2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canim doktorlara cok kolay geliyo mama verme demek ama sut yoksa napalim ac yiyosa yesin zaten istemese yemez. ek gidaya nezaman gecmeyi dusunuyosun canim ben yavastan basladim bi ogun hero baby pirincli kasik mamasi veriyorum mamadan daha tok tutuyo ama hala emiyoda yedikten sonra gerci siz bizdende kucuktunuz yanlis hatirlamiyosam biz 20 mart dogumluyuz[/QUOTE]

Evet canim 1 nisanda dogdu oglum ama ben yarim elma seftali sikip veriyorum suyunu artik

Saol cnmm bilgi icin bizimki cok yiyiyo sanirim (

Evet canim 1 nisanda dogdu oglum ama ben yarim elma seftali sikip veriyorum suyunu artik[/QUOTE]

Canim ben 3.5 olunca hero baby basladim cok guzel yiyo istersen bi dene doktorum soledi yiyebilir dedi yavastan alistir sonra zorlanirsin dedi bende basladim iyiki baslamisim kizimin keyfi yerine geliyo yiyince

Evet canim 1 nisanda dogdu oglum ama ben yarim elma seftali sikip veriyorum suyunu artik

Canim ben 3.5 olunca hero baby basladim cok guzel yiyo istersen bi dene doktorum soledi yiyebilir dedi yavastan alistir sonra zorlanirsin dedi bende basladim iyiki baslamisim kizimin keyfi yerine geliyo yiyince[/QUOTE]

Onerin icin saol canim bi hafta sonra falan baslicam ben de dr gitcez zaten kontrole liste vericekmis ben de paylasirim burda bu arada sutum gene artti sabah kalktigimda gogus bolgem tamamen sirilsiklamdi sanirim komposto sebep oldu sutunu arttirmak isteyen annelere de tarif vereyim;
10 tane kuru incir
6-7 tane kuru kayisi
bi avuc kuru beyaz dut
bi avuc kuru siyah uzum
4 yemek kasigi bal
1 adet cubuk tarcin
Hepsini kucuk kucuk kupkup dograyip tencereye atiyorum tencere dolacak kadar su doldurup kivamlasana kadar kaynatuyorum incirler cekirdeklerinden ayriliyor sogutup dolaba koyuyorum(soguk daha iyi gidiyor) servis sirasinfa uzerine ceviz badem dokuyorum bayici bi tadi yok kayisi hafifletip fresh bi tat veriyor

geçmiş olsun canım, neyseki atlaşmıssınız. bizde 4.ay aşısında aynı şeyleri yaşadık. birde biz istanbulda değilde çanakkalede yaptırdık aşıyı, eşimde orda değildi. aşı akşamı ateşlendi diye acile gittik, hiçbirşey yapmadan aşıdan olur deyip geri yolladılar. ertesi gün saat 3e kadar düşmeyince çocuk doktoruna gittik, idrar tahlili istedi, tahliller çıkana kadar doktorun mesaisi bitmiş, gitmiş. yine acil doktoruna kaldık, o da bebeğe ilaç yazamam ben dedi. çocuk doktoru aradık bulduk, idrar yolu enfeksiyonu olmuş dedi antibiyotik verdi, bu defada ilacı bulamadık. eşim çıldırdı tabi burda, apar topar yola çıktı, geldi aldı bizi, döndük istanbula. burda kendi doktorumuza gittik, birşeyi yokmuş, aşıdanmış. ama bizdeki tek fark ben değil eşim paniktir, az kavga etmedi benle ertesi gün sabahtan beri kaç kere götür doktora demiş de, ben 3e kadar beklemişim, sonra doktor bulamamışım, niye önemsemiyomuşum çocuğun ateşini, hiç dinlemiyomuşum onu vs vs. bende aşıdandır geçer diye beklemiştim, geçmeyince götürdüm işte, daha napayım. eşime kalsa hastanede yatardık ateş düşene kadar:)

offf bu mesele benide çok yoruyor. bende bikaç ay sonra işe başlamayı düşünüyorum. bizim ailelerde şehir dışında ve ikiside tutturdu bakıcı olmaz, biz birer ay sırayla gelir bakarız diye. ama eşimde bende aynı evde o kadar kalabalık yaşamaktan yana değiliz. hatta bakıcımızı bile bulduk, yıllardır tanıdığımız çok yakınımızda oturan bir abla ben bakarım dedi. gözüm kapalı güvenirim ona, 2yaşına kadar baktırıp sonra kreşe veririz diyoruz. şimdi tek sorun ailelere bunu söylemekte, kesin olayı bizi istemiyosunuza getiricekler, kırılıp küsücekler ama napalım ya, aynı evin içinde de yaşanmazki kaç yıl

yanlışmı hatırlıyorum sen yazmıştın galiba önce enf. cıkmış sonra temiz cıkmış sonuç doktorunuz aşıdan sonra yapılan testte çıkabilir lökosit demiş galiba...böylemiydi yoksa tamamen yanlışmı hatırlıyorum :) bizde aşının ertesi günü tahlil yaptırdık lökosit 5-6 cıktı ondanmıdır acaba??sizin kaç cıkmıstı??

Canim cok gecmis olsun boyle bi durumda keske sami ulusa gtrseydin o kadar beklemezdin sinirlerin harap olmus
Esim dedi ki orasi devlet hastanesiyse ilgilenmezler medicana ya gidelim. Ben de tmm dedim. Demez olaydim. Aciline Allah dusurmesin.

Guveiyorsan bakiciya baktir tabi. Senin durumun da zor. Aileler alinir elbette. Ben izne ayrilcam tekrar. Oyle cozum bulabildim.

evet canım bendim. salı aşı olduk, aşının ertesi günü ateş düşmeyince çarşamba tahlil yapıldı, lokosit 26 çıktı. ama orası çanakkalede devlet hastanesiydi, sonra apar topar perşembe istanbula döndük ve cuma kendi doktorumuza gittik. tekrar tahlil istedi ve lokosit nadir yazıyordu. aşıdan ateş çıkınca vucut direnci düştüğü için artmıştır lokosit sayısı ya da tahlil temiz yapılmamıştır, doğru çıkmamıştır sonuç dedi doktor.

Atesli bebekleri direk triaj odasina aliyolar canim ilgi alaka bilgilendirme de bilhassa cok iyi aklinda bulunsun tatlim

Bence emiyorsa kg alımıda iyiyse mamayı kesmelisin ama yinede sen bilirsin.Günde 40 gr alıyorsa doyuyordur anne sütüyle.
Benim kızımda ağlıyor bence uyku arasında gaz sancısı giriyor olabilir.

Ya kizlar bende hem anne sutu hem mama veriyorum. Gunde 2 biberon sut verebilmek icin kendimi paraliyorum. Hangi dr nasil soyler mamanin anne sutunun etkisini azalttigini. Cok cok uzuldum boyle birseyi duyunca. Bu dogrumu!
Bence ne olursa olsun bebek anne sütünden son damlasına kadar faydalanmalı .Doymuyorsa yada emmiyorsa ecbur mamada içecek ama anne sütü kesilene kadra emzirmeye yada sağmaya devam etmelisin faydası oluyordur mutlaka benim kızımda emmeyi bıraktı sütümü ağarak verdim ama hiç emmediği için giderek azaldı yinede sağmaya devam etttim bir yudumda olsa ilaç niyetine anne sütü olduğu sürece verilmeli.

Ama benim sağdığım halde kesildi sütüm önceleri 2 saatte bir sağarken sonra günde 2 -3 kez sağabildim sonra günde bir kez sğdım hep bu sağdığım sütleri verdim kızıma
ama sonra sonra süt kesildi sadece 2-3 günde bir göğüslerim sertleşmeye başladı artık buradan sonraki süt acı oluyor göğüste fazla beklediğinden sanırım böyle bir durum olurda sırf göğsün ağrısını azalmak için 2-3 günde bir sağman gerekirse o sütü verme

kızlar birde buradaki arkadaşlardan biri yazmıştı bebeğini karpuz suyu verdiğini ve sevdiğini bende okudum kızımda denemek istedim çok gaz yaptı ve karpuz bebeklere verilmiyormuş alerjik ve yaşından önce verilmememsi gerekenler arasındaymış payşalmak istedim.

Bencede güvendiğin biri varsa bakıcı daha iyidir annelerden biri yakın olsa gündüz gelip gece evine dönse mantıklı ama dediğin gibi yıllarca beraber oturmak zor olabilir uygun bir dille söylersiniz mutlaka bunda kırılacak darılacak ne varkii onlar yaşlı yorulmasın diye böyle düşündük dersiniz

Kızlar bebişlere ek gıdaya geçmek için heves ediyoruz ama tavsiyem acele etmemekten yana ben meyvelerden tattırmaya meyve pürelerinden vermeye başladım kızımın gazı çok arttı .Dr tavsiye etmedikçe erken başlamamak gerekiyormuş diye düşünüyorum anne sütü yetmiyorsa ek olarak mama olabilir ama meyveye erken başlayınca gazı çok oluyor paylaşmak istedim.

Kizlar oglum artik gece uykusuna babasiyla bnm aramda oynasarak yatiyor sallamiyorum
Elleriyle oyuncaklari kavrayip agzina goturuyor sdce sklinca atiyor
Aksam babasi gelince yatar pozisyondayken kollarini uzatip dokunmak istiyor resmen babasini seviyor bu sevgi biraz burun sikmak oluyo tabi
Yanlara kolay donuyo yuzustunde 15 dk duruyo yorulunca donuyo sirtustunden yuzustune donuyo ama kolu altinda kaliyo garibim tekrar sirtustu donmek zorunda kaliyo
Devamli kendi kendine konusuyo biseylerle bi de sesini incelterek naz yapmayi ogrendi
Burnunu opunce kahkahalar atiyo koltukaltini aciyo opturmek istedigi zaman
İlk oyuncagi inekten vazgecemiyo bi turlu devaamli yanimizda
Biberonu kavriyo iki eliyle hafif olsa tutacak fakat cam cok agir geliyo
Bizden haberler boyle

db55 cook gecmis olsun neyseki atlatmissiniZ
malesef bebekler hasta oldugunda ne dr.lar anliyor halden ne baskalari esler bile anlayamiyolar birtek ana yureginin ici yaniyor..benim bebegim havale geviriyoken hicbir mudahele yapilamadi ozelde olsun devlette olsun..cocuk oncesinde 38.7 di hastanede umursamadilar ki koltuk allti atesiysi bu kimbilir ic atesi kacti yavrumun..calpol kesinlikle dusurmuyoe atesi biraz hafifletiyor..dolven daha etkili rabbim kimseye yasarmasin kimaeyede mecbur birakmasin..

benim yavruma eziyet ettigimi dusunen anneler hangi anne yavrusuna eziyet edebilieki? siz emziriyosunuz ve yediginiz hersey bebege gidiyor benkmki nerden alicak bu vitaminleri? ben yavrumu kus besler gibi besliyorum kac ml.icerse kardir hesabina dusmusum..siz elestirmeden once durup bir dusunun benim yerime koyun kendinizi ..annelerinizede sorun bakalim size bu aydayken neleer verirmis..mamaylami buyuduk biz..ki keske sirrf onu icsede onu versem..allah kimseyi caresiz birakmasin ben ilk kez degil sebze corbasina 4.ayda basladim..hic kilo almayinca hemsire hemen gec dedi
.gr.almamisti ve 3 aydirda 200 gr.zor aldi..kus gibi besleyerek belki onuda verdi hastalaninca..cokk zorr cook .. size tavsiyem anne sutuyle besleniyosa besleyin ama mama iciyosa sirf hemen gecin eklere..en azinddan bunyeleri dusmeden sonra toparlayamiyosun..

Ikidir uzun yaziyorum sayfa bombos cikiyor deli oldum
kizimla ilgili yorumunuzu alacaktim. Artik az emiyor zaten sutum de onu doyurmuyor bu ay mamayi cogalttim ama iki saatte bir verirsem 50-70 uc saatte bir verirsem 90-110 iciyor gunde uc kere de azicik meme emiyor. Ikigundur gece bir sefer uzun uyumasinaizin verdim 5saat ama uyaninca icmeyi reddetti cok sasirdim nasil acikmis olamaz. Boyu uzun ince gozukuyor kilo alimi cunku ayda 500u hic gecmedi. Ben tombik olsun istiyorum. Yarin 120gunluk olacak ek gida vereyim mi

Duzenli takip edenbir doktoredinemedik henuz. Buay ve sonrasi olacak. Hemsireye kalsa 6 ay anne sutu. Cocuk ac mi kalsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…