2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım ince de olsa bişey ört mutlaka, bizim buralarda gece-gündüz ısı farkı çok fazla; o yüzden ben yatırırken hala uzunkol bişeyler giydiriyorum ve örtüyorum, bebişler bizim gibi değil, çok hassas ve biz hala gaz sancısı çekiyoruz zaman zaman

tekrar hoş geldin o zaman aramıza

canım yeni gördüm, çok geçmiş olsun, neyse ki bişey çıkmamış, Rabbim korktuğumuzdan emin kılsın, korusun yavrularımızı

Allah acil şifalar versin ömer bebeğe, halimize ne kadar şükretsek az,
ben de çok etkileniyorum bu tür şeylerden

Geçmiş olsun canım bişeyi olmadığına da çok sevindim bebeğinin, hastanelere bu tarz bölümlere gidince çok kötü oluyo insan, daha 5 günlükken bizde kalp ve damar hastanesine gitmiştik üfürüm çıkınca kalbinde ekg çektirmek için, neler neler gördüm orda ufacık bebekler ameliyat edilmiş göğüsleri harita gibi dikiş dikiş, zaten 5 günlük doğum yapmışım hormonlarım altüst bi de kızımda böyle bişey çıkınca mahvolmuşum üstüne bi de böyle ameliyatlı bebekler görünce kahrolmuştum, günlerce ağladım bebeğim kucağımda gözyaşı döktüm emzirirken yüzüne bakarken yavrumun ağladım hep,annem kalıyodu yanımda o da benim halime kahroluyodu, neyse artık çıktım o moddan herşey Allahtan, Allah beterinden korusun... Allah cümle şifa bekleyenlere de şifa bekleyen bebeklere çocuklara da şifa versin inşallah...

bizde uydurmasyon besteler babadan, o bu konuda çok yaratıcı :) ben de bazen normal şarklıları bazen de çocuk şarkılarını söylüyorum, heyecanlı coşkulu mimiklerle söyleyince ne olsa seviyo bence bebekler...

uyurken örtme konusunda herkes örtüyo yani örtebiliyo demek, bence de üşür ben de kendim üşüyorum en başta ama, örtemiyorum artık, eskiden tepinse de açsa da örterdim mutlaka uyansa da uyurdu yine... ama bu aralar öyle fena çığlıklarla ağlıyo ki tahmin edemezsiniz o yüzden cesaret edemiyorum artık örtmeye, içim de hiç rahat etmiyo, akşamları ben de altına uzun pijama üstüne kısa kollu tshirt giydiriyorum örtemediğim için, gündüzleri şortla ya da şortlu tulumlarla duruyo hatta bazen çıtçıtlı badisinin üzerine sadece tshirt giydiriyorum... bi hafta öncesine kadar gündüzleri örtmesem de geceleri ben de ytağına sıkıştırırdım penye pikesini ama şimdi ne mümkün... ama içim de rahat etmiyo.. zaten biz en başından beri kollarımızı hiç mi hiç örteedik, hep kollar dışarda kol altına kadar straplez gibi örtebildik doğduğundan beri, yaz kış farketmiyo...

Pijama gidir canim ben uzun kollu giydiriyorum yatarken kollar bizim de disarda uyuyan insanin ustune hakketten kar yagiyo :)

bende hep kafamdan şarkı uyduruyorum bulaşık yıkarken beşiği var ona koyuyorum yanımda bana öyle dikkatli bakıyoki ne yapıyosam onu anlatıyorum bakarken salyası akıyo çok gülüyorum ya:)))

kelebex çok geçmiş olsun bende yeni doğduğunda tiroitleri yüksek çıkmıştı neler yaşadım ne ağladım araştırma hastanesinde yavrumu deldiler resmen çok şükür bişe çıkmadı ordaki çocukları görünce içim parçalandı artık uykusuzda kalsam bebeğim yemesede hiç dert etmiyorum allah öyle dert vermesin canı sağolsunda

selam kızlar oğlum sürekli yüzünü çizip duruyo tırnaklarını çok fazla kesemiyorum hemen batma yapıyo kesmesem kendini yırtıyo üff bu tırnaklar dert oldu bana bu gün oğlumun ilk yoğurdunu yapıcam inşallah sever
yoğurdu sade yemeye alışsın içine meyvelerde katıcam
pirinç unundan muhallebi yapıyomusunuz sizde ben elmalı olanından aldım çok az yapıp akşama doğru bir kaç çay kaşığı verim diyorum gerçi sütüm yetiyo hala ama kakasını yapamadığı için doktor ek gıdalara başla artık dedi bağırsakları çalışmıyomuş sadece anne sütü aldığı için
dün kakasını yapmaya çalışmış bir damla yapmış kalmış gerisini yapamamış
sabah yaptı gerisini biraz katı acaba zormu yapıyo
erik ayına göre ağır deniyo ama erik kabızlığa iyi geliyo diyolar versemmiki acaba yada yapacağım pirinç unlu muhallebinin içinemi koysam az bişey yazarken aklıma geldi pirinç unu kabız yapmazmı acaba üff ne vereceğimi şaşırdım yaa
kabız bebeğe mama vermekte zormuş

benim kzım da sürekli yüzünü ve bacaklarını çiziyo, biz de bu konudan dertliyiz canım, hele yüzünü çizdikçe nasıl içim gidiyo gözüne falan da geliyo rastgele ovuşturuyo yüzünü, ben sık sık kesiyorum tırnaklarını ama yine çiziyo ufacık bi köşe kalsa ya da kesilmeyecek kadar azıcık uzasa yine çizebiliyo... biraz daha büyüsün aklı iyice ersin canını acıtmasın diye dua ediyorum artık...
kaka konusunda da biz de çok dertliyiz bugün 17.günümüz hala yok, 2 gündür sabah aç karnına zeytinyağı veriyodum bugün onu da içmedi, denedim tekrar tekrar, çıkardı yutmadı... bugün ya da yarın doktor kontrolüne gidicez 5.ay için, bakalım doktor ne diycek ek gıdaya başlatıcak mı, bu ay meyve sularını bikaç çay kaşığı tattırıyodum bikaç gündür vermiyorum onu da, c.tesi günü kabızlık için gittiğimiz doktor ek gıda da yapabiilir vermeyin 6 aydan önce niye veriyosunuz diye kızdı... doktordan gelince söylediklerini paylaşırım burda da... bu ay yeni bi doktora gidicez, kendi doktorumuz hastaneden ayrılmış, hastanedeki diğer doktorlar da izindeymiş bayram öncesi, 1 tanecik doktor kalmış bakalım nasıl çıkıcak...

benim götürdüğüm doktorda bağırsakları sadece anne sütü aldığı için çalışmıyo fazla ek gıdaya başlayın dedi
bende o gün elma verdim ama suyunu değil posasıyla verilcek direk çatalla ezdim verdim yarım saat sonra 11. günde kaka yaptı ertesi sabahta yaptı şimdi gene yaptı 5 gün olmuştu yapalı demekki doktorun dediği doğruymuş canım sende elma ver benimkinde işe yaradı seninkindede yarar inşallah

ben internette araştırıp kayısı püresi verdiklerini okumuştum onu verdim canım sabah 3 çay kaşığı akşam 3 çay kaşığı yine de fayda etmedi bize, bi gidelim bakalım bu doktor nediycek...

Kelebex cim gecmis olsun.Rabbim bir daha y asatmasin.

canım benim face yok
db samsuna annesinin yanına gitti
candaş eşinin yanına trakyaya gitti
cemre arada uğruyor ama yazmıyor
sonsy de pek uğramıyor bu aralar

himm...gelmelerini bekleyelim ozaman...

gerci benim dershane 20sinde basliyo ama 3gun calisacam..tatil gunlerime denk getirmeye calisiriz...

telden girdigimden kim cevrim ici goremiyorumda....

Merhaba anneler,
Kızımın geçen hafta 5. ay muayenesi vardı. boy 62.5, kilo 7100 g. 400 g almış sadece anne sütüne devam ediyoruz. bir de kızım gündüz uykusunu 3 e indirdi. sabah kısa bir uyku, sonra öğlen uykusu, bir de akşam şekerlemesi. öğlen uykusundan arada ağlayarak uyanıyor, malum uykuya nasıl devam edeceğini bilemiyor, ben de hiç kaldırmadan sallıyorum bu sefer daha uzun uyuyor. belki size de yardımı olur diye yazdım. geçmişle çok alakasız durmamıştır umarım. arada açıyorum, okuyamadan kalıyor. ben otistik bir de çocuğu olan anneyim daha önce yazmıştım belki hatırlayan olur. sevgiler, kuzucuklara öpücükler..hızlıca kaçayım..

Canım daha önce yazmıştım belki gözünden kaçmıştır. Ben şimdi uyumadan önceki mamasına 2-3 tane cicibebe (ilk önce 2-3 öğününe eklemiştim)ekliyorum. Önceden günde bir kez yapardı. Şimdi 2-3 kez yapıyor kakasını. İki gündür de armut püresi yedirtiyorum o da aynı şekilde etki gösteriyor. 17 gün çok fazla
Ben kendim 1 gün yapamazsam 2. gün çatlıyorum bu bebekler nasıl dayanıyor?inşAllah sorunsuz yapar da bu kez, söylediklerimi aklında bulundur sonrasında. Uygulayıp uygulamamak sana kalmış tabii..

uzun zamandır giriş yapamdığım için ara ara eski yazıları okuyorum .. hem size sormak istediklerim hem de söylemek istediklerim var.
Öncelikle bebekleri kabız olan annelere şiddetle BİOGAİA damla öneriyorum . Kızım doğduktan 20 gün sonra bir gaz sorunu başladı ne yapsak olmuyor hastanelere koşturuyoruz başedemeyip. ben yediğime içtiğime dikkat ettiysem de tamamen çocuğun sindirim sisteminden kaynaklandığı tesbitini koyduk dr umuz önce ZİNCO sonra COLİNOX diye bir damla ve TAmany diye bir krem verdi karnına sürüyosun ısıtıcı etkisi var vs. Ancak yok en sonunda COLİNOX da gaz sorununu çözdük bu sefer kabızlık başladı 2 günde 3 günde bir yapıyor ama biz yardım ediyoruz sıcak pamuk totosuna sürüyoruz zeytinyağı kulak çöpü vs neler çektim az çok bilirisiniz ama şimdi BİOGAİA damla kullanıyoruz pırt pırt gaz da çıkarıyo suratının şekli bile değişmiyo kakasını da günde bir yapıyo aynı saatlerde. Fiyatı 36 tl 1,5 ay gidiyo ama deva yani anneler bire bir boşuna hem çocuga hem kendinize skıntı yaşatmayın derim reçetesiz veriliyor zaten doğal öyle sab simplex gibi ilaç değil. Umarım kullanır ve memnun kalırsınız.

Sormak istediğim ise UYKU UYKU
minik kızım doğduğundan beri uykuya direniyor ilk 2 ay günde 6 saat uyumuyodur uyuyor 10 dk sonra uyanıyor saatlerce uyumuş gibi hani ağlamıyorda huysuzluk ta yapmıyor ama uyumuyor. 2 ayın sonunda gece uykusuna bi şekilde alıştırdım akşam banyoydu masajdı vs.
şimdi ise ; gündüz hiiçç benle yatıyo yani 23:00 gibi sabah max. 10:00 da ayaktayız gece 3- 4 kere uyanıyor ama uyuyor hemen yani gündüz de şöyle kesintisiz 2-3 saat uyusa işimi gücümü yapcam ama artık büyüdüğü için oyun istiyo yanında istiyo gün boyu ona adıyorum kendimi ve çok yoruluyorum.böyle olanlar ve gündüz uyutmaya alıştıranlar var mı bazen on dk uyuyor ama o on dk uyku için ya kucağımda yarım saat tutuyorum ya ayağımda... Varsa önerisi olan benim gibi yaşayan çok rica ediyorum yazın tecrübelerinzi bebiş yarın bigün emeklemeye filan başlar ve böyle uykusuzluğu devam ederse Cin Aliye döncem .:18::18::18::18:

canım bence kavanoz mamalarında al ve yedir bebişine 17 gün çok uzun. arkadaşım iki dr.a götürdü ikiside sütün yağlı geliyor lif olmadığı için yapamıyor dedi.hipp.in mamalarından almış yedirmiş yedirdiği gün yapmış hemde öyle çokki her yer batmış :) yapamasaydı gastreontolojiye götüreceklerdi. karışık olmayan mamalardan al ver.tabi ynede sen bilirsin

canım öncelikle ALLAH BAĞIŞLASIN sabah öğle akşam uyuyor demişsin ya sallıyor musun yoksa saati gelince kendi mi uyuyor ?

kelebex geçmiş olsun cnm.allah korusun yavrularımızı.
hastalık vermesinn inşallah..

kızlar selam..
biz bu akşam tatile çıkıyoruz.
eşim işten çıkınca düşeceğiz yollara
önce eşimin sonra benim memleketime gideceğiz.
sabahtan beri valiz hazırlıyorum.ne zormuş çocukla tatile çıkmak :)
alıncaklar bitmiyor..
birde bebek arabasını alınca o kadar eşya nasıl sığacak bagaja bilmem.
eşim çantaları görünce şoka giricek kesinn

sizlere şimdiden iyi bayramlar demek istedim.
ailenizle mutlu,huzurlu,keyifli bir bayram geçirirsiniz inşallahh :)
bizim eve dönüş eylül'de olacak..
o vakte kadar kendinize ve kuzulara iyi bakınn..
şimdilik hoşçakalınnn :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…