2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benim yavruma eziyet ettigimi dusunen anneler hangi anne yavrusuna eziyet edebilieki? siz emziriyosunuz ve yediginiz hersey bebege gidiyor benkmki nerden alicak bu vitaminleri? ben yavrumu kus besler gibi besliyorum kac ml.icerse kardir hesabina dusmusum..siz elestirmeden once durup bir dusunun benim yerime koyun kendinizi ..annelerinizede sorun bakalim size bu aydayken neleer verirmis..mamaylami buyuduk biz..ki keske sirrf onu icsede onu versem..allah kimseyi caresiz birakmasin ben ilk kez degil sebze corbasina 4.ayda basladim..hic kilo almayinca hemsire hemen gec dedi
.gr.almamisti ve 3 aydirda 200 gr.zor aldi..kus gibi besleyerek belki onuda verdi hastalaninca..cokk zorr cook .. size tavsiyem anne sutuyle besleniyosa besleyin ama mama iciyosa sirf hemen gecin eklere..en azinddan bunyeleri dusmeden sonra toparlayam:KK43:iyosun..

Seni cok iyi anliyorum butun gun icsin diye ugrasiyorum agliyorum kim bilir ki kim anlar sadeceben uzuluyorum babasi bile guluyor icmediginde. Mama vermek istiyorum korkuyorum. Benim de sutum kalmadi doyurmuyor bile. Aptamil icirip duruyorum

Ikidir uzun yaziyorum sayfa bombos cikiyor deli oldum
kizimla ilgili yorumunuzu alacaktim. Artik az emiyor zaten sutum de onu doyurmuyor bu ay mamayi cogalttim ama iki saatte bir verirsem 50-70 uc saatte bir verirsem 90-110 iciyor gunde uc kere de azicik meme emiyor. Ikigundur gece bir sefer uzun uyumasinaizin verdim 5saat ama uyaninca icmeyi reddetti cok sasirdim nasil acikmis olamaz. Boyu uzun ince gozukuyor kilo alimi cunku ayda 500u hic gecmedi. Ben tombik olsun istiyorum. Yarin 120gunluk olacak ek gida vereyim mi

benim kızım 22 şubat doğumlu 4 aylık olduktan sonra mamayı istememeye başladı hem sürekli acıkıyordu hemde mamayı bitirmiyor isteksiz kafayı çevire çevire içiyordu üstüne emziriyordum çok sütüm yok mamayıda istemeyince ben bu arada baştan beri aptamil 1 verip bide emziriyorum gidip aptamilin 4.aydan sonraki mamalarından aldım sulu yapıp biberonla verdim 3 çeşit var bi güzel şaır şupur götürdü kavanoz mamalarındanda aldım havuçlu elmalı olandan 4.aydan sonra oda onuda kaşıkla verdim yedikçe yiyor vermiyorum kaşığı boş uzatıyorum ağzını açıyor ağlıyor baya baya yedi yani arada aptamil 1 verip sabah akşam ekgıda mamalrından veriyorum arada meme krizi tutuncada emziriyorum şuan çok keyfi yerine geldi mamadan sonra tepinip duruyor :)

bu arada ben sonunda adet oldum çok çok fena durumdayım çok kanamam oldu 3 gündür bugün normale döndü ama iyi oldu olmamada rahatlıyor insan gerçekten

benim kızım 22 şubat doğumlu 4 aylık olduktan sonra mamayı istememeye başladı hem sürekli acıkıyordu hemde mamayı bitirmiyor isteksiz kafayı çevire çevire içiyordu üstüne emziriyordum çok sütüm yok mamayıda istemeyince ben bu arada baştan beri aptamil 1 verip bide emziriyorum gidip aptamilin 4.aydan sonraki mamalarından aldım sulu yapıp biberonla verdim 3 çeşit var bi güzel şaır şupur götürdü kavanoz mamalarındanda aldım havuçlu elmalı olandan 4.aydan sonra oda onuda kaşıkla verdim yedikçe yiyor vermiyorum kaşığı boş uzatıyorum ağzını açıyor ağlıyor baya baya yedi yani arada aptamil 1 verip sabah akşam ekgıda mamalrından veriyorum arada meme krizi tutuncada emziriyorum şuan çok keyfi yerine geldi mamadan sonra tepinip duruyor :)

bu arada ben sonunda adet oldum çok çok fena durumdayım çok kanamam oldu 3 gündür bugün normale döndü ama iyi oldu olmamada rahatlıyor insan gerçekten

Ayni benimki de istemiyor. Aptamilin ben de aldim duruyor yarin deneyecegim. Pirincli, tahilli, tahilli armutlu aldim. Tahilli da gece yaziyor. Daha tok tutuyor sanirim.Gunde ne kadar veriyorsun.

[/QUOTE]

Valla drumuzun dedigine gore oyleymis benimki de birakti birakacak zorla emziriyorum emmedigi yerlerde sagiyorum gece veriyorum kac biberon iciyo gunde canim[/QUOTE]

cnm benim kız biraz falza yiyen cinsten.değişiyor.6-8 arası biberon

benim yavruma eziyet ettigimi dusunen anneler hangi anne yavrusuna eziyet edebilieki? siz emziriyosunuz ve yediginiz hersey bebege gidiyor benkmki nerden alicak bu vitaminleri? ben yavrumu kus besler gibi besliyorum kac ml.icerse kardir hesabina dusmusum..siz elestirmeden once durup bir dusunun benim yerime koyun kendinizi ..annelerinizede sorun bakalim size bu aydayken neleer verirmis..mamaylami buyuduk biz..ki keske sirrf onu icsede onu versem..allah kimseyi caresiz birakmasin ben ilk kez degil sebze corbasina 4.ayda basladim..hic kilo almayinca hemsire hemen gec dedi
.gr.almamisti ve 3 aydirda 200 gr.zor aldi..kus gibi besleyerek belki onuda verdi hastalaninca..cokk zorr cook .. size tavsiyem anne sutuyle besleniyosa besleyin ama mama iciyosa sirf hemen gecin eklere..en azinddan bunyeleri dusmeden sonra toparlayam:KK43:iyosun..

benim bi arkadaşım 35.haftada 1.900 gram erkek çocuk doğurdu bebeği zarzor emiyordu mama verdiler onuda sevmedi ite kaka 3.aya kadar bu şekilde getirdiler baya uğraştılar 3.ayda ek gıdaya geçtiler şuan 3 yaşına girecek gayet tatlı sağlıklı bir çocuk bence her bebekte beslenme değişiyor herkes genelleme yapıp duruyor bebeklerimiz zaten ne istiyorsa o oluyor biz onlara göre hareket ediiyoruz bizimde doktorumuz 6 ay sadece anne sütü dedi kızım bütün gün memede yapışık duruyordu hem ben deliriyordum hem o doymuyordu olmadı sarılık oldu bu arada 36.haftada 3820 doğmuştu 3 hafta 5 gün önden gidiyordu dünyaya geldikten sonrada öyle gitti doktor 3 buçuk aylıkken kontrolde 5 aylık bebek ölçülerinde dedi şimdi 4 ay 19 günlük son 2 haftadır mamaya burun kıvırıp ağlamaya başlıyor sürekli elimde mama çalkalıyorum hem aç hem içmiyor bende gidip ek gıda mamalarından aldım 4.ay sonra olanlardan kızım doydu yedikten sonra 3-4 saat ağlamadan duruyor hiç değilse normalde saatte bir ağlıyordu.Yani kısacası bebeişlerin durumuna göre elimizden ne geliyorsa yapıyoruz yemeyen bebekte çok zor allah yardımcın olsun

Duzenli takip edenbir doktoredinemedik henuz. Buay ve sonrasi olacak. Hemsireye kalsa 6 ay anne sutu. Cocuk ac mi kalsin

pufffff!!!! bizde biliyoruz anne sutu ama olmayinca napacaksin ya mama yada ek gida.
tabi her bebisde istermi orasida belli degil.
yani bence onlar mantigiyla hareket ediyolar her konuda.
ama biz daha cok duygularimizla hreket ediyoruz :)))

Annem ben yokken kasigin ucuyla kayisi vermis bir kere de muz vermis cok sevdi diyor. Bu cocuk ek gida istiyor diyor

arkadaşlar aşı krizini atlattık şükür... çok zorlandık ama ostres ve sinir hali kuzumda kaldı sanırım
db55
arkadaşım keşke kullansaydın fitili allahtan annem yanımdaydı ve bebeğim calpolden etkilenmeyince getir fitili dedi yarısını koyduk hemen normale döndü o nedenle ateşlenmedi gündüz calpol gece fitil koyduk 3 geceyi atlattık sadece sıkıntı huzursuzluk ve sinirlilik hali var biraz ama umarım geçer
allah hepimize yardım etsin...
bu arada bebeğim ayaklarını tutmaya çabalıyor:KK70:

Aptamil ek gidasi kutusunda
prebiyotik bilesen tuketiminin 8g/gunu asmamasi gerekmektedir
yaziyor.

BU NE DEMEK

Ayni benimki de istemiyor. Aptamilin ben de aldim duruyor yarin deneyecegim. Pirincli, tahilli, tahilli armutlu aldim. Tahilli da gece yaziyor. Daha tok tutuyor sanirim.Gunde ne kadar veriyorsun.

canım sabah akşam veriyorum şimdilik armutluyu ilk verdiğimde az yedi üzerindeki tarife göre yaparsan hem çok fazla oluyor hemde lapa oluyor ben daha az sulu yapıp biberonla verdim ilkte sonra bi kavanoz maması denedim baktım güzel güzel yiyor yutabiliyorda o kıvamda mamayı şimdi pirinçliyi daha koyu yapıp kaşıkla veriyorum gün aralarında devam sütü ve emmeye devam ediyoruz öğlen 1 seferde kavanoz maması meyveli veriyorum

arkadaşlar aşı krizini atlattık şükür... çok zorlandık ama ostres ve sinir hali kuzumda kaldı sanırım
db55
arkadaşım keşke kullansaydın fitili allahtan annem yanımdaydı ve bebeğim calpolden etkilenmeyince getir fitili dedi yarısını koyduk hemen normale döndü o nedenle ateşlenmedi gündüz calpol gece fitil koyduk 3 geceyi atlattık sadece sıkıntı huzursuzluk ve sinirlilik hali var biraz ama umarım geçer

Bu fitilin adi ne. Sali gunu asimiz var ben de bulundurayim

db55

Bu fitilin adi ne. Sali gunu asimiz var ben de bulundurayim. Asi oncesi calpol vermis miydin. Simdiden korkmaya basladim

Bu fitilin adi ne. Sali gunu asimiz var ben de bulundurayim. Asi oncesi calpol vermis miydin. Simdiden korkmaya basladim

canım korkma her bebekte aynı olmuyor bende çok korkmuştum fitil yazdırmıştım dakikadan bir ateşini ölçtüm ama yükselmedi tabi önlemini alda inşallah çıkmaz

kızlar geçmiş sayfalara bi göz attımda.ek gıdalar mamalar konuşulmuş..
benim sütüm çok şükür yetiyor mama vermedim hiç..ek gıdayada başlamadık
ama meyvelerin sularını tattırmaya başladım..birde yoğurt..

keşke herkesin sütü yeterli olsada kimse ne yedirsem diye düşünmese ilk 6 ay.
ama her bünye farklı.ne yerse yesin olmayınca olmuyor bazen..
birde kimse sütüm yok diye üzülmesin
birçok kişiden duydum sütüm var ama bebeğim emmiyor diye anlatıyor.

sütü olmayan arkadaşlarada nacizane tavsiyem
ek gıdaları belli bir sıraya göre vermeleri.herşeyin sırası var.
daha çok minikler küçücük midelerini yormamak ve bağırsaklarını zorlamamak gerek bebeklerin

kızlar herkese hayırlı ramazanlar.
malesef bende oruç tutamayanlardanım. :KK43:
mama vermediğim için sütüm ya biterse ya aç kalırsa yavrum diye korkuyorum.
cesaret edemedim bu yüzden.
eşim tutuyor oruç.bende ona güzel iftar sofraları hazırlamaya çalışıyorum.
geçen senede hamileyim diye tutamamıştım.
düşük riskim olduğu için ilaç kullanıyordum.
iki senedir borçlandım yani... :KK43:

aşı olupta ateşi çıkan arkadaşlara geçmiş olsunn..
bizim 4.ay aşılarında yüksek ateşimiz olmadı.
insan nasıl panikler tahmin edebiliyorum..
evlat bi başkaymış..
hiçbir sevgiye benzemiyorr onun sevgisi :)

Atesli bebekleri direk triaj odasina aliyolar canim ilgi alaka bilgilendirme de bilhassa cok iyi aklinda bulunsun tatlim
Anladim cnm. Bi daha olursa oraya gidicem zaten. Sagol. Sizden ogrendim orayi da.
Bence emiyorsa kg alımıda iyiyse mamayı kesmelisin ama yinede sen bilirsin.Günde 40 gr alıyorsa doyuyordur anne sütüyle.

Benim kızımda ağlıyor bence uyku arasında gaz sancısı giriyor olabilir.

Bence ne olursa olsun bebek anne sütünden son damlasına kadar faydalanmalı .Doymuyorsa yada emmiyorsa ecbur mamada içecek ama anne sütü kesilene kadra emzirmeye yada sağmaya devam etmelisin faydası oluyordur mutlaka benim kızımda emmeyi bıraktı sütümü ağarak verdim ama hiç emmediği için giderek azaldı yinede sağmaya devam etttim bir yudumda olsa ilaç niyetine anne sütü olduğu sürece verilmeli.

Ama benim sağdığım halde kesildi sütüm önceleri 2 saatte bir sağarken sonra günde 2 -3 kez sağabildim sonra günde bir kez sğdım hep bu sağdığım sütleri verdim kızıma
ama sonra sonra süt kesildi sadece 2-3 günde bir göğüslerim sertleşmeye başladı artık buradan sonraki süt acı oluyor göğüste fazla beklediğinden sanırım böyle bir durum olurda sırf göğsün ağrısını azalmak için 2-3 günde bir sağman gerekirse o sütü verme

kızlar birde buradaki arkadaşlardan biri yazmıştı bebeğini karpuz suyu verdiğini ve sevdiğini bende okudum kızımda denemek istedim çok gaz yaptı ve karpuz bebeklere verilmiyormuş alerjik ve yaşından önce verilmememsi gerekenler arasındaymış payşalmak istedim.
Karpuz ben tattirmistim cnm. Ogrendigim iyi oldu.
K:KK53:Canim bu fitil bildigimiz fitil mi yani kabizlik icin olan mi
Ates icin olan

Asiya gitmeden once calpol vermis miydin
Gelir gelmez vermistim. Asidan 15 saat sonra ateslendi.

db55 cook gecmis olsun neyseki atlatmissiniZ
malesef bebekler hasta oldugunda ne dr.lar anliyor halden ne baskalari esler bile anlayamiyolar birtek ana yureginin ici yaniyor..benim bebegim havale geviriyoken hicbir mudahele yapilamadi ozelde olsun devlette olsun..cocuk oncesinde 38.7 di hastanede umursamadilar ki koltuk allti atesiysi bu kimbilir ic atesi kacti yavrumun..calpol kesinlikle dusurmuyoe atesi biraz hafifletiyor..dolven daha etkili rabbim kimseye yasarmasin kimaeyede mecbur birakmasin..
Haklisin. Dolceni arkadasim da soyledi ama bizimkiler icin erkenmis galiba daha.
Haklisin, ben de senin yerinde olsam oyle davranirdim. Insanin ici gidiyor bebeine. Yine de dqha hafif seyler vermelisin bana gore de
Ikidir uzun yaziyorum sayfa bombos cikiyor deli oldum
kizimla ilgili yorumunuzu alacaktim. Artik az emiyor zaten sutum de onu doyurmuyor bu ay mamayi cogalttim ama iki saatte bir verirsem 50-70 uc saatte bir verirsem 90-110 iciyor gunde uc kere de azicik meme emiyor. Ikigundur gece bir sefer uzun uyumasinaizin verdim 5saat ama uyaninca icmeyi reddetti cok sasirdim nasil acikmis olamaz. Boyu uzun ince gozukuyor kilo alimi cunku ayda 500u hic gecmedi. Ben tombik olsun istiyorum. Yarin 120gunluk olacak ek gida vereyim mi
Benimki de 500 gr aldi bu ay. Doktor bir sonraki ay gecelim ek gidaya dedi. Sen de bekle bence. Icmeyi redettiyse demekki karni basta iyi doymustur. Aciksa neden emmesin. Ek gidaya hemen gecme derim. Sutun iyi bence.

Bu fitilin adi ne. Sali gunu asimiz var ben de bulundurayim

Fitilin adini yazicam ama fitil banyo da ve bebegim uyuyor. Kapiyi acarsam uyanir diye cekiniyorum. Uyaninca yazicam buraya. Donence aldim tiny love. Onun muzigiyle rahat ettim. Tavsiye den arkadasa cok tesekkur ediyorum:KK16: ust komsu sagolsun dun geceden beri tadilat sesleriyle rahatlik vermiyor. Bebek uyanmasin diye devamli donencenin muzigini basa aliyorum.

Kızlar bebişlere ek gıdaya geçmek için heves ediyoruz ama tavsiyem acele etmemekten yana ben meyvelerden tattırmaya meyve pürelerinden vermeye başladım kızımın gazı çok arttı .Dr tavsiye etmedikçe erken başlamamak gerekiyormuş diye düşünüyorum anne sütü yetmiyorsa ek olarak mama olabilir ama meyveye erken başlayınca gazı çok oluyor paylaşmak istedim.

Evet canım bende sana katılıyorum inanın anne sütü yetiyorsa su dahi gaz yapabiliyor kakada zorlanıyor öyle oluncada mamada suda bize hiç iyi gelmiuor bende sadece biz yerken meyvelerden çıok çok az emerekk tatmasını sağlıyorum sıkıntı olmazsa 2 ay daha yani 6 aya kadar çok ara ara tattırmayı planlıyorum sütüm yettikçe.

Kızlar bugün oğluma öğlen uykusunu ilk kez kucağımda veye salıncakta sallamadan yatağına yatırarak ve elini tutup başını okşayarak uyuttum. ne zamandır başlamak istiyordum ama okuduğum bilgiler ilk 3 ay özellikle gazıda varsa nasıl istiyorsa öyle uyutmak gerektiği yönündeydi 4 ay ideal uyku eğitimi olarak gösteriliyor. Aşı sıkıntısını atlatınca bugün karar verdim ve okuduğum onlarca makaledeki yöntem ve tekniklerden genel bir fikirle başladık bakalım....

Açıkcası 10 dak. Sürdü rahat,bikaç dakika ağladı, biraz mızıldandı,emziğiyle savaştı ama beklediğinden hızlı uyudu.tabi önce bebişimin günlük uyku rutinine uygun olarak uyku saati yaklaşınca banyo+masaj+karınını doyurma ve zaten sinyaller vermeye başlayınca (gözüne yüzüne elini götürmeye başlayınca)yatağına koydum. Çok sevindim ama istikrar şart tabi...artık ağırlaştılar bacaklarımız kollarımız mahvoluyor zaten benim el ayak bşleklerim fena oldu iyice ağrımaya başladı...bana istikrar va sabır dileyin olurmu,bu şekilde devam edeyim ve sonunda tatlı rüyalar diyerek öpücük kondurup odasından çıkayım.

Evet canım bende sana katılıyorum inanın anne sütü yetiyorsa su dahi gaz yapabiliyor kakada zorlanıyor öyle oluncada mamada suda bize hiç iyi gelmiuor bende sadece biz yerken meyvelerden çıok çok az emerekk tatmasını sağlıyorum sıkıntı olmazsa 2 ay daha yani 6 aya kadar çok ara ara tattırmayı planlıyorum sütüm yettikçe.

Benim kızım emmedi ve sütüm kesildi bende sadece mama içiyor diye ek gıdaya erken geçmeyi düşünüyordum ama rada tattırdığım meyveler yada az miktarda verdiğim meyve pürelerinden sonra gazı çok arttı o yüzden korktum şuan ara verdim.

Kızlar bugün oğluma öğlen uykusunu ilk kez kucağımda veye salıncakta sallamadan yatağına yatırarak ve elini tutup başını okşayarak uyuttum. ne zamandır başlamak istiyordum ama okuduğum bilgiler ilk 3 ay özellikle gazıda varsa nasıl istiyorsa öyle uyutmak gerektiği yönündeydi 4 ay ideal uyku eğitimi olarak gösteriliyor. Aşı sıkıntısını atlatınca bugün karar verdim ve okuduğum onlarca makaledeki yöntem ve tekniklerden genel bir fikirle başladık bakalım....

Açıkcası 10 dak. Sürdü rahat,bikaç dakika ağladı, biraz mızıldandı,emziğiyle savaştı ama beklediğinden hızlı uyudu.tabi önce bebişimin günlük uyku rutinine uygun olarak uyku saati yaklaşınca banyo+masaj+karınını doyurma ve zaten sinyaller vermeye başlayınca (gözüne yüzüne elini götürmeye başlayınca)yatağına koydum. Çok sevindim ama istikrar şart tabi...artık ağırlaştılar bacaklarımız kollarımız mahvoluyor zaten benim el ayak bşleklerim fena oldu iyice ağrımaya başladı...bana istikrar va sabır dileyin olurmu,bu şekilde devam edeyim ve sonunda tatlı rüyalar diyerek öpücük kondurup odasından çıkayım.

bende çok istiyorum ama kızımda başaramamıştım.. bundada hiç ümitli değilim.. çünkü emzik filan almıyo uykusu geldimi şuan hamakta sallanarak uyuyor.. bi iki kere yatakta uyutim dedim daha yatağa koyar koymaz çığlık kıyamet ağlamaya başlıya katıla katıla.. kucağıma alıp susturup tekrar koyuyorum vs. ama yok bu sefer uyku kaçıyo uyku saati kaçıyo iyice huysuz oluyo.. şu işin sırrını bana biri anlatsın :KK43:

X