2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
selam kızlar..keyifler yerindedir inşallah..
dün gece,oğlumu gece uykusuna yatırmak için yatağımıza gittik.emzirdim,pışpışlamaya başladım,gözleri kapanıyo ama bağırıyo,bi türlü uykuya geçemedi..dakikalarca uğraştım sonuç sıfır..sinirlenip beşiğine bıraktım,kendim yatağa uzandım..şimdi ağlar,şimdi bağırır diye düşünerek bekliyodum ki oğlum kendi kendine uyudu:KK9::KK9: çok güldüm

canım öncelikle ALLAH BAĞIŞLASIN sabah öğle akşam uyuyor demişsin ya sallıyor musun yoksa saati gelince kendi mi uyuyor ?

Amin hepimizinkini bağışlasın. Kendi uyumuyor, salliyorum. Çok gazlı olduğu dönemde hamak almıştık hala onda uyuyor gündüzleri. Sık sık ama az uyurdu, öğle uykusundan ağlamaklı uyanınca uyumaya devam etmek istiyor herhalde diye düşünüp uyuttum bir kaç gün. Benim çok ozel bir çabam olmadi yani. Ama daha rahat oldu diyebilirim. 1, 5-2 bazen 2, 5 saat uyanık kaldıktan sonra uyuyor. Evet uykusuzluk zor. Oğluma 10 yaşında uyku egitimi verebildim. Onda odada yalnız bırakma vs. Gibi bir şansımız olmuyordu. 10 yaşında canıma tak etmişti. Bir iki gece yatağın yanında oturup gece yarısına kadar o kalktı ben yatirdim, şimdi 12 yaşında yatırıp odadan çıkıyorum, tabi onun ozel durumu var. Niye anlattım bunu, oğluma başarılı olduysa her çocuk öğrenir diyorum ama ben kızım için biraz bekleyeceğim. Biraz daha bilinçli olsun masal okuyup zevkine vararak uyutmak istiyorum. Tüm yavrulara huzurlu uykular diliyorum..

slm kızlar çok yorgnum gün geçtikçe yorgunluğum artıyor arada bir anneme gidiyorum (evime 1 saat mesafede) biraz dinlenmiş oluyorum ama sürekli git gel buda yoruyordüzensizlik de huzursuz ediyor bebeği . eşimde işi gereği saat 22den önce gelemiyor.kpss sınavına hazırlanmam gerek bir yandan.part time bakıcı tutmaya karar verdim bayram sonrası kızlar..varmı benim gibi düşünen yada yorgunluktan bıkmış olan:KK43:

uzun zamandır giriş yapamdığım için ara ara eski yazıları okuyorum .. hem size sormak istediklerim hem de söylemek istediklerim var.
Öncelikle bebekleri kabız olan annelere şiddetle BİOGAİA damla öneriyorum . Kızım doğduktan 20 gün sonra bir gaz sorunu başladı ne yapsak olmuyor hastanelere koşturuyoruz başedemeyip. ben yediğime içtiğime dikkat ettiysem de tamamen çocuğun sindirim sisteminden kaynaklandığı tesbitini koyduk dr umuz önce ZİNCO sonra COLİNOX diye bir damla ve TAmany diye bir krem verdi karnına sürüyosun ısıtıcı etkisi var vs. Ancak yok en sonunda COLİNOX da gaz sorununu çözdük bu sefer kabızlık başladı 2 günde 3 günde bir yapıyor ama biz yardım ediyoruz sıcak pamuk totosuna sürüyoruz zeytinyağı kulak çöpü vs neler çektim az çok bilirisiniz ama şimdi BİOGAİA damla kullanıyoruz pırt pırt gaz da çıkarıyo suratının şekli bile değişmiyo kakasını da günde bir yapıyo aynı saatlerde. Fiyatı 36 tl 1,5 ay gidiyo ama deva yani anneler bire bir boşuna hem çocuga hem kendinize skıntı yaşatmayın derim reçetesiz veriliyor zaten doğal öyle sab simplex gibi ilaç değil. Umarım kullanır ve memnun kalırsınız.

Sormak istediğim ise UYKU UYKU :KK43:
minik kızım doğduğundan beri uykuya direniyor ilk 2 ay günde 6 saat uyumuyodur uyuyor 10 dk sonra uyanıyor saatlerce uyumuş gibi hani ağlamıyorda huysuzluk ta yapmıyor ama uyumuyor. 2 ayın sonunda gece uykusuna bi şekilde alıştırdım akşam banyoydu masajdı vs.
şimdi ise ; gündüz hiiçç benle yatıyo yani 23:00 gibi sabah max. 10:00 da ayaktayız gece 3- 4 kere uyanıyor ama uyuyor hemen yani gündüz de şöyle kesintisiz 2-3 saat uyusa işimi gücümü yapcam ama artık büyüdüğü için oyun istiyo yanında istiyo gün boyu ona adıyorum kendimi ve çok yoruluyorum.böyle olanlar ve gündüz uyutmaya alıştıranlar var mı bazen on dk uyuyor ama o on dk uyku için ya kucağımda yarım saat tutuyorum ya ayağımda... Varsa önerisi olan benim gibi yaşayan çok rica ediyorum yazın tecrübelerinzi bebiş yarın bigün emeklemeye filan başlar ve böyle uykusuzluğu devam ederse Cin Aliye döncem .:18::18::18::18:

Canım, benim bebişin de gazı ilk 2 ay bizi mahvetti. Öyle ki annelikten öğrendiğim ilk husus "dünyada gaz diye bir şeyin olduğuydu" :)
Yapmadığım, denemediğim hiç bir şey kalmadı. Bizim de imdadımıza Biogaia yetişti. 2 tam şişe bitirdik, üçüncüsünün de yarısına gelmiştik, eşim ilacı en azından birkaç gün keselim dedi, eğer bebiş büyüdü ve gaz problemi sona erdiyse boş yere ilaç vermiş olacaktık. Netekim öyle yaptık, şükür kalmadı sorunumuz.
Ama ne kadar etkilendiysem o dönemden oğluşum her gaz yapışında ben rahatlıyorum :)

uzun zamandır giriş yapamdığım için ara ara eski yazıları okuyorum .. hem size sormak istediklerim hem de söylemek istediklerim var.
Öncelikle bebekleri kabız olan annelere şiddetle BİOGAİA damla öneriyorum . Kızım doğduktan 20 gün sonra bir gaz sorunu başladı ne yapsak olmuyor hastanelere koşturuyoruz başedemeyip. ben yediğime içtiğime dikkat ettiysem de tamamen çocuğun sindirim sisteminden kaynaklandığı tesbitini koyduk dr umuz önce ZİNCO sonra COLİNOX diye bir damla ve TAmany diye bir krem verdi karnına sürüyosun ısıtıcı etkisi var vs. Ancak yok en sonunda COLİNOX da gaz sorununu çözdük bu sefer kabızlık başladı 2 günde 3 günde bir yapıyor ama biz yardım ediyoruz sıcak pamuk totosuna sürüyoruz zeytinyağı kulak çöpü vs neler çektim az çok bilirisiniz ama şimdi BİOGAİA damla kullanıyoruz pırt pırt gaz da çıkarıyo suratının şekli bile değişmiyo kakasını da günde bir yapıyo aynı saatlerde. Fiyatı 36 tl 1,5 ay gidiyo ama deva yani anneler bire bir boşuna hem çocuga hem kendinize skıntı yaşatmayın derim reçetesiz veriliyor zaten doğal öyle sab simplex gibi ilaç değil. Umarım kullanır ve memnun kalırsınız.

Sormak istediğim ise UYKU UYKU :KK43:
minik kızım doğduğundan beri uykuya direniyor ilk 2 ay günde 6 saat uyumuyodur uyuyor 10 dk sonra uyanıyor saatlerce uyumuş gibi hani ağlamıyorda huysuzluk ta yapmıyor ama uyumuyor. 2 ayın sonunda gece uykusuna bi şekilde alıştırdım akşam banyoydu masajdı vs.
şimdi ise ; gündüz hiiçç benle yatıyo yani 23:00 gibi sabah max. 10:00 da ayaktayız gece 3- 4 kere uyanıyor ama uyuyor hemen yani gündüz de şöyle kesintisiz 2-3 saat uyusa işimi gücümü yapcam ama artık büyüdüğü için oyun istiyo yanında istiyo gün boyu ona adıyorum kendimi ve çok yoruluyorum.böyle olanlar ve gündüz uyutmaya alıştıranlar var mı bazen on dk uyuyor ama o on dk uyku için ya kucağımda yarım saat tutuyorum ya ayağımda... Varsa önerisi olan benim gibi yaşayan çok rica ediyorum yazın tecrübelerinzi bebiş yarın bigün emeklemeye filan başlar ve böyle uykusuzluğu devam ederse Cin Aliye döncem .:18::18::18::18:

ben salıncak kullanıyorum gündüz salıncağında sallanarak uyuyo çok işime yarıyo

kızlar selam..
biz bu akşam tatile çıkıyoruz.
eşim işten çıkınca düşeceğiz yollara
önce eşimin sonra benim memleketime gideceğiz.
sabahtan beri valiz hazırlıyorum.ne zormuş çocukla tatile çıkmak :)
alıncaklar bitmiyor..
birde bebek arabasını alınca o kadar eşya nasıl sığacak bagaja bilmem.
eşim çantaları görünce şoka giricek kesinn :KK1:

sizlere şimdiden iyi bayramlar demek istedim.
ailenizle mutlu,huzurlu,keyifli bir bayram geçirirsiniz inşallahh :)
bizim eve dönüş eylül'de olacak..
o vakte kadar kendinize ve kuzulara iyi bakınn..
şimdilik hoşçakalınnn :))
iyi tatiller ve iyi bayramlar canım

selam kızlar oğlum sürekli yüzünü çizip duruyo tırnaklarını çok fazla kesemiyorum hemen batma yapıyo kesmesem kendini yırtıyo üff bu tırnaklar dert oldu bana bu gün oğlumun ilk yoğurdunu yapıcam inşallah sever
yoğurdu sade yemeye alışsın içine meyvelerde katıcam
pirinç unundan muhallebi yapıyomusunuz sizde ben elmalı olanından aldım çok az yapıp akşama doğru bir kaç çay kaşığı verim diyorum gerçi sütüm yetiyo hala ama kakasını yapamadığı için doktor ek gıdalara başla artık dedi bağırsakları çalışmıyomuş sadece anne sütü aldığı için
dün kakasını yapmaya çalışmış bir damla yapmış kalmış gerisini yapamamış
sabah yaptı gerisini biraz katı acaba zormu yapıyo
erik ayına göre ağır deniyo ama erik kabızlığa iyi geliyo diyolar versemmiki acaba yada yapacağım pirinç unlu muhallebinin içinemi koysam az bişey yazarken aklıma geldi pirinç unu kabız yapmazmı acaba üff ne vereceğimi şaşırdım yaa
kabız bebeğe mama vermekte zormuş

canım benim bebeğimin kabızlık sorunu yoktu ek gıdaya geçtiğimizden beri kabızlık yaşıyoruz sende pirinç unu verirsen umarım daha kötü olmaz bence conformil mamadan al yoğurdunuda pirinç ununuda ondan kendin yap içlerine kaysı rendele ve zeytin yağı koy yedir bebişine. geçmiş olsun

Merhabalar herkese. Burda yazmistim urfaya tasindik diye onun icin bebisime doktor bulalim hemde bi kontrol olsun diye dun bi doktora gittik. bakti inceledi ve bebeginin kafasi olmasi gerekenden buyuk dedi bi ultrason cekilsin dedi ultrasona indik doktor olctu beyinle kafatasi arasindaki su miktari fazla dedi tabi hastane basima yikildi tekrar cocuk doktorunun yanina gittik mr cekilsin dedi kesin gorelim ne oldugunu dedi ama ben aglamaktan helak oldum. mr indik kizima ilac verdiler uyuttular o makineye soktular benide yanina aldilar mr cekildi kendimi okadar caresiz hissettimki orda ve ben hicbisey yapamiyorum sonucu aldik sinirlar arasindaymis ama ust sinira yakinmis bi beyin cerrahi gorsun dedi bu sefer 4.5 aylik bebegimi beyin cerrahi gorucek allahim dedim neler oluyo napicam dedim bugun beyin cerrahina gosterdim cok sukur bisey yokmus genetik bi buyukluk dedi hemde cok buyuk degil sinirlar arasinda dedi ama ben bittim en kotusu geliyo insanin aklina iyi bisey dusunemiyosun ama cok sukur hersey yolundaymis allahim herkesin bebegine saglik versin icinde benim bebegimede ins

Merhabalar herkese. Burda yazmistim urfaya tasindik diye onun icin bebisime doktor bulalim hemde bi kontrol olsun diye dun bi doktora gittik. bakti inceledi ve bebeginin kafasi olmasi gerekenden buyuk dedi bi ultrason cekilsin dedi ultrasona indik doktor olctu beyinle kafatasi arasindaki su miktari fazla dedi tabi hastane basima yikildi tekrar cocuk doktorunun yanina gittik mr cekilsin dedi kesin gorelim ne oldugunu dedi ama ben aglamaktan helak oldum. mr indik kizima ilac verdiler uyuttular o makineye soktular benide yanina aldilar mr cekildi kendimi okadar caresiz hissettimki orda ve ben hicbisey yapamiyorum sonucu aldik sinirlar arasindaymis ama ust sinira yakinmis bi beyin cerrahi gorsun dedi bu sefer 4.5 aylik bebegimi beyin cerrahi gorucek allahim dedim neler oluyo napicam dedim bugun beyin cerrahina gosterdim cok sukur bisey yokmus genetik bi buyukluk dedi hemde cok buyuk degil sinirlar arasinda dedi ama ben bittim en kotusu geliyo insanin aklina iyi bisey dusunemiyosun ama cok sukur hersey yolundaymis allahim herkesin bebegine saglik versin icinde benim bebegimede ins

büyük korku yaşamışsın canım Allah tekrarını yaşatmasın, çok şükür iyiymiş ama bebeğin, Allah korusun hepimizin bebeklerini inşallah...

Canim cok gecmis olsunn bu drlar hep boyle insanin aklini aliyolar birine tekme tokat girisecem bigun valla

Esimle facemiz ortakti dondurma karari aldik sacma sapan insanlar yuzunden ben nerde sohbet etcem simdi yaa buraya da girin :KK43:(+

:KK37:

çok şükür ki geçmiş gitmiş canım

merhaba bebegi bebeğinin başı kaç cm idi de böyle söylediler benim de oğlum tam 4 aylık ve dünkü dr.kontrolünde baş çevresi 44.7 cm çıktı.Dr. bunula ilgili birşey söylemiyor ama 90 persentilin üstünde.Ama benim oğlumun boyu 68.5 cm bununla orantılı olması gerekiyor sanırım

Canım geçmiş olsun, o telaş, sıkıntı geçmiş gitmiş şükür. Rabbim tüm evlatlarımızı korusun. İçinde benimkini de inşallah.

Canim cok gecmis olsunn bu drlar hep boyle insanin aklini aliyolar birine tekme tokat girisecem bigun valla
Çok doğru söylüyorsun Kelebex. Sonra diyorlar ki doktora şiddet :) Geçenlerde bir arkadaşım bebeğini nefes darlığı şikayetiyle acile götürmüş, pek ilgilenen olmamış. Bebiş tık nefes tabii. Babası doktorun birini yakalamış kibarca"Siz son zamanlarda sağlık dünyasıyla ilgili haberleri okumuyorsunuz galiba" diyerek doktoru kendine getirmiş :)

merhaba bebegi bebeğinin başı kaç cm idi de böyle söylediler benim de oğlum tam 4 aylık ve dünkü dr.kontrolünde baş çevresi 44.7 cm çıktı.Dr. bunula ilgili birşey söylemiyor ama 90 persentilin üstünde.Ama benim oğlumun boyu 68.5 cm bununla orantılı olması gerekiyor sanırım
bzmde bas cevresi %90. boy ve kiloyla orantili oldugu icin sorun yok dedi dr. bize

doktorlardan şikayet edilmiş,biz de doktorlardan şikayetçiyiz...
bugün beşinci ay kontrolümüz ve 2.rota aşımız vardı,
doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoruna gidiyoruz hep, doktorumuz hastaneden ayrılmış, ve hastanedeki 4 doktoru izne göndermişler sadece 1 doktor var ve randevusu doluymuş, gittik orda, mesai saatinin bitimine daha bi saat var ve bayram tatili başlasın bi an önce diye ne doktor ne de asistanı kız almak istemiyo, özel hastanede yalvardık resmen, boyunu kilosunu ölçün bi de aşısını yapın yeter diye, neyse muayeneye girdik, hemen bitsin de gitsin modunda adam, uzun zamandır kakasını yapmadığını söylüyorum sanki doktorla değil de komşuyla konuşuyla konuşuyomuşum gibi, Allah Allah bu kadar gün benim için rekor ilginçmiş diyo, ee diyorum ne yapalım ne yapmamız lazım, kayısı suyu falan verin diyo, kayısı püresi verdim zeytinyapı verdim poposuna da sürdüm diyorum, siz nasıl beklediniz o kadar gün benim hatalarım 3 gün yapmasın ne yapalım diye ararlar diyo alay ederek, geçen ay da 6 günü buluyodu eski doktorumuz 9 güne kadar normal deyince 9 gğnden sonra endişelendik bir iki gün kayısı deneyelim bir iki gün zeytinyağı deneyelim ha yaptı yapıcak derken 14.günde çapaya gitmiştik dedim, fitil niye vermediniz rahatlardı diyo verelim ne fitili verelim diyorum ben yazayım ozaman diyo, lütfedicek yani... sanki muayene parası ödemedik ona... aklımdaki soruları soramadan kaçar gibi çıktı gitti işte.. bu bir ay içinde iyi bi doktor bulmamız lazım, hastanenin çocuk bölümünden ve doktorlarından hiç memnun kalmadık, çok ilgisizler, hem çok boşlar hem de hiç vakit ayırmıyolar...
neyse, kızım iyi genel anlamda çok şükür, üfürümümüz devam ediyo geçmemiş malesef, zaten bayram sonrası yine ekgmiz çekşlecekti, 560 gr almışız yine bu ay, geçen ay da öyleydi, 6800 gr 68 cm olmuşuz, bu ayda 500 gr alınması yeterliymiş o yüzden ek gıdaya geçmeden 6.aya kadar anne sütüne devam edecekmişiz, bunları da ben sordukça söylüyo bu arada :) ama ben yine de bu ay her gün olmasa da meyve pürelerini azar azar tattırıcam ay sonuna kadar artırarak, ayın yarısından itibaren yoğurt yapmaya da başlarım sanırım.. geçen ayın yarısından itibaren de meyve sularını tatırıyodum bikaç gündür bırakmıştım...
hipp in meyve pürelerini tavsiye etmiştiniz, bugün kayısı püresini aldım aşının etkisiyle ishal olabilir 2 gün bekleyip kaka yapmazsa vericem o püreyi...
bizden haberler bu kadar, herkese iyi bayramlar şimdiden...

kızlar hepinize iyi bayramlar ailenizle yeni bebişlerinizle sağlıklı mutlu nice bayramlar diliyorum

X