2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
günaydın..

Annisler bebislere slmmm:KK3:hanimlarr bebisleriniz neler yapiyoo paylasalim mi? Mesela kahkaha atmayi ogrendilermi? Bizimki gidiklayinca ve oyuncaklarina arada kahKaha atiyor hep oyle gulsun istiyoruum cok tatlu oluyooo:))atesi olan bebekler korkmayin geciyir bizim 2 gun surdu hemde 2. Gun 39.7 yi gordum sabah uyanir uyanmaz elimden termometreyi atmam bir oldu belki 40 i gececekti hemen soydum ates dusurucu verdim camkari acrim ve bez yaptim ama cok sogutmadan ilik bez ve ilik dus gecti sukur atlattik..

3,5 aylığız.oğlum epeydir kahkaha atıyor,bazen deli gibi kendi kendine atıyor kahkahalarını çok tatlı oluyor tabii.yan dönüyor ama tam dönmedi daha.kafasını ve sırtını kaldırabiliyor yatarken.oturma isteği var fazlaca,doktor destekli oturtabilirsin dedi.az az oturtuyorum kucağımda,oturtup bırakmadım daha hiç.aynayı seviyor kahkahayı aynada öğrendi sanki,sırtının yere gelmesini istemiyor o yüzden oyun halısı out oldu bizim için.aynı şekilde bebek arabasını,anakucağını da sevmiyor.kanguruyu sevdi çok şükür yoksa dışarı çıkmak kabustu bize..evde sürekli yanındayım,uzaklaşırsam bağırıyor.birlikte oynuyoruz,şarkı söylüyorum dans ediyorum..oldukça neşeli bir bebek,arada kuduruyor ama olacak o kadar..tüm meşgalem bebeğim oldu..gündüz yarım saatlik uykuları olduğundan başka bir şey yapamıyorum.rutin ev işi,yemek ve kk dayım fırsat buldukça.yorucu ve bir o kadar da eğlenceli..ben onla bu kadar ilgiliyken bakıcı ne yapar günü nasıl geçirir bilemiyorum,tabiiki bir şeyler söylerim ama ne kadarını yapar bebeğim körelir mi bilemiyorm.çok endişeliyim o konuda..

kızımın ateşi düştü ama maalesef idrar yolu enfeksiyonu çıktı. antibiyotiğe başladık:KK43:

geçmiş olsun canım,inşallah bir an önce iyileşir miniğin

Clue gecmis olsun
Biz 3.5aylıgız.yaklasık 15gündür dönüyor hatta sırtûstû yatirıorum dönüp yüzüstü uyumaya devam ediyor bacakları cok hareketli poposunu kaldırıo yüzüstü dönmek icin ama kollar güclü deil kafasinıda cok iyi kaldırıo
Oyun oynuyoruz ama daha kahkaha atmadı pek biraz somurtuk
Dısarıya bayılio cocukları izliyor
Bizimki bukadar

günaydın..

3,5 aylığız.oğlum epeydir kahkaha atıyor,bazen deli gibi kendi kendine atıyor kahkahalarını çok tatlı oluyor tabii.yan dönüyor ama tam dönmedi daha.kafasını ve sırtını kaldırabiliyor yatarken.oturma isteği var fazlaca,doktor destekli oturtabilirsin dedi.az az oturtuyorum kucağımda,oturtup bırakmadım daha hiç.aynayı seviyor kahkahayı aynada öğrendi sanki,sırtının yere gelmesini istemiyor o yüzden oyun halısı out oldu bizim için.aynı şekilde bebek arabasını,anakucağını da sevmiyor.kanguruyu sevdi çok şükür yoksa dışarı çıkmak kabustu bize..evde sürekli yanındayım,uzaklaşırsam bağırıyor.birlikte oynuyoruz,şarkı söylüyorum dans ediyorum..oldukça neşeli bir bebek,arada kuduruyor ama olacak o kadar..tüm meşgalem bebeğim oldu..gündüz yarım saatlik uykuları olduğundan başka bir şey yapamıyorum.rutin ev işi,yemek ve kk dayım fırsat buldukça.yorucu ve bir o kadar da eğlenceli..ben onla bu kadar ilgiliyken bakıcı ne yapar günü nasıl geçirir bilemiyorum,tabiiki bir şeyler söylerim ama ne kadarını yapar bebeğim körelir mi bilemiyorm.çok endişeliyim o konuda..

geçmiş olsun canım,inşallah bir an önce iyileşir miniğin

çok gecmış olsun...kültür yapıldımı bakteri üremesi varmı?? Ateş enfeksiyondan da olabilir herhalde

Tesekkur ederim kizlar, insallah cabuk gecer.
Daha birsey yapilmadi canim. Memleketteydik biz, idrar tahlili yapildi dun, lokosit 26 cikti. Bugun icin tekrar cagirdi doktor ama dun aksam uykudan kalkinca cisini yaparken cok agladi, o yuzden antibiyotigi vermeye basladik. Sonra rahat rahat yapti, tek seferlik agladi yani.ama yineda esim bizi almaya geldi. Suan yoldayiz istanbula donuyoruz. Kendi doktoruna gidicez, o ister heralde kultur felan.

Sizede gecmis olsun canim. Bizimki biraz dusmeye basladi. Ins sorunsuz atlatirlar. Onceki asida bizede 3gun yikamayin demislerdi ama bu defa oyle birsey denmedi. Doktorda dus aldirin deyince aksam 7den beri saat basi yikiyoruz. Su biraz soguk oldugundan mizirdaniyor ama yapacak bisey yok:KK43:

Sagol canim. Ins ateslenmezsiniz ama sen yinede ates dusurucu ver gitmeden. Gerci bende vermistim sabah ama yinede cikti atesi.

Bizimde dündü aslinda asi gunumuz ama sehirdisinda oldugimuzdan bugun yaptirdik. Hemsireye 1gunden birsey olurmu diye sormustum, o da gununden once yapilmaz ama 5gun sonraya kadar yapilabilir dedi. 15gunu bilmiyorum ama gec olmasin sonra iyice bir arastir canim gec kalmadan. Bende arzum kulaktan ve alindan atesolcer kullaniyorum. Kulak alindan bir derece daha yuksek cikiyor.
inşallah canım bende gitmeden vereyim ateş düşürücü:18:
Ohhh aşılarımızı da olduk :119::119:

Şimdi dondurma zamanıııı:131::111::KK1:
Geçmiş olsun ve afiyet olsun:KK1::KK16:
Kizlar bugun dugune gidicez oglum uyusa da sacima masa yapsam ayagimda tepinip duruyo sipam guzel olmama dayanamiyo sanirim :KK9:
İyi gezmeler:KK55:
Kilolardan konuşulmuş 56 kg. ile hamile kaldım 73 kg. ile doğuma gittim. Hastaneden çıktığımda 69 kg.dim. Sezeryanla doğum yaptım ve 10 kg. ye yakın serum yedim. Şuan 66 kg. yim ve bu kilolar beni çok sevdi gitmek bilmiyorlar. :KK53:
Doğumdan önce gayet fit olan vücudum pörsüdü resmen. Tatile çıkacağız ve ben bütün gardırobumu yeniledim. 36 bedenken 40 beden giyiyorum. Göbek olduğu gibi kaldı içimde bir bebek daha var sanki :KK52: Allahtan hiç çatlamadım. Bazen sinirleniyorum, sonra yavrum için her şeye değer diyorum elbet gidecek kilolar.

Bebişlerin dönmelerinden konuşulmuş biz henüz dönemiyoruz. 8 mart doğumluyuz. Sadece kafasını ve ayaklarını kaldırıyor. Uzun bir süre bu şeklide kalabiliyor. Ana kucağına koyamıyorum kalkmaya çalıştığı için Tekmeler atıyoruz havaya. Oyun halısının yararı olduğunu düşünüyorum. :KK76:
Bizde 8 mart doğumluyuz canım,kızım bazen dönüyor ama tam değil,hareketli maşallh yürümeye başladığında işim var:KK1::emir_bebek::nazar:
Canim bi ay sonra bizde ucak yolculugu yapocaz bende surekli arastiriyorum valla ben napiyim emziricem yoksa kulaklarıi tikaniyomis basi ariyomus emzirme onlugu takarim napiyim ama yinede mama hazirlicam her ihtimale karsi bide bebisi bize bagliyolarmos nasil olucak onu bilmiyorum bizim 1 saat 15 dakika durecekmis herhalde hayatimin en uzun 1 saati olur
Bizde kısmetse ekimde uçağa bineceğiz ilk defa bineceğim için endişeliyim.1 1,5 buçuk saat sürermiş uzak değil ama inşallah durur o zaman:emir_bebek::KK55:
Bende eski kiloma hemen donebildim 80 kilo olmustum 57 ye dustum 1 ay icinde..aci cekerek zayifladim agir sezeryan gecirdim ve benim cift kesik var yani ust ve alt olmak uzere..anlayamadik basta gobek ustune dustugu icin simdi belli oluyor dogramis karnimi kadin resmenn! Ancak suanda hamile gibiyum gobus siss :)) ben bisiy sorcam ek gidalara gecenler ne veriyisunuz bebislere ve nekadar?ben kahvalti veriyorum, sebze cirbasi havuc patates kabak ve azcik sogan cunku soganli daha cok sevdi..ama birkac kasigi gecmiyo..yemiyo cunku.muhallebi hazir ari mamaninkini veriyorum yigurt yapiyorum herfun corbaya katiyorum meyve suyu olarakta elma suayu ama cok zorluyorum sevmiyor..javhaltiyada az pekmez, labne peyniri , yarim yumurta sarisi ve muhallebiye katip veriyorum sizce dogrumu yapiyorum? Bizimki kilo alimi durdugundan saglik ocagindaki hemsire soyledi hemen gec ek gidalara diye mesela tarhana ver dedi ama bebek tarhanasi bulamadim baharatli old
veremiyorum ..sizler ne yapiyaosuniz?ha dun muz denedim suzgecten gecirdim yogurda karistirdim verdim biriki kasik yogurduda pastorize sutten yapiyorum
Sütün yetersizse ve kilo alımı azsa yavaştan başlaman iyi.Birden çeşitli vererek midesini yorma.Ben şuan sadece pirinç unuyla başladım geçende tanıdık bir doktor eşime keçi sütünden yoğurt yapın çok faydalı demiş.Ama şuan için yoğurt verilirmi kararsızım,kızım mamayla besleniyor aslında versem iyi olur diye düşünüyorum,miktarı az olmak şartıyla,sonra yavaş yavaş sebze en son meyvaya geçmeyi düşünüyorum,Meyvede asit oranı olduğu için şuan için erken bence,öncelikle karbonhidrat,yoğurt,çorba bence:KK31:
Benim ayberkim 4 bucuk aylik oldu.kahkahayi ilk 4.ayda atti .. Oda birden karsisina gecip napiyon sen burda deyip gulumseyince kahkaha atmisti coj hosuma gitti.donme dediginiz yan donmeyse bizimki 2 bucuk aylikti yan dondu..tam donme ise oda sirttan yuzustune donuyor 4 aylikken yapti.oturma pozisyonu alinca tuhaf duruyor iki buklum egri bugru bisiy oluyor:))kafa kayiyorr:)) bizimki hep kucak istiyor ve camdan disari izlemek istiyor..sonra ellerinden turugumda hadi gel diyorum kendini kaldiriyor geliyor..rahatna cok duskun uyurken bi bacagini yastigin ustune atiyor benim gibi:)) basmasi henuz yok antremanlara devam:KK66: birazcik ucundan basiyo oda bugunn taze ogrendi:)) aynayi hic sevmiyor ..yabanci birini gorunce agliyor.. ellerinle yuzumu seviyor bazen yoluyor :)) cok korkak en ufak ani sesten irkiliyor uyurken elleri basina koyup uyuyor..saclarini tutup cekiyor ..battaniyesini tuyup ustune cekiyor ben ogretmistim 2 aylikken ceh yapmayi simdi o bana yapiyor :)) bizimkinden boylee durumlarr simdilik
Allah bağışlasın maşallah,benim kızımda maşllh Allah esirgesin güleryüzlü meleğim:nazar::emir_bebek:Kahkaha bir iki defa duydum,bazen çığlık atıyor:KK1:yatmayı pek sevmiyoruz,oturmak yada ayakta durmayı seviyor.aynada bakınca kendine gülüyor:KK1:saçımı tutar ,elleriyle yüzünü çizer,kendi kendine eee ee diye ninni söyler uyuyacağı zaman:KK1::nazar:benden öğrendi:KK1::KK34:
kızımın ateşi düştü ama maalesef idrar yolu enfeksiyonu çıktı. antibiyotiğe başladık:KK43:

Çok geçmiş olsun inşallah çabuk geçer iyi olur canım:KK16::emir_bebek:

Clue gecmis olsun
Biz 3.5aylıgız.yaklasık 15gündür dönüyor hatta sırtûstû yatirıorum dönüp yüzüstü uyumaya devam ediyor bacakları cok hareketli poposunu kaldırıo yüzüstü dönmek icin ama kollar güclü deil kafasinıda cok iyi kaldırıo
Oyun oynuyoruz ama daha kahkaha atmadı pek biraz somurtuk
Dısarıya bayılio cocukları izliyor
Bizimki bukadar

Sagol canim gecicek insallah.

Bizimkide masallah cok guleryuzlu. Sokakta gorduklerine bile siritiyo hemen. Sesli sesli guluyor, dun hasta diye kayinvalidem okuyayim dedi, kadin pisir pisir okudukca bizimki hiiiii diye guluyor, kadin sasirip bastan basliyor, kac tane okudum unutuyorum diyo:)
Bu arada esim deli gibi araba kullaniyor suan, arka koltukta cocugun yaninda oturuyorum, sarsilmaktan ve telefona bakmaktan kusucam galiba:p

Tesekkur ederim kizlar, insallah cabuk gecer.
Daha birsey yapilmadi canim. Memleketteydik biz, idrar tahlili yapildi dun, lokosit 26 cikti. Bugun icin tekrar cagirdi doktor ama dun aksam uykudan kalkinca cisini yaparken cok agladi, o yuzden antibiyotigi vermeye basladik. Sonra rahat rahat yapti, tek seferlik agladi yani.ama yineda esim bizi almaya geldi. Suan yoldayiz istanbula donuyoruz. Kendi doktoruna gidicez, o ister heralde kultur felan.

Anladım canım benım kızımda yaşıyor bu durumu o yüzden sordum...lökosit daha az oldugunda bakteri üremesi olmamıştı bizde,ateş falanda yoktu hafif gecirdi dedi doktor....genelde kızlarda oluyormuş ve sanırım uzun süre fark edilmiyor tesadüfen cıkıyor ortaya...biz tesadufen ögrendık ve o zaman burda kimsede yoktu şimdi yeni yeni görüyorum yazıyor yaşayanlar...umarım tekrarlamaz bebeklerimiz sıkıntı yaşamaz.

slm kızlar bugun saglık ocgına gttık oglusum kontrolu vardı.5700 kg olmus kıpır kıpır durmuyor yerınde 58cm olmus.donme konusulmus bnm oglusum yan donuyor yuz ustu olunca kafasını dık tutuo.donuyor.ebe korunma yontemlerden bahsettı spıral taktıran var mı bılgı verır mısınız.ayrıca adetlı ıdım temızlenmıstım bugun bı bktım tkrr olmusum agrım vardı az neden kı ya ...ve ılıskısırasında acı duyan var mı,
ben 50 günlükken spinal taktırdım 10 dakikalık bir iş ilk günler biraz ağrın oluyor ve akıntın sonra geçiyor.yanında ped götür yada doktorunda vardır zaten. 5 yıla kadar kalabilir dedi doktorum.

havalardanmı bılmıyorum ama benım kızımda 37 civarında ateşi,hiç 36 olmuyo...

bugünlerde benim kızında ateşi 37.4-37.6 arası gidip geliyor takip ediyorum değişmedi artarsa dr götüreceğim.ama havalrdan olabilir.zira İstanbul yanıyor

ayy yavrum ya demek ondanmış ateşi inş. antibiyotik tedavisiyle hemen iyileşir. bebişler hastalanınca hiç kıyamıyorum.

Sagol canim gecicek insallah.

Bizimkide masallah cok guleryuzlu. Sokakta gorduklerine bile siritiyo hemen. Sesli sesli guluyor, dun hasta diye kayinvalidem okuyayim dedi, kadin pisir pisir okudukca bizimki hiiiii diye guluyor, kadin sasirip bastan basliyor, kac tane okudum unutuyorum diyo:)
Bu arada esim deli gibi araba kullaniyor suan, arka koltukta cocugun yaninda oturuyorum, sarsilmaktan ve telefona bakmaktan kusucam galiba:p

:KK9: İstanbul a girince mecbur yavaşlar şekerim trafik yoğunluğundan.

benim kızım bu ara perdeyle oynamayı seviyor. perde uçuştukça dikkatini çekiyor.
dün biraz göbişini yan çevirmeye çalıştı ama poposu olduğu yerde duruyor. yatarken kafasını kaldıramıyor ama salıncakta otururken ellerinden tutup öne doğru çektiğimde kafasını kaldırıp tutuyor. benim kızım biraz nazlı kendini hiç yormuyor :KK9: diğer aya göre spor hareketlerini daha çok yaptırıyorum. daha çok yüzüstü yatırıyorum. ve yan çevirip sırtını destekleyip bende yanına yatıp konuşuyorum. kucağıma alıp aynanın karşısına geçiyoruz kendisine değilde bana bakıp sırıtıyor. artık küçük ayna gösteriyorum. ağlayıp huysuzlaştığında balkona çıkıyoruz kucağımda hem sakinleşiyor hem etrafa bakıyor.

küvetinde fileye yatırıp banyo yaptırırdık. son zamanlarda fileye koyarkoymaz ağlıyordu taki banyosu bitip üstünü giydirip meme verene kadar. iki gündür kucağımda banyoda duşun altında yapıyoruz.

göğsünde şişlik yani sertlik oluştu geçen hafta dr ye götürdük. sakın ovalamayın zamanla geçer önemli bir şey değil dedi.

3.5 aylık oldu ama mama ve sudan başka bir şey vermedim kızıma. tabi rezene kimyon ve vermem gereken ilaçların dışında. dr 4 ay bittikten sonra ek gıdaya başla dedi.

gece çok terliyor oda 31 derece en az 2 defa üstünü değiştiriyorum. inş hasta olmaz. korkuyorum uykuya yenilirimde üstünü değiştiremem diye..

bizden böyle...

bizden böyle...

kızlar oğlum çok hareketli oldu.
hep oyun istiyor onunla konuşmamı istiyor
eline çıngırak veriyorum düşürmeden tutabiliyor artık.
bi 5 dakika oynuyor sıkılıyor sonra mırıldanıyor yine başlıyoruz muhabbete
artık uykusu gelince ağlıyor bitek.anlıyorum hemen uyutuyorum.
onun dışında sıkıldığı zaman hafif mızıklamaları oluyor o kadar.

birde yeni huy edindik yüzüne birşey örtmeden uyuyamıyor karanlıkta uyumayı seviyor
ince bir tülbent buldum onu örtüyorum yüzüne uyuyana kadar dalınca açıyorum

bizim gaz problemimiz aşırı derecede değildi artık hiç kalmadı 4 ay 10 günlüğüz.

ve devamlı sesler çıkarıp kendi kendine konuşuyor.
bide babasının üzerine yatmaya bayılıyor akşamları :))

Son düzenleme:
slm kızlar bugun saglık ocgına gttık oglusum kontrolu vardı.5700 kg olmus kıpır kıpır durmuyor yerınde 58cm olmus.donme konusulmus bnm oglusum yan donuyor yuz ustu olunca kafasını dık tutuo.donuyor.ebe korunma yontemlerden bahsettı spıral taktıran var mı bılgı verır mısınız.ayrıca adetlı ıdım temızlenmıstım bugun bı bktım tkrr olmusum agrım vardı az neden kı ya ...ve ılıskısırasında acı duyan var mı,

mrb canım benim bebeğimde mart 6 doğumlu kilosu ve boyu senin bebeğinle aynı ben mama vermiyodum doktor çok az kilo almış dedi bizimki 3600 doğdu. belki idrar yolu iltihabı olabilir dedi test yaptık yarın belli olacak ben dünden beri mamaya başladım ama doktı-or belke idrar sonucunu ona göre başlayalım dedi ama ben hissediyorum bir haftadır bebeğim doymuyor:KK43:(

mama ve anne sütütyle besleyen anneler nasıl besliyosunuz siz ben daha yeni mamaya başladım emzirip sonramı mama veriyorsunuz?

geçmiş olsun cnm

14 mart doğumluyuz. ayaklarımızı 90 derece kaldırabiliyoruz. sağa sola dönüyoruz.hafif eğimli bir yerdeyse ya da ana kucağında kendini kaldırmak istiyor.kahkahalar bizde de var. özellikle keyfi yerindeyse...düzenimiz az çok oturdu.göbeğime bastırıp bana tepeden bakmak çok hoşuna gidiyorr.

tatile gidicez 10 temmuzda.kuşadasında bir otele bakalım nasıl geçicek oğlumla tatil.
yalnız sağlık ocağında aşımız 16 temmuzdu.biz o tarihte olmayacağız. kuşadasında yaptırabilir miyim acaba? ya da böyle başka yerde aşı yaptırmak zorunda kalan var mı

mama ve anne sütütyle besleyen anneler nasıl besliyosunuz siz ben daha yeni mamaya başladım emzirip sonramı mama veriyorsunuz?

evet eğer emzirip 10-15 dk her iki gögüsüde hala daha pArmağımı ağzına koyduğumda cok cok emiyorsa 90 cc mama hazırlayıp veriyorum.bazen memede süt olmayınca baştan reddediyor memeyi . o zaman hemen veriyorum mamayı

ben günde 4 defa 90 cc mama veriyorum.

Bayadir girmemistim gecmisi anca okudum kilolar konusulmus valla benimde 8 kilo fazlam fln var ama o kadar uykusuzum ki aklima bile gelmiyo deliksiz uykuya hasretim :KK43:
Clue cok gecmis olsun cnm ist dr gidince haber ver bakalim ne dicek hemen gecer ins

havalardanmı bılmıyorum ama benım kızımda 37 civarında ateşi,hiç 36 olmuyo...

Canim benim oglumun havalar iyiyken hep 36, 5tu.simdilerde olcuyorum hep 37civari dedigin gibi.dr aradim bir problem mi var die dr havalar isindi normaldir dedi.zaten 38in ustune cikmayinca atesi var denmiyormus bebeklerde.bu sicaklarda buhran gecirmiyor iyi valla bebekler.adanadayim ben burasi cok sıcak bilirsin. O yuzdennormaldir diyorum.bir de ben hep sicagimdir.kisin bile ellerim sicaktir.bebis de bana cekmis.

Canim ben 1ayliktan beri takviye ediyorum.once 2gogusu emziriyorum sonra mama veriyorum doymadigini anlarsam.zaten benim oglan doymamissa ortaligi ayaga kaldiriyor.ya da once 90lik mama veriyorum sutum azsa sonra emziriyorum.doyuyor.benim sol gogsum cok kotu icten yaniyir ve igneler batiyor sanki.ben de onu yazacktim.neden bilmiyorum.cok fena yanma ve batma oluyor.yrn genel cerraha gitcm.bebegi kontrole goturduktn snra ins bise cikmaz

slm kızlar benim sütüm 10 gün önce falan azalmıştı naturpy milk tea emziren anneler için bitkisel çay var ondan kullandım günde 3 bardak ve sütüm yeniden toparladı zaten doğumdan sonrada sütüm çok azdı eşim yine bu çaydan almıştı o zamanda çok faydasını görmüştüm sütü az olan annelerimiz varsa kullanmanızı öneririm benim çok işime yaradı

bu arada clue çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir küçük meleğin

X