2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bizde 4.5 aylıgız ek gıda vermiorum kan ilacı biraz kabız yaptı.emerken bırakma 3dk emme gecen ay yasadık uykuda emziriyodum bende cevreye ilgi artıgı icin oluyomus hala arada yapıo bide 6-7dk dan fazla durmuo memede buay oyüzden hareketlenmesinden terlemesinden dolayı 430gr aldı sadece:-( uykularımız 3gündür bozuk sıcaktan diye düsündüm garip bi sıcak var burda

Benim oglum heryone dönebilio geri geri gidio halıdan cıkıo artık oyuncaklarını tutup agzına götürüo ayaklarını yiyor disimiz henüz yok

slm annisler nasilsiniz:) tombis bebisi olan var mi aranizda dr fazla diyor mu kilonuza ne yapmanizi oneriyor. bzmki normalden baya fazla uzun zamandir kendi doktorumuza gidemedik turkiyede oldugumuz icin. iki aylikken normal demisti dr. kac aylik oldugunu soranlara soyleyemiyorum artik

merhaba arkadaşlar oğlum 4.5 aylık ve dünden beri su vermeye başladım ilk denemek için vermiştim ama uyku süreleri 3-4 saate çıkınca devam etme kararı aldık eşimle fakat nasıl vereceğime karar veremiyorum yani suluk olarak ne kullanmamı önerirsiniz daha çok ufak olmasına rağmen kendi tutmak istiyor onun bu isteğine cevap verebilecek bir şey var mı yardım eder misiniz lütfen :26:

Kızlar benim kızım 360 derece dönüyor. Ama bu dönme sırt üstü yüz üstü dönme değil, saattin akrep-yelkovanı gibi kendi etrafında dönüyor
Bırakıyorum yere, gidiyorum 2 dk sonra bir bakıyorum konum ve yön değişmiş. Yatağın üstüne bile koymaya korkar oldum bu yüzden.

Önce maşAllah, Allah nazarlardan saklasın diyeyim. Bir 4 ay 17 günlüğüz kilomuz 6,5. Siz kaç olmuşsunuz annesi?

Benim yeğenim vardı, kilosu da iyiydi maşAllah pek te dilliydi. 1 buçuk yaşındayken soranlara 3 yaşında derledi. :)

sanırım hepimizin aynı durumda benim oğlum da yatağın her köşesini geziyor döne döne ama aman diyeyeim nasılsa yüzükoyun dönmüyor deyip gözünüzü ayırmayın çünkü her zaman 360 derece dönseler de diğer şekilde de dönebiliyorlar benim oğlum düşünce acı bir şekilde öğrendik bu gerçeği aman çok dikkat edin lütfen

canım sadece yatarken veriyorum; yaklaşık üç tatlı kaşığı mamayı ılık suyla hazırlayıp 150 cc ye tamamlıyorum, mamanın kutusunda beş kaşık diyor, ben yine de temkinli davranıp üç kaşık hazırladım, zaten tamamını da bitiremiyor dibinde biraz kalıyor

bana da gazmış gibi geliyor canım, tam da atlattık gazlı günleri derken :18:
böyle durumda fazla ısrarcı olmamak lazımmış, bikaç gün geçsin tekrar dene, üstüne gitme ki iyice soğumasın, seni emmesi daha güzel, kilosu kaç canım bu arada bi mahsuru yoksa

bızde de aynı sorun var..sebebı ıse bıberona alıştıgı için (

bilemedimki canım biberonun deliği de büyük değil ki, yenidoğan; ben suyu da biberonla veriyorum zaten

Arkadasim mamayi nasil hazirliyosun biberonda?ben beceremiyorum hala daha...biberonda vereyim istiyorum yapamiyorum koyu oluyor sivi olmuyor...senin hero baby pisendenmi suda hazirlanandanmi
canım hero baby sütlü pirinçli kaşık maması +4 ay kullanıyorum, kutunun yüzünde ister kaşıkla ister biberonla verebilirsiniz diyor, tepeleme üç tatlı kaşığı mamayı, kaynatılıp ılınmış suyla hazırlıyorum yaklaşık 150 cc ye tamamlıyorum bu şekilde veriyorum

biberonla verebilirsin canım, hem de kendisi de tutabilir, suluk için daha erken sanırım,
bu arada tekrar hoş geldin topiğimize

biberonla verebilirsin canım, hem de kendisi de tutabilir, suluk için daha erken sanırım,
bu arada tekrar hoş geldin topiğimize

hoşbuldum canım çok şükür ki dün su verince normal hayata dönebildik 4.5 aydır sürekli emişiyorduk oğlumla şaka gibi :)

şu anda biberonla veriyorum açıkçası ama o tembelleştirir falan suluk al dediler kafam karıştı bayağı neyse biz biberona devam edelim en iyisi :)

oğlum da öyle,sesten etkilendiği gibi eğer çiçekli,renkli tişört filan giymişsem emerken ona da bakacağı tutuyor ve giysimle konuşmaya başlayıp memeyi bırakıyor..hele bir tişörtüme acayip taktı,giymicem artık onu,o derece dağılıyor dikkati.tabii,bu iyi bir şey aslında,çevreyi tanıdığını,algısının yüksek olduğunu gösteriyor .ama doymadan emmeyi bırakması rahatsız ediyor beni..bir de ,yatarak emmeye alıştı sıpa,kucakta emmek istemiyor zaman zaman

canım,ben küçük biberon aldım su için.suluk hızlı akıtır,yetişemez diye düşündüm.damla damla gidiyor su onunla,oğlum da kendi tutmak istiyor,tam beceremese de bir süre kendi tutabiliyor küçük olduğu için,tavsiye ederim o yüzden..oğlum bugüne kadar verdiğim suları hep tükürüyordu,sabah dışardaydık arabada verdim biberonla öyle güzel içti ki çok sevindim suyu sevdi diye..ama tabii sonradan anladım olayı,meme istemiş canı meğer,biberonu da bulunca süt gelecek diye emmiş ama iyi oldu bu,artık tokken vemicem suyu,pırt pırt yapmaktan içemiyordu

bana da gazmış gibi geliyor canım, tam da atlattık gazlı günleri derken :18:
böyle durumda fazla ısrarcı olmamak lazımmış, bikaç gün geçsin tekrar dene, üstüne gitme ki iyice soğumasın, seni emmesi daha güzel, kilosu kaç canım bu arada bi

yok neden mahsuru olsun canım kızım zaten az kilo alıyor srekli yazıyodum bunu belki denk gelmiştir sanada...gecen ay 5900 çıkmıştı kızımda 7 mart doğumlu :) az azz alıyo işte bişeyler...sadece anne sütü alıyor onunda cogunu kusuyor hala gecmedi kusmalar o yuzden az kılo alarak gidiyor malesef....gunde bir ögun aptamil ar veriyorum kusmasın diye doktor kılo alması için tahıllı kaşık maması önerdi ama başlamadım sadece anne sütü vermek isityorum...
bu ay daha az kılo aldıysa artık ek besinlere başlarım..

Bnm oglanda oyle. 360derece donuyor. Cekyat acik her zmn.. yanlari da yastikla desteklenyr tbiii.. ozgurlukk onlar icinnnn

benim kızımda aynı bi tane penyem var üzeri pullu onu artık giymiyorum onu sevmekten emmiyo bide babasının sesini duyunca emmeyi bırakıyo. artık yatak odasında emziriyorum yoksa emmiyo başka ortamda.sabahlarıda uyanıyo babasına bakıp gülmekten yine emmiyo babanın dünyadan haberi yok uyuyo horul horul:))

kızlarrr benim oğluş emekliyor :) hemde odanın bir ucundan bir ucuna kadar :) Artık çok tehlkeli olmaya başladı kendini pusetten atmaya çalışıyor. çıngaraklara emekleyip tutup kendi orkestrasınI bile kurdu. biz eşimle adını ''GRUP EMZİK'' KOYDUK Sizinkide bu kadar hareketli mi benimki 15 Mart doğumlu

bnm sutum cok yagli oglum cikarttigi zaman uzerimden lekeler cikmiyor. oglum topalak bisey ben ise minyon ve zayif biriyim o yuzden gorenler sasiriyorlar.

masallah ogluna Allah kolaylik versin bundan sonra

benim bebeğimin de çıngıraklara ilgisi çok fazla.Çıngırağa ulaşmak isterse emekleyip ona ulaşıyor ve hoop ağzına sokuyor.ama ben çok tedirgin oluyorum.Malum çıngıraklar ,dişlikler hep plastik malzemelerden yapılmış ve çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum ve eline vermek bile istemiyorum.Siz ne düşünüyorsunuz.Hangi ürünleri kullanıyorsunuz

Hay maşallah maşallah.. Benimki de 15 Mart doğumlu amaaa nerdeee :)

Maşallah bebişlere. Benim bebişim 3 Mart doğumlu daha tam tur dönemiyor bile :) birkaç kere döndü ama garibim çok kustuğu için biraz eğimli yatırdığımız için dönmeyi unuttu..destekli döndürdüğümüzdr çok mutlu oluyor.. Sağlıklı olsunlarda gelişimde farklılıklar olabiliyor..

Asyaseyhan maşallah bebişine..çok sevimli..

İstanbuldaki arkadaşlar starcitydeki chicco çok indirimde. Özellikle kız çocukları için çok güzel şeyler var. Bilginize.:)

Uyku ve emme problemleri konuşulmuş. Benim oğlumda Uykuya zor geçiyo. Uyumamak için direniyor. Gece 12.30 dan önce gece uykusuna geçmiyor. Çünkü beyefendi akşam 9 gibi uyuyor. Yarım saat sonra kalkıyor. Bir de bu günlerde en fazla 5 dk emiyor. Kusmasıda arttı. En kötüsü de gaz problemimiz hala devam ediyor. 5. Ayımız bitecek neredeyse. Gece sabaha kadar 10 kere kalkıyor sancıdan. Neden olabilir ki acaba.. Ben yediklerime dikkat etmiyorum. Dr yediklerimle bebeğin gazının alakası olmadığını söyledi. Bir de bebeğimin kakası sürekli yeşil. Her gün bir kere yapıyor ama kıvamlı bir kakası var.. Tahlilde de bir şey çıkmadı.
Bilemedim....
İyi geceler.. Benim sıpa anca uyudu.. Yrn işe başlayınca ne yapacağım hiç bilmiyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…