2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

sağ ol canım ben de deneyeyim

db cim ben işe başladım
hatta bugün sabahın köründe çıktım gittim
sütümü bıraktım, bir seans da mama vermiş kayınvalidem
saat birde geldim eve
inan kendime geldim
arkadaşlarımı görmek ve sohbet etmek bana çok iyi geldi

ay bi gelemediler onlar da
bakarsın yine gelmezler
bence canım iyi karşıla
ellerini falan öp ama
yemek kahvaltı dışındaki zamanını oğlunla kendi odanızda geçir
kısa cevaplar ver
eşinle mutlu olduğunu hissettir ve onları çok umursamadığını göster
gün içinde annenlerle uzun telefon görüşmeleri yap
eşinle çok iyi ol bence çatlasın

canım ben veriyorum
günde iki kere 3 er çay kaşığı
benim doktorum 3 aydan sonra ver dedi
ben de veriyorum

Tmm cnm. Cok guzel akil verdin uyguliycam el opme kismi haric.

anne sütüyle beslenen bebekler kac defa kaka yapar??bı yerde okudum mamaya göre az olurmuş anne sütünün cogu sındırılebılıyormuş...benım kızım 3 yada 4 defa yapıyor hala vede tabı sıvı...sizinkiler???

anne sütüyle beslenen bebekler kac defa kaka yapar??bı yerde okudum mamaya göre az olurmuş anne sütünün cogu sındırılebılıyormuş...benım kızım 3 yada 4 defa yapıyor hala vede tabı sıvı...sizinkiler???

4-5 kez cnm ve de sıvı..normal yani

mama ve anne sütütyle besleyen anneler nasıl besliyosunuz siz ben daha yeni mamaya başladım emzirip sonramı mama veriyorsunuz?

doğduğundan bu yana mama ve anne sütü bir arada 4 mart doğumlu..2700 doğdu 2500 e düştü...şimdi 6 kg bebişim maşallah maşallah =) ben geceleri emziriyorum sabah uyandığında öğlene kadar emiyor süt bitince mamaya geçiyoruz 2 saatte bir 2 ölçek alıyor 4x60 cc 240 ccgünde mama yiyor doktorum geçen hafta kilosunu ve yediği mama yı çarptı böldü hesapladı mamayı bırakalım dedi bende kzım beni parçalar dedim sütüm yetmyr sinirlenyr doktor hanm dedim =))) tamam o halde dedi gelişimi iyi dedi =)

Oglum hem anne sutu hem mama aliyor gunde bir kez yapiyo sabah emdikten snra

Sicaktan bebekler cok terliyor. Siz su veryor musunuz? Ne kadar veriyrsunuz ve kac kere?

ben kaşıkla değil de biberonla veriyorum, bazen ağzını burnunu kıvırıyor içmiyor, bazen de kana kana içiyor, sonuçta su bu faydası olur zararı olmaz diye düşünüyorum, malum havalar da çok sıcak, bu yüzden ölçülü vermiyorum, kendisi istediği kadar içiyo yani:KK64::126::130:

Bu iki problem beni canimdan bezdirdi. Az bile soyluyorum cildirmak uzereyim. Disari bile cikamiyorum cunku hickirigin ne zaman turacagi belli degil. Emzirmeden gecmiyor. Emzirmek yine kolay bazen memeyi almiyor 1 saate yakin hickirdigi oluyor.

Gaz ise hep vardi bu ayda daha da artti. Gaz sancisiyla uyaniyor. Gazini cikariyorum agizdan. Ciktikca cikiyor. Gaz yapan bir sey yemiyorum. Salatalik disinda. Ee artik onu da yiyim bari. Off cok bunaldim. Ise baslamayi bile dusunur oldum.

Krese bu aylikken verirsem bebegim icin kotu mu olur? 6 martta dogdu.

bebeklerimiz aynı gün doğmuş canım.kreş için erken ya bence orda bebek sayısıda fazla olduğu için ilgilenemezler bence yazık çocuğa:KK43:( bakıcı tutsan daha iyi olmazmı

bizim de değişiyor 3, 4, 5 bile oluyo zaman zaman, bazen çok az, bazen bezden bile taşıyo hemen değiştirmeme rağmen, ve hala sıvı, sanırım ek gıdalara başlayınca, kıvam biraz daha koyulaşacak:KK56:

doğduğundan bu yana mama ve anne sütü bir arada 4 mart doğumlu..2700 doğdu 2500 e düştü...şimdi 6 kg bebişim maşallah maşallah =) ben geceleri emziriyorum sabah uyandığında öğlene kadar emiyor süt bitince mamaya geçiyoruz 2 saatte bir 2 ölçek alıyor 4x60 cc 240 ccgünde mama yiyor doktorum geçen hafta kilosunu ve yediği mama yı çarptı böldü hesapladı mamayı bırakalım dedi bende kzım beni parçalar dedim sütüm yetmyr sinirlenyr doktor hanm dedim =))) tamam o halde dedi gelişimi iyi dedi =)

bizimki mamayı pek sevmiyo bugün yerkende kustu burnundan fışkırdı acaba karnımı toktu kaşıkla verdiğim için yiyo birde alışık değil ondan heralde.biberonla vermekten korkuyorum memeyi bırakırsa diye. benim kızım 3600 doğdu şimdi 5.800 kıyafetleri ile tarttı doktor kilo az almış dedi idrar tahlili yaptık yarın sonucunu alacaz bakalım doktor ona göre başlayalım mamaya dedi ama ben başladım çünkü 1 haftadır doymuyo hissediyorum senin bebek küçük doğmuş ama küçük doğanlar daha çok kilo alıyo diyolar

Bu iki problem beni canimdan bezdirdi. Az bile soyluyorum cildirmak uzereyim. Disari bile cikamiyorum cunku hickirigin ne zaman turacagi belli degil. Emzirmeden gecmiyor. Emzirmek yine kolay bazen memeyi almiyor 1 saate yakin hickirdigi oluyor.

Gaz ise hep vardi bu ayda daha da artti. Gaz sancisiyla uyaniyor. Gazini cikariyorum agizdan. Ciktikca cikiyor. Gaz yapan bir sey yemiyorum. Salatalik disinda. Ee artik onu da yiyim bari. Off cok bunaldim. Ise baslamayi bile dusunur oldum.

Krese bu aylikken verirsem bebegim icin kotu mu olur? 6 martta dogdu.

benim kızım da 7 mart doğumlu; kreş için çok çok erken diye düşünüyorum ben naçizane
bebişlerin anneye ihtiyaç duydukları zaman şimdi, bizimki benim sesimi duyar duymaz çırpınmaya, gülücükler atmaya başlıyo, unutma kimse senin kadar iyi bakmaz emin ol,
hepimiz zaman zaman zor dönemler geçiriyoruz, biraz daha sabırlı ol canım:emir_bebek::KK6::KK52:

Kizlar neden bebekkere az su veruyosunuz yaaa bol bol verin biberonla ona birakin nekadar ictigini.bugun mesela biz disardaydik oglum cok susadi hep verdim mama ile suyu farkediyorlar bazen emziriyisunuz yada mama veriyosunuz ya su diye karni toksada kanmaya cakisiyolar ama emsede huzursuzlar iste ozaman su verin bak nasil yanmis icleri :)) bizimki masallah gunde 100 ml iciyidur toplam :)) su kargasi haha :)

Kizlar neden bebekkere az su veruyosunuz yaaa bol bol verin biberonla ona birakin nekadar ictigini.bugun mesela biz disardaydik oglum cok susadi hep verdim mama ile suyu farkediyorlar bazen emziriyisunuz yada mama veriyosunuz ya su diye karni toksada kanmaya cakisiyolar ama emsede huzursuzlar iste ozaman su verin bak nasil yanmis icleri :)) bizimki masallah gunde 100 ml iciyidur toplam :)) su kargasi haha :)
o değilde sen testi tekrarladın mı :KK52::KK49: nedense hamilesin gibi hissediyorum :KK3:

cnm mama destekli besleniyorsa fazla verilebilir ama sadece anne sütü ise ilk 6 ay çok yüklenilmemeli..zaten anne sütü karşılıyor..azıcık içinin yangını gidecek şekilde vermek yeterli..
dr um çok verirsen bağırsak sistemini bozar çünkü sadece anne sütü olarak beslenıyor bebeğin dedi..mama ya geçince artırırsın dedi :)

kızlar her defasında yazıyorum yine tekrarlayım facede ki 2013 şubat mart annelerine de bekleriz :) burayı çok sevıyorum ilk göz ağrım ama ordada direk sizi görmek ayrı bir hava katıyor :KK16:

Simdi yazacaktim bende:)) benim durum malesef belli degil aman diyim agzini hayra ac ya dusunuyorum ben hadi hic adet olmasam anliycamda ben adet olmustum adet sonrasi iliski oldu ve gelmiyoo hala ve kilir kipir icim ..korkuyorum.benim destekcim yok malesef annem 2 dk.geliyor sikildim diyip gidiyor anne dur ben cikiyim bi markete gidiyim diyorum yooo hemen kaciyor ben cok kirginim onlara bak kizim islerini gor demiyor oyle isleeim varki aslinda hastaneye gitmem sart tahlil sart, nufus cuzdanim hanidir kayip onu bile cikarttiramiyoruum bugun kalktim attim kendimi disari sadece avm ye gittim ve sagolsun etraftan cok yardim gordum bebek arabasini tasiyip otobuse koydular gelirkende oyle..bende aksama kadar oglumla avmdeydim yavrum nasil sikilmis hep bakindi durdu.esim deseniz oda calisiyor geliyor anca yorgunum diyor..yani yakinin canin kanin yapmadigini.elal yapiyor ya o cok zoruma gidiyor:KK43: yani uzun lafin kisasi hamileysem bu gidisle evde dogururum ben:))

$image-1371674409369-V.jpg $image-1371940284549-V-1.jpg $image-1371760681604-V.jpg

Bu da benim oglum.Rabbim tum bebisleri korusun. Hepsine maşaallah:nazar::nazar::nazar::emir_bebek:

Simdi yazacaktim bende:)) benim durum malesef belli degil aman diyim agzini hayra ac ya dusunuyorum ben hadi hic adet olmasam anliycamda ben adet olmustum adet sonrasi iliski oldu ve gelmiyoo hala ve kilir kipir icim ..korkuyorum.benim destekcim yok malesef annem 2 dk.geliyor sikildim diyip gidiyor anne dur ben cikiyim bi markete gidiyim diyorum yooo hemen kaciyor ben cok kirginim onlara bak kizim islerini gor demiyor oyle isleeim varki aslinda hastaneye gitmem sart tahlil sart, nufus cuzdanim hanidir kayip onu bile cikarttiramiyoruum bugun kalktim attim kendimi disari sadece avm ye gittim ve sagolsun etraftan cok yardim gordum bebek arabasini tasiyip otobuse koydular gelirkende oyle..bende aksama kadar oglumla avmdeydim yavrum nasil sikilmis hep bakindi durdu.esim deseniz oda calisiyor geliyor anca yorgunum diyor..yani yakinin canin kanin yapmadigini.elal yapiyor ya o cok zoruma gidiyor:KK43: yani uzun lafin kisasi hamileysem bu gidisle evde dogururum ben:))

Uzme kendini.sen kendine de bebegine de yetersin.Allah yardim eder.

X