yine çizebiliyo... biraz daha büyüsün aklı iyice ersin canını acıtmasın diye dua ediyorum artık...
kaka konusunda da biz de çok dertliyiz bugün 17.günümüz hala yok, 2 gündür sabah aç karnına zeytinyağı veriyodum bugün onu da içmedi, denedim tekrar tekrar, çıkardı yutmadı... bugün ya da yarın doktor kontrolüne gidicez 5.ay için, bakalım doktor ne diycek ek gıdaya başlatıcak mı, bu ay meyve sularını bikaç çay kaşığı tattırıyodum bikaç gündür vermiyorum onu da, c.tesi günü kabızlık için gittiğimiz doktor ek gıda da yapabiilir vermeyin 6 aydan önce niye veriyosunuz diye kızdı... doktordan gelince söylediklerini paylaşırım burda da... bu ay yeni bi doktora gidicez, kendi doktorumuz hastaneden ayrılmış, hastanedeki diğer doktorlar da izindeymiş bayram öncesi, 1 tanecik doktor kalmış bakalım nasıl çıkıcak...
benim götürdüğüm doktorda bağırsakları sadece anne sütü aldığı için çalışmıyo fazla ek gıdaya başlayın dedi
bende o gün elma verdim ama suyunu değil posasıyla verilcek direk çatalla ezdim verdim yarım saat sonra 11. günde kaka yaptı ertesi sabahta yaptı şimdi gene yaptı 5 gün olmuştu yapalı demekki doktorun dediği doğruymuş canım sende elma ver benimkinde işe yaradı seninkindede yarar inşallah
canım benim face yok
db samsuna annesinin yanına gitti
candaş eşinin yanına trakyaya gitti
cemre arada uğruyor ama yazmıyor
sonsy de pek uğramıyor bu aralar
benim kzım da sürekli yüzünü ve bacaklarını çiziyo, biz de bu konudan dertliyiz canım, hele yüzünü çizdikçe nasıl içim gidiyo gözüne falan da geliyo rastgele ovuşturuyo yüzünü, ben sık sık kesiyorum tırnaklarını ama yine çiziyo ufacık bi köşe kalsa ya da kesilmeyecek kadar azıcık uzasa yine çizebiliyo... biraz daha büyüsün aklı iyice ersin canını acıtmasın diye dua ediyorum artık...
kaka konusunda da biz de çok dertliyiz bugün 17.günümüz hala yok, 2 gündür sabah aç karnına zeytinyağı veriyodum bugün onu da içmedi, denedim tekrar tekrar, çıkardı yutmadı... bugün ya da yarın doktor kontrolüne gidicez 5.ay için, bakalım doktor ne diycek ek gıdaya başlatıcak mı, bu ay meyve sularını bikaç çay kaşığı tattırıyodum bikaç gündür vermiyorum onu da, c.tesi günü kabızlık için gittiğimiz doktor ek gıda da yapabiilir vermeyin 6 aydan önce niye veriyosunuz diye kızdı... doktordan gelince söylediklerini paylaşırım burda da... bu ay yeni bi doktora gidicez, kendi doktorumuz hastaneden ayrılmış, hastanedeki diğer doktorlar da izindeymiş bayram öncesi, 1 tanecik doktor kalmış bakalım nasıl çıkıcak...
Merhaba anneler,
Kızımın geçen hafta 5. ay muayenesi vardı. boy 62.5, kilo 7100 g. 400 g almış sadece anne sütüne devam ediyoruz. bir de kızım gündüz uykusunu 3 e indirdi. sabah kısa bir uyku, sonra öğlen uykusu, bir de akşam şekerlemesi. öğlen uykusundan arada ağlayarak uyanıyor, malum uykuya nasıl devam edeceğini bilemiyor, ben de hiç kaldırmadan sallıyorum bu sefer daha uzun uyuyor. belki size de yardımı olur diye yazdım. geçmişle çok alakasız durmamıştır umarım. arada açıyorum, okuyamadan kalıyor. ben otistik bir de çocuğu olan anneyim daha önce yazmıştım belki hatırlayan olur. sevgiler, kuzucuklara öpücükler..hızlıca kaçayım..