bizde bugün tam 4 aylıgız hala sen benim oglummusun diye seviyorum şükürler olsun
bizdede bir uyku düzeni yok hergün başka dün 10da uyudu oh dedim tam 1030 geri kalktı 1230 da zor uyuttum
internette bakıyorum gündüz gece ayrımı olsun die gündüz başka yerde akşam beşiginde yatırın diolar ben hep beşiginde yatırıyorum çünkü çok dönüyor düşer die korkuyorum sizler nasıl yapıyorsunuz geceleride hala 2saatte bir kalkıyoruz
aşımızı 15 de yaptırıcaz korktum valla ama napalım alışıcaz sanırım
benim oğluş çok terliyor emerken şıpır şıpır ter damlıyor normalmi die korkuyorum ama babasıda çok terler sanırım ona çekmiş
bizimkide başını tutuyor ama sallanma ondada var bende sallabaş diorum:)
bebekler agu die ses çıkarır bizimki bildigin bagırıyo
benimde yemedigimde sütüm azaldıgı için oruç tutmadım kışın artık borçları ödicez
ben hast.yattigim zamn dr.a sordum bana kafasini tutabildigini tutamayan bebek boyle olmaz yana duse one filan duser demisti sallanmasini goremedi cunku ozaman bizimki sallanmayacagi tuttu :)) dr.abarttigimi dusundu :)) ama etrafta bakiyorum kucucuk bebekler kafasi hic salllanmiyor biz sanirim cok kibar davrandik bebislere..ben mesela 3 bucuk aya kadar ne yusustu yatirdim ne oturttum ne ayaklarina bastirdim bilmiyodum cunku burdan ogrendim..hatta anneannem gelmisti bikere oturt maya bastirmaya kalkinca hemen cocugu aldim elinden :)) sen bunu oturt bastir kizim deyince sen buyuk gordun bu cocugu herhalde dedim :)) ben simdi antreman yaotiriyorum..
Gecmis olsun cnm. Asiyi ertelemeni oneririm. Biz cok ateslendik cunku.hayırlı ramazanlar kızlar..biz dün sünnet olduk :))) oglus bıraz huzursuzlandı ama şimdi iyi 6saat ara ile calpol veriyorum..enfeksiyon geçirdiği için ve cok hareketlenmeden yaptıralım dedık :) 14 mart doğumluyuz..
tek korkum ıkı gun sonra 4.ay asımız var daha sünnet sıkıntısı gecmeden bır de aşıyı nasıl kaldıracak(
Gercekten sarsiyor kizlar.Çok geçmiş olsun canım Allah damatlığını da göstersin. :) aşıyı birkaç gün sonra da vurdurabiliyorsun. Bizim 3ündeydi, memlekette olduğumuz için 8 inde vurdurduk. Sen de öyle yap istersen. Bu aşı sarsabiliyır çünkü. Bizim ateş 2 gündür yeni düştü.
Bu ayda genel olarak o kadar kilo almis bebisler cnm. Ben de uzulmustum ama normal galiba.biz 8 mart doğumluyuz kilomuz 6430 boyumuz 61 çıktı.. bu ay 500 gr almış ona canım sıkıldı.. gerçi doktorumuz ayda 400 gr aldığı sürece anne sütüne devam diyor ek hiçbirşey verme dedi.. zaten bende öyle kof kilo olsun istemiyorum sütümün kalitesini yada miktarını artırmaya yönelik bişeyleri tercih ederim.. hergün hipp içiyorum komposto içiyorum.. ama büyük kızım sebebiyle doğru düzgün beslendiğimi söyleyemicem.. uyku yok yorgunluk çok..
biz 6 günlükken sünnet olmuştuk.. olanlara hayırlı olsun :)
aşıdan sonra doktor bize ateş düşürücüyü önermiyo.. zaten vücuda mikrop veriyoruz vücut onunla savaşırken elbet biraz ateşi yükselir 38 i geçmedikçe verme diyor..
su ise asla... afrikada bile yaşasan bebeğin suya ihtiyacı olmaz diyor.. tabi idrar yolu böbrek vs. başka bir hastalık durum vs. yoksa..
baktım çoğu kişi ek gıdaya geçmiş.. ben benim oğlana daha ilaçlarını veremiyorum nasıl yediriyosunuz bravo.. biberon zaten almıyo.. kaşıkla da dediğim gibi ilacı bir veriyorm bin çıkarıyo..
2 gun ates cektik biz de. Fitil dusurdu atesi.Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum,Bende oruç tutuyorum,Allah kolaylığını veriyor,tutan arkadaşlarımında orucunu Allah kabul etsinHem mama veriyorum sütüm yeterli olmadığı için,oruç tutmamda bir sakınca yoktu.Ek gıdaya bizde geçtik.Pazartesi 4. ay aşısını yaptırdıkve akşam ateşlendi,sabaha kadar uyumadı.Eklem yerlerine ıslak bez,ılık banyo,calpol ve fitil verdim anca dün akşama doğru düştü ateşi Dünde eşim annesine götürdü oruç oruç çocuğa evde tek nasıl bakıcaksın diye iyide oldu gitmem çünkü zor geçti ateşi kızımın İlk defa ateş yaptı aşısı,Karma aşı olduğu için genelde 4. ay ve 1.5 yaşındaki aşıda ateş yaparmış özellikle.Ek gıda içinde doktor liste verdi,Dün şeftali püresi verdim mesela sevdi maşallah .Her hafta farklı birşey vericem,ayrıca yoğurtta veriyorum evde kendim yapıyorum günlük,doktoruda verin dedi.Sizler neler veriyorsunuz,Neyden başladınız ek gıdaya?Ben pirinç unundan başladım yoğurtta ekledim,bu haftada meyva püresi ekledim.
Benim bebis de terliyor. Ateslenince hic terlemedi. Terlesin diye bekledim olmadi.bizde bugün tam 4 aylıgız hala sen benim oglummusun diye seviyorum şükürler olsun
bizdede bir uyku düzeni yok hergün başka dün 10da uyudu oh dedim tam 1030 geri kalktı 1230 da zor uyuttum
internette bakıyorum gündüz gece ayrımı olsun die gündüz başka yerde akşam beşiginde yatırın diolar ben hep beşiginde yatırıyorum çünkü çok dönüyor düşer die korkuyorum sizler nasıl yapıyorsunuz geceleride hala 2saatte bir kalkıyoruz
aşımızı 15 de yaptırıcaz korktum valla ama napalım alışıcaz sanırım
benim oğluş çok terliyor emerken şıpır şıpır ter damlıyor normalmi die korkuyorum ama babasıda çok terler sanırım ona çekmiş
bizimkide başını tutuyor ama sallanma ondada var bende sallabaş diorum:)
bebekler agu die ses çıkarır bizimki bildigin bagırıyo
benimde yemedigimde sütüm azaldıgı için oruç tutmadım kışın artık borçları ödicez
Ben de olmiycam.kızlar siz tetenoz aşılarınıza devam ediyormusunuz....ben olmayacagım illaki mecbur degıl sanırım hamileyken olmayanar bile var..
Hayirli olsun cnm . Gorevlendirme mi?Kizlar cooook mutluyum burada yazmistim esimin tayinin urfaya ciktigini benim tayinimi urfanin bi ilcesine vermislerdi hergun 1.5 saat gidicek 1.5 saat donuceltim bugun ogrendim urfanin merkezine yapmislar tayinimi kizimla daha cok vakit gecirebilicem artik
ya kizlar bebegim 5 aylik hatta doldurmus durumda..neden yazdigim tepki cekiyor hala anlamiyorum siz bebeklerinize sebze corbasi yaapmiyomusuzu o muhallebil lee r emin olun daha hazmi zordur..bunlar verilmesi gerekiyor sonucta vucuduna yabanci bisiy vermedim gulmemin sebebi aybeek hicte rahatsiz olmadi aksine hic mutlu hareketli olmadigi kadar hareketli oldu aglamadi huzursuzlanmadi sancisi vs.olmadi tabiki gulerek yazicam siz bir arastirin bence 5 aylik bir bebek daha neler yiyebilecegini.. sonucta 4-5 kasikta alistirmaktir bir tabak dolusu zehir yedirmedim ya bebegime..sizi rahatsiz edenn seyy neeee?
Cnm asidan dolayi cikabilecegini biliyorum ama yuksek ates de tehlikeli yani. Onemsememek olmaz.db55
canım lütfen yanlış anlama biraz tebessüm ederek okudum yazdıklarını
niye dersen
tabi senin ilk çocuğun hiç bişey bilmemen normal yaşayarak öğreniceksin bende ilk oğlumda senin gibiydim herşeyi yaşayarak öğrendim
tebessümümde aynı şeyleri ilk oğlumda bende çok yaşadım
bende aşıdan ateşi çıktığı için hastanelere götürdüm acil kapılarını aşındırdım
ishal oldu diye oturup oğlumla ağladım
kabız oldu diye kendimi suçladım
yani bu kadar endişelenmen gayet normal
aşıdan sonra ateş çıkması normal kabul edildiği için doktorlar hiç önemsemiyo
tabi anne olarak biz bişey yapılsın istiyoruz ama
doktor normal olduğunu bildiği için çok rahat davranıyo ee haliyle doktorların rahatlığıda bizi çok kızdırıyo
aşıdan sonra ateş gerçekten çok normal çünkü vücuda mikrop veriyolar buda bebeğin ateşinin çıkmasına yol açıyo
hastaneye götürmen boşa olmuş
fakat sağlık ocağında ateş düşmesse fitil kullanman gerektiğini söylemeleri lazımdı
sonuçta sen ilk kez karşılaşıyosun bu durumla nerden biliceksin işte doktorlar herkezi kendileri gibi bu konularda ihtisas yapmış sanıyolar
neyse geçmiş olsun stres yapıcak bişey yok kendini yemekten geri çek yiyerek kendine zarar verme
Ben karar verdim galiba 6 ay izin alicam sonra annemler gelicek ben ise donucem. 1 bucuk ya da 2 yasinda krese gidecek.lolo.. canım geçmiş olsun. çok şükür gözüne gelmemiş. aman dikkat et. kedi sonuçta. korktuğu için panikten oda napacağnı şaşırmıştır.
db55 başınızdan geçenlere üzüldüm canım. Allah kimseyi hastanlere düşürmesin. iyiyken kontrollere gittiğinde iyisinde zor anında yüzüne bile bakmıyor özeller. bende yaşamıştım çok kçtü bir durum. çok şükür düşmüş bebeğinin ateşi. darısı bizim gibi aş yaptırmayı bekleyenlere.erkeklerin hepsi aynı, eşine kızma tatlım onların fıtratında yok anca bebişi severler ağlayınca hasta olunca kaçarlar. onun için annenin emeği ödenmez...
db bende ücretsiz alıp en azından 1 yaşına kadar bakmayı düşünüyorum. benim ailem gelemez eşiminkilerle anlaşamıyoruz. zaten 2 aydır konuşmuyorum. evde şimdiden sıkıldım ama onlar varken daha çok sıkılacağıma eminim. bazen tlf nu elime alıp kimi arasamda konuşsam diyorum.tabiki maddi açıdan da insan zorlanıyor. yani kötünün iyisi derler ya öyle işte evde oturmak.
Canim hayirdir bebeginin atesi mi cikti simdi iyi sanirim gecmis olsun. Hastaneyle ilgili bir sikinti mi yasadin ben de kizimi senin doktora gotureyim diyordum. Ise baslama konusunda da zaten okul acildiginda 6aylik olacaklar bir sure yaninda kalmalari iyi olur bence ailen gelsin. Benim kuzenimin cocuguna annem bir yasina kadar bakti sonra eryamanda krese verdi simdi dort yasinda canavar gibi cok zeki. Kres cok sey ogretti minicikken bile koca catalla kendi yemegini yerdi
Canim gecmis olsun masallah tosuncuga nerde yaptirdiniz sunneti? Biz de yaptircaz guvenilir bi yer ariyorumm
kızlar siz tetenoz aşılarınıza devam ediyormusunuz....ben olmayacagım illaki mecbur degıl sanırım hamileyken olmayanar bile var..
ben hast.yattigim zamn dr.a sordum bana kafasini tutabildigini tutamayan bebek boyle olmaz yana duse one filan duser demisti sallanmasini goremedi cunku ozaman bizimki sallanmayacagi tuttu :)) dr.abarttigimi dusundu :)) ama etrafta bakiyorum kucucuk bebekler kafasi hic salllanmiyor biz sanirim cok kibar davrandik bebislere..ben mesela 3 bucuk aya kadar ne yusustu yatirdim ne oturttum ne ayaklarina bastirdim bilmiyodum cunku burdan ogrendim..hatta anneannem gelmisti bikere oturt maya bastirmaya kalkinca hemen cocugu aldim elinden :)) sen bunu oturt bastir kizim deyince sen buyuk gordun bu cocugu herhalde dedim :)) ben simdi antreman yaotiriyorum..
Cnm asidan dolayi cikabilecegini biliyorum ama yuksek ates de tehlikeli yani. Onemsememek olmaz.
Kafam cok karisik. Fikirleriniz yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar.
Ben ogretmenim. Norm fazlasiyim. Ucretsiz izindeydim tayin nedeniyle baslattilar tekrar. Iyi de oldu maas alabildim.
Bebegim daha 4 aylik. 2 secenek var. iki secenekte de aklimi karistiran seyler var.
1. Bebegime annem, babam hatta atanamazsa kardesim bizimle yasayip bakacaklar 1 yil. Bebegim 1 bucuk yasina gelmis olunca da krese vericem.
Aklimi karistiran her ne kadar benim ailem de olsa ailemle ters dustugum konular olabiliyor. Kalabalik asamak da gozumu korkutuyor ve en onemlisi istedigim sekilde bebegimi yetistirememek. Ona kiyip ise gitmek zor geliyor.
2. Calismazsam maddi olarak sIkinti cekiyoruz ama geciniyoruz yine de. Ve daha da onemlisi bazen cok bunaliyorum. Depresyonun esiginden donuyorum. Evde bebegime bakarken bunalir miyim yine? Ya da git gide kolayladir mi?
Bir de norm fazlasiyim bu milli egitimin ne yapcagi belli olmuyor. Zaten norm fazlasi bir de ucretsiz izinde diye beni milli egiime cekip istedigi yere atar mecbur birakir diye cekiniyorum. Zaten bir almaya 12 aylik izin alirsan milli egitime cekip orda fazla yapiyormus. Kesik kesik alak gerekiyor yani.
Aklim cok karisik.
Cnm asidan dolayi cikabilecegini biliyorum ama yuksek ates de tehlikeli yani. Onemsememek olmaz.
ahhh sorma bide uyumalarini beklemek zorundayiz ama
valla canim ben bizim kiz uyumasada yine yapiyorum mecbur oldumda.
caresini buldum aliyorum bir koluma diger kolumlada yapabildim herseyi yapiyorum artik aklina ne gelirse,yemek ev isi bilgisayar basinda otururken....hosunada gidiyo ha.artik yatmak istemiyo napim bende bole yapiyorum.
tatlim hic miden bulanmiyomu?