2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Çok geçmiş olsun canım,Allah beterinden korusunHareketli çağları artık bir anlık dalgınlık bile Allah korusun dikkat etmek lazım
Biberenu kızımda istemiyor bazen,ek gıdaya geçincemi böyle oldu bilemedim:44:
buarada kızlar yapanın oyuncuklarını öneririm size ben ilk kitabını ve çıngıraklarını aldım bebeğimin hem organik hem yumaşak bebeğin damağına zarar vermiyo
Bende şu bez kitaplardan almayı düşünüyorum kızıma internetten baktımda hoşuma gitti
Allah kolaylık versin canım bazen oturup kalıyoruz pc nin başında işte
Hayırlı olsun canım inşallah keyifle yer bebeğinYoğurt veriyorum ben kendim yapıyorum köyden süt getirtiyor eşim onunla yapıyorum,hazır sütle hiç denemedim
Bursadayim arkadasim merkezde heykelde oturuyorum...doktora medical park yard.doc.nurettin vurguna goturuyorum...sen nerede oturuyorsun kime goturuyorsun bebegini
Bende Bursada yaşıyorum
Bende niluferdeyim canim doktorada cekirge dorukta cenk gocer er goturuyoruz
Mudanyada yaşıyorum kızımında doktoru Cenk bey memnunuz iyi bir doktor,dorukta belkide karşılaşmışızdır
Maşallah Allah bağışlasın,benim kızımın boyu her ay ölçülüyor ama:44:
Keçi sütünün faydasını bende duydum ama doktoruda vermeyin sakın dedi.Kimi verin diyor kimi vermeyin diyor anlamadım hangisi mantıklı acaba

Öpme işine bende karşıyım ama gelde anlat,eşim doğduğundan beri öpüyor kızıyorum bebek cildi hassas oluyor öyle başkasına öptürmem ama bazende bakıyorsun şap diye öpüyorlar söylüyorum bazende öptürmüyorum cildi hassas diye çokta bir yere çıkarmıyorum zatenYa yanağını bırak dudağından öpsün annem nasıl demiş ya valla benimki dese kıyameti kopartmıştım,öyle bişeyde demez zaten,dudaktan olurmu ya hiç öpülmemesi lazım aslında sende kız öptürme sakın
kadir gecemiz mübarek olsun arkadaşlar

Sagol canim. Allah hepimizin dualarini kabul etsin insallah... Herkesin Kadir Gecesi mubarek olsun...

Rabbim bütün evlatlarımızı korusun, sağlıkla sıhhatle, huzur ve mutlulukla bizlere bağışlasın inşallah..
Kadir gecemiz mübarek olsun teyzeleri..

arkadaşlar kadir geceniz mubarek olsun.
Allah dualarımızı kabul etsin..
ailemizi kazadan beladan korusun..

saolsun oğluşum bu gece kolayca uyudu.
bende kendimce ibadet edebildim allah kabul ederse :)

herkese iyi geceler :)
Aminnn sizlerinde geçmiş kandili mübarek olsun,Allah dualarımızı kabul etsin
Canım çoğu kişi istemez gelmelerini sende tersi olmuşEşin istemiyorsa gelemsinler işte daha iyiÇünkü büyükler torunu seveyim mutlu olsun derken zararda verebiliyorlar gerek beslenme gerek davranış konusunda,bu sefer çocuk çift karakterli gibi birşey oluyor ilerde,oyüzden bakıcı tutmak en doğrusu bencede
bugün tarhana çorbası yaptım kuzularıma
ama pek sevdiklerini söyleyemem
tatsız tuzsuz pek bir şeye benzemedi
Benim kızımda sevmedi pek tarhanayı ve sebzeyide:18:

Banyo filesine yatırıp kendim yıkıyorum,bazende eşimle yıkıyoruz

selam annişler..benim kızım 4 aylık oldu.hal günde 4 -5 defa kakasını yapıyo..ve zayıf bi kız 5400 gr 61 cm boyu var.ek gıdaya başladım.elma armut püresi yoğurt birde 1 öğün kaşık mamsı.kilosu normale döner mi?bu ay 400gr almış.ne ypabilirim?bu arada bunlara ek gıgaya birden başlamadım tabi sırası ile 3günde bir yeni bişey verdim..

Canim benimki de o ay 420 gram almis simdi toparlamistir diye umut ediyorum benimkide 4.ayin sonunda 5350 gram 60.5 du ama bizimki kucuk dogdu 2600 46 cm di dogdugunda bide bize reflu ve laktoz intoleransı teşhisi konuldu 4.ay kontrolunde 15 gun sonra kontrole gittik 5800 olmustu ayin 16sinda tekrar kontrol dun kiyafetlerle 6100gram cikti bakalim ayi ne kadarla kapaticaz ilaclar ve memeden hemen sonra mama ise yaradi gibi hernekadar zorla ve yarisini tukurerek yesede 7 dk kadar emiyor sonra 60 cc mama vermeye calisiyorum gunde toplam 5 defa ama yarisini tukuruyor ve tam 1 saatte yiyor

Allahtan kayınvalidem bu konuda akli basindada opmedi hic opmez hep koklar ama bizim baba bir tuhaf ona zaten soz geciremezsin buarada kac gundur yokmussun sanirin ama acigi kapatmissin valla :)

canım geçmiş olsun zeytin yağı ve kulak çöpüyle hallettim ben çok hafif poposuna masaj yapar gibi zeytin yağını sokunca 1 saate falan yapıyordu

ben kışın haftada iki üç kere yıkıyordum
sonradan havalar ısındı, bir de ben pratik kazandım
şimdi her gün yıkıyorum
suya çok alıştılar
hem de banyo sonrası çok kolay uyuyorlar

benim bir tanıdığım karı koca doktor olan birilerinin çocuğuna bakıyor
onlar tanıdığımdan günde iki kere yıkamalarını istemişler bebeklerini
duyunca dikkatimi çekti
doktorumuz da her gün yıkamamı söyledi

bu arada benim de oğlum isteklerini ağlayarak yaptırmak istiyor ve maalesef bunu başarıyor

Slmmm hepinize ayyy ozledim hepinizi biz urfaya tasindik onun icin bayadir giremiyodum simdi biraz okudumda baya azalmisiz kimsecikler kalmamis buralarda ya asil ben ne sorucam size benim kucugum kucak istemiyo yatabiliyo ama surekli yaninda birini istiyo ve surekli goz temasi kur benle konus benle diyo sizinkiler napiyo kendini oyalayabiliyormu

canım seninle aynı dururmumuz.benimkide4ay 1 haftalık şimdi 5400 61 cm boyu.benimkide 2690gr 47 cm doğdu.gören herkes bu çocuk çok küçük diyip duruyo benimde moralim bozuluyo.sıkıldım artık bu laflardan.benimkide zorla 10 dk emiyo.gece yatmadan mama veriyorum daha yeni başladım.inş işe yarar.

biz 16 gündür kaka yapamıyoruz da, günde 4-5 kere de yapması normal miymiş canım sordun mu hiç doktora...

canım geçmiş olsun zeytin yağı ve kulak çöpüyle hallettim ben çok hafif poposuna masaj yapar gibi zeytin yağını sokunca 1 saate falan yapıyordu
2 kez denedim canım zeytinyağlı kulak çubuğunu da, 2 günüdr sabah aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı da içiriyorum, bize hiç bişey fayda etmedi, bekliyoruz... ama bi sıkıntısı sancısı falan yok ...

benim kızım bütün gün kucakta dursa hiç hayır demez, ama sürekli kucakta taşıyamayacağım için yatırıyorum ben de, ama yatarken mutlaka ama mutlaka birini istiyo yanında, eğer odadan çıkıyosam başlıyo mırıldanmaya, hemen dönmezsem de bağırmaya... o yüzden ev işlerini doğru düzgün yapamıyorum, uykusu hafif olduğu için uyuduğunda da çok bişey yapamıyorum, eğer gün içinde çok yorulmadıysam babası gelince o zaman ne yapabilirsem artık, biraz da eşim yardım ediyo tabi... yine de oyun halısında yerde falan bi süre bırakabiliyorum, orda da istediği şeyi alamayınca falan sinir yapıyo bağırıyo çok tutamıyorum, zaten bi süre sonra çıkıyo içinden halıda parkede falan buluyorum...

annem mutlaka çok ince bişey de olsa uyurken mutlaka üstüne bişey ört diyo ama üzerine bişey örtünce kızım hemen tekmelenmeye başlıyo uyanıyo ağlıyo... o yüzden gündüzleri hiç bişey örtmüyorum ben... akşamları da iyice uykusu derinleşince biz yatarken örtüyorum bazen duruyo bazen yine tekmeleniyo bırakıyorum öyle, örtüsüz uyuyo... siz napıyosunuz, özellikle gece örtüsüz uyutan var mı...

anneler merhaba, bu sayfanın ilk üyelerindendim varsa eski arkadaşlardan ki gördüm bi kaç isim hatırlarlar beni :)hamileliğimin belirli bir süresinden sonra giriş yapamadım e doğumdu bebeğe alışmaydı derken sosyal hayata dönmeye çalışıyorum...

ben de kızımı 19 mart tarihinde kucağıma aldım ve büyütmeye devam ediyoruz nefes almadan yeniden aranızda olduğum için çok mutluyum.

güzel paylaşımlarımız olması dileğiyle...sizi ve bebeklerinizi çokkk öpüyorum...

ben mutlaka örtüyorum
gece üstlerini açıyorlar ama ince pikeleri var onu yataklarının kenarlarına sıkıştırıyorum o zaman debelenip onu açmaları zaman alıyor

bugün tarhana çorbası yaptım kuzularıma
ama pek sevdiklerini söyleyemem
tatsız tuzsuz pek bir şeye benzemedi

Ben corbalarina az birsey tuz katiyorum. Hastanenin verdigi beslenme kitapcigindaki corba tariflerindede hep bir tutam tuz yaziyor. Tuz olunca tadi cok kotu olmuyor. Insallah zararli degildir.

Bende 2aylik oldugundan beri kendim yikiyorum. Onceden odada kuveti ve filesiyle yikiyordum ama havalar isindiktan sonra banyoda yikamaya basladim. Yere bir havlu serip uzerine sirtustu yatiriyorum bebegi, oyle bir guzel lifleyip duruluyorum. Sonrada ters cevirip bir elimle gogsunden tutuyorum ve oylede sacini yikayip durulayip cikariyorum. Cokda seviyor banyo etmeyi, surekli elimden tasi almaya calisiyor, su doktukce oyun saniyor guluyor:)

Bizimkide cok aciyor ama ben israrla ince bir pikeyle ortuyorum. Kendim acikta uyursam kesin usuyorum cunku.

Ohooo bana bakamiyorsun bu cocuga sutun yaramiyor princ unu ver toparlasin diyo herkes sallamiyorum artik sagligi yerinde olsunda varsin minyon olsun cok kafana takiyorsan ki bence takma ver princ unu bak nasil kilo aliyor mamanin 100cc 66 kalori princ unu 100cc 600 kalori benim arkadasim mama veriyor soylemiyor ama memeden kesti galiba bide patates nisastasi veriyormus cocuk 3 aylik 7kilo ama benim kizim 4.ayini doldurdu emeklemeye basladi onunkinde 0 hareket cocuk kilodan hareket edemiyor normal olsunlar

Bende mutlaka orterim ki bence ortmesekte olur ama hani derler ya uyuyanin uzerine kar yagar :) onun için ortuyorum

navlacım ,bebeğinin sağlığı yerindeyse,algısı açıksa,ayına göre motor gelişimi normalse bin şükür..kilosunun bi önemi yok..insanlar düşüncesiz,umursayıp da canını sıkma.her insan bi olmaz ..minyon olabilir,sonra birden gelişebilir,hiç önemli değil bence..

örtüyorum.pikeyi beşiğin kenarlarına sabitliyorum.ama uyandığında emzirmek için yanıma alıyorum,çoğu zaman yanımda kalıyo ve üzerimizi açıyo.ben de yatarken uzun pijama giydiriyorum.terlerse üzerini değiştiriyorum

canım tuzu bebeklerin böbrekleri süzemiyormuş
doktorumuz tuz ekleme dedi
ben de eklemiyorum
ben de dışarı 50 derece bile olsa üzerimde bir şey yoksa üşürüm
bebeklerimi de üşüyecek zannediyorum
incecik pikeleri var örtüyorum onu

Benimki üstüne örtü örtmeden uyuyacağını anlamıyor. Emziği almayı reddediyor ki emziksiz uyuyamaz. Boğazına kadar battaniyesini örtüyorum da anca uyuyacakmışım diyerek emziğini alıyor battaniyesiyle oynayarak uyuyor. Şimdi bir de beşiğine küçük pelüş bir kuzu koydum, onu uyku arkadaşı yapmak istiyorum. Sadece uyuyacağı zaman koyuyorum yanına ki onu uykuyla bağdaştırsın istiyorum. Emziği sürekli düşürdüğü ve uyandığı için onun uyku arkadaşlığından şikayetçiyim. :)

canım bir ordayız bir burda, ne olacak halimiz, ama buradan da vazgeçemiyoruz değil mi
vallahi cnm her yere laf yetistiriyorum ama burasi ilk goz agrisi ;-)

canım bana uyar, haber vermeniz yeterli
sen bizlere ön ayak olsan ya canım
hem facede hem burada varsın

olmaya olurumda cnm face kolay..ama burda db55,sonsy,cemre,candas hani hic biri gelmiyo nasil ulasacam ki..hadi ozelden yazdim ne zaman gorecekler de cvp verecekler :--(

sen nie faceye gelmiyosun :--(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…