2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bugun sami ulus hastnesine gittik oglumun kalvine bakildi ekg rontgeen falan cekildi cok sukur buyuk bisey degilmis cogu bebektee olurmus ama farkedlmezmis bizim dru tbrik etti dr soylemeseniz duymak zor cok dikkatli bakmis ben bile zor duydum dedi 2 ay snra kardiyolojiye gidecegz umarim bisssey cikmaz o zamana kadar kapanir buyuk iht. Dedi dr icim az da olsa rahatladi

iin rahatlamıştır geçmiş olsun canım

kızım bugün 2 defa kustu hemde baya çok miktar olarak kesik kesik
öncede bazen emdiken sonra kusardı ama kesim olmazdı ve çok olmazdı emerken kustu bugün bebişi kusan anneler bi akıl verim ne yapmalıyım hasta ondan mı çok emiyo ondan mı bilemedim pzartesi gidecez doktora

Evet buraya da yazmıştın sanırım okumuştum. BiZim de Bir kere oldu diğer bezlerinde yok. Ama idrar sayısı az. Acaba sütüm mü yetmiyor diyorum. Kilo alımı 700 800 gram Dr normal dedi. Gerçi 15 gündür tartmadım. Bir ay önce de kakasında amip çıktı. Ne kadar dikkat edersek edelîm engelleyemiyoruz bazı şeyleri. Böyle böyle büyüyecekler sanırım. Bizimde ömrümüzü tüketecekler:)

canım çok geçmiş olsun. kakasında amip olduğunu nasıl anladınız. yani şikayeti neydi bebişinin tahlil yaptılar ki. bu ara bizdede kaka problemi var. okuyunca acaba dedim...

tüm bebeklerimize geçmiş olsun...

kaç gündür siteyi takip edemiyorum. geçen kaka problemimiz vardı. yorum yavan arkadaşlara teşekkür ederim. dr. ye götürdük 4. gününde yani dün. dr 8 güne kadar normal 9. günde yarım fitil ver dedi. çok şükür yolda gelirken yaptı. okadar çok çukura düştükki yollar berbat kızımın bağırsakları dayanamadı sanırım:KK9: .. bugün yine tık yok. kaka düzenimiz bozuldu..

kelebek tebrik ederim arkadaşım yeni bebişini. rabbim sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin. oğlusuna da geçmiş olsun.

dün akşam kızımı emzirirken elimi göğsünde gezdirirken sol memesinde şişlik farkettim. sağda yoktu. nette araştırdım pek bir şey bulamadım. bugün sağ taraftada şişlik var. süt toplanması olurmuki bu ayda. yarın dr yi arayıp sorucam. yinede size sormak istedim bir yerde masaj yapın diyor. diğer sitede aman dokunmayın yazıyor. siz hiç duydunuz mu. böyle bişey...

Saol canim benim
tatlim o sislik.bizde ilk dogdugunda vardi kaynanam ov gecer dagilir dedi ovdum daha beter sisti dr kntrolunde ovdugum icin cok kizdi nereye dagitacaksin toplamis sutu dedi sakin ovma evet sislik icin biraz buyuk hormonel olabilir dr a gostermende fayda var

iin rahatlamıştır geçmiş olsun canım

kızım bugün 2 defa kustu hemde baya çok miktar olarak kesik kesik
öncede bazen emdiken sonra kusardı ama kesim olmazdı ve çok olmazdı emerken kustu bugün bebişi kusan anneler bi akıl verim ne yapmalıyım hasta ondan mı çok emiyo ondan mı bilemedim pzartesi gidecez doktora

Saol tatlim kusma gunlerdir auruyosa enfeksiyin olabilir canim ama bikac gunluk biseyse sutun cok geliyodur bence sutun fazla gelmis hasta olan bebek 10 15 kere kusar canim

ben kundaklamadığıma çok pişmanım canım enazından uyuren çok sıkmadan sarılması gerektiğine inanıyorum
nedenini de açıklayayım: bebekler uyumaya çalışırken yada uyku esnasında sürekli sıçrıyorlar, sarılan bebeklerde bu durum en aza indirgenmiş oluyor.
ben pişmanım bilmişlik edip sarmadım çocuğu ve her sıçradığında uyandı dolayısıyla rahat bir uyku yüzü görmedik .
nacizane tavsiyem 2-3 ay sarılmalı
canım iyi demişsin ama bende kundakladım çoooook ta rahat ettim ama gel gelelim şimdide çıkaramıyorum :) havalar sıcak ve yüzü örtülsün istiyor beyim :KK43: nasıl alıştırcam bilmiyorummm

çıldırmak üzereyim ne yiyorumda gaz oluyo anlamıyorum kimyon ve rezeneden ibaret oldu hayatım
5 gündün huyu değişti bebeğimin sudan mı acaba diye suyu değiştirecem başka bişey gelmiyo aklıma kendi pirt yapıyo defalarca ama hala var hala var ne gazmış ya artık oturup saatlerce ağlamak istiyorum
sözde yardıma gelen insanlardan nefret ediyorum ayakbağı oldugunun farkında değiller gidin ya rahat bırakın kalabalıgı sevmiyo diyorum işte ne yaklaşıyon dün geldin bugün ne işin var kapıyı açmıyım diyorum sağolsun kızım ağlıyo sesi dışarlarda evde oldugumuzu herkes anlıyo
40ı çıksın düzelir yok
3 aylık olsun düzelir yok
hadi bakalım 6. ayı bekliyoruz
ha bi de dün gece uyurken 2 defa çığlık attı kızım korku filmlerindeki çığlıklar gibi sonrasında aağlamadı ben korktum anlam veremdim bıraz bakındı salladım uyudu rüya gördü korktu sanırım

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki... bende aynı durumdaydım ama başa gelen çekilir dedim ve rahat bıraktım kendimi. dedim öylede ağlıyo böylede ağlıyor en azından sinirden sütüm kesilmesin dedim:) sıkılınca aldım kucağıma dışarı çıktım. Bizimki gazı olunca bebek arabasında durmadığı için kucaklıyordum. hem havam değişiyordu hemde ben rahatlayınca oda rahatlıyordu. ben benimkini dik emzirmeye başladım bebeği bir elinle poposunun altından tut dirseğinle bebeğin başını yönet diğer elinle memeyi tut. ben böyle çare buldum ne yazıkki kimse anneleri düşünmüyo. bebeğin ağzına memenin siyah başını iyice sok asla hava yutmasına izin verme. emme bitince omuzda gazını çıkar sonada dizlerine yüzüstü yatır ve bağırsaklarına baskı yap allttan da çıkarıyor. emzirmesi başta zor oluyor ama eğer bunları denemediysen hemennnnn yap benim böyle geçti.birde bebeğe karın masajını ve bacak itme hareketlerini yapmayı ihmal etme. Allahım senide kurtarsın

Saol canim benim
tatlim o sislik.bizde ilk dogdugunda vardi kaynanam ov gecer dagilir dedi ovdum daha beter sisti dr kntrolunde ovdugum icin cok kizdi nereye dagitacaksin toplamis sutu dedi sakin ovma evet sislik icin biraz buyuk hormonel olabilir dr a gostermende fayda var

saol canım. korkumdan dokunmuyorum zaten. yarın götürüp göstereyim.peki nasıl geçiyor kaç gün sürdü.

bu arada . ben hamile kaldığımda adetim gecikmeden önce göbeğim ( göbek deliğim) ağrır. bir kaç gündür göbeğim ağrıyor. dün eşime söyledim. suratı bir tuhaf oldu hadi ordan dedi korktu adam daha kızım küçük yazık yaa dedi :)) daha adet olmadımda tets alıp yapsam mı bilmiyorum. sezeryandan 1.5 sene sonra hamileliği öneriyorlar ama hemen hamile kalsak bir sakıncası olur mu acaba..

Son düzenleme:
bu ara noldu böyle bizim bebişlere yaa.. benim kzıımda bitti dediğim gaz sancıları 2 haftadır devam ediyor. dün dr. sabret 3 aylık oldu yakında geçer dedi. yine 1 haftadır ağlayarak uyanıyor. huzursuzlanıyor. dün gece sabaha kadar saatlerce mızmızlandı uyudu uyandı dakka başı. hatırlamıyorum bile kaç kere emzirdim kaç kere piş pişledim. geceleri emer uyurdu. dün artık uyuklayarak ayağımda salladım. yanıma aldım uykulu uykulu bacağını sallayarak pişpişledin uyusun diye. sanırım yine dönemsel bir problem bir çok anne yazmış bunu.. inş. kısa sürede atlatır bebişlerimiz.. sağlıklı huzurlu mutlu olurlar...

canım çok geçmiş olsun. kakasında amip olduğunu nasıl anladınız. yani şikayeti neydi bebişinin tahlil yaptılar ki. bu ara bizdede kaka problemi var. okuyunca acaba dedim...

tüm bebeklerimize geçmiş olsun...

1 aydır yeşil kaka yapıyordu canım. Ben üşüyor zannediyordum. Sonra bir gün mukuslu kanlı kaka yaptı. Hemen Dr a götürdük. Tahlil sonucu amip çıktı:KK43: şükürler olsun antibiyotikle düzeldi.bir de isal gibiydi günde 5 kez falan yapıyordu.

Benim kizimda 1 mart doğumlu, dediğin gibi çiş sayısında azalma var. Idrarda bişey farketmedim ama bakicam bu durumda. Sebebini bulursan ben de bilmek isterim. Hasta olan bebeklere ben de geçmis olsun diyorum. Dermansız dertler olmasin, iğneyle ilaçla geçecek şeyler olsun inşallah, unutulur bunlar..

Canım suyun bir kısmını terle attıkları için sanırım idrar sayılarında düşme var. Bir de benim bebeğim emdikten 1 saat sonra falan su gibi kusuyor. O da su kaybına sebep oluyor sanırım. Bezinde bir daha o pembemsi lekeyi görmedim. Azar azar su vermeye de başladım.

Kızlar demir ilacı kullananlar var mı?
Demir ilacının içeriğinde şeker ve paraben olduğunu gördüm..
İçimden hiç kullanmak gelmedi..:KK31:
Bilgisi olan var mı konuyla ilgili olarak..:26:

Kızlar demir ilacı kullananlar var mı?
Demir ilacının içeriğinde şeker ve paraben olduğunu gördüm..
İçimden hiç kullanmak gelmedi..:KK31:
Bilgisi olan var mı konuyla ilgili olarak..:26:

Hangi markadan bahsediyorsun canim.bebege mi kullaniyorsun kendi ictigini mi soruyorsun:44:

Clueee hosgeldin canim:KK42:

Hosbuldum canim sagol. Daha evime donemedim ya, annemlerdeyim hala memlekette. Telefondan okuyorum oyle forumu. 1hafta daha burdayiz, sonra evimizdeyiz insallah.
Bu arada yarin 4aylik olucak kizim da, ayin 25inde de asilari var. Artik cok hareketli ve sevimli oldu.

canım yenı gırdım sımdı gordum kesın hamılesın yanı hayrlı olsun demekten baska bırsey gelmıo elden.rabbım verdı ıse vardr bı sebebı mutlaka.bende 2 gun oldu adet oldum acayıp oluyorum ya resmen akıo.olmasa ıdım bnde beklıodum hamıleık ı mıdem ılan bulanıyordu cunku.neyse kı ıshal oldum ama ne ıshal halsızlık mıde bulantısı artı adet fena oldum ya ..bebgın nasıl bakalım rabbım hayrlı evlat eylesın ıkısınıde

4.ay kontrolümüzden geldik.
7400 gr 63 cm olmuşuz.
Kan damlasına başladık.
Aç karnına günde 7damla olarak veriyoruz.
Şimdiden ek besine geçmedik.
Bir sonra ki ay ek besine geçeceğiz.
Çok şükür şimdilik herşey yolunda..
:nazar:

mrb senle bız bı gun once mı evlenmısızzz:) bebegın nasıl 4 aylık kı ben 11 gun sonra hamıle kaldım 3.aya gırıyoruz bebısımle yoksa ben mı yanlıs hesaplıommm

4.ay kontrolümüzden geldik.
7400 gr 63 cm olmuşuz.
Kan damlasına başladık.
Aç karnına günde 7damla olarak veriyoruz.
Şimdiden ek besine geçmedik.
Bir sonra ki ay ek besine geçeceğiz.
Çok şükür şimdilik herşey yolunda..
:nazar:
Ben kan damlasini 2 aydir kullaniyorum kizima anemi teshisi konuldu.dusuk kilolu dogan bebeklerde demir deposu hemen bitiyormis biz 2 ayda tukettik depoyu...kimisi ac karnina verin diyor ilk oyle verdim karin agrisi ve kabizlik yapiyor...baska bir yerde okudum mamadan hemen sonra verin diyordu.artik mama sonrasi gunde toplam 10 damla veriyorum.kakasi ilk birkac zaman siyah ve kokulu olur korkma...

canım yenı gırdım sımdı gordum kesın hamılesın yanı hayrlı olsun demekten baska bırsey gelmıo elden.rabbım verdı ıse vardr bı sebebı mutlaka.bende 2 gun oldu adet oldum acayıp oluyorum ya resmen akıo.olmasa ıdım bnde beklıodum hamıleık ı mıdem ılan bulanıyordu cunku.neyse kı ıshal oldum ama ne ıshal halsızlık mıde bulantısı artı adet fena oldum ya ..bebgın nasıl bakalım rabbım hayrlı evlat eylesın ıkısınıde

Saol cnmm bnm aynen oyle hayirlisi boyleymis bebiisime gelirsek uslu oglum son gunlerde inanilmaz agliyo hic agladigini duymamistim bi tek asida agliyodu noldugunu anlamadik kalbinde hafif ufurum varmis ama sorun yaratcak sekilde degil ama cok yoruyo artik beni uyusun diye gece cayi veriyorum 3 gun boyunca gunduz toplasan yarim saat uyumustur devamli.kucak gemek disari cikmak istiyo anlayamiyorum derdini ins. Kisa surede eski haline doner sen.nasilsin.oglun neler yapiyor

X