Mahfetti beni. Anlatayim size.
Asimizi olduk saat 9 gibi. Sonra eve geldik. Atesi yoktu ama ben yine de calpol verdim. Sonra beebgim zar zor uyudu. Uyudugundan 1 saat sonra calpol verme zamani gelmisti. 6 saatte bir ver demislerdi. Kiyip uyandirmadim. Atesine baktim yoktu.
Uyumaya gittik gizde. Saat gece 1 bebgim uyandi. Kucagima aldim. Ates gibiydi. Atesi cikmsiti. Tum vucudu yaniyordu. 38,5 oomustu atesii.
Soyduk. Islak bezleri vucuduna koydum. Yavrum urperdi, titredi.
calpol verdik. Yok ates dusmuyor. Camlari actik. Islak bezlerden anlik dususler oluyor ama tekrar cikiyordu. Bebgimi emzirip uyuttum.calpol vermistim atesinin dusecegini umut ediyordum. Arada gittim atesini olctum. Dusmuyordu.
Acile goturelim dedim. Sami ulus cocuk hastanesi varmis dedim esime. Gcer ates normal dedi. Atesi 38 37,8 civari oluyordu. Sabaha kadar bekledim. Uyumadim hic. Ck uzuldum. Icim yandi benim. Esim uyudu.
tmm yarinise gidecek ama pek onemsedigini soyleyemiycem.
Sabah doktora goturucez dedim. Annemi de telefonla ariyorum tabi bu arada. Annem demesin mi gece daha cok artiyor hastaliklar. Geceyi atlatmis bekle biraz daha. Bktim esim de sessiz kaliyor. Daha neyi bekliycem cocugum yigilsin kalsin mi dedim.
Zaten geceden goturmeliydik ya neyse. Burdan fitilin atesi dusurdugunu biliyordum ama ne hemsire ne doktor calpole ates dusmesse fitil de ver DEMEDIGI icin cesaret edemedim. Keske de etseymisim.
Neyse saat 6 da evden ciktik. Medicana acile. Biliyorum orda acilde cocuk doktoru yok. Dedim ki doktorumuzu ararlar doktor gelir ya da onlari yonlendirir. Doktorumuz tel no vermiyor kimseye de.
Gittik nerdeyse bakmayacaklar bebegime. Zaten ordaki doktorun adini soylemesem bakmiyorlardi. Neyse benim de sizin yaptiginizin disinda bir seyim yok dedi kestirip atti acildeki doktor bozuntusu. Fitil dedim. Bu kadarcik atese fitil mi olurmus. Yahu cocugun havale gecirmesini mi bekliyorsunuz. Daha da artmadan verin iste. Cocugum klimadan dolayi anlik soguma yaisyor ama akillari ermiyor. Yvrumun ici yaniyor halbuki.
Biz doktordan randevu da alamadik mi. Eyvah diyorum yavruma hemen bakamiycak. Tabi bu arada saat 6 :30 doktor 8 :20 de basliyor calismaya.
Yavrum atesten emmiyor, uyuyamiyor dusunun. Bir atket var ustunde. Klimanin sogugunda atesini dusurmeye calisiyoruz. Yardim eden yok.
Giitim medicana daki cocuk hastaliklarinda sekreterlere. Durumumu anlattim. Sira alamadik ama oglum atesli dedim. Dktora rica etseniz dedim. Zaten iki gun once kontrole gelmistik. Bu aptal sekreter az bile diyorum gercekten bir aptallik var. buna sonra deginicem. Bu aptal sekreter dedi ki aban siz doktor gelince kendiniz soyleyin.
peki dedim. Icimden de sen ne ise yararsin ki zaten diye gcirdim.
Doktor geldi hemen odasina gittik. 2 saat odasinin onunde beklemistik. Durumumu alel acele anlattim. O da bekleyen hastalar var dosyami acayim bakarim dedi. Dsari ciktik. Cok kotu oldum. Dktoru sevdigimden baska yorum yapmiycam. Neyse bize bakti atesi olabilir dedi. Fitil de verdi.
Eve geldik cok bilmis esim. Fitili aksam verelim simdi calpol ver dedi.
peki dedim. Verdim. Kendisi ise gitti. Yogunluktan aramadi bile nasil diye. Cok sonra aradi.
Neyse bebgim atesi klimadan dusmustu ya geri cikti. Camlar acik ama bilirsiniz klima kadar sogutmuyor. Yavruma bez koyuyorum. Urperiyor agliyor istemiyor. O oyle yapinca kiyamiyorum koymuyorum. Ck bunaldim anliycaniz.
6 saat sonra fitili verdik. Yavrum 5 dk icinde kendine geldi arkadaslar. Terledi atti atesini. Fitil kurtaricim oldu. Artik ateslenirse napcami biliyorum.
Simdi ey cok bilmis hemsire. Sana sordum ya calpolle atesi dusmezse diye. Dusecek dedim. Aklin nerdeydi. Fitili soylmedin. Bska zaman. Sunu kullan bunu kullan deyip doktora zit gitmesini biliyordun ya.
Ey doktor. Sen deneyimlisin. Ben yeni anne olmus bir kadinim. Neden demiyorsun ateslenirse dusuremezsen fitil yazayim fitil ver diye?
Ey aptal sekreter. Herseyi karistiriyorsun, unutyorsun. Belgeleri eksik hazirliyorsun. Sen orda ne yapiyorsun?
O kadar doluyum ki anlatamam. Krndimi yemeye verdim su iki gunde yemedigim kadar yedim. Elim tutmuyordu. Yavrum herseyden onemli.